bu arada febe averajla liderken ve lig yarışı sürerken sivas tüm tribünleri febeye açtığında devekuşu gibi takılıp şimdi antepe laf çatan şam şeytanına da burdan selam yolluyorum (koyduk mu şeytan). o kadar söyledik zamanında şeytana uymayın die boşuna olmadığını görüyoruz...
siyah ulan!!!
Ridvan Dilmen'in Aziz Yildirimla birlikte hareket ettigine olan inancim tam. Dikkat edin hep sureti haktan gorunup bazi garip tavsiyelerde bulunuyor, meclisi, basbakani ve cumhurbaskanini goreve davet ediyor. Simdi bu elemanin son 2 tavsiyesine goz atalim.
1. Bu eleman diyor ki Turk futbolu bitti, meclis duruma el koysun ve harcamalari kisitlasin. Cok masum gorunen, Turk futbolunu dusunen bir gorunumu var bu teklifin. Fakat biraz deselim bakalim oyle mi?
Oncelikle Turk futbolunun bittigi tesbitine bakalim. Turk futbolu bitti derken neyi kastediyor? Elemana gore Turk futbolu bitti cunku Besiktas ligi domine ediyor. Peki Turk futbolu bitmedigi zamanlarda olan ama simdilerde olmayan ne var? Uluslararasi basari anlaminda bu sene daha iyiydik mesela. Uc takimla gruplari astik ve oldukca yuksek puan topladik. Evet olmayan tek sey iki renklinin ozellikle FB'nin sampiyon olamamasi var. Yani Turk futbolu bitti iddiasi tamamen safsatadan ibaret.
Peki meclisi niye davet ediyor? Turk kulupleri zaten UEFA'nin FFP uygulamasinin kiskacinda. Yani Turk takimlari mali disipline girmek zorunda, oyle basi bos bir durum soz konusu degil (en azindan 4 buyukler icin). Seytan unvanli arkadasin derdi Turk futbolu degil Fenerbahce. Besiktas FFP kiskacindan kurtulmak uzere ama FB bu kiskaca yeni girdi ve onumuzde ki sezon FFP gerekliliklerini yerine getirmeleri cok ama cok zor. Simdi Ridvan efendi Besiktas basini alip gitmesin diye Meclis kisitlamasi istiyor. Yani mecli devreye girip butun kuluplere kisitlama getirsin boylece Besiktas basini alip gitmesin.
2. Ikinci onerisi de son hafta maclari hafta ici oynansin diye tutturmus vaziyette. Guya oyunculara yazikmis, haksizliklar olusuyormus falan fesmekan.
Guntekin "ama hocam sampiyonlugu haftasonu ve haftaici kutlama arasinda fark var" deyince hemen atlayip "ya Besiktas her turlu doldurur stadi" deyip "ben futbolcular acisindan dusunuyorum" diye de ekledi.
Buyuk bir cakallik yapiyor. Amaci su: lig hemen bitsin ve Besiktas'in sampiyonlugu hemen gecsin gitsin. Yoksa hafta boyunca mu mac konusulacak ve Besiktas gundemde kalacak. Ayrica haftasonu olursa buyuk maddi avantajlari var Besiktas icin. Insanlar tatil gununde mutluluguna mutluluk katacak, kartal yuvalari yok satacak falan. Cakalliga bakar misiniz?
Bu arada G.Antep tribunleri Besiktas'a acti diye baya cemkirdi. Usenmedim 21 ve 22 Mayis 2011 %100 futbol programlarini buldum ve izledim. Hicbir yerinde Sivas neden tribunlerini FB'ye acti diye elestiri getirmemis aksine futbolun guzelliklerinden bahsetmis. Hem de arada oyle bizim yaptigimiz gibi 4 puan falan da yokken. TS ve FB ayni puanda ve Sivas tribunlerini FB'ye aciyor. Utanmadan cikmis diyor ki "TFF bundan sonrasi icin buyuk bir skandalin alt yapisini hazirlamistir." Yuh olsun.
Alemi sersem kendilerini akilli zannediyorlar bunlar.