benzer uygulamalar yurtdışında yapılıyor. hukuksal olarak neden mümkün olmasın ki? ufak bir değişiklik yapılır yönetmeliklerde olur biter. kişinin kombinesini kulüp kafasına göre satmayacak mesela sen kulübe bildirim yapacaksın bu hafta gelemiyorum die kulüp senin koltugunu satacak paranın yarısını falan sana verecek. herşey bu kadar basit üstelik de maça gidemeyecek olan kombineliler de para kazanacağı için teşvik edici olur...
iyide
@tangaz bunu şu anda kulüp yapıyor zaten bunda sorun yok.
konuştuğumuz bu değilki arkadaşın söylediği kombine alanların hermaç tekrar yerini rezerve etmesi
eğer belirtilen sürede rezerve gerçekleştirmezsen kulüp yerini satacak sen giremeyeceksin maça
bende zaten kombine almak yerini rezerve etmektir dedim ben kombine alarak bir yıl boyunca
o koltuğu rezerve ediyorum benim rızamı almadan kulüp o koltuğu kimseye satamaz. Şu an kulübün
yaptığı sistem yasal olarak olması mümkün olan sistemdir. Zaten bunu yapmış gerisi kombine sahibine
kalmış ister kulübe devreder ister etmez. ancak ben derim kulübe bu koltuğu benim yerime şu maç satabilirsin
diye arkadaşın dediği kulübün kafasına göre satmasıydı. bana bir süre tanıyacak şu güne kadar kombineni rezerv
et diye süre dolduğunda bir yıllığına kiraladığım kombinemde söz hakkım olmayacak kulüp rezev olmayan
koltukları istediği kişiye satacak o zaman benim iznim olmadan benim mülkiyetimi satmış olur bu hukuksal olarak
mümkün olmaz şimdi yaptığı şey sen kulübe kombineni devrediyorsun senin adına satması için yetki veriyorsun
satıyor satıştan dolayı ortaya çıkan vergileri kesip karın %60 ını sana veriyor %40 ını komisyon ücreti olarak alıyor.
pay dilimleri değişir bunun ötesinde bir şey yapamaz.