Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9164894 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Necmi

Necmi abi yayın geliri döviz olarak girmiyor. Yayın geliri sene başında baz alınan bir günün kurunu kullanarak hesaplanıyor. Atıyorum x gününde kur 3tl. Yayın geliride 500 m. Totalde 1500 m tl rakam ortaya çıkıyor ve kluplere bu rakam üzerinden ödeme yapılıyor. Bu günden sonra kurda ki artış ile ek bir gelir gelmiyor

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

farketmez ihale döviz kurundan yapılıyor ödemesinde yıl başı döviz sabitlemesi kullanılsada
dövizin bir sene içindeki oynaması çok dikkate alınacak bir rakam olmaz. Belirli aralıklarla güncellenir
yoksa yayıncı kuruluş hesabı doğrultamaz yıllık döviz sabitlenir dekoter fiyatları yıllık reklam anlaşmaları
o rakama göre hesaplanır. dalgalanmadan firma zarar görmez.

Çevrimdışı arda

Uefa şampiyonlar ligi resmi facebook hesabı stadımızın resmini paylaşmış yorumları okuyunca göğsüm kabardı yeminle. Adamların dibi düşmüş stada. Yeni bernabeu böyle olmalı diyen bile var.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Link alabilir miyiz?
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

SON DAKİKA :busted_cop:

İstanbul Valisi Vasip Şahin: "Bu yıl da deplasman yasağının bir müddet daha devam etmesi kararlaştırıldı."
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Yaya Toure'nin menajeri; Bu sezon seni kadroda düşünüyorum dedikten sonra, Türkiye'den ve İngiltere'den gelen teklifleri olumlu olmasına rağmen reddettik. Şimdi tekrar sahipsiz bıraktı.
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

İbrahim seten taliscadan şok talep diye bir şey yazmış haberi olan var mı ?

Çevrimdışı EagleForce

Divan kurulu baskani nasil seciliyor? Yalcin Karadeniz ve turevlerinden kurtulmanin yolu nedir? 2003-2004 sezonu gibi hersey. Takim favori ve geleni geceni yenecek potensiyelde. Basin hergun bir flas ve sorun haberi yapiyor. Icerden de vurmaya baslayacaklar. Denetleme kurulu haric kimsenin borc miktari belirtme yetkisi yokmus. Yalcin Karadeniz yaptiginin herhangi bir yaptirimi yok mu?

Çevrimdışı bjk4ever

Dediklerinizden bahsetmedi ama Beşiktaş'ın gayrimenkul bakımından zengin olduğu hatta açık ara tüm kulüplerden daha değerli mal varlığı olduğu bir gerçektir, Keçeci sadece eleştirenleri hedef almış ve doğru noktalara değinmiş, Beşiktaş tüm gayrimenkullerini satsa bu kendini zengin sanan renklileri 2 kere satın alır. Dediğim gibi bizim kendi içimizdekiler dışında rakibimiz yok ne zaman bunlardan kurtuluruz o zaman Beşiktaş'ın büyüklüğünü,saygınlığını afedersiniz herkes eşek gibi kabul edecektir bu takım ne zaman başarılı olsa ve ya potansiyel gösterse engellenmeye çalışıyor en başta da Beşiktaş'lı dediklerimiz tarafından.

Bu konuda GS bildigim kadariyla GS acik ara onde (Riva ve GS adasi sebebiyle).
Ama Atif Kececi soylediklerinde hakli onun disinda. Yalcin Karadeniz gibi sarlatanlar nasil hala kulup icinde bariniyor
ve kimse yaptirim uygulamiyor anlam veremiyorum.

Çevrimdışı bjk4ever

Bükerler bükerler :) Enron Olayı diye bir araştır  :evillol:

Geyik bi yana artık öyle eskisi gibi kolay değil ama yinede kesin olmamak lazım..

Enron olayindan sonra olanlari (Arthur Andersen batti, tepki olarak Sarbanes-Oaxley Act ve auditor rotasyonu cikti) da sen arastir istersen.
Big-4'a uye bir denetim sirketinin boyle bir manipulasyona izin vermesi mumkun olamaz.

