bende 2000 senesinde 273.dönem yedek subay olarak senin geçtiğin yollardan geçtim.ama eksik anlatmışsın.eğirdir dağ komando okuluna 900 kişi gelmiştik.yarımızı refüze edeceklerdi.tıbbi heyet buna karar verecekti.daha doğrusu dönmek isteyen dönecek,komando gazını yiyen kalacaktı.açıkcası tuzla piyade okulunun evime banliyö trenle 20 dakkada olması,o dönem 3,5 yaşında oğlum olması nedeniyle bu refüze olayına balıklama atlamıştım.yalnız hemen adamı refüze etmiyorlardı.3-5 doktor branş masası dolaştıktan sonra "komando olamaz" raporunu kapmştık. :icool:hiç unutmuyorum daha ilk günden hemeroid kremiyle gelen bir mimar arkadaş makatına parmak yemesine rağmen tıbbi heyeti geçememişti,ona çok gülmüştüm
.neyse,dediğin gibi biz trene bindirdiler.hiç bilmediğim istasyonlardan geçerek 36 saat sonra gece yarısı biz bir arsaya oturttular.hepimizi çökertip kışlaya alacaklardı.ıspartadaki "aslanlar koçlar" temalı yaklaşımlar yerini fırça atan komutanlara bıraktı.artık tırsmaya başladık.bir arkadaş "ulan nazi kampınamı geldik"diye tırstığını ortaya koymuştu.sonunda yatakhaneler alınmıştık.güçbela yatağa attık tam uykuya daldım derken birleir bağırıp biz kaldırdı.sabah kalk çtimasıymış ozman asker olduğumuzu o an anlamıştık 
ben 269.dönemdim 975 kişi kadardık eğirdir de. bende 30dk.da izmitten gidiyordum tuzlaya

watan millet sakarya gazına gelmeyip eğirdirden kaçanlardandım. eğirdirden refüze olmak bilene kolaymış gidince gördük gitmeden 0,50 numara bi gözlük yaptır tak git ilk muayenede refüze oluyorsun. ben şans eseri refüze olmuştum. hiç hastalığım yoktu sadece kronik faranjit vardı bende kbb doktoru sinüzit faranjitten kimse bu masada beklemesin die direkt şutlamıştı ilk muayenede sonra o hemoroidden dolayı yırtmak için memlekete karşı eğilmek sırasına girenlere ne çok gülmüştük belki 100 kişi beni de parmakla hocam die sıraya girmişti

ben ilk muayenede yırtamadım sonra ikinci muayenede gideceğim tek dr kbb idi faranjit çok fena öhö öhö demeyi olmadı kulağına eğilip rüşvet teklif etmeyi planlamıştım

sonra şans yüzüme güldü adam eğitimde başına güneş geçip burnu kanayan oldu mu dedi benimde çocukken öle bi sıkıntım wardı tedavi olmamıştım. atladım hemen benim kanadı burnum die adam burnuma baktı şu büyüteçlerle tamam refüzesin dedi nasıl şaşırdım anlatamam. resmen sürpriz olmuştu bana

sonra tuzlaya vardık hergün tavşan tepeden dönüşte sürünerek arka kapının tozlarını aldırdılar bize. neyseki ardından kurada kıbrıs çektim ve muhteşem 1 yıl geçirdim kıbrısta