@Necmi abi site kapali kaldiginda hemen sunucu yetersiz geldi degistirdik yada buna benzer seyler yaziyorsun
yonetimi burda savunmak icin mesajlar yaziyorsun ya
ben simdi site kapali oldugunda yazdigin sebep ile yonetimi savundugun mesajlari ayni kefeye koyuyorum nasilmi 
bak soyle
bu websitesi yada forum bir sunucuda calisiyorsa sana o sunucunun yetersiz gelmesi yada degistirmen gibi bir durum imkansiz [celeron server alirsin anlik forumda online 5000 kisi olur o zaman sorun yasarsin celeron serverlar tarih olali 10 yil olmustur herhalde ]
2000 yilindan kalmis en basit bir sunucu ozellikleri bile bu websitesini barindirmaya yeter de artar bile bu sekilde olan 10 tane formu bile o sunucu barindirir 
bu su demek oluyor siz sunucu kullanmiyorsunuz shared hosting kullaniyorsunuz yani ucuz etin suyu misali ayni sunucuda yuzlerce websitesi var
ama siz sorun cikinca hemen sunucu diyorsunuz shareed hosting demiyorsunuz buda dogal olarak algi yaniltiyor 
ha diyorsanki jayir biz shared hosting kullanmiyoruz gercekten bu site kendine ait sunucuda bariniyor ama genede sorun cikiyor ozamanda su sonuc cikiyor siz bu site isinden 1 gram bile anlamiyorsunuz
gunumuz sartlarina uygun ozeliklikte bir sunucda ben 100 tane bu buyuklukte forum sitesi barindiririm bir saniye bile kesinti olmaz 
ne is yaparsan yap yaptigin isi bilmen lazim isi bilmelisinki optimizasyon yapabilesin ha optimizasyon yapamiyorsan omur boyu SIKINTI cekersin yaptigin iste
yukarida yazdigim sunucu olayini yonetim ile kendin bagdastirabilirsin bana uzun uza yazdirma 
kisaca : yonetime saglam bir stoper lazimdi[yani sunucu] ama onlar gunu kurtaralim diye shared hosting kullandilar bu iki sene icinde 10 tane shared hosting[stoper] aldilar ve 10 stoper e oyle yada boyle 3 tane saglam stoper parasi bayildilar
ama gercek cozum 1 tane saglam bir sunucu alip uzun yillar SIKINTI cekmemekdi
sonuc hala sorun var ama 3 tane sunucu parasi elden gitti ama biz hala shared hostingde tutunuyor kesintiler yasiyoruz
bunu mazeret olarakmı yazdığımı sanıyorsun. sunucu değiştirdiğimi söylediğim zaman IP değiştiğini görmüyormusun sunucu hep yetersizlikten değişmez. sunucuda iki site var biri forum diğeride haber sitesi birde burdaki verileri yedekleyen ikinci bir sunucu var. son değişim bir anda sunucu fiyatını iki katına çıkartmak istedikleri için oldu. hem döviz nedeniyle arttı birde çifte katladıkları zaman bayağı bir rakam tuttu.
şimdi bunun hesabınımı soruyorsun anlamadım. Kimseye neden kapalı kaldı diye hesapmı vermek zorundayımda bunun bahane olduğunu söylüyorsun. neden burdan sunucu kirası için paramı topluyorum. Nihayetinde bütün giderleri ben karşılıyorsam gerekli görürsem sunucuda değişirim. Bu kimi ilgilendirir. Benim şu anda iki tane sunucum var Türkiyede kendi şirketimizin sitelerinin yüklü olduğu iki sunucuda makinelerde bize ait.
Peki sağlam bir tane sunucu almak elbette çözüm o sunucuyu barındırmak için gene bir yerlere aylık kira vereceksin hemde şimdi verdiğinden daha çok ödeyeceksin neden böyle bir parayı gereksiz yere harcayayım ben bu işi ticari zihniyetle düşündüğüm için yapmıyorumki ticari yaptığım sitelerde zaten sunucularımda çalışıyor kiralık sunucularda tutmuyorum. Bunu hobi olarak yapıyorum. düşün kendi sunucularımda bile tutmuyorumki sunucumuzun birinde sadece tek bir site var. Bizim kiralıkta ticari kullandığımız sunucular var. yani bu forumu onlardan birinede yüklerdim.
biz yazılım firmasıyız belki doğrudur senin kadar bilmiyoruzdur. ama bildiğimiz kadarıyla yürütüyoruz işte.
Herşeyi yaparsın ama bu bütçe meselesi daha iyisi vardır ama daha iyisine verecek paran yoktur yada bunu gereksiz görürsün eldeki kafi dersin. Senin dediğin para verirsin ve ben o parayı alıp hizmeti sağlıklı yürütemiyorsam o zaman nedenini sorgulama hakkın vardır.
yönetimi desteklememde seni neden rahatsız ediyor sizler eleştirirken hakkınız oluyorda ben desteklerkenmi hakkım olmuyor.
Ben anlamıyorum bu forumu kuran benim tüm masraflarınıda karşılayan benim buranın kurallarınıda aslında belirlemesi gereken benim ben bunu mümkün olduğu kadar demokratik yapmaya çalışıyorum. Bu kimsenin burda istediği gibi davranması demek olmuyor. Her zaman birilerine düzgün gelen birilerine ters gelecektir herkesi memnun etmek gibi bir şansımızda yok öyle bir misyonumuzda yok. Kimseyi zorla burda tutmuyoruz memnun olan arkadaşların başımızın üstünde yeri var eleştirenleride dinleriz çözüm varsa yapmaya çalışırız ama sürekli memnuniyetsiz olanları burda zorla tutmuyoruz. Kendilerini memnun eden yerlere yönelsinler. Kimsenin burdaki varlığı bana bir kazanç olarak dönmediği gibi gideninde bir zararı olmaz. en fazla forum popilerliğini yitirir. Çekeriz fişini olur biter buraya kadarmış deriz.
zaten eski arkadaşlar bilir Bu forumu sürdürmek için kurmadım tek amacı stadyum inşaatını düzgün bir şekilde renklilerin huzursuzluğuna maruz kalmadan takip etmek içindi onuda başardığımızı düşünüyorum Stad konusunda nerdeyse tek kaynak olduk. Bu forum o nedenle zaten açılış amacına ulaştı görevini tamamladı. Eski üye arkadaşlar sanırım bu konuda hakkımızı teslim eder. Bundan sonrası içinde emin olun gittiği yere kadar bunu belirleyecek olan ben değilim tamamen taraftarın tavrı Forza dışında taraftarın bir araya gelebileceği düzgün bir yer yok burayı o şekilde tutmak burdaki üyelerin sorunu artık burda çabaların gösterirlerse bizde ayakta tutmayı çabalarız. Ötesi çokda önemli değil
@Culpable