Çevrimdışı b.damatoglu

Demirörenin leş kargalarının işler yola girdiğinde ortaya çıkması midemi bulandırıyor. Yalçın Karadeniz, Levent Erdoğan. ..
Demirören borç yığarken gık etmediler. Şimdi akbabalar gibi ortaya çıkıyorlar.

Yaptıkları disiplin suçudur.
İhtiyar mihtiyar divandan atılması gerekiyorsa atılmalı.

Beşiktaş borsaya kote bir şirket. Avukat bozmaları böyle kafasına göre açıklama yapamaz.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Necmi

Bu konuda GS bildigim kadariyla GS acik ara onde (Riva ve GS adasi sebebiyle).
Ama Atif Kececi soylediklerinde hakli onun disinda. Yalcin Karadeniz gibi sarlatanlar nasil hala kulup icinde bariniyor
ve kimse yaptirim uygulamiyor anlam veremiyorum.
yanlış biliyorsun gs nin ne rivası ne floryası aslında söylenen gibi değerli
işte üstüne yatırım yapacaklar şu fiyata satacaklarda şu değerde olacak teorisiyle yürütüyorlar işi
bu güne kadar para etse çoktan yaparlardı yatırımlarını. yoksa arsa değerleri belli şuanda rivanın üstündeki
ipotek riva 3 defa satılsa ödemez adaya gelince bildiğim kadarıyla %35 i gs nin gerisi devletin
öyle parasıda hiç düşündüğün gibi değil geçen sene bir yazı okumuştum gs mal varlıkları ile ilgili
kulüplerinin açıklamasıydı adadaki payları satsan 10 M $ etmiyor. iki tane para eden arazileri var
biri riva diğeri florya florya zaten tesislerinin olduğu arazi orayı nasıl satacaklar satsalar tesis işini ne yapacaklar.
milletin sıkmasına kanmayın eğer durumu kurtaracak olsa seksen defa rivayı elden çıkarırlardı
denize bile yakın olmayan yolu olmayan allahın dağında arazi işte villa yapacaklarda gs zenginlerine
fahiş fiyatla satacaklarda para kazanacaklar. Hayal satıyorlar. Başka bir şey değil. rivayla ilgili bir şey okumuştum
orda yapılması gereken devletin zorunlu tuttuğu şeylerden sonra konuta kalan alan çok yetersizmiş
o nedenle proje yapılamıyor yani zarar ediyorlar. zaten o nedenle tokiyi falan ortak etmeye çalışıyorlar
işte orayı pata pat yapıp tesisleri oraya taşıyıp floryayı kar eder hale getirmeye uğraşıyorlar.

Çevrimdışı bjk4ever

Daha önce de söyledim, borç kârla ödenmez. Açıklanan kâr, borç ödemelerinin de düştüğü halidir gerlilerin.

Şöyle düşünelim:

Bankadan araba kredisi aldın 30 bin lira, her ay 2.500 lira ödemesi var.

Borcun ne kadar? 30 bin.

5.000 lira maaş alıyorsun diyelim. 2.400 liraya geçiniyorsun. 2.500 lira da araba borcu ödüyorsun. Ayda 100 lira kar elde ediyorsun.

Sene sonunda sadece 1.200 lira kar elde etmiş olursun, ama borcun da sıfırlanmış olur.

Yani Beşiktaş zarar açıklarken de borcu azalabilir.

Ya zaten ben kafadan insanlarin hic anlamadigi seyler dolayisiyla neden bu kadar kesin yorum yaptigini anlamiyorum
Borc buyudu=kotu, borc azaldi=iyi gibi sacma sapan bir duz mantik niye insanlar yurutuyor anlamiyorum.

