tiribünlerde karşılıklı küfürler ataşmalar maç önü kavgaları hep vardı ama bel altı vurma işlerini başlatanlar hep cinconlular olmuşlardır. ben 80lerin sonu 90ların başında her derbide maça giderdim deplasmanlar dahil, tiribünler yarı yarıya idi. maçdan saatler önce girer 4-5 saat pilimiz bitene dek tezahürat ederek karşılıklı atışırdık tezahürat dediysem karşılıklı koro halinde küfür demek daha doğru. maç biter çeker giderdik ufak tefek şeyler haricinde olay da olmazdı. gittik deşarj olduk dönüyoruz modu bir nevi, olay kin veya kan davasına dönüşmezdi.
bence olayların temelinin atıldığı olay ali sami yendeki bir gs-fb maçıydı tam tarih hatırlamıyorum ama %5 misafir tiribünü maraton da sağ alt tarafa verilmişti fenerlileri oraya doldurdular tiribünün üstü file falan serildi maç başladı gs.liler her türlü pisliği adamların başından aşağı atmaya başladılar maytaplar meşaleler çürük yumurtalar idrar dolu torbalar falan... sonra sürekli bir rövanş dürtüsüyle renkliler pisliklerini stadlara taşıdılar.