kayıp yıldan kastım; beklentimiz geçen seneki güzel oyunumuzu geliştirmek ve alternatif planlar üretmekti oysaki bu konuda gelişimi geçtik geriye gittiğimiz bile söylenebilir. bu bağlamda kayıp bir yıl die düşünüyorum.
bence öyle değil, bu sene geçen seneye göre daha ileri seviyedeyiz
oyunumuzun geçen seneki estetikte olmaması geçen seneden kötü olduğunu
kanıtlamaz. Geçen sene iyi oyun oynuyorduk ama içimizde sürekli bir kaybetme
korkusu vardı. Takım kırılganlıktan tam kurtulmamıştı. Bu sene hangi maçta eyvah gitti maç dedik
ben bir tek Benfica maçında dedim bunu. O maç bile döndü. Kiev maçı kendi gerçekleri vardı zaten
başında bu maç alınmaz dedim. Ama ligde eyvah dediğim bir maç olmadı. Fener maçı atak yapmadık
bir kere bile o maçı kaybedebileceğimizi düşünmedim maç tamamen bizim kontrolümüzdeydi.
bu kadar sakatlık formsuzluk bize hiç bir noktada eksik kadro hissi vermedi birde üst seviye şl maçlarına
çıktığımız halde maçta hiç bir oyuncu sırıtmıyor.
kadro kalitemizi düşük görebiliriz bunun nedeni zaten hep bir adım yukarıyı istememiz. Yeni daha iyi oyuncularda
gelse onların yerine daha iyisini isteyeceğiz. geçen sene beğendiğimiz oyuncuları bu sene beğenmiyoruz aslında
kaliteleri düşmüyor bizim beklentimiz yükseliyor. takım namağlup biz kaybettiğimiz 10 puana yanıyoruz mesela
Bir şeyi unutmayalım Türkiye şampiyonluğu için lig başındada şimdide tek yazılan isim Beşiktaş
bunuda kaç yıldır 0 olan transfer bütçesiyle yaptık. Bu başarıdır. Yeterlimi değil artık transfer bütçemiz sıfır olmayacak
ve beklentide bu düzeyde olmayacak bu sene şl ye katılalım para kazanalım dedik seneye bu başarı isteriz
olarak değişecek o nedenle kadro seviyesininde daha yükselmesini isteyeceğiz ama bu bu sene geriye gittiğimiz
anlamı taşımaz. geçen sene dağınıktık bu sene şl de bile yenilmesi zor bir takım olduk.
Bunu en iyi tribünde anlıyorsun geçen sene gol yediğimizde 3-1 ken bile tribün kıpırdanır rahatsız olur tepki verirdi
şimdi gs maçında 2-0 geriye düştüğümüzde bile tribünde özgüven vardı.
Takım iyiyse bu özgüveni verir bu kelimeler değil o anki duygulardır insanlar anlık tepkilerde duygularını gizleyemez.
şu anda az bir kırılganlık kaldı oda genç kuşakta bu sene oda yok olur. bunlar takım iyi olduğu için oluyor.