Bir defa borc kotu birsey olmak zorunda degil. Finance'de yabanci sermaye yerli sermayeden ucuz olabiliyor, ki optimum sermaye karisimi hicbir zaman 100% yabanci veya yerli degildir.
Ayriyeten, sadece x gunundeki borca bakip x gunuyle karsilastirmak kadar sig bir dusunce olamaz. Bir sirketin finansal saglik durumunu inceleyeceksen cok daha kapsamli bakman gerekir olaya, en azindan;

- cash pozisyonu ve liquidity beklentisi (borcunu odeyemezsen kayyuma gidersin ve bunun icin cash gerekir)
- gelirler
- donem kari/zarari
- solvability ratio
- liquidity ratio
- kulubun gelecekti projeleri

Ki bunlari x gunu diye bakmazsin. Uzun donemde bakip gelisimine bakarsin ve hatta onumuzdeki senelerin beklentisine de bakarak degerlendirirsin.

Besiktas'in durumunu net incelemedim, ama son 5 sene USD/TRY ve EUR/TRY kurunun inanilmaz dustugu malum ve oraya hayvan gibi bir stat dikildi.
O stat opucukle odenmedi. O yuzden borcun artmis olmasi hic anormal degil. Buna mukabil Demiroren'in son 2 yilinda hayvani boyutlara ulasmis donem zarari
indirildi, hatta 0'a dogru gidiyor, baskanin dedigi gibi gelecek seneden sonra muhtemelen donem kari aciklanacak.
Ayriyeten bir kulubun en onemli gideri olan futbolcu giderlerinde duzenlemeye gidildi, net bir maas skalasi oturtuldu (Aboubakar haric) ve butce makul seviyeye cekildi.
Cash sorunu da yok ki oyuncu maaslari takir takir odeniyor ve bu konuyla ilgili hicbir sikinti duyulmuyor.
Bonservis gideri/geliri inanilmaz dengedi; alirken cok dikkatliyiz, satis konusunda muthis basariyiz, ki tarihimiz boyunca yapamadigimiz satisin 2-3 katini son 2 senede yaptik.
Sponsorluk konusunda cigir actik, katlandi gelirler. Davalarin neredeyse tamami kapatildi bir sekilde, kulubun guvenirligi artti.
Ve en onemlisi bu mali disiplin, stat gelirleri ve sponsorluk gelirleri dusunuldugunde onumuz acik.
Elbette bu borc 5 senede erimez, ama hedef de bu olamaz zaten, olmamali da zaten (ki banka borclari 3 senede goru edenecek sekilde alinmiyor zaten).
Borcu dondurebildigimiz surece, kasada yeterince para oldugu surece ve oyuncu giderleri+donem zarari kontrol altinda tutulabildigi surece finansal olarak zaten sikinti yasamayiz.

Çevrimdışı sozkul

Beşiktaşın fulya ve akaretlerde mal varlıkları var ,Dolmabahçede stadı(yakın bir zamanda arazisini alacak inanıyorum)  var,
Ümraniyede tesisleri var
bunların emlak degerini söylemişmi?

Sadece borcu ve yıllara yayılan temlik edilmiş,rehin edilmiş alacakların toplamınıda borca iliştirip, söyleyip
alacaklardan/yatırımlardan bahsetmemek uygun olmayacaktır..

Saygılar

@abdusta , diğer konularda haklısında, almayı hayal ettiğimiz stad arazisini bizim değerimizmiş gibi saymanın anlamı var mı?
Ayrıca bu konuda bildiğin birşey varmı, yüzde 20 GSGM giderleriyle oranın arazisini alacak bir kredi alabilir miyiz?
arazi bizim olursa GSGM ye para ödemeyeceğiz sanırsam.

abdusta

Çevrimdışı Necmi

@abdusta , diğer konularda haklısında, almayı hayal ettiğimiz stad arazisini bizim değerimizmiş gibi saymanın anlamı var mı?
Ayrıca bu konuda bildiğin birşey varmı, yüzde 20 GSGM giderleriyle oranın arazisini alacak bir kredi alabilir miyiz?
arazi bizim olursa GSGM ye para ödemeyeceğiz sanırsam.

abdusta
stad arazisini para ödeyerek almanın pek mümkünatı yok aslında
ancak çökersek olur :D

Çevrimdışı A_Aydin

Ümraniye Tesislerinin arazisi bizim mi? Kiralık değil mi?

Çevrimdışı bjk4ever

yanlış biliyorsun gs nin ne rivası ne floryası aslında söylenen gibi değerli
işte üstüne yatırım yapacaklar şu fiyata satacaklarda şu değerde olacak teorisiyle yürütüyorlar işi
bu güne kadar para etse çoktan yaparlardı yatırımlarını. yoksa arsa değerleri belli şuanda rivanın üstündeki
ipotek riva 3 defa satılsa ödemez adaya gelince bildiğim kadarıyla %35 i gs nin gerisi devletin
öyle parasıda hiç düşündüğün gibi değil geçen sene bir yazı okumuştum gs mal varlıkları ile ilgili
kulüplerinin açıklamasıydı adadaki payları satsan 10 M $ etmiyor. iki tane para eden arazileri var
biri riva diğeri florya florya zaten tesislerinin olduğu arazi orayı nasıl satacaklar satsalar tesis işini ne yapacaklar.
milletin sıkmasına kanmayın eğer durumu kurtaracak olsa seksen defa rivayı elden çıkarırlardı
denize bile yakın olmayan yolu olmayan allahın dağında arazi işte villa yapacaklarda gs zenginlerine
fahiş fiyatla satacaklarda para kazanacaklar. Hayal satıyorlar. Başka bir şey değil. rivayla ilgili bir şey okumuştum
orda yapılması gereken devletin zorunlu tuttuğu şeylerden sonra konuta kalan alan çok yetersizmiş
o nedenle proje yapılamıyor yani zarar ediyorlar. zaten o nedenle tokiyi falan ortak etmeye çalışıyorlar
işte orayı pata pat yapıp tesisleri oraya taşıyıp floryayı kar eder hale getirmeye uğraşıyorlar.

Tamam, GS adasi ve Riva o kadar degerli degil de, bizim rakipleri katlayacak kadar neyimiz var. Riva degersiz de Fulya cok mu degerli?

Çevrimdışı Kalyoncu

Tamam, GS adasi ve Riva o kadar degerli degil de, bizim rakipleri katlayacak kadar neyimiz var. Riva degersiz de Fulya cok mu degerli?
Çok değerliydi. Demirören sağolsun

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

stad arazisini para ödeyerek almanın pek mümkünatı yok aslında
ancak çökersek olur :D
İstanbulun en değerli arazisi olabilir necmi abi

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Çok değerliydi. Demirören sağolsun

Öyle bir zarar varki orada öyle böyle değil kesinlikle hesap sorulmalı o adama, gerçi federasyon başkanı hükümet arkasında hiçbir şey olmaz o da ayrı konu....

Çevrimdışı OrhanAker

Ortada riva felan kalmadı, aysal döneminde parça parça peşkeş çekildi bazı şirketlere.

Çevrimdışı cursedofdragon

Yaya Toure'nin menajeri; Bu sezon seni kadroda düşünüyorum dedikten sonra, Türkiye'den ve İngiltere'den gelen teklifleri olumlu olmasına rağmen reddettik. Şimdi tekrar sahipsiz bıraktı.

yaya toure'yi devre arasında alalım dicemde hem adam çok hem yıllık ücretini karşılayamayız :D ama yaya tourede olmuş olsa takımda :D

Atiba,Gökhan inler,Tolgay,Talisca,Yaya Toure,Oğuzhan

Yok artık :D

Çevrimdışı OrhanAker

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

yaya toure'yi devre arasında alalım dicemde hem adam çok hem yıllık ücretini karşılayamayız :D ama yaya tourede olmuş olsa takımda :D

Atiba,Gökhan inler,Tolgay,Talisca,Yaya Toure,Oğuzhan

Yok artık :D
Stoperin yok kalecin yok sen yaya diyorsun olacak iş mi

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Ortada riva felan kalmadı, aysal döneminde parça parça peşkeş çekildi bazı şirketlere.
Bencede kalmasın kurtulamasınlar nefret ediyorum gs gibi rakibim olacağına hiç olmasın daha iyi

Çevrimdışı Çağatay

O değilde bizim başkan bu iphone 7 yi pazarlıkla en son kaça alır :D
Hope for the Best, Plan for the Worst

Etiketler: