Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9115341 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimiçi Necmi

Buldum

Süper Lig'in ilk devresinde Beşiktaş'la oynadıkları maçı hatırlatan Çalımbay, şöyle devam etti:

"O maçın ilk yarısında 3 veya 4-0 öne geçmemiz gerekiyordu. Ta ki hakem arkadaşın hata yaparak verdiği faul ve arkasından kırmızı kart göstermesi bizi mahvetti, 10 kişi bıraktı.

bu adama bazı arkadaşlar Beşiktaş efsanesi diyor.
bu direk algı yaratmak maçın hakemini etkilemeye çalışmak
Beşiktaşı 3-0 4-0 yeneceklermiş hemde vodafone arenada hakem izin vermemiş.
Beşiktaşı vodafone arenada bu skorla yenecek takım bu ülkede şampiyon olur.

Çevrimdışı Orhan_

Günaydın forum ahalisi.

Bugün Antalya'yı yenme günü. Yorgunluk falan dinlemeden 3 puanı cebe indirmemiz lazım. Rıza üzerinden aylar geçmesine rağmen hala son maç için ağlamaya devam ediyormuş. Bugün biraz daha ağlatalım madem. Maç sonu da Metin'i dinleriz.

Çevrimdışı tangaz

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı underworld

Bu akşam yarım kalan hesabımızı sonlandıralım.

Çevrimdışı Ensar

günaydın büyük Beşiktaş taraftarı doğum günümüz kutlu olsun nice şampiyonluklara güzel günlere :D
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimiçi Rasim

Beşiktaş!

Çevrimdışı mylife1903

Bu akşam yarım kalan hesabımızı sonlandıralım.
Biz boyle isleri beceremiyoruz hic bulasmamak lazim.

Bizim nesil hala 8 tane atacagimiz ankaragucu macinin hayaliyle uykuya daliyor.

Fbye gore boyle seyler.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Fbye gore boyle seyler.
Sakin sakin vurup geçmemiz lazım.

Çevrimdışı Ensar

hala yatanlar var kalkın ulaan :D

Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı underworld

Fbye gore boyle seyler.

10 tane atalım demiyorum 2-0 , 3-0 olsun ama sahada ezilsinler.

Çevrimdışı El Nino

Tüm BEŞİKTAŞ'lı kardeşlerimin doğum günü kutlu olsun  :claps:

Çevrimdışı Barış1903

Bugün benim de doğum günüm  :icool: Bir Beşiktaş'lı olarak Dünyanın en güzel gününde doğmuşum :) Hep beraber nice şanlı yıllara Beşiktaş'ım :)

Çevrimiçi Savaş

Doğum günümüz kutlu olsun arkadaşlar. Güzel bir galibiyetle kutlayalım bugün inşallah.

Turdan sonra tatlı niyetine alalım şu Antalyayı aşağı.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Savaş

O değilde bu Olcay güzelliğine sene sonu Yusuf'u alabilir miyiz acaba? Hazır trabzon ile aramız da iyiyken.

Yoklamak lazım trabzonu. Büyük potansiyeli var bu çocuğun.

Çevrimiçi Kapkarakartal

Olcay Şahan: "İşin sırrı %100 hocadır. Bana çok yardım ediyor. Bir oyuncu hocadan ne kadar özgüven alırsa, o kadar performans gösterir"

Olcay bu toplara girmemeli güzel ayrıldık güzel kalsın.

Bu arada Kartal Yuvası tasarım kabulünü başlattı.

https://business.facebook.com/notes/kartal-yuvas%C4%B1/be%C5%9Fikta%C5%9F-jk-tekstil-tasar%C4%B1m-yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1/744937415680401?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Bugüne özel yuvalarda ve nette %19.03 indirim var. Antreman ürünlerine çökme vaktidir.

[ Son Düzenleme: 19 Mart 2017, 13:36:05 Kapkarakartal ]

Çevrimdışı arda

10 tane atalım demiyorum 2-0 , 3-0 olsun ama sahada ezilsinler.

Görüyor ve arttırıyorum, 1-0 olsun bizim olsun  :bandit:
Postlar şismesin diye hemen şuraya iliştireyim, Kalan diğer maçlar için skor tahminlerimi sunuyorum..

1-0
0-1
1-0
0-1
1-0
0-1***
1-0
0-1
1-0

*** (Bursa'dan gol haberi mi var! :kop: :sevinc)
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı arda

Bugün benim de doğum günüm  :icool: Bir Beşiktaş'lı olarak Dünyanın en güzel gününde doğmuşum :) Hep beraber nice şanlı yıllara Beşiktaş'ım :)

İyi ki Doğdun Barış, Sevdiklerine Sağlıklı Mutlu Huzurlu bir sene Bundan Sonra Her Senelere İnşallah
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı Gökhan Kurt

• Kara Kartal
  • *
  • 19 Mart 2017, 13:47:13
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!
Günaydın Büyük Beşiktas Ailesi,

114. Yılımız kutlu olsun

Güzel etkili bir galibiyet en büyük hediyemiz olacaktır.

Çevrimdışı mellfred

O değilde bu Olcay güzelliğine sene sonu Yusuf'u alabilir miyiz acaba? Hazır trabzon ile aramız da iyiyken.

Yoklamak lazım trabzonu. Büyük potansiyeli var bu çocuğun.

tolgay'ı istiyorlar ama yusufu bırakmazlar. geleceğimiz diyorlar, çocuk trabzonlu hem de

Çevrimdışı mellfred

Buldum

Süper Lig'in ilk devresinde Beşiktaş'la oynadıkları maçı hatırlatan Çalımbay, şöyle devam etti:

"O maçın ilk yarısında 3 veya 4-0 öne geçmemiz gerekiyordu. Ta ki hakem arkadaşın hata yaparak verdiği faul ve arkasından kırmızı kart göstermesi bizi mahvetti, 10 kişi bıraktı.

bu adama bazı arkadaşlar Beşiktaş efsanesi diyor.
sevimsizlikte çığır açtı. başlarda profesyonel, bize karşı kasması normal muhabbeti yapılırdı ama nefreti ayyuka çıktı.
artık sahip çıkanı kalmamıştır

Çevrimdışı underworld

Öncelikle söylemek gerekirse 94 dakikalık maçın 90 dk’sı Roma’nın oyun kontrolünde geçiyor.
Roma maça 3-5-2 olarak başlarken, Lyon da 4-3-3 dizilişinde başlıyor.

Roma’nın sert orta alanı ve 3’lü defansı genelde pasla Lyon’u baskı yapmaktan vazgeçirip  orta alanın gerisinde bekleyerek savunmaya itiyor.
Bu savunmada Lacazette bile orta alanın  kendi sahasına bakan diliminde.

Maçın ilk yarısında Roma 8 gol pozisyonuna girip 2 gol atarken ,Lyon 1 gol pozisyonuna girip duran toptan gol atıyor.

Roma taç çizgisi civarında yaptığı faullerle Lyon'a  3-4 sefer duran top imkanı verdi. Genelde Valbuena bu topları kullanıyor ve etkililer.
Stoper Diakhaby  roma maçlarında duran toptan 2 gol atarken totalde 4 maçta 3 golü var.
Duran toplarda dikkat edilmeli.

ikinci maçtaki golü;

Az maçındaki golü

Maçın ikinci yarısı itibariyle Lyon maça gole başlıyor skoru 2-2 yapıyor.
Lacazette genelde hiç kutu içinde bedavaya oyanmalıyp sürekli geziyor ve sırtı dönük top alıp ver kaça giriyor.
Roma’yı kenardan delemeyince göbekten 3 gol attılar.

Lacazette - Tolisso A.Ş

Lacazette-Tolisso-Valbuena

Roma 3-5-2 oynandığı için savunma kısmına geçince iki kenar adamı beke geçiyor ve 5 li defans oluyor.
Valbuena sol çizgide  topu aldığı zaman 4-5 sefer Morel’i sıfıra doğru kaçırdı ama Morel bunları etkili kullanamadı veya stoperler erken davranıp savuşturdular.

Bizim bu konuda ne kadar sorunlu olduğumuz ortada o yüzde bu konuda dikkatli olmalıyız.
Bu kanat Gg- Q7 kanadı (!) , yani Q7 bu maç eli belinde bekmemeli ( bana göre ilk 11 başlamamalı).

Maçın ikinci yarısında itibaren Lyon ve Roma 5'er gol pozisyonuna giriyor.

Lyon’un hocası 2-2 olan maçta çözüm yollarının tıkandığını düşünüp radikal bir hamleyle stoper Mammana’yı 71 dk da Nabil Fekir ile değiştiriyor.
Fekir forveti çiftlerken önlibero Gonalans stopere geçiyor ve diziliş 4-1-3-2 ye geçiyor.
Bu saatten sonra Lyon orta alanı savunma ve hücumcular olarak ikiye ayrılıyor.

[/url]

Lacazette gibi Fekir de aynı tip hareketli bir oyuncu ,bunlara R.Ghezzal ‘ı da eklersek çok ters çalım atıp top sürebilen oyuncular o yüzden çok dikkatli olmak gerekir.

Hucümda bekler üzerinden gidip ileri 4’lü ceza sahasında aynı anda girip kalabalık oluyorlar.
Bunlara orta alanda destek veriyor .Baskı kurdukları anda ki genel poziyonları.Roma bu maçta bu tip çoğalmalara pek fırsatta vermedi açıkçası

Stoperler Mamana ve Diakhaby genç ve basit hatalar yapabilen futbolcular.
Bu maçta Diakhaby’nın sakarlığını M.Salah affetmedi .

Tek maçlık, genelde Lyon'un daha çok neler yaptığıyla alakalı analizim.

Çevrimdışı kartal74

Metin,Ali,feyyaz üçlüsü Beşiktaş tarihi minvalinde efsane değilse,son  50 senede  kim efsanedir o zaman ? Futbolsever muhitinde, Beşikatşın futbol mevzisinde ilk tahkim kurduğu 30'ların sonu,40'ların başı olduğu kabul edilir.bu kadroda baba hakkı,voleci şeref,vedii tosuncuk,baba hüsnüler  gibi isimler kaznadıkları başarılarla Beşiktaşı yurt nazarında kitleselleştirme sürecini başlatmışlardır.sonra şeref gülesinler.ali ihsan karayiğit gibi isimler bu şanı daha da yüceltmişlerdir.60'larda küçük ahmetler,nazmi bilgelerle kervan yürür.bir şenol-birol-gol fasılası vardır.ilginçtir.efsane  payesine adam atacakken fenere transfer olurlar.hatta orada bize attıkları golle feneri şampiyon yaparlar.işte tam bu esnada:Beşiktaş altyapı rolmodelini başlatan tarihi krılma başlar.altyapıdan çıkan 2 genç(sanlı sarıalioğlu ve yusuf tunaoğlu) A takıma çıkıp 2 sene sonra takımın üstüste 2 şampiyonluğunda büyük emek verirler.sonra 15 senelik  fetret devri! bu 15 sene şampiyonluk uğruna çokça paralar harcanır.takım,bırakın şampiyonluğu ,kümede kalma mücadelesi verir hale gelir.
İşte kaynak yokluğundan altyapı efsanesi bu mecburiyetten doğar .serpi hamdi tüzün altyapıdan ziya,fuat,ziya gibi  genç  isimlerle bir yol arar.sonra rızalar,fikretler takıma monte olur.alikemal,necdet,bora gibi kalİteli tecrüblilerle bu genç kadro 15 sene sonra şampiyon olur.
yazdığım son iki cümleyi saymaz isek,bu bilgiler belgesel kaynaklardan edindiğim süreçi anlatır.
1981'den beri bu takımı takip ederim. beşiktaşın son 35 senesini arşiv gibi hatırladığımı varsayarım.işte tarihimizin en altın sayfaların yazıldığı bir dönemdir bu fasıla:takımda gençleştirme hamlesi bünyede olumlu gelmiş,bu süreç dahada hızlanmıştır.artık kadroda sinan,feyyaz,ali,gökhan gibi genç yetenekler,kocaeli altyapıından transfer olan sarı fırtına metin ilk onbire girer vaziyette forma giymeye başlamıştır.1985-1995 yılları arasında bu kadrolar: ya şamiyon olmuştur.,ya da ikinci.ve derbilerde -ki buna trabzonsporu da dahil etmek gerkir- bariz şekilde üstünlük Beşiktaşa geçmiştir.kazanılan bu zaferlerde, en büyük hisse sahibi "MAF" dır.yani açılımıyla Metin-Ali-Feyyazdır....
Attıkları,attırdıkları gollerle o neslin Beşiktaşlılarını boynunu sürekli dik tutmuşlardır.en kritik maçlarda attıkları goller bizi sonsuz mutluluğa garketmişlerdir.belki futbol muhteviyatında tek eleştieceğimiz husus Avrupa mecrasıdır.belkide o kuşağın en üzüldüğü maç malmö maçıdır.ama feyyaz ve ali üstüne düşen görevi yerine getirip gollerini  o maçta atmışlardır. gelelim BEŞİKTAŞLILIK  hususiyetini   yeterince yaşayıp yaşamadıkarına?.vallahi çocukluk takımları neydiye gelirsek,,fatih terim ve aykut kocaman,himmetçi₁ arifte çocukken Beşktaşlıydı derim...
ama MAF  siyah beyaz formayı sırtına geçirdikten sonra hırslarıyla,gol sonrası coşkularyla iyi bir Beşiktaşlı olmuşlardır.hele 92 senesine karlı şubat istanbulunda bir boluspor maçı vardır.feyyaz golü 90 dakikada atmış, o buz gibi havada kapalı türübünün içine kadar tırmanmıştır.(kapalıyı bugünkü gibi düşünmeyin,sahayla trübün arasında 3,5 metre boşluk vardı.trübün zemin  2 metre yukarsındaydı)zaten sosyal paylaşım sitelerinde yeteri miktar bu  üçlünün golleri ve sevinçleri arşivde mevcuttur
.Belki bu zarfa şifo mehmeti dahil etmemekle bir eksiklik yapıldığını düşünürüm.şifo mehmet,o süreçte hem şampiyonluklarda,hemde,galatasaray rüzgarının estiği o dönemde Beşiktaşı ayakta tutan yegane isimdi.değerinin doğru şekilde verilmediğini bende kabul ederim.rıza çalımbayı bugünkü beyanlarına kızabiliriz ama Beşiktaşa verdiği hizmetleri her zaman şükranla yadederiz.kazanılan şampiyonlukların kaptanı olarak efsane payesini de teslim ederiz.şahsen trübünlerin antipatik baktığı samedi de,rasim karayı da,çoğunun haırlamadığı mehmet ekşiyi de ben severim.çocukluğumun idolü necdet ergününde bende yeri ayrıdır.
ertuğrulda attığı gollerle,derbi maçlarındaki performansıyla her zaman takdirimi kazanmıştır.
efsaneleri elleşmeyelim,bu payeyi elinin tersiyle itenleri hatırlayalım.önceilkle,kim nasıl Beşiktaştan ayrılmış,bir değerlendirmesini yapalım:
birincisi alpaydır.bir mankenle evlenmesi nedeniyle fener trübünlerinin hakaretine maruz kaldığında,biz savunurken koşa koşa oraya gitmesini unutumamışımdır hiçbir zaman!
sonra oktay,tümer..hep kendi istekleriyle kaçmışlardır bu camiadan.
feyyaz fenrbahçeye kendi isteğiyle gitmedi.beşktaş yönetimi direk olarak fenerbahçeye satıldı.feyyaz bu durumu dönemin fb'lyöneticisi erol userden öğreniyor.çek olayı da biraz bahane olmuş.(tanjunun fenere gitmesi hikayesine benziyor.hatta sergenin dönemin BJK yöneticisi  uğur ekşioğluyla basın önünde giridği polemikten sonra cemuzanspora  gönderilişine!)
gönderilme gerekçesi 6,5 senelik gordon dönemi sona ermiş.daum dönemi başlamış.alman hoca 6 ayda türkiye kupasını kazandırmış.muhtemelen yeniden yapılanma için kadroda tasfiye başlıyor.
feyyaz o sene 31 yaşında(2017 perspektifinden bakılmasın.o dönem bu yaş emeklilk dönemi) ali gültiken 92 yılında çapraz bağları kopardıktan sonra hiç toparlayamadı.kadroda alpay,oktay,sergen,küçük ali,mutlu  gibi 20'li yaşların başında oyuncular var.şifo mehmet,metin tekin takımın olgunları.
ve Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi yapılyor.ertuğrul sağlam 65 milyar bonservis ücretiyle takıma alınıyor.mevkisi santrafor.bu gelişmeler ışığında feyyaz takımdan koparılıyor.sonra metin etkin askerlilk problemi yüzünden vansporda futbolu bırakmak zorunda kalıyor.yani yönetim bir şekilde, futbolcularına vefalı davranmıyor...
akabindeki yıllarda feyyez (97 veya 98 olabilir) üstünde siyah-beyaz eşortmanla ,elinde BJK bayrağıyla amigo şerefle numaralı türübnde amigoluk da yaptı.gözlerimle gördüm.
90'ların sonunda trübün-taraftar aksıyla seba yönetimi arasında bütün köprüler atılıyor.bu işi trübün yönünen proveke edenler,rant peşinde koşanlar olabilir.o ayrı hikaye!ama Türkiye sathında beşiktaşlıların ekseriyeti artık sebayı istemiyordu.sonradan pişman olunsa dahi.bunun birçok sebebi olabilir.benim kaanatim: seba yönetiminin  hep aynı ve tek boyutlu  polütbüro kabinesini andıran isimler olması nedeniyle  çağdışı gözükmesinden marazi bir çehreye bürünmüştü..süleyman seba BJK tarihinin en efsane başkanıydı  ama iç bünyede belki iyi niyetliydi ama otokratik bir yönetim biçimi vardı.gidin BJK tarihine hakkı yetenin başkanlık yaptığı dönemde de içten sert muhalefet yapılıyordu.yani diyeceğim Beşiktaşa hizmet etmiş bu kıymetli isimlerin eleştirecek yönleri hepsinde bulabiliriz.sonuçta Beşiktaşlılık ma'şeri vicdanında yer tutan her sporcumuz tarihimizin altın sayfalarında karşımıza çıkacaktır.gözlerimiz kapatsak dahi...
 :money:

Çevrimiçi Necmi

o zaman seninde doğum günün kutlu olsun
tüm ailenle birlikte mutlu şampiyonluk dolu  nice yıllara @Barış1903

Çevrimdışı Gökhan Kurt

• Kara Kartal
  • *
  • 19 Mart 2017, 16:04:57
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!
[ Son Düzenleme: 19 Mart 2017, 16:47:58 gokhan_kurt ]

Çevrimdışı Berat

Son Dakika : Vincent Aboubakar 3 maç Ceza Aldı,  Lyonu elersek yari finale cikarsak. Yari finalin 2. Macinda oynayabilecek.

UEFA tarafından resmi bir açıklama yapılmadı, bu son dakika dedikleri internette uydurma hesapların uydurma son dakikası. Kaynak doğru mu değil mi diye bir araştırmak lazım paylaşmadan önce.

Etiketler: