ekürim çok üzülecek bu görüşüme ama bana raketçi ile vidayı getirin ben vidayı seçerim. sscb kökenli elemanlar olmuyor yurt dışında. bi sscb bi de ispanya oldu mu durup düşünmeden edemiyorum.
saygı duyarım ama çokta katılamayacağım kötü örnek örnek değildir.
ispanyollar avrupanın bir çok ülkesine gider iyide randıman verir bizde şimdi iki tane var
fabriden gayet iyi performans aldık kaldıki sanırım ilk yurt dışı macerası büyük ihtimal
negredodanda iyi randıman alacağız. yani bir fener tosladı diye neden kötü olarak bakalım.
rus ukrayna gibi ülkelere bakıncada bence ordan oyuncu alıyorsan bir sene unutacaksın
ciddi uyum sorunu yaşıyorlar. birde kabul etmek lazım bu ligler avrupanın diğer ligleri kadar yarışmacı
lig değil aslında ukrayna mesela bir kiev vardı sonra onu shakter izledi tamamen dışardan
paranın gücüyle yürüyen takımlar oldular. fazla oyuncu çıkartmıyorlar. bir iki oyuncuda tutmayınca
bu algı oluştu. Birazda çok fazla kültür farkı var. Rusya içinde aynı şeyler geçerli çok uzun süre
içe kapalı kalmış ülkeler. Bizim içinde aynı şeyler geçerliydi türk oyuncuları başarılı olamıyordu şimdi
yeni jenerasyonla bu yıkılıyor. Dünya artık birbirine çok yakınlaşıyor.
hırvatlar daha doğrusu yugoslav ekolünden gelenler brezilyalılar her gittikleri ülkeye uyum sağlıyor
bukalemun gibiler. Almanlarda başarılı olur. hollandalılarda uyum sağlar bunlar zaten ihraç eden ülkeler.
kafaya bunu yerleştirerek yetişiyorlar.