Yazdıklarını çok tehlikeli buluyorum.
Hoca nasıl doğru olduğunu düşünüyorsa öyle oynatmalıdır.
Taraftar hocayı yönetiyorsa, hoca takımı yönetemez.
Bende Tolgayı beğenmem ama ıslıklamak aklımın ucundan geçmez. Tolga nefreti hiçbir zaman Beşiktaş sevgisinin üzerine çıkamaz. Takımın hocanın yönetimin moralını bozmak, Beşiktaşı satmak gibi birşey bence...
Ne alakasi var birader? Oyuncu elestiriliyorsa isine karisiliyorsa antrenore de karisilir. Bunlar Allah mi ki? Hata yapmiyor mu? Ne gibi dokunulmazliklari var?
Vallahi kimse kusura bakmasin, ama su antrenorlerin icat cikartip sonra hata oldugunu bile bile hatadan donmeme inadi tartisilmaz bir olay.
Gecen sene Bilic doneminde de adamin loser ve korkak oldugunu dusunuyordum ve bol bol Veli/Pektemek ve Oguzhan/Cenk tercihlerini elestirmistim.
Elestirilere karsi cikanlar hep antrenorun antrenmanlari ve oyuncularin durumunu bizden daha iyi bildigini, onlarin bile bile hatali tercih yapmalari icin neden olmadigi soylenmisti. Bilic defolup gidince bu takimin ofansif, cekinmeden top oynadiginda ne hale geldigini, Oguzhan ve Cenk'in takima neler katabilecegini gorduk iste. Oguzhan nisan 2015'te yetersizdi de eylul 2015'te mi super oyuncuya evrildi? Alakasi yok tabii ki.
Simdi S.Gunes/Bilic kiyaslamasi yapmak istemiyorum, genel performans olarak kiyaslanamazlar. Ama Senol Gunes'in de bu Necip ve Tolga inadi ayni sekilde arkadas. Yani gercekten hicbir aciklamasi yok.
Hadi Boyko adapte olamadi, kaleciligini begenmiyorsun falan, onu geciyorum. Fabri'yi sen kendin aldirdin. Adam cogu muhabire gore kampin en iyilerinden biriydi. Hadi muhabirleri gectim, biz kendi oynadigi hazirlik macinda ayagi duzgun, cevik ve guvenilir bir kaleci imaji verdigini gorduk. Hala sen su rezil Super Kupa ve Alanya performansindan sonra Tolga'yi oynatirsan ben bunda futbol disi bir sebep ararim ve agir elestiririm. Firat Gunayer mactan sonra Tolga'ya taraftarin tepkisinin oldugunu ve kendisinin kulubeye gecip gecmeyecegini soruyor. Adam cevap verecegine bu senin kendi uydurman, cirkin bir soru diyor. Ulan bu bile adamin bu olaya hic mantiksal bakmadigini gosteriyor. Artik hemsehrisi diye mi koruyor, yoksa inat yapip hakli mi cikmak istiyor bilmiyorum, ama bu tercih bize zarar veriyor. Ben sahsen kadroda Tolga'yi gorunce mac zevkim kaciyor, adam tum enerjimi emiyor. Sadece bende degil, cogu taraftarda boyle. Takim arkadaslarinin da bu adama guvendigine zerre inanmiyorum. Bu raddeye geldiyse adam oynamamali abi, otesi yok. Kaleci kalitesi harbiden yerlerde surunuyor. Altipasa dusen toplara bilerek cikmayip defansi sikintiya sokuyor. Geri paslarda vurdugu sutlar orta sahayi gecemiyor ve ya rakibe ya taca gidiyor. Hala cikmasi gereken pozisyonlarda hata yapiyor. Adamin timingi resmen gol yemek uzerine arkadas. Erken ciksa dun uzaklastirir, gec ciksa aciyi kapatacak, ama adam ozellikle adamin en kolay gol atacagi sekilde cikabiliyor nasil yapiyorsa. Rhodolfo cizgide olmasa 1 puan da gitmisti. Biliyoruz ki bu adamin Karabuk macinda ilk 11 cikma ihtimali 90%. O macta tepki gostermezsek Benfica macinda cikma ihtimali 90%. Bu adamin CL'de sahaya ciktigini hayal edemiyorum abi. Adamin o macta cikmasini taraftar engellemeli. Cunku ya sakatlanacak ya taraftar cikartacak takimda, baska opsiyon yok cunku. Club Brugge ve Sporting macindan sonra da taraftar isliklayip sahaya cikmasini engellemeli demistim, insanlar burada karsi cikmisti. Sonra bugunlere kadar geldik iste. Kufur etmeden, isliklayarak, protesto ederek adamin sahaya cikmasini engellemeliyiz. Anca bu sekilde Senol Gunes insafa gelip yedege cekecek. O yapmasa bile belki Tolga klasik sakatlanma numarasini yapip oyundan cikar, ona da raziyim. Ama bu adam dussun yakamizdan be abi, illallah dedirtti artik.
Necip-Tosic tercihlerini de anlamiyorum. Aciklamalarindan sonra elestirmistim Senol Gunes'i once kendin dogru tercihleri yapip maksimum verim alacaksin diye. Kaleci tercihlerini gectim, hala stoperde Necip oynuyor. Necip stoper Tosic solbek olunca hem defansin ortasi hem solu bozuluyor. Tosic stoperde tas gibi, solbekte agir kaliyor. Necip o kadar savruk ve oyun zekasi anlaminda gerizekali ki, stoperde bomba gidi dolasiyor. Rhodolfo ve G.Gonul nasil oynamaz anlamiyorum. Hazir degil deniyor, ama ikisi de gecen hafta kulubedeydi, Rhodolfo cikti yarim saat takir takir oynadi. Nasil hazir olmaz anlamiyorum. Gokhan sagda Beck solda (Hoffenheim'da da oynadi) Tosic gobekte oynasa bile olacak, tercih etmiyor adam. Yeni stoper geldikten sonra bile bu adam hazir degil begenmedim diyip Necip'i stoper oynatmayacaginin garantisi var mi? Gecen sene de 2. yarida elimizde stoper varken 2-3 mac arka arkaya Necip'i stoper oynatti. Sonra berbat oynayinca zorla kenara cekti ve Tosic-Marcelo'ya gecince defans tas gibi oldu son maclarda, ama simdi Necip aski depresti yine. Necip kotu oyuncu degil, altyapidan yetisme oldugu icin takimda kalmali da. Ama adamin rolu gecen senenin ilk yarisindaki rol iste; takimin yedek on liberosu, bitirmemiz gereken maclarda sonradan oyuna girer. Stoperde 5. alternatif, beklerde 3. alternatif olur.
Dunku giden 2 puan umrumda degil. Full kadro bile deplasmanda Konyaspor'la berabere kalmak ayip degil. Oynanan oyun da bence kotu degildi. Ileri uctaki kalite transferlerle birlikte artinca daha kolay pozisyonlara girip bitirecegiz, Quaresma daha form durumunu yukseltecek. Ama su Necip ve Tolga meselesi harbiden ilerisi icin umutlarimizi kiriyor, bas agritiyor. Bu inattan vazgecmedigimiz surece ligde rahat bir konuma gelemeyiz, CL'de basari hayal olur.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk