Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9143031 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Bishamon

eyvallah @Mehmet Ali C. teşekkür ederim. evdeki decoderi mi alıp götürsem acaba  :D
Oyle yapma abi sorun cikabiliyor bir kac sene once neredeyae iptal ediyorlardi baskalariyla paylasiyorsunuz sebebiyle...

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Dursun Özbek: "Para liginde Türkiye'den hiç kimse yokken biz 17. ,18. sıradaydık. Galatasaray şu anda Türkiye'nin en çok gelire sahip kulübü." :kop: :kop:

Adam 63 milyon zarar , 1.5 milyon Tl borç açıklamış hala en cok geliri olan kulup biziz diyor
[ Son Düzenleme: 12 Ekim 2016, 14:49:27 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı kyiv

anemin evi tütünçiftlik ipraş sitesinde

Bana yakın sayılır. Bende İsmetpaşa stadının dibindeyim Şirintepe.Çocukken giderdim arkadaşların lojmanlarına Tütünçiftlik tarafına şimdi bakıyorum istanbula giderken ilçe gibi oldu.Nüfus arttıkça arttı.

Çevrimiçi Necmi

Oyle yapma abi sorun cikabiliyor bir kac sene once neredeyae iptal ediyorlardi baskalariyla paylasiyorsunuz sebebiyle...
kartı takarsan olurda kutuyla birlikte götürürsen neden olsun :alala:

Çevrimiçi LORDBJK

Benim hedefim borçsuz veya idare edilebilirz seviyede borçlu bir beşiktaş. Şu anki borçluluk/uzun-kısa vade borç yapısı ile senin sunduğun projeksiyon biraz zor. toplam USD 350 milyon borçtan bahsediyoruz. Bunun çok büyük bir kısmı faiz+kısa vadeli borçlar. Yani ödememiz için kredi bulup güncel borcu ödeyip yeniden yapılandırmamız gerekiyor.  O nedenle önümüzdeki 5 yılda başarı bizim için zorunluluk. Önümüzdeki en az 3 sene Şampiyonluk+ŞL gelirlerine muhtacız. Evet, kombine gelirleri çok önemli bir kalem, hayır herşeyin çözümü stad geliri değil, daha çok başarı ve para.

Necmi abinin bir önerisi vardı, bana da mantıklı geliyor: Fulya plaza gelirlerine karşı maksimumum krediyi alacağız eşek yükü ile faiz ödeyeceğiz ama fulya'yı da 10 sene unutacağız. Aklıma başka çözüm gelmiyor.

Arkadaşım benimde hedefim tabi ki borçsuz Beşiktaş ben sadece çok karamsar olmayın diye düşündüklerimi yazdım. Burada borcun önemli olanı şirketler tarafından çevire bilirliği.Bugün Beşiktaş bu borcu çevire biliyor'mu çeviremiyor mu? ona bakmamız lazım.Başkanın dediğine göre Futbolcular zamanında para alıyor kimseye geçmişe dönük borcumuz yok ilk defa Futbol A.Ş ilk 3 ayda 38 Trilyon kar açıkladı Beşiktaş borsaya açıldığından beri ilk kez :) .... Şampiyonlar liginde ki başarımıza göre belki ilk defa bu sene 12 aylık'ta kar elde edeceğiz.  Bu ne demek 350 milyon $ borç çıkarmışsın ya hepsinin kredi olduğunu düşünelim 1 yıllık kredi taksitini ödediğini ve kar elde ettiğini düşün işte o demek. Beşiktaş'ın yıllık gelirleri 200-250 trilyona dayandı. Beşiktaş'ı şirket olarak düşünürsen geliri 200 -250 trilyon olan şirketler için 1.000 trilyon borç çok gözükmüyor önemli olan o borçun yıllara yayılımı. Her yıl 100 trilyon borç ödesen 100-150 trilyon ile kendini çevire bilirsen borç 10 yılda kapanıyor ve önün çok açılıyor.
Bunu örnekle açıklamak gerekirse bırak şirketleri ben vatandaş olarak Beşiktaş kulübünden daha borçluyum aylık 2000-2500 lira maaşım var 100.000 lira 10 yıllık ev kredisi çektim borcum oldu 150.000 TL o zaman gelir ile 10 yıllık borcu düşünürsen benim intihar falan etmem lazım yani demek istediğim burada önemli olan borcu çevire bilmek ve Allah'a şükür kulübümüz iyi yönetiliyor.

Hala sen dersinki bu borcu çeviremeyiz.Ben de sana derim ki kardeşim madem bu kadar ümitsiz sin bu kulüp 3 yılda şampiyonlar ligi geliri hiç bir stat geliri olmadan 110 milyon dolara stat yaptı nasıl yaptı.3 yılda 110 milyon $ stat yapıyorsak 3 yılda'da 110 milyon $ borç öderiz göreceksiniz.

Birde şuna katılmıyorum bazı arkadaşlar paramız her sene faize gidecek, anca faizi öderiz diyor.Bu arkadaşlar hiç mi ev alırken kredi falan çekmedi anlamıyorum. Şuan'daki borcumuzun toplamı zaten faizli hali daha ne faizi gelecek. Ör. 20.000 kredi çekiyorsunuz bankaya 3 yılda 25.000 ödemeniz gerekiyor kulüp bunu zaten 25.000 TL borç olarak gösteriyor 20.000 değil'ki.
Ayrıca kredinin ilk yıllarında borcun çoğu tabi'ki faize gider.Burada önemli olan yeni kredi çekmeden kredi taksitini ödeye biliyor muyuz.Onuda yıl sonundaki bilançodan çıkarıcağız inşallah. Kar elde etmemiz bu açıdan çok önemli.

Yani arkadaşlar bunları niye yazdım tamam durumumuz çok iyi değil ama bazı arkadaşlar gibi öldük bittik-de değil.Umutsuz olmak için ne den yok.Her gün kendinizi umutsuzluğa sürüklemeyin.

Son olarak borcumuz dolar kuru ile arta bilir.Ama o zaman gelirimizde artacak tüm sponsorluklarımız dolar kuru üzerinden,uefa zaten euro olarak ödeme yapıyor.Türk yayın ihaleleri'de hep dolar olarak yapılıyor.Stat içi reklam kiraları hep dolar üzerinden. Ayrıca bildiğim kadarıyla fulyada da kiralar da dolar üzerine. Yani en büyük gelir kalemlerimiz hep dolar üzerine. Tabi inşallah yükselmez ama pek öyle görünmüyor.

Son olarak demek istediğim önemli olan borcu döndüre bilmek bende bu konuda yönetime çok güveniyorum.İnşallah bundan sonra bilançolar'da hep kar açıklarız.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Arkadaşım benimde hedefim tabi ki borçsuz Beşiktaş ben sadece çok karamsar olmayın diye düşündüklerimi yazdım. Burada borcun önemli olanı şirketler tarafından çevire bilirliği.Bugün Beşiktaş bu borcu çevire biliyor'mu çeviremiyor mu? ona bakmamız lazım.Başkanın dediğine göre Futbolcular zamanında para alıyor kimseye geçmişe dönük borcumuz yok ilk defa Futbol A.Ş ilk 3 ayda 38 Trilyon kar açıkladı Beşiktaş borsaya açıldığından beri ilk kez :) .... Şampiyonlar liginde ki başarımıza göre belki ilk defa bu sene 12 aylık'ta kar elde edeceğiz.  Bu ne demek 350 milyon $ borç çıkarmışsın ya hepsinin kredi olduğunu düşünelim 1 yıllık kredi taksitini ödediğini ve kar elde ettiğini düşün işte o demek. Beşiktaş'ın yıllık gelirleri 200-250 trilyona dayandı. Beşiktaş'ı şirket olarak düşünürsen geliri 200 -250 trilyon olan şirketler için 1.000 trilyon borç çok gözükmüyor önemli olan o borçun yıllara yayılımı. Her yıl 100 trilyon borç ödesen 100-150 trilyon ile kendini çevire bilirsen borç 10 yılda kapanıyor ve önün çok açılıyor.
Bunu örnekle açıklamak gerekirse bırak şirketleri ben vatandaş olarak Beşiktaş kulübünden daha borçluyum aylık 2000-2500 lira maaşım var 100.000 lira 10 yıllık ev kredisi çektim borcum oldu 150.000 TL o zaman gelir ile 10 yıllık borcu düşünürsen benim intihar falan etmem lazım yani demek istediğim burada önemli olan borcu çevire bilmek ve Allah'a şükür kulübümüz iyi yönetiliyor.

Hala sen dersinki bu borcu çeviremeyiz.Ben de sana derim ki kardeşim madem bu kadar ümitsiz sin bu kulüp 3 yılda şampiyonlar ligi geliri hiç bir stat geliri olmadan 110 milyon dolara stat yaptı nasıl yaptı.3 yılda 110 milyon $ stat yapıyorsak 3 yılda'da 110 milyon $ borç öderiz göreceksiniz.

Birde şuna katılmıyorum bazı arkadaşlar paramız her sene faize gidecek, anca faizi öderiz diyor.Bu arkadaşlar hiç mi ev alırken kredi falan çekmedi anlamıyorum. Şuan'daki borcumuzun toplamı zaten faizli hali daha ne faizi gelecek. Ör. 20.000 kredi çekiyorsunuz bankaya 3 yılda 25.000 ödemeniz gerekiyor kulüp bunu zaten 25.000 TL borç olarak gösteriyor 20.000 değil'ki.
Ayrıca kredinin ilk yıllarında borcun çoğu tabi'ki faize gider.Burada önemli olan yeni kredi çekmeden kredi taksitini ödeye biliyor muyuz.Onuda yıl sonundaki bilançodan çıkarıcağız inşallah. Kar elde etmemiz bu açıdan çok önemli.

Yani arkadaşlar bunları niye yazdım tamam durumumuz çok iyi değil ama bazı arkadaşlar gibi öldük bittik-de değil.Umutsuz olmak için ne den yok.Her gün kendinizi umutsuzluğa sürüklemeyin.

Son olarak borcumuz dolar kuru ile arta bilir.Ama o zaman gelirimizde artacak tüm sponsorluklarımız dolar kuru üzerinden,uefa zaten euro olarak ödeme yapıyor.Türk yayın ihaleleri'de hep dolar olarak yapılıyor.Stat içi reklam kiraları hep dolar üzerinden. Ayrıca bildiğim kadarıyla fulyada da kiralar da dolar üzerine. Yani en büyük gelir kalemlerimiz hep dolar üzerine. Tabi inşallah yükselmez ama pek öyle görünmüyor.

Son olarak demek istediğim önemli olan borcu döndüre bilmek bende bu konuda yönetime çok güveniyorum.İnşallah bundan sonra bilançolar'da hep kar açıklarız.
3 yılda 110 milyon dolar borç ödemen için her sene şampiyonlar ligine gitmen gerekiyor ki o bile yetmez, sene sonunda bilançolara bakıp tekrar değerlendiririz ama bu borç öyle 3 yılda 110 milyon dolar azalmaz çok bakkal hesabı olmuş kusura bakmayın ama.

Bilet gelirlerin TL üzerinden.
maç günü gelirleri(galibiyet vs) TL üzerinden
Forma satışları vs TL üzerinden

Bunu sadece futbol takımı olarak düşünmeyin bunun basketbolu diğer branşları var orada her sene belli oranda zarar yazıyoruz. Son durumun yer aldığı rapor ulaşsa daha detaylı incelenir tabiki ama biraz optimistik olmuş o görüşünüz..
[ Son Düzenleme: 12 Ekim 2016, 15:10:49 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı sozkul

TOLGAY ARSLAN MILLI FORMA ICIN MÜCADELE EDIYOR :busted_cop:

Daha önce genç milli takımlarda iki kez Türkiye-Almanya arasında tercih yapan Tolgay Arslan’ın, FIFA’daki hukuk mücadelesi devam ediyor. Kendisine Türk bir avukat tutan milli yıldız, son olarak Almanya’dan, “Bizden yana sıkıntı olmaz” sözünü aldı.
INTERNET HABER MERKEZİ
12 EKİM 2016, 09:13
DİĞER

Siyah-Beyazlılar'da geçen sezonun başındaki hazırlık kampında sakatlanan ve bu sezon ise yüzde 100'üne ulaşarak formayı kapan Tolgay Arslan'ın sıradaki en büyük hedefi, A Milli Takımımız'ın formasını giyebilmek. Önceden Almanya'nın genç takımında forma giyen ardından kararını
değiştirip Türkiye'yi seçen başarılı orta saha oyuncusunun, son olarak Panzerler'in Ümit Milli ekibinde görev yapması, FIFA tarafından yeni bir seçim yapmasını engellemişti.
İşte bu doğrultuda yaklaşık 1.5 yıldır hukuk savaşı veren Tolgay, bu konuda büyük bir ilerleme kaydetti. Son olarak kendisine bir de Türk avukat tutan milli futbolcu, yapılan görüşmeler sonucunda Almanya Futbol Federasyonu'nu, kendisini serbest bırakması konusunda ikna etti.
TFF ve Terim'den destek geldi
Şu ana kadar hiç Almanya A Milli Takımı'nda oynamayan Tolgay, buradan yola çıkarak FIFA'dan, Türkiye adına oynamak için gerekli izni almaya çalışıyor. Ancak burada yıldız futbolcuya en büyük desteği vermesi gerekenlerin başında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geliyor.
Fanatik'in haberine göre; TFF ve özellikle Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, FIFA ile yoğun bir görüşme içerisinde olan Tolgay'ın ciddi anlamda yanında olursa, Siyah- Beyazlı oyuncunun önündeki engellerin kalkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Birçok futbolsever ve kamuoyu da, 26 yaşında olan Tolgay'ın, A Milli Takımımız'a büyük güç katacağını düşünüyor

Benim merak ettiğim neden  3 defa fikir değiştirdiği. Kararsızlığın bir bedeli olmalı ayrıca.
1. ilkinde Almanyayı seçmiş
2. Türkiye'ye dönüş yapmış
3. Yeniden Almanya'ya u dönüşü.
4. Tekrar Türkiye'ye dönebilmek için hukuk savaşı.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Benim merak ettiğim neden  3 defa fikir değiştirdiği. Kararsızlığın bir bedeli olmalı ayrıca.
Kritik noktalardaki pas anında yaptığı kararsızlıkları hayatına yansıtmış :D
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı sozkul

Aşçıoğluda zarar ettiğini söylüyor acaba kim kar etti çok merak ediyorum.

Kar etmiş olsa ben çok kar ettim der miydi acaba? :)

Çevrimdışı sozkul

pişmaniyenin tadını bilmez hala önyargılıyız azcık yeni lezzetlere karşı  :D

Şeker çocuklara zararlı, yedirmeyinnnnnn..

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

büyüklere faydalı mı abi  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

mesut özilgillerdenken almanyayı seçmiş
sonra nurişahine evrilince türkiyeyi seçmiş
ardından tekrar lan aslında ben mesut özili bile cebimden çıkarırım deyip almanyayı seçmiş
en sonunda aslında ben hamit altıntop olmalıyım deyip tr.ye kesin dönüş yapmış  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

ardından tekrar lan aslında ben mesut özili bile cebimden çıkarırım deyip almanyayı seçmiş
en sonunda aslında ben hamit altıntop olmalıyım deyip tr.ye kesin dönüş yapmış  :D
Muhteşem açıklama  :D
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bize de zararlı abi :D ben çay, kahve hepsini şekersiz içiyorum arada alkol'den şeker alıyorum o sıkıntı sadece  :)

Çevrimdışı tangaz

alt yaş kategorilerindeyken bu gurbetçi oyuncuların bir numarası aslında mehmet ekiciymiş özil falan sonradan gelirmiş

Çevrimdışı tangaz

bize de zararlı abi :D ben çay, kahve hepsini şekersiz içiyorum arada alkol'den şeker alıyorum o sıkıntı sadece  :)

ben şekersiz çay kahveyi içemiyorum yaa :iblush:

Çevrimiçi Necmi

3 yılda 110 milyon dolar borç ödemen için her sene şampiyonlar ligine gitmen gerekiyor ki o bile yetmez, sene sonunda bilançolara bakıp tekrar değerlendiririz ama bu borç öyle 3 yılda 110 milyon dolar azalmaz çok bakkal hesabı olmuş kusura bakmayın ama.

Bilet gelirlerin TL üzerinden.
maç günü gelirleri(galibiyet vs) TL üzerinden
Forma satışları vs TL üzerinden

Bunu sadece futbol takımı olarak düşünmeyin bunun basketbolu diğer branşları var orada her sene belli oranda zarar yazıyoruz. Son durumun yer aldığı rapor ulaşsa daha detaylı incelenir tabiki ama biraz optimistik olmuş o görüşünüz..

Aslında dediğin gibi değil. Şimdi kâr gösterildiğine göre demekki kısa vadeli borçlarda ödeme sorunu yaşanmıyor. zarar olsa
bu kısa vadeli borçların ödenebilmesi için tekrar borçlanma demek oluyordu. Burda esas nokta zarar etmiyor olmak bu borcun düştüğünü gösterir.
Sonuçta olaya şu şekilde bakmak gerekiyor borçların büyük bölümü banka kredileri oyuncu taksitleri bonservis ödemeleri ve bunlar ödendiği sürece ana borçtan düşecek uzun vadeli borçların yayılma süresine görede taksitler zamanı geldikçe ödenip bitecek burda dikkat edilmesi gereken  yeni borçlanma olmaması tabiki borç 2-3 yılda bitmez ama bitmeside önemli değil önemli olan ödenebilir olması bunu yapabiliyorsan önümüzdeki on yıl içinde borcu bitirirsin.
Bunun için çok başarılı geçmek zorunda olan bir on yıl var. 5 kere şl ye katılmak bile borcun yarısını uefaya ödetmek demek oluyor.
bütçeye baktığımızda yıllık ortalama gelirimiz 150 M$ gibi görünüyor. Bunun 40 M si borçlara gitse 3 yılda 120 M$ eder bence itopik değil
bence bu gidiyordur zaten gitmese bu borçla batmış oluruz. Buna ramen düşüş olmamasının nedeni stad yapımıydı. 3 yılda borca 120 M
öderken diğer taraftan bu oranda borçlandık hatta bence fazlası borçlandık çünkü gelir yoktu.şimdi saat tersine dönmeye başlayacak
çünkü artık stad gideri yok aksine tüketen stad üreten oldu. Diğer taraftan stadın varlığı sportif başarınında artmasına neden olacak
buda ek gelir getirmesi demek oluyor. Beşiktaş U dönüşü yaptı artık şimdi esas olan dönüş yolunu ne kadar hızlı kat edeceğimiz.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bende şekerli içemiyorum abi :D kola bağımlısıydım eskiden şuan şeker nadir tatlıda pek sevmem en sevdiğim şey milli içeceğimiz :D

Çevrimdışı tangaz

bende şekerli içemiyorum abi :D kola bağımlısıydım eskiden şuan şeker nadir tatlıda pek sevmem en sevdiğim şey milli içeceğimiz :D

genç adamsın şekere ihtiyacın oluyordur arada baklava bal kaymak pekmez vbvb tüketmelisin  :D

Çevrimiçi Necmi

şekersiz çay kahvemi içilirmiş :alala:
hasta değilsen neden şekerden kaçınasınki :D
neymiş şeker zararlıymış üretmesinler o zaman madem zararlı yasaklansın.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

genç adamsın şekere ihtiyacın oluyordur arada baklava bal kaymak pekmez vbvb tüketmelisin  :D
olmaz mı abi sabah kahvaltım muz, ceviz, fındık karışımı arpa'm fazla geliyor bazen  :evillol: :evillol:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

şekersiz çay kahvemi içilirmiş :alala:
hasta değilsen neden şekerden kaçınasınki :D
neymiş şeker zararlıymış üretmesinler o zaman madem zararlı yasaklansın.
@Necmi abi öyle bir içilir ki günde 7 8 bardak çay 2 tane sade ya da sütlü kahve gömerim bünyem hiç istemiyor kuru incir, kayısıyla falan hallediyorum ihtiyacımı  :D :D bu arada şeker çok zararlı gerçek anlamda necmi abi sen canan karatay hocamızı izlemiyor musun  :evillol: :evillol:
[ Son Düzenleme: 12 Ekim 2016, 15:51:51 Mehmet Ali C. ]

Çevrimdışı tangaz

olmaz mı abi sabah kahvaltım muz, ceviz, fındık karışımı arpa'm fazla geliyor bazen  :evillol: :evillol:

arpanın fazlası olmaz  :bandit:

Etiketler: