Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9149637 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

hiçte dediğin gibi değil geçen sene avrupada neden başarısız olduk çünkü sürekli
ortada paslar deneyen kadron vardı kanat dediğin adamlar bile ortaya yönelen olcay ve
quaresma olunca bu yapı içerde bir şekilde iş gördü ama avrupa takımlarını ortadan delemezsin
oyunu açman gerekir. sürekli ortadan gittiğinde kısır oyunla kalıyordun neden Töre oynamak isterse
başarılı oluyordu elimizde birtek kanatlara açılan oydu. Birde arada sosa denerdi.
Tamam oyunu açalım diyorsun ama bunu iki tane formsuz adamla yapmaya çalışıyorsun yine başa dönüyorsun.. Bu bile kendi içinde çelişki. Maçtan önce Riekering e Beşiktaş'tan 1 tane adam oynatma deseler direk Talisca'yı yazardı Şenol Hoca gözünü kırpmadan kesti bu tür inatların kimseye faydası yok, doğru gördüysen devam edeceksin, derbi maçları deneme yeri değildir, süper kupada denedin Benfica da denedin burada niye deniyorsun? Vur gitsin bir daha sesleri çıkmasın.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Bishamon

hoca olcayada haksızlık ediyor takım uzun top ile oynarken o topu stop+driplingle kullanamayan olcay resmen taraftarın önüne atıyor

Olcay'da dribbling yok ki Aras bu konuda çok daha iyi

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Madem bu sistemi denemek istiyorsun Olcay yerine Aras'ı dene topu alıp adam geçebilen içeri orta açabilen veya şut çekebilen birisini kullan olmadı Adriano, Hoca adriano'yu orada hiç denemedi aldığı maçlarda orta sahada oynattı resmen.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

ee benim de yazımda stop+driplingi olmayan olcay demiştim  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı sozkul

Şu anki takımın daha verimli olduğunu düşünenlerdenim bende.

Lig başladığından beri 5 maç oldu, 2'den aşağı gol attığımız maç yok. Bunların biri derbi, biri Konyaspor, biri de senelerdir kazanamadığımız Akhisar deplasmanı. İçeride oynadığımız Karabük de boş takım değil. Buna karşın 5 maçta neredeyse 3 gol ortalamayla oynuyoruz.

Benfica deplasmanında bile ikinci yarı 4-5 net pozisyon yakaladık.

Yani üretkenlik bakımından bir sıkıntı yaşadığımız yok, bu oyun sisteminde takım savunmasını oturttuğumuz zaman berabere kalması da zor bir takım haline geleceğiz.

Bunun için de top rakipteyken iyi savunma yapmayı öğrenmemiz lazım. Geçen sene de bu konuda eksikliğimiz vardı, o yüzden topa sahip olarak savunma yapıyorduk.

Ama bunu zaten öğrenmemiz gerekiyordu.

Sevgili @tuncaboylu , dikkat ediyorum nerdeyse bütün konularda sana sunulanı beğeniyorsun mevzu Beşiktaş olunca, yönetim, takım farketmiyor, nerdeyse hiçbir eleştirine denk gelmiyorum, ya da nasıl olduysa bu algıyı oluşturdun üzerimde cımbızlama yapıp hep istediğim şeyleri yakalıyorum, emin değilim. Senden heyecanla bir eleştiri yazısı ya da böyle olsa iyi olur gibisinden beklenti yükseltecek birşeyler görmek istiyorum, yoksa bu önyargı ile yaşayayıp gideceğim.  :)

Çevrimdışı tangaz

Sevgili @tuncaboylu , dikkat ediyorum nerdeyse bütün konularda sana sunulanı beğeniyorsun mevzu Beşiktaş olunca, yönetim, takım farketmiyor, nerdeyse hiçbir eleştirine denk gelmiyorum, ya da nasıl olduysa bu algıyı oluşturdun üzerimde cımbızlama yapıp hep istediğim şeyleri yakalıyorum, emin değilim. Senden heyecanla bir eleştiri yazısı ya da böyle olsa iyi olur gibisinden beklenti yükseltecek birşeyler görmek istiyorum, yoksa bu önyargı ile yaşayayıp gideceğim.  :)

ismaili bile beğeniyordu   :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı sozkul

Çevrimdışı Bishamon

ee benim de yazımda stop+driplingi olmayan olcay demiştim  :D

Yanlış okumuşum o zaman bazen oluyor  :lol:

Cidden garip ya hazırlık maçlarının çoğuda oynadı yani hepimiz izledik fena değildi çocuk 1 sene doğru düzgün top oynamamıştı.Sonra lig başlayınca kanada Ömer'i koydu.

Çevrimdışı TURKahvesi

ben tuncaboylu'dan memnunum laf söylettirmem  :boxin: :D
işin garibi sen böyle dedin ya bir de madalyonun diğer ucu var anladın sen orayı :)

Çevrimdışı tangaz

Çevrimdışı benyv-

Gs ve Benfica maçlarında yediğimiz goller biraz şanssızlık gibi görünse de, bunların tekrar edip etmeyeceğini ilerleyen maçlarda göreceğiz. Bu sene şampiyonlukta yine favoriyiz çünkü bireysel kalitemiz yüksek. Geçen sene iyi oynamadan kazanmamız çok düşük bir ihtimal iken, bu sene her an skoru değiştirebilecek oyuncularımız var. Ama geçen seneki kolektif, basan, uyumlu, dikine giden yapımızı korumalıyız. Bunun yanında Talisca'yı monte ederek sistemi de değiştirmiş oluyoruz. Eğer Gs ve Benfica maçındaki hatalar yine tekrarlanırsa, sorunun sadece savunma oyuncularında değil tüm takımda olduğu ortaya çıkacak. Bu bizim açımızdan daha kötü. Çünkü sadece 1 defans takviyesi ile halledilemeyecek duruma geliriz bu sefer. Bu da büyük maçlarda bizi üzer. Şimdilik Oğuzhan, Aboubakar vs ritmini bulmadığı için bireyleri tek tek eleştiremiyorum. Önümüzdeki kritik birkaç haftada her şeyi göreceğiz.

Çevrimiçi Necmi

Katılmıyorum doğru oyun doğru oyuncularla oynanır, İnler doğru adam değil bu sistemde bana göre. İnler olunca şöyle oynayalım Oğuzhan olunca böyle oynayalım gibi bir düzen bana çok ütopik geliyor, Man City'nin Barcelona'nın elinde onlarca değişik türde adam var ama hep aynı oyunu oynuyorlar bu da onları sonuca götürüyor. Sosa o pas trafiğinin içinde olmasa 10 gol 12 asist yapmazdı sanırım di mi? :)
sosa o pas trafiği içinde yoktu otur seyret maçları iletişim dünyasında yaşıyoruz.
o kadar golü ve asisti nasıl yaptığına bir bak derim. bu iş sanmakla olmuyor. Açıp bakacaksın
o pas trafiği olcay ozi atiba arasında olurdu bazen buna oynadığında töre katılırdı quaresma gomez
sosa o işde görünmezdi ölü bölgelere kaçıp kendilerini unuttururlardı. bu pas trafiğinderakip defansı bayıltıp
o sırada topu gomez veya sosayla buluşturduğunda gol olurdu. onlar genelde bitirici görev üstlenirlerdi.
zaten en rahatsız edende buydu hocayıda rahatsız ediyormuş demek senin 6 ve 8 numaran ilerde pas trafiğinin içindeyken
şampiyonlar ligi oynayamazsın topu kaptırdığın anda içinden geçerler. Bizim o kadar gol yememiz stoperlerin kötülüğünden değildi
savunma hattında bir onlar kalıyordu. şimdi tersini deniyoruz aslında şu anda yaptığımız biliçin
oyun tarzı o savunmada başarılı oldu ama takım ileri çıkamıyordu şimdi şenol hocanın elinde hem
bu işi yapabilecek hücum bekleri var hemde anında topu ilerde hücuma çıkaracak libero var.
Tek olması gereken oyuncuların görevlerini iyi ezberlemesi şimdi uzun paslara takım cevap veremiyor
geri görevini iyi yapsada ilerisi buna ayak uyduramıyor bu seferde atılan toplar aynı hızla geri dönüyor
Talisca aboubakar ilerde oynayınca bu olmadığından takım daha etkili oynuyor. Bu oyun şekli cenk olcay
quaresma ile olacak bir şekil değil quaresma nispeten yorgun değilse idare ediyor ama cenk olcay ozi olmuyor
kerimde olmaz ilerde abou talisca hatta ömer bile büyük oyuncu olur. top kutuya düştüğü anda bize seri katil lazım
kutu dışındada topu tutacak çevirecek adam lazım quaresma bu oyun şekliyle çok mücadele
ettiği halde hep kötü adam olacak biz 4.3.3 veya 4.3.2.1  ile çok daha etkili oynarız gibime geliyor
yada 3.5.2
geride
marcelo tosiç adriano
GG İnler Ozi Atiba Caner
Talisca Aboubakar

bu kadro atak yediğinde 5.3.2 ye döner hücumda 3.5.2 böyle bir oyunu oynamanın yolu beklerin iyi ve diri olmasından geçer
bence buda bizde var

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Ben Gökhan İnler ' i beğeniyorum gayette güzel oynuyor...

Topu aldığı zaman  soğukkanlılığı ve doğru adamı rahat bulması..

mücadeleci oyunu ve oyuna sertlik kazandırıyor..

Statta izlerken top onun olduğu bölgeye ve ayağına gidince rahatlıyorum şahsen...

Herkes defansif ortasaha diye kafasına kazımış gidiyor defansif ama Oğuzhan a göre defansif bence çok iyi oldu atiba biraz arkada G.İnler merkezde önde Talisca Oğuzhan veya Talisca Sağ İçte Q7 yerine tercih edilipp

Atiba 

Gökhan İNler

Talisca           Oğuzhan

Çevrimdışı tangaz

sosa o pas trafiği içinde yoktu otur seyret maçları iletişim dünyasında yaşıyoruz.
o kadar golü ve asisti nasıl yaptığına bir bak derim. bu iş sanmakla olmuyor. Açıp bakacaksın
o pas trafiği olcay ozi atiba arasında olurdu bazen buna oynadığında töre katılırdı quaresma gomez
sosa o işde görünmezdi ölü bölgelere kaçıp kendilerini unuttururlardı. bu pas trafiğinderakip defansı bayıltıp
o sırada topu gomez veya sosayla buluşturduğunda gol olurdu. onlar genelde bitirici görev üstlenirlerdi.
zaten en rahatsız edende buydu hocayıda rahatsız ediyormuş demek senin 6 ve 8 numaran ilerde pas trafiğinin içindeyken
şampiyonlar ligi oynayamazsın topu kaptırdığın anda içinden geçerler. Bizim o kadar gol yememiz stoperlerin kötülüğünden değildi
savunma hattında bir onlar kalıyordu. şimdi tersini deniyoruz aslında şu anda yaptığımız biliçin
oyun tarzı o savunmada başarılı oldu ama takım ileri çıkamıyordu şimdi şenol hocanın elinde hem
bu işi yapabilecek hücum bekleri var hemde anında topu ilerde hücuma çıkaracak libero var.
Tek olması gereken oyuncuların görevlerini iyi ezberlemesi şimdi uzun paslara takım cevap veremiyor
geri görevini iyi yapsada ilerisi buna ayak uyduramıyor bu seferde atılan toplar aynı hızla geri dönüyor
Talisca aboubakar ilerde oynayınca bu olmadığından takım daha etkili oynuyor. Bu oyun şekli cenk olcay
quaresma ile olacak bir şekil değil quaresma nispeten yorgun değilse idare ediyor ama cenk olcay ozi olmuyor
kerimde olmaz ilerde abou talisca hatta ömer bile büyük oyuncu olur. top kutuya düştüğü anda bize seri katil lazım
kutu dışındada topu tutacak çevirecek adam lazım quaresma bu oyun şekliyle çok mücadele
ettiği halde hep kötü adam olacak biz 4.3.3 veya 4.3.2.1  ile çok daha etkili oynarız gibime geliyor
yada 3.5.2
geride
marcelo tosiç adriano
GG İnler Ozi Atiba Caner
Talisca Aboubakar

bu kadro atak yediğinde 5.3.2 ye döner hücumda 3.5.2 böyle bir oyunu oynamanın yolu beklerin iyi ve diri olmasından geçer
bence buda bizde var

doğru bir yazı aynen bencede sosa o pas trafiğinde yoktu o daha ziyade olcay ozzi atiba trafiğinden çıkan pası alıp final aksiyonuna dönüştürüyordu. bir de geriden gelen topu eveleyip gevelemeden gomeze aktarıyordu asistlerin çoğu da böyledir (örnek stad açılış maçında gomeze yaptığı servis)

en son yazdığın 3-5-2 kadrosunu ben çok tuttum. bu dizilişle rakiplerin aklını alırız  :bandit:

Çevrimdışı ONUR KOLCU

doğru bir yazı aynen bencede sosa o pas trafiğinde yoktu o daha ziyade olcay ozzi atiba trafiğinden çıkan pası alıp final aksiyonuna dönüştürüyordu. bir de geriden gelen topu eveleyip gevelemeden gomeze aktarıyordu asistlerin çoğu da böyledir (örnek stad açılış maçında gomeze yaptığı servis)

en son yazdığın 3-5-2 kadrosunu ben çok tuttum. bu dizilişle rakiplerin aklını alırız  :bandit:

Sosa yı bizim sistemde farklı kılan hücum bölgesinde yaptığı rakibi karşılama ve presli ve mücadeleci oyunuydu ve final oyunlarını iyi sonuçlandrıması ( tt arenadaki gs maçı hariç ) )

Çevrimdışı worns

yada 3.5.2
geride
marcelo tosiç adriano
GG İnler Ozi Atiba Caner
Talisca Aboubakar

bence buda bizde var

3-5-2 bence de mevcut kadro yapısıyla denenebilecek bir sistem. Sağda Beck kullanılarak daha asimetrik bir diziliş de düşünülebilir. Bununla birlikte Şenol Hoca'nın böyle bir hamle yapma ihtimali için teknik adamlık kariyerinin tanık olduğum kısmına bakarak çok düşük diyebilirim.

Çevrimdışı tangaz

3-5-2 bence de mevcut kadro yapısıyla denenebilecek bir sistem. Sağda Beck kullanılarak daha asimetrik bir diziliş de düşünülebilir. Bununla birlikte Şenol Hoca'nın böyle bir hamle yapma ihtimali için teknik adamlık kariyerinin tanık olduğum kısmına bakarak çok düşük diyebilirim.

3-5-2 bence de hocanın yazılımında yok. bu arada iyileşmesi durumunda geri üçlü rodolfo arkada sağda marcelo solda adriano ile harika olur

Çevrimdışı tuncaboylu

@sozkul abi, Tolga oynamasın diye epey eleştiri yaptım, Necip'i de eleştiriyorum mesela. Biri 11'den, biri 18'den düştü.

Oğuzhan'ın şu haliyle oynamasının hata olduğunu düşünüyorum, hocaya bir eleştiri olarak algılanabilir bu bence.

Olcay'da ısrar edilip Aras'a hiç şans verilememesi de bence bir hata, bunu da söylüyorum ara ara.

Ama negatif eleştirileri usturuplu bir dille yazmaya çalışıyorum, buraya giren insanların moralini bozmamak adına.

Zaten sağda solda yeterince negatif yükleniyoruz, Beşitkaşlı geçinen sitelerdeki haberler ve yorumlar bile geriyor insanları.

Yoksa Galatasaray maçının ilk yarısı sonunda ettiğim cümleleri buraya yazsam, @Necmi abi beni 15 dakika içinde tüm eski mesajlarımla birlikte kapı dışarı eder.

Çevrimdışı tangaz

@sozkul abi, Tolga oynamasın diye epey eleştiri yaptım, Necip'i de eleştiriyorum mesela. Biri 11'den, biri 18'den düştü.

Oğuzhan'ın şu haliyle oynamasının hata olduğunu düşünüyorum, hocaya bir eleştiri olarak algılanabilir bu bence.

Olcay'da ısrar edilip Aras'a hiç şans verilememesi de bence bir hata, bunu da söylüyorum ara ara.

Ama negatif eleştirileri usturuplu bir dille yazmaya çalışıyorum, buraya giren insanların moralini bozmamak adına.

Zaten sağda solda yeterince negatif yükleniyoruz, Beşitkaşlı geçinen sitelerdeki haberler ve yorumlar bile geriyor insanları.

Yoksa Galatasaray maçının ilk yarısı sonunda ettiğim cümleleri buraya yazsam, @Necmi abi beni 15 dakika içinde tüm eski mesajlarımla birlikte kapı dışarı eder.

kapı dışarı ettirmeyiz savunuruz seni  :iblush: @tuncaboylu

Çevrimdışı benyv-

Hoca keşke milli maç arasında 3-5-2 ve 4-4-2 çalıştırsa, bol bol hazırlık maçı oynatsa. Bu kadroyla alışılmışın dışına çıksak güzel olur. Çünkü farklı bir kadrodan geçen senenin oynunu isteyerek zaman kaybediyor şu anda.

Çevrimdışı tuncaboylu

3-5-2 bence de hocanın yazılımında yok. bu arada iyileşmesi durumunda geri üçlü rodolfo arkada sağda marcelo solda adriano ile harika olur

Beklerimiz yaşlı, 3-5-2'de ve yoğun maç trafiğinde çok yıpranırlar.

Gökhan Gönül'ü gördük, önündeki adam yardım etmeyince Bruma ilk yarıda zor durumlara soktu çocuğu.

Bir de 3-5-2'de Talisca'yı ileri ikiliye yazıyoruz da, adamı Benfica'da 4-4-2'de oynatamadıkları için gönderdiler .

İleri ikilide oynayabilecek olsa, bize göndermezlerdi diye düşünüyorum.
[ Son Düzenleme: 27 Eylül 2016, 15:59:06 tuncaboylu ]

Çevrimdışı tuncaboylu

kapı dışarı ettirmeyiz savunuruz seni  :iblush: @tuncaboylu

Savunulacak gibi değildi, emin ol.  :lol:

O yüzden maç başlıklarına pek girmiyorum, twitter'ım da yok aynı sebepten.  :)

Çevrimdışı tangaz

Beklerimiz yaşlı, 3-5-2'de ve yoğun maç trafiğinde çok yıpranırlar.

Gökhan Gönül'ü gördük, önündeki adam yardım etmeyince Bruma ilk yarıda zor durumlara soktu çocuğu.

Bir de 3-5-2'de Talisca'yı ileri ikiliye yazıyoruz da, adamı Benfica'da 4-4-2'de oynatamadıkları için gönderdiler .

İleri ikilide oynayabilecek olsa, bize göndermezlerdi diye düşünüyorum.

GG konusunda haklısın ama caner öyle değil, GGye ise atiba kayma yaparak destek verebilir cv.sinde sağ bek oynamışlığını da hatırlatırım. talişka konusunda ise ileri ikili kısmında benficalılara katılmıyorum.

Çevrimdışı OrhanAker

Kazandıran oyundan niye vazgeçmeye çalışıyoruz bende bunu anlamıyorum :D küçük dokunuşlar olur evrim geçirip devam edilir.

Çevrimdışı benyv-

Benfica'nın elinde 4 tane çok üst düzey tam forvet var. Talisca 2. forvet. Bizim elimizde olmayan da 2. forvetti, Benfica'ya değil bize lazım bir adam daha çok.

Etiketler: