Zor günlerimizde bizleri taşıyan futbolcularla şimdikileri bir tutmam ben.
Keşke şu ayrımı yapabilseniz, kim ne derse desin FEDA dönemi topçularına daha bir duygusal yaklaşıyorum ben.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, Oğuzhan konusunda da aynı havayı seziyorum umarım onunda üstüne gidilmez.
Futbol cahili olan bir kısım taraftarımızın sanki futbolcudan anlıyorlarmış gibi davranarak istemedikleri futbolcuları takımdan göndermeye yönelik olarak yaptıkları mobbingler Beşiktaş'a zarar veriyor.
Bu konuda iki çarpıcı misal vereyim: Bir kısım futbol cahili taraftarımız, Beşiktaşlı eski futbolcularımız Ayhan Akman'ı ve Burak Yılmaz'ı protesto ederek onların Beşiktaş'tan ayrılmalarına neden oldu.
Peki sonra ne oldu? Ayhan Akman, Galatasaray'a transfer oldu ve Galatasaray'da yıllarca başarıyla futbol oynadı. Burak Yılmaz ise hem Trabzonspor'da hem de Galatasaray'da gol kralı olmanın yanı sıra uzun yıllar boyunca Türk millî takımımızın 1. santraforu oldu ve o hâlen de millî takımımızın 1. santraforudur.
Eğer Ayhan Akman ve Burak Yılmaz bizde kalsalardı Beşiktaş'a çok faydalı olurlardı. Bir kısım taraftarımız yüzünden Ayhan Akman'ın ve Burak Yılmaz'ın Beşiktaş futbol takımımıza yıllar boyunca verecekleri katkılardan mahrum kaldık.
Bu durum da Beşiktaş ve Beşiktaşlılar olarak başarılı olmak için sadece renklilere karşı mücadele vermediğimizi, renklilerin yanı sıra futbol cahili olup ama futbolu bildiğini futbolcudan anladığını sanıp takımına büyük zararlar veren futbol cahili bir kısım taraftarımıza karşı da mücadele vermemiz gerektiğini gösteriyor.
Oğuzhan Özyakup'un tekniği Türkiye'de futbol oynayan kaç futbolcuda var?! Futbol cahili bir kısım taraftarımız umarım ki Oğuzhan'ı elimizden kaçırmamamıza neden olmazlar ve Beşiktaş'a büyük bir zarar daha vermezler.
Oğuzhan Özyakup'un sahip olduğu tekniği ve oyun görüşüyle yüksek potansiyeli var ve o eğer önümüzdeki 2-3 yılda kendisini daha da geliştirirse Beşiktaş'tan Çin'e 30-40 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olabilir.
Tolgay Arslan'ın da potansiyeli yüksek. Tolgay'ın genel verimi zannediyorum ki yaşadığı ağır sakatlıktan tam hazır dönemeyişi nedeniyle bu sezon biraz düşük seviyede seyrediyor. Eğer Tolgay, Beşiktaş'ta kalmaya devam ederse gelecek sezon daha yüksek performans sergileyecektir diye tahmin ediyorum.