Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9128125 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı tuncaboylu

Son Adana maçı belli etti ki, takım hem Avrupa'da 12-13 maç yapıp hem de ligi götürürken zorlanıyor.
Seneye daha da zor olacak, çünkü yaş ortalaması yüksek ve 1 sene daha yakalanacağız.
Transfer kısıtlamasından ötürü takıma genç oyuncu almamız da bu sene pek mümkün değil.
O yüzden diyeceğim o ki seneye CL'de gruptan çıkmaya oynamak, olmuyorsa Avrupa Ligi'nde fazla kasmamak gerekecek.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Serhat Akkaya

abuya 10 vereceksek talisca 50 eder NET!
Dün yine gol atmasına rağmen takımın en kötüsüydü Abou :(
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Son Adana maçı belli etti ki, takım hem Avrupa'da 12-13 maç yapıp hem de ligi götürürken zorlanıyor.
Seneye daha da zor olacak, çünkü yaş ortalaması yüksek ve 1 sene daha yakalanacağız.
Transfer kısıtlamasından ötürü takıma genç oyuncu almamız da bu sene pek mümkün değil.
O yüzden diyeceğim o ki seneye CL'de gruptan çıkmaya oynamak, olmuyorsa Avrupa Ligi'nde fazla kasmamak gerekecek.

Kadro zenginliğin yeterli değil çünkü üstüne Caner'in sakatlığı eklenince kanatların iyice azalıyor, ikinci yarı tüm rotasyon Quaresma ve Babel üstünden döndü, Orta sahada İnler beklenen katkıyı veremedi, defansa alınan adam Milosevic çıktı falan filan.. Aras ve Olcay'ın beklenen katkıyı verememesi de cabası, yani kadro zenginliğinden öte eldeki oyuncularında yetersizliği veya formsuzluğu etkiliyor durumu ki bu sene çoğu oyuncu geçen seneye göre formsuzdu (Oğuzhan,Olcay,Rhodolfo, kimi zaman Quaresma ve yeni alınan Abou'nun uyum sorunları)
[ Son Düzenleme: 25 Nisan 2017, 10:49:36 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

ekşide bir arkadaş yazmış, gayet güzel bir yazı hoşuma gittiğinden dolayı paylaştım.
1. fabricio agosto ramirez – 29 yaşında
2. tolga zengin – 33 yaşında

defans hattı:
3. andreas beck – 29 yaşında
4. gökhan gönül – 32 yaşında
5. adriano correia – 32 yaşında
6. caner erkin – 28 yaşında (kiralık)
7. marcelo guedes – 29 yaşında
8. luiz rhodolfo – 31 yasinda
9. matej mitrovic – 23 yaşında
10. dusko tosic – 32 yasinda

merkez orta sahalar:
11. atiba hutchinson – 34 yasinda
12. oguzhan ozyakup – 24 yasinda
13. tolgay ali arslan – 26 yasinda
14. necip uysal – 26 yasinda
15. gokhan ınler – 32 yasinda
16. veli kavlak – 28 yasinda

ofansif orta saha ve kanatlar:
17. ricardo quaresma – 33 yasinda
18. ryan babel – 30 yasinda
19. anderson talisca – 22 yasinda
20. aras ozbilir – 27 yasinda

forvetler:
21. cenk tosun – 25 yasinda
22. vincent aboubakar – 25 yasinda
23. omer sismanoglu – 27 yasinda

önümüzdeki sezon kadro planlaması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. kadro hakkındaki görüşlerimi yazarken bunların hepsini aynı anda düşünerek hareket edeceğim. neler bu noktalar?

1. kadro gençleştirilmeli
2. iki sezon üst üste şampiyon olan takıma başarıya aç, rekabetçi futbolcular katılmalı
3. takımdaki arkadaşlık havası mümkün olduğunca korunmalı
4. fpp gereği futbolcu satışından para elde edilmeli
5. takımın oynadığı hücum futbolu zenginleştirilmeli
6. hem takım savunması hem de bireysel defansif kalite yükseltilmeli

başlıyoruz.

kaleciler:
tolga ile yollar kesinlikle ayrılmalı. yerli genç bir kaleci kadroya katılmalı.

defans hattı:
dusko tosic ve luiz rhodolfo ile mutlaka yollar ayrılmalı. hem gençleştirme hem de defansın merkezindeki bireysel kaliteyi artırma adına bu bölgeye takviye öncelikli olmalı.

andreas beck ve mitrovic içinse fikir yürütemedim. beck her zaman kendini hazır tutması ve her iki kanatta da oynayabiliyor olması sebebiyle benim kadroda olmasını tercih edeceğim bir futbolcu. mitrovic' in ise en büyük şanssızlığının bu sezon hep en zor maçlarda ilk 11' de olmak zorunda olduğunu düşünüyorum. yaşı genç, hırvat milli takımına kadar yükseldiğine göre potansiyeli de yüksek. evet bu sezon çok fazla ışık vermedi ama bilemedim, çok kolay gözden çıkarmama taraftarıyım. özelden birbirinden lezzetli linçlerinizi bekliyorum.

merkez orta sahalar :

gökhan inler, veli kavlak ikilisi ile kesinlikle yolları ayırmalıyız. şenol hoca eğer inler' e şans vermemekte bu kadar ısrarcıysa gönderelim gitsin. futbolcunun kariyerinin de yedek kulübesinde bitmesini istemem.

bu bölgedeki atiba, ouşan, necip ve tolgay dörtlüsünün yanında 1 tane de genç ön libero transferi şart. mümkünse fizik kalitesi yüksek, takıma bu bölgede fiziksel mücadele seviyesi yüksek maçlarda avantaj yaratacak bir siyahi, atletik ön liberoya hayır demem. tarz olarak steven n'zonzi benzeri diyebilirim. gencini bulabiliyorsak alalım. atiba kariyerinin sonlarına yaklaşırken, bayrağı da bu gence devreder.

ofansif orta saha ve kanatlar :
aras ve quaresma gönderilmeli. belli ki şenol hoca aras' a hiç forma şansı vermeyecek.

quaresma geldikten sonra takıma ciddi katkı verdi, bu gerçek. fakat bence bu dönemdeki misyonunu tamamladı ve bir sezon daha kalması takımı ileri değil geriye götürecektir. oyundan çıkarken takındığı tavırlar, saha içinde takımdan kendini ayrı bi yerde konumlandırması, en kritik anlarda duran topların başına geçip talisca' yı devre dışı bırakması, sürekli kırmızı karta yatkın fevriliği ve en önemlisi çıldırtan bencilliği gibi bir yığın sebepten dolayı ben kazasız belasız quaresma ile yolların ayrılması taraftarıyım. kulübede tutsan tutulmaz.

bu bölgeye gökhan töre' nin de dönüşüyle (eğer şenol hoca onu takımda düşünüyorsa) sadece tek bir genç transferin yeterli olacağı düşüncesindeyim. bu transferin mümkünse kanat/ forvet özellikli olması gerekiyor. takımda ceza sahası içine koşu yapan tek kanat oyuncumuz babel. böyle bir şey olabilir mi ya?

babel, gökhan töre ve yeni transfer ile oluşacak rotasyona zaman zaman ihtiyaç halinde aboubakar ve cenk de katılabilir. hatta şenol hocanın bu bölgede (ben çok katılmasam da) adriano' yu da bol bol değerlendirdiğine şahit olduk. sayıyı çok kabartmaya gerek olmayacaktır.

forvetler:
ömer şişmanoğlu da belli ki şenol hocadan formayı hiç kapamayacak. burada kritik olan durum bence önümüzdeki sezon başında elimizde ligin gol kralı cenk ve uyum sürecini tamamen atlatmış aboubakar varken ne yapacağımız.

benim fikrim bu iki genç ve formda forveti takımda tutmamız. bu rotasyona bir de avrupa tecrübesi olan, cenk ve aboubakar' a tehdit değil alternatif olabilecek bir pivot transferi. hem ucuz hem de faydalı olacaktır. aduriz tipi bir adam her açıdan takıma katkı sağlar, üstelik çok da yüksek bir transfer bedeli ödenmez.
Arkadaş uzunca yazmış, ama pek bilgi sahibi değil.
Tolga ve Tosic'le yollar ayrılmalı dedikten sonra bırakacaktım da, devam ettim.
Aboubakar'ın seneye kalması zor, ona hiç değinmemiş.
Defansa takviye, genç ön libero, genç kanat, alternatif pivot falan derken 15 milyon Euro'luk reçete vermiş. Bunları yapacak para yok bizde.
Daha Caner'i alıp, Talisca'yı kiralamak için 3 milyon lazım.
Sadece genç defansif orta saha ve Aboubakar'ın yerine santrafor alacağız bence.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Defansa takviye, genç ön libero, genç kanat, alternatif pivot falan derken 15 milyon Euro'luk reçete vermiş. Bunları yapacak para yok bizde.

yalnız başkan tüm planlarını önümüzdeki sene yasağın kalkacak olmasına göre yapmıştı, şimdi yine şapkadan tavşan beklicez. Umarım o tavşanlar Talisca gibi olur Abou gibi olmaz..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı taner37

yalnız başkan tüm planlarını önümüzdeki sene yasağın kalkacak olmasına göre yapmıştı, şimdi yine şapkadan tavşan beklicez. Umarım o tavşanlar Talisca gibi olur Abou gibi olmaz..
Tolga gidici muhtemelen yerine Erce ile anlaşıldı diye duydum. Tolga da çok para alıyor yedek kaleci için..
Şampiyon Beşiktaş

Çevrimdışı tangaz

Dün yine gol atmasına rağmen takımın en kötüsüydü Abou :(

şenol hoca da maç sonu gol dışında silikti oysa tam ona göre bir maçtı şeklinde açıklama yaptı  :tabe:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Serhat Akkaya

şenol hoca da maç sonu gol dışında silikti oysa tam ona göre bir maçtı şeklinde açıklama yaptı  :tabe:
Akıllı olmayınca saçma sapan işlere girişiyor, tüm maç Adana defansının kucağında geçirdi, o yüzden hep diyoruz ya forvetin iq su yüksek olanı makbüldür diye.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

illaki oyuncu satmamız gerekecek, Caner'in opsiyonunu 31 mayıstan önce kullanırız tahminim, Abu benim için önemli bir oyuncu değil sağlıklı Demba Ba daha iyi olur, ligde çok sönük kaldı adam. Şuan en merak ettiğim satabildiğimiz kadar alma olayı hala geçerli mi ? önümüzdeki sene yayın gelirleri epey artıyor 38 40 m dolar civarı gelir bekliyorum geçen sene 26,1 m dolar şampiyonluk geliri elde etmişiz.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

gömmek gibi olmasın ama ligdeki performansı epey düşük bizim için 4 5 sene üst üste lig şampiyonluğu önem arz etmekte olduğundan dolayı çok önemli değil ligde kontra atak oynamıyoruz sonuçta.

Çevrimdışı tuncaboylu

gömmek gibi olmasın ama ligdeki performansı epey düşük bizim için 4 5 sene üst üste lig şampiyonluğu önem arz etmekte olduğundan dolayı çok önemli değil ligde kontra atak oynamıyoruz sonuçta.
Ligde son 4 maçta 4 golü var, son 7 maçta toplam 350 dakika süre alıp 5 gol atmış ve bunların hiçbiri kontra atak golü değil.
Hoca dün Abou'ya farklı bir görev verdiyse bilmiyorum, ama gayet iyiydi ikinci yarı.
Gerçek bir cevher bu adam, ama almamız artık imkansız gibi bir şey olduğu için üzülüyorum.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Güntekin Onay'da Mitroviç hakkında benzer yorumlar yapmış benim belirttiğim şekilde. Olmazsa olmazlar adamda cidden yok, Ayrıca şu milli takıma seçilme olayına bakmayın orada başka şeyler dönüyor..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Ligde son 4 maçta 4 golü var, son 7 maçta toplam 350 dakika süre alıp 5 gol atmış ve bunların hiçbiri kontra atak golü değil.
Hoca dün Abou'ya farklı bir görev verdiyse bilmiyorum, ama gayet iyiydi ikinci yarı.
Gerçek bir cevher bu adam, ama almamız artık imkansız gibi bir şey olduğu için üzülüyorum.

hayırlısı  :D

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İyi filan değildi yahu bildiğin kötüydü takımın en kötüsüydü.. Hadi tüm takım yorgun fiziken ve mental olarak, bu adamın ne yorgunluğu var?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

İyi filan değildi yahu bildiğin kötüydü takımın en kötüsüydü.. Hadi tüm takım yorgun fiziken ve mental olarak, bu adamın ne yorgunluğu var?
İkinci yarı önümüzde oynadı. Epey hareketliydi, gol pozisyonu buldu ama atamadı, golü attığımız frikiği kazandırdı, rakip kaleciye epey baskı yaptı.
Tahminimce hoca bu son maddeyi yeterli bulmadı, çünkü ayakları kötü bir kaleciydi ve her baskı sonuç verdi.
Ayrica UEFA kararından mental olarak olumsuz etkilenmiş olabilir, sene sonunda Beşiktaş'a transfer olamayacağını öğrendi adam bir anlamda.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İkinci yarı önümüzde oynadı. Epey hareketliydi, gol pozisyonu buldu ama atamadı, golü attığımız frikiği kazandırdı, rakip kaleciye epey baskı yaptı.
Tahminimce hoca bu son maddeyi yeterli bulmadı, çünkü ayakları kötü bir kaleciydi ve her baskı sonuç verdi.
Ayrica UEFA kararından mental olarak olumsuz etkilenmiş olabilir, sene sonunda Beşiktaş'a transfer olamayacağını öğrendi adam bir anlamda.

Ekşide bi arkadaş duygularıma tercüman olmuş Abou için. Bize kinder surpriz yumurta değil bildiğin fıstıklı çikolata lazım tadını bildiğimiz ve her yediğimizde aynı tadı alacağımız. 2 kere çok kritik noktalarda takımı yalnız bıraktı onları hiç katmıyorum bile.

6-7 milyon euroya alınabilir. ama şenol güneş'in istediğini düşünmüyorum. çünkü bazen şenol güneş'in sinir krizi geçirdiğini görüyorum.

aboubakar maçın bir anında maçtan kopuyor. rakibe basmadığı, boş alanlara koşmadığı, ruh gibi sahada alakasız alakasız dolaştığı bölümler oluyor ve bu bölümler bazen 30-35 dakikalara çıkıyor. işte o anlarda beşiktaş adanaspor'a karşı bile top tutamaz hale geliyor.

şenol güneş çok uğraşmıştır adam etmek için ama, adamın zeka problemi var çok net. şenol güneşin dediklerini anlamıyor, devre arasında muhtemelen fırçayı yiyor, sahaya çıkınca her şey sil baştan, hiç konuşulmamış gibi.

ortası olmayan bir adam, daha önce de söyledim. 90 dakika maçta kaldığında (mental olarak), 25 milyon euroluk oynuyor. maçın başında konsantrasyonunu yitirince 500bin euroluk oynuyor. ama sezon geneline bakınca 6-7 milyon euroluk oynuyor. 40 dakika var, 50 dakika yok. 30 dakika var, 60 dakika yok.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Ekşide bi arkadaş duygularıma tercüman olmuş Abou için. Bize kinder surpriz yumurta değil bildiğin fıstıklı çikolata lazım tadını bildiğimiz ve her yediğimizde aynı tadı alacağımız. 2 kere çok kritik noktalarda takımı yalnız bıraktı onları hiç katmıyorum bile.

6-7 milyon euroya alınabilir. ama şenol güneş'in istediğini düşünmüyorum. çünkü bazen şenol güneş'in sinir krizi geçirdiğini görüyorum.

aboubakar maçın bir anında maçtan kopuyor. rakibe basmadığı, boş alanlara koşmadığı, ruh gibi sahada alakasız alakasız dolaştığı bölümler oluyor ve bu bölümler bazen 30-35 dakikalara çıkıyor. işte o anlarda beşiktaş adanaspor'a karşı bile top tutamaz hale geliyor.

şenol güneş çok uğraşmıştır adam etmek için ama, adamın zeka problemi var çok net. şenol güneşin dediklerini anlamıyor, devre arasında muhtemelen fırçayı yiyor, sahaya çıkınca her şey sil baştan, hiç konuşulmamış gibi.

ortası olmayan bir adam, daha önce de söyledim. 90 dakika maçta kaldığında (mental olarak), 25 milyon euroluk oynuyor. maçın başında konsantrasyonunu yitirince 500bin euroluk oynuyor. ama sezon geneline bakınca 6-7 milyon euroluk oynuyor. 40 dakika var, 50 dakika yok. 30 dakika var, 60 dakika yok.
  :claps: :ok:

Çevrimdışı tangaz

şenol hoca tam aksini söylüyor  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Akın

Şenol hoca sezon sonu antrenör kadrosuna premier lig temposu çalıştıracak bir kondisyoner bulmalı.
Avrupada kupa istiyorsak iki kulvarı götürmemiz gerek. Lyon maçının tek kötü yanı kondisyon olarak dayak yedik.
Takımın yaşlı olduğunu düşünmüyorum. Top liglerde bu yaşlarda birçok futbolcu üst düzey oynuyor. Örnek Lyon'daki
Valbeanu 32 yaşında ama oyundan düşmedi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Rüzgar Sağnak o arkadaş :bandit:

Çevrimdışı tuncaboylu

şenol hoca tam aksini söylüyor  :bandit:
Dediğim gibi hoca ayrı bir görev verdiyse ve yapmadıysa bilemem.

Çevrimdışı mylife1903

Dil yorgunlugu onunki, sadece fransisca konustugundan dolayi her konustugu tercume ediliyor sonra buna konusuluyor sonra buna konusulan tercume ediliyor sonra abu kavramaya basliyor derken cocuk yoruluyot, metal yorgunlugu gibi beyin yorgunlugu

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Dil yorgunlugu onunki, sadece fransisca konustugundan dolayi her konustugu tercume ediliyor sonra buna konusuluyor sonra buna konusulan tercume ediliyor sonra abu kavramaya basliyor derken cocuk yoruluyot, metal yorgunlugu gibi beyin yorgunlugu
  :kop: :kop:

Çevrimdışı mylife1903

En daginik, en savruk en kotu oynayan oyuncuydu. Gol atmasina ragmen ben hocanin devrede oyundan alacagini dusunuyordum iyi sabretti. Mactan sonra lafi gedigine koymus. Gol kacirabilirsin, kotu oynayabilirsin ama 25 yasindasin be kardesim kiraliksin azicik kos, zorla

Çevrimdışı Serhat Akkaya

En daginik, en savruk en kotu oynayan oyuncuydu. Gol atmasina ragmen ben hocanin devrede oyundan alacagini dusunuyordum iyi sabretti. Mactan sonra lafi gedigine koymus. Gol kacirabilirsin, kotu oynayabilirsin ama 25 yasindasin be kardesim kiraliksin azicik kos, zorla
Bizim Tuncaboylu siyahi oyuncuları mı karıştırdı acaba üç tane var ya (ileri uçta) sahada :D Göz muayene zamanı gelmiş  :D

http://www.dunyagoz.com/tr/tibbi-birimlerimiz/lazer-ve-goz-ici-lens-refraktif-cerrahi/randevu-al
Korku akıl katilidir.

Etiketler: