Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9162464 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Ensar

Beşiktaş Basın Sözcüsü ve altyapıdan sorumlu yöneticisi Metin Albayrak, geleceğe yönelik transfer çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

"500 YETENEĞİ ELEKTEN GEÇİRDİK"
Albayrak'ın açıklamalarından önemli bölümler şöyle: "Altyapı ile ilgili planlı bir şekilde ilerliyoruz. 5 kıtada birden tarama işlemi yapıyoruz. Şu ana kadar 500'e yakın yeteneği elekten geçirdik."

"EMRE MOR İÇİN ŞARTLAR MÜSAİT DEĞİLDİ"
Taramalarımız sonucunda 50 kişilik bir oyuncu havuzu oluşturduk. Bunların çoğunluğunu bünyemize katıp altyapıdan üst yapıya doğru koordine edeceğiz. Emre Mor da bu havuzun içindeydi. Ancak Dortmund'un şartlarıyla mücadele edemedik.

"HAVUZDA 3 YILDIZ ADAYI İSİM VAR"
Libero, kanat ve golcü olmak üzere havuzda şu an 3 yıldız adayı var. Onlarla ilgili operasyon sürüyor.

GELECEĞİN TAKIM İSKELETİNİ KURACAĞIZ
"Dünyada sistem böyle işliyor, Beşiktaş'ta da böyle olacak. Geleceğin takım iskeletini bu şekilde kuracağız. Hem şampiyon olacağız hem de yeni yıldızlar yetiştirip, sistemin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlayacağız."
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı alimm

yarın akşam bir daha inmemek üzere lig liderliğine oturacağız  :bandit:
ayrıca bu hafta +7lik 3 puan alıcaz
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı 38life

Artık ilk 11'imiz kesin olarak oturdu. Kimse maç öncesinde acaba şu mu oynar bu mı diye düşünmüyor. Ama Gelgelelim 2 maç sonra ilk 11imiz yine değişecek.
[ Son Düzenleme: 16 Aralık 2016, 13:31:22 38life ]

Çevrimdışı tangaz

Artık ilk 11'imiz kesin olarak oturdu. Kimse maç öncesinde acaba şu mu oynar bu mı diye düşünmüyor. Ama Gelgelelim 2 maç sonra ilk 11imiz yine değişecek.

bir de olası 3 transferden bahsediliyor, şayet gerçekleşirse şampiyon takıma +15 oyuncu katıldı demek olacak ve sanırım bu da dünyada bir ilk olabilir.

ek olarak transferde bahsi geçen babel'in takım kimyasını bozabileceğini düşünüyorum...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Onur Küçük

• Ziyaretçi

bir de olası 3 transferden bahsediliyor, şayet gerçekleşirse şampiyon takıma +15 oyuncu katıldı demek olacak ve sanırım bu da dünyada bir ilk olabilir.

ek olarak transferde bahsi geçen babel'in takım kimyasını bozabileceğini düşünüyorum...
Babel transfer edilirse takım kimyasını bozabilir değil net bozar. Topu ayağına bekleyen , bireyselliğe dayalı oynayan kanattan  ziyade daha çok topsuz oyunda etkin, takım oyununa uygun sadece oynayan değil takımı da oynatan gibi özelliklere sahip kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Cenk Tosun bir kanat oyuncusu olmamasına rağmen bu şartların bir çoğunu sağlayabildiğinden kanatta oynadığında takımın etkinliği de arttı. Babel'in hedef şaşırtmaca olduğuna inanmak istiyorum.

Çevrimdışı eski inönü

Quaresma gibi yetersiz bir kanat oyuncusunun bir kısım taraftar tarafından bu denli tapınılması ve abartılması ruh bilimcilerin incelemesi gereken patolojik bir vakadır. Çok açık yazıyorum biz bu kamburdan kurtulamadan bir arpa boyu yol alamayız.

Çevrimdışı 38life

Oyuncu değişiminden ziyade ilk 11 tam oturuyor birbirleriyle oynama alışkanlığı tam artacak devre arası geliyor talisca iyileşecek transfer gelecek falan yine kadro karışacak. Böyle bir sezon geçirecez bu sene malesef. Birbirini çok iyi tanıyan bir 11 ile oynamak nasip olmayacak.

Çevrimdışı tuncaboylu

Babel transfer edilirse takım kimyasını bozabilir değil net bozar. Topu ayağına bekleyen , bireyselliğe dayalı oynayan kanattan  ziyade daha çok topsuz oyunda etkin, takım oyununa uygun sadece oynayan değil takımı da oynatan gibi özelliklere sahip kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Cenk Tosun bir kanat oyuncusu olmamasına rağmen bu şartların bir çoğunu sağlayabildiğinden kanatta oynadığında takımın etkinliği de arttı. Babel'in hedef şaşırtmaca olduğuna inanmak istiyorum.

Ben de aksini düşünüyorum.

Takım oyunundan ziyade topu ayağına aldığında bir şeyler üretebilecek, şapkadan tavşan çıkarma potansiyeli olan, yetenekli ve skora katkıda bulunabilen bir adam lazım.

Quaresma bu görevi ligin ilk yarısı boyunca üstlendi, daha ne kadar üstleneceği belli değil.

Babel kaliteli bir oyuncu ve Quaresma'yla değişmeli ya da çaresizce gol gerekirken doğrudan yan yana oynayabilir.

Çevrimdışı tangaz

Oyuncu değişiminden ziyade ilk 11 tam oturuyor birbirleriyle oynama alışkanlığı tam artacak devre arası geliyor talisca iyileşecek transfer gelecek falan yine kadro karışacak. Böyle bir sezon geçirecez bu sene malesef. Birbirini çok iyi tanıyan bir 11 ile oynamak nasip olmayacak.

öyle görünüyor. bu yıl terör ffp sakatlıklar formsuzluklar yanlış tercihler derken şampiyonlukla taçlanan ama özünde kayıp bir yıl olacakmış gibi görünüyor. dilerim seneye bu zamanlar göbeğimizi kaşıyarak bu günleri anarız.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Bishamon

Quaresma gibi yetersiz bir kanat oyuncusunun bir kısım taraftar tarafından bu denli tapınılması ve abartılması ruh bilimcilerin incelemesi gereken patolojik bir vakadır. Çok açık yazıyorum biz bu kamburdan kurtulamadan bir arpa boyu yol alamayız.

Bu yetersiz adam tek oynayan kanat oyuncun  :) :)

Çevrimdışı 38life

öyle görünüyor. bu yıl terör ffp sakatlıklar formsuzluklar yanlış tercihler derken şampiyonlukla taçlanan ama özünde kayıp bir yıl olacakmış gibi görünüyor. dilerim seneye bu zamanlar göbeğimizi kaşıyarak bu günleri anarız.

İnşallah. Şampiyon olursak bence kayıp bir yıl olmaz. Yeter ki yaz transfer sezonunda akıllı hamleler yapılsın. Tek kayıp yanı şu olur; Bu sene eğer gerçekten sağlam transferler yapılsaydı seneye transferde daha az yorulurduk ve daha az oyuncu değişimi olurdu. Ama görünen itibariyle seneye yine baya oyuncu değişecek.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Ben de aksini düşünüyorum.

Takım oyunundan ziyade topu ayağına aldığında bir şeyler üretebilecek, şapkadan tavşan çıkarma potansiyeli olan, yetenekli ve skora katkıda bulunabilen bir adam lazım.

Quaresma bu görevi ligin ilk yarısı boyunca üstlendi, daha ne kadar üstleneceği belli değil.

Babel kaliteli bir oyuncu ve Quaresma'yla değişmeli ya da çaresizce gol gerekirken doğrudan yan yana oynayabilir.
Yeteneksiz olsun skora katkısı bulunmasın demedim ama kanat ihtiyacımızı sadece yetenekli , bireysel olsun üzerinden tanımlarsak büyük hata yaparız. Quaresma'nın bu görevi üstlenmesinden ziyade  o tür bir oyuna hoca tarafından mahkum edildik. Futbol teke tek ya da çok az oyuncuyla oynanan bir oyun olsaydı Babel gibi bir ismi takımda görmek isterdim . 11 kişiyle oynanınca ihtiyaçlar değişiyor.

Çevrimdışı tangaz

İnşallah. Şampiyon olursak bence kayıp bir yıl olmaz. Yeter ki yaz transfer sezonunda akıllı hamleler yapılsın. Tek kayıp yanı şu olur; Bu sene eğer gerçekten sağlam transferler yapılsaydı seneye transferde daha az yorulurduk ve daha az oyuncu değişimi olurdu. Ama görünen itibariyle seneye yine baya oyuncu değişecek.

kayıp yıldan kastım; beklentimiz geçen seneki güzel oyunumuzu geliştirmek ve alternatif planlar üretmekti oysaki bu konuda gelişimi geçtik geriye gittiğimiz bile söylenebilir. bu bağlamda kayıp bir yıl die düşünüyorum.

Çevrimiçi Necmi

anlamadım bunu :alala:
bütün bunların yapılma nedeni zaten şampiyon olmak için değilmi?
Şampiyonluk hedefini yerine getirdiğinde nasıl kayıp oluyor. Hani başka
bir hedefin olurda ulaşamazsın ama şampiyonluk yanıma kar kaldı dersin
ama burda en üst hedef zaten şampiyonluk ulaştığında neden kayıp yıl oluyor.

Çevrimdışı tangaz

kayıp yıldan kastım; beklentimiz geçen seneki güzel oyunumuzu geliştirmek ve alternatif planlar üretmekti oysaki bu konuda gelişimi geçtik geriye gittiğimiz bile söylenebilir. bu bağlamda kayıp bir yıl die düşünüyorum.

@Necmi

Çevrimdışı Çağatay

biz duygusal adamlarız
quaresma futbolu burada bırakacak diyelim
o güne kadar bi tane gol bi tane asist yapmasa da
jübile günü bahrına basacak bi kamyon adam var
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimiçi Necmi

bence öyle değil, bu sene geçen seneye göre daha ileri seviyedeyiz
oyunumuzun geçen seneki estetikte olmaması geçen seneden kötü olduğunu
kanıtlamaz. Geçen sene iyi oyun oynuyorduk ama içimizde sürekli bir kaybetme
korkusu vardı. Takım kırılganlıktan tam kurtulmamıştı. Bu sene hangi maçta eyvah gitti maç dedik
ben bir tek Benfica maçında dedim bunu. O maç bile döndü. Kiev maçı kendi gerçekleri vardı zaten
başında bu maç alınmaz dedim. Ama ligde eyvah dediğim bir maç olmadı. Fener maçı atak yapmadık
bir kere bile o maçı kaybedebileceğimizi düşünmedim maç tamamen bizim kontrolümüzdeydi.
bu kadar sakatlık formsuzluk bize hiç bir noktada eksik kadro hissi vermedi birde üst seviye şl maçlarına
çıktığımız halde maçta hiç bir oyuncu sırıtmıyor.
kadro kalitemizi düşük görebiliriz bunun nedeni zaten hep bir adım yukarıyı istememiz. Yeni daha iyi oyuncularda
gelse onların yerine daha iyisini isteyeceğiz. geçen sene beğendiğimiz oyuncuları bu sene beğenmiyoruz aslında
kaliteleri düşmüyor bizim  beklentimiz yükseliyor. takım namağlup biz kaybettiğimiz 10 puana yanıyoruz mesela
Bir şeyi unutmayalım Türkiye şampiyonluğu için lig başındada şimdide tek yazılan isim Beşiktaş
bunuda kaç yıldır 0 olan transfer bütçesiyle yaptık. Bu başarıdır. Yeterlimi değil artık transfer bütçemiz sıfır olmayacak
ve beklentide bu düzeyde olmayacak bu sene şl ye katılalım para kazanalım dedik seneye bu başarı isteriz
olarak değişecek o nedenle kadro seviyesininde daha yükselmesini isteyeceğiz ama bu bu sene geriye gittiğimiz
anlamı taşımaz. geçen sene dağınıktık bu sene şl de bile yenilmesi zor bir takım olduk.
Bunu en iyi tribünde anlıyorsun geçen sene gol yediğimizde 3-1 ken bile tribün kıpırdanır rahatsız olur tepki verirdi
şimdi gs maçında 2-0 geriye düştüğümüzde bile tribünde özgüven vardı.
Takım iyiyse bu özgüveni verir bu kelimeler değil o anki duygulardır insanlar anlık tepkilerde duygularını gizleyemez.
şu anda az bir kırılganlık kaldı oda genç kuşakta bu sene oda yok olur. bunlar takım iyi olduğu için oluyor.

Çevrimdışı underworld

Gözler kör olmuş bi kere

Çevrimdışı 38life

Nefret de, Aşk da gözü eşit derecede kör eder.

Çevrimiçi Necmi

katılmıyorum buna geçen seneye göre çok alternatifli bir takıma dönüştük.
Geçen sene tek hücum varyasyonu vardı. rakipler bu sene çözecekti zaten onu
geçen sene bile çözmeye başlamışlardı. Takım bu sene oyun içinde bile taktik değiştiriyor
takım oturmadı buna katılıyorum ama yetenek olarak geçen senenin çok üstünde bunun
en basit örneği geçen sene gomez gol atamasaydı şampiyon olabilirmiydik çok iyi pas yapıyoruz
topu iyi çeviriyoruz ama son vuruş gelmeseydi ne işe yarardı bu güzel futbol bu sene öylemi golcüler durmuş
ama bu takım kazanmaya devam ediyor. gol için kazanmak için bir oyuncuya bakmıyor takım
eksikleri yokmu var tabiki mükemmelmi değil mükemmel olsa şl de yolumuza devam eder kupa
hayali kurardık ama bunlarda bizim şartlarımızda bir anda olmuyor. ama takım üstüne koyarak ilerliyor
bu sene kaybetmemeyi maçı tutmayı öğrendik seneye sürekli kazanmayı öğreniriz. Bu sene kırılmamayı öğreniyoruz
tüm camia olarak. Bunlar hep ileri adımlar.

Çevrimdışı underworld

Bu yetersiz adam tek oynayan kanat oyuncun  :) :)
Bu , oyuncunun değil bu kadroyu planlayan kişilerin iş bilmezligi

Çevrimdışı 38life

Geçen seneki oyundan bu sene koptuğumuzu düşünmek bizi yanıltır. Necmi abinin de dediği gibi geçen seneki oyun sezonun sonlarına doğru bitmişti zaten.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bu , oyuncunun değil bu kadroyu planlayan kişilerin iş bilmezligi

Kimlerin mesela?

Çevrimdışı tangaz

bence öyle değil, bu sene geçen seneye göre daha ileri seviyedeyiz
oyunumuzun geçen seneki estetikte olmaması geçen seneden kötü olduğunu
kanıtlamaz. Geçen sene iyi oyun oynuyorduk ama içimizde sürekli bir kaybetme
korkusu vardı. Takım kırılganlıktan tam kurtulmamıştı. Bu sene hangi maçta eyvah gitti maç dedik
ben bir tek Benfica maçında dedim bunu. O maç bile döndü. Kiev maçı kendi gerçekleri vardı zaten
başında bu maç alınmaz dedim. Ama ligde eyvah dediğim bir maç olmadı. Fener maçı atak yapmadık
bir kere bile o maçı kaybedebileceğimizi düşünmedim maç tamamen bizim kontrolümüzdeydi.
bu kadar sakatlık formsuzluk bize hiç bir noktada eksik kadro hissi vermedi birde üst seviye şl maçlarına
çıktığımız halde maçta hiç bir oyuncu sırıtmıyor.
kadro kalitemizi düşük görebiliriz bunun nedeni zaten hep bir adım yukarıyı istememiz. Yeni daha iyi oyuncularda
gelse onların yerine daha iyisini isteyeceğiz. geçen sene beğendiğimiz oyuncuları bu sene beğenmiyoruz aslında
kaliteleri düşmüyor bizim  beklentimiz yükseliyor. takım namağlup biz kaybettiğimiz 10 puana yanıyoruz mesela
Bir şeyi unutmayalım Türkiye şampiyonluğu için lig başındada şimdide tek yazılan isim Beşiktaş
bunuda kaç yıldır 0 olan transfer bütçesiyle yaptık. Bu başarıdır. Yeterlimi değil artık transfer bütçemiz sıfır olmayacak
ve beklentide bu düzeyde olmayacak bu sene şl ye katılalım para kazanalım dedik seneye bu başarı isteriz
olarak değişecek o nedenle kadro seviyesininde daha yükselmesini isteyeceğiz ama bu bu sene geriye gittiğimiz
anlamı taşımaz. geçen sene dağınıktık bu sene şl de bile yenilmesi zor bir takım olduk.
Bunu en iyi tribünde anlıyorsun geçen sene gol yediğimizde 3-1 ken bile tribün kıpırdanır rahatsız olur tepki verirdi
şimdi gs maçında 2-0 geriye düştüğümüzde bile tribünde özgüven vardı.
Takım iyiyse bu özgüveni verir bu kelimeler değil o anki duygulardır insanlar anlık tepkilerde duygularını gizleyemez.
şu anda az bir kırılganlık kaldı oda genç kuşakta bu sene oda yok olur. bunlar takım iyi olduğu için oluyor.

acaba bu bizim geliştiğimizin göstergesi mi yoksa rakiplerin ve ligin gerilediğinin mi? bence ikincisi. üstelik girilen gol pozisyonu sayısı atılan gol adeti vbvb düşünüldüğünde oyunumuzun gelişmediğini söylemek daha olası...

Çevrimdışı tangaz

Geçen seneki oyundan bu sene koptuğumuzu düşünmek bizi yanıltır. Necmi abinin de dediği gibi geçen seneki oyun sezonun sonlarına doğru bitmişti zaten.

bu doğru geçen sene sonu törenin devre dışı kalması olcayın düşüşü derken hücum planı q7ye kaymaya başlamıştı o noktada sosa devreye giriyor ve çilingir görevini sıklıkla yerine getiriyordu ancak bu seneki oyunumuzun güçlü, dominant, geçişlerin güçlü olduğu ve doğru oyun olduğunu da söylemek zor. herşeyden öte hücum planı anlamında yaptıklarımız oldukça zayıf.

Etiketler: