Ben bu sezon bir iki kez iç saha maçını televizyondan seyrettim. Onun dışında bütün maçları yeni açıktan Seyrettim. Televizyona sesin nasıl gittiği açıkçası zerre kadar umrumda değil. İsterse televizyonda banttan rakip takım tezahüratı calsinlar bana ne. Önemli olan staddaki atmosfer gerisi umrumda bile değil. Ve durum senin anlattiginin tam tersi. Eski açığa fener tribünün sesi gelmiyor olabilir ama fener maçları öncesi neler yaşadığımızı ben biliyorum yeni açıkta. Özellikle kupa maçı öncesinde heder olduk resmen. Fener tribünün tezahuratlarini dinlemeye gelmiş gibi hissettim kendimi.
Gelelim yeni açığın stadı yönetmesine. Yeni açığı yani antipatiyi begenmeyenlerin en başında ben geliyorum. Beğenmemek ayrı gerçeği görmek ayrı. Tribünü yeni açık yönetiyor yapacak birşey yok. Kapalı saman Alevi gibi 3-4 maçta bir bı parlıyor hemen geri çekiliyorlar sonra. Keşke kapalı yönetse stadı en çok ben isterim. Ama şuanda durum bu. Yeni açık başı çekiyor ve zaten beceriksiz olan bu tayfa deplasman tribünün baskısıyla hepten bitiyor. Bu da bütün stadı etkiliyor.
hiçte yönettiği falan yok neyi yönetiyor kendi aralarında lay lay lom yapan bir tayfa
zaten 15 bin kişi burunlarının dibindeki deplasman tribününü susturma çabasında olmuyorsa buda aslında umurlarında olmadığını gösterir
sen maça etkisini deplasman tribünün dibinde durup onları dinleyerek anlayamazsın önemli olan orda slogan atmaları
değil sahaya ne kadar etki ettikleri bunuda söylüyorum sahaya hiç bir etkileri yok siz yeni açık üstte elbette duyacaksınız
bu doğal olan önemli olan stadın bütünü ne duyuyor ve sahada etkisi ne oluyor.
Değerlendirmeleri hep yanlış donelerle yapıyorsunuz bak sana bir done vereyim ne zaman stad hoporlörleri devreye giriyorsa
bilki stada deplasman tribününün sesi duyuluyor demektir o zaman hoporlör takviyesi yaparlar
onun dışında tribünler boşken deplasman bağırıp durur. Bizim taraftar artık stada son yarım saatte giriyor.
bir şeyide unutmayın siz yukarda biz aşağıdayız sesin baskısını sahaya en yakın olarak biz hissederiz üstte sesin
o kadar yoğun olmaması normal olan bir şey. stadın çanak yapısından dolayı ses aşağıya doğru yayılıyor. emin ol bazen sesden başımız ağrıyor
çekilmiyor o kadar ses. neden hep rakipler yaka silkiyor orda Beşiktaş takımıyla değil taraftara karşı oynadıklarını söylüyorlar.
hepsimi uyduruyor. Bazen stad cehenneme dönüyor.
ıslık başladığında resmen muhteşem bir atmosfer oluşuyor. özellikle eski açık kapalı tarafı üst köşe ıslıkta çok etkili
denizde suyu hisseder gibi havada sesi hissediyorsun vodafone arena atmosferi muhteşem hiç algı oyunlarına
gelmeyin bir ara bunu forza beslemeye çalıştı baskı yapıp kapalıdan yer almak için birde renkliler algı yapıyor
şimdiki sistemi bozup geçmişe dönelim diye. Bu takım evinde yenilmiyorsa bu tribünlerin gücünden kaynaklanıyor hiç oyuna gelmeyin
geçmişde güçlü denen tribünler önünde doğranıyorduk şimdi hakemlerin baskı altında kaldığını görüyorsundur.
hangi maçtı hatırlamıyorum rakip oyuncu itiraz etti hakem tribünleri gösterdi kes sesini der gibi. hiç alamdığımız kadar penaltı aldık
bunları görmemezlikten gelemezsiniz. Bu sene avrupanın en iyi tribünü olduğumuzu uefada teyit etti
bir şeye katlıyorum daha iyi olabiliriz hala acemilik var tribünlerde