2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12347929 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı MrtBlgc

BTD'nin 8 dk evvel yazdığı habere göre Samuel Eto'o şu saatlerde İstanbul'a doğru uçakla geliyormuş.
Fotoğraf da paylaştılar, doğruluk payı nedir acaba ?

Çevrimdışı Librarius

Ciddiye almak istiyorum seni ama olmuyor. Sen normatif takıl :D. Belki rasyonel emprizm falan yakalarsın :D. Bu arada Türkçe ile ilgili sıkıntıların var galiba.

Muslera'yı kötüler ya da Tolga'yı över bir şey söylediğimi hatırlamıyorum! Şenol Hoca'nın kadro seçimini de doğru bulduğumu ifade etmedim ayrıca! Negatif hava dediğiniz şey sizin içine düştüğünüz bir şey olsa gerek. Transferin gecikmesini eleştir, Tolga'yı kaleciliğinden dolayı eleştir, Hoca'yı seçiminden dolayı eleştir ama elinde sahip olduğun takımın önemini ve gücünü unutma! Öyle bir hava yaratıyorsunuz ve buna peşinen öyle inanıyorsunuz ki sanki takımda her şey olumsuz ilerliyormuş gibi. Ligin en değerli Hocası bizde, ligin en iyi takımı bizde, ligin en iyi stadı bizde, rakiplerine oranla düzlüğe çıkmış ve bir ivme yakalamış kulüp bizde, transferlerde ve mali işlerde en iyi yapılanma bizde ama olur mu! Her şey Tolga'dan ibaret. Hem de daha ligin 2. haftasında bu kadar kararlısınız. Sadece biraz daha sakin olmak gerekiyor.
 O yüzden negatif hava vardır demek çok daha manalı bir şey değil. Sakin!

Ben mesela ciddiye almadigim kisiye yazmam. Birine hem cevap verip hem de seni takmiyorum demek bir infial halidir. Infiale ugramis olmandan dolayi bu saldirgan tavrini hos goruyorum ve gozlerinden opuyorum.

Fakat bir abin olarak sana tavsiyem infial halinden kurtul, cunku sonu genellikle igfalle sonuclaniyor ki senin igfal edilmene gonlum razi gelmez.  :ok:
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2016, 04:21:05 Librarius ]
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı AmaralGürses

transferin son gününe kadar tolga boykotu anlamlı olabilir, belki yeni bir kaleci alınması için -yeterli olmasa da- iyi bir yöntemdir; ama transfer dönemi kapandıktan sonra tolga'nın takımda kalması halinde, daha doğrusu ilk 11'deki yerini koruması halinde oyuncuya yöneltilecek olumsuz tezahüratın anlamı yok. beşiktaşlılık diye yere göğe sığdıramadığımız değerlere de zerre kadar uymuyor. süleyman seba'ya da küfretmişti bu taraftar, seba dönemini başarısız transferlerle, avrupa'daki facialarla dolu olduğu mağlum; kendi ligindeki güçlü durum da yıkılırken şimdi fotoğrafı karşısında önünü ilikleyenler arasında başkana tribünlerden sövenler de var.

kaleci transferlerinde başarısız olduğumuzu söyleyen arkadaşların dışındakilere soruyorum: hangi kalecinin daha iyi olduğunu neye göre karar veriyorsunuz? içinizden kaç kişi boyko'yu ya da fabri'yi buraya gelmeden önce takip ediyordu, kaç kişi geldikten sonra antremanları izledi. boyko geldiğinde de ilk maçtan boyko yazılıyordu kaleye, sonraki sessizliğin nedeni unutulmuş gibi. fabri hakkında bir şey bilmiyorsunuz - necmi ağabey hariç diyelim - söyledikleriniz "tolga'dan kötüsü olamaz"dan öteye geçmiyor, ama size söyleyeyim: olur. galatasaray derbisinde günay ile yaşadık bunu, daha sonra boyko ile aynı şey oldu, şimdi sanki hiçbiri gerçekleşmemiş gibi sizin sözünüzle - transfer dönemi bittiğinde tolga'yı protesto edeceğini söyleyenlere bu laflarım - tek antremanını bile izlemediğiniz fabri'yi 11'de istiyorsunuz. fenerbahçe başkanı kadroya karışınca alay konusu edip kendi takımının kadrosunu değiştirebileceğini düşünmek büyük aymazlık. diyelim ki gerçekten söyledikleriniz gerçekleşti ve fabri ya da boyko harikalar yarattı, eleştirenlerden kaç kişi 5 antremandan fazlasını izleyip bu fikri ortaya attı söylesin. boş atıp dolu tutturmaya çalışmaktan başka bir şey değil yapılan.

.beşiktaş'ın defansı uzun süredir çok iyi değil.
.tolga, kötü beşiktaş defansını toparlayabilecek kişi değil.
.tolga'nın yeni anlaşması moral bozucuydu, ama kimse zahmet edip de bu durumun detaylarını araştırmadı, boş sallama bu konuda da sürdü.
.birkaç kişi dışında fabri, boyko, tolga üçlüsünden hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilecek nitelikte insan yok.
.bu insanlardan en niteliklisi şu an teknik direktörümüz.

tolga yüzünden alınan her mağlubiyet yönetime ve teknik direktöre mal edilebilir; ama unutulmaması gereken üzerimizdeki kısıtlamaların bazı öncelikler belirlememizi gerektirdiği. daha aciliyet sırasında en üste yazılan stoperi transfer etmemişken, sosa ve gomez'in gidişiyle son sıraya gerilemiş yabancı kaleci transferi hayal; tecrübeli, yetenekli yerli kaleci transferi ise imkânsız. derseniz ki "bu protesto ile imkânsızı, mümkün yapacağız." inanırım, bu taraftar daha zor şeyleri de inat edip gerçekleştirdi, çekincem duracağı yeri bilmediğine dair kuşkularımdan kaynaklanıyor.

şenol güneş'i adam kayırmakla suçlayan herkes bunun delilini göstermediği sürece yalancıdır. delil olarak da ağzından laf alıp kaydetmenize gerek yok. gidin, antremanları izleyin ve deyin ki: "fabri ya da boyko tolga'dan şu kadar üstün, fakat hoca onlara yer vermiyor!"

eğer beşiktaş taraftarı tek bir pürüz için bu kadar fazla ses çıkartıyorsa şımarıklık sınırı aşılmış demektir. ismail ve pekdemek kadrodayken şampiyon oldu bu takım, şimdi gomez ve sosa sayesinde demek kolay. her şeyi en iyi siz bilmiyorsunuz, yanlış söylediklerinizin cezasını çekseydiniz şu ana kadar yaptığınız hatalı değerlendirmeler nedeniyle ömrünüz boyunca hiçbir takımın taraftarı olamazdınız. bugün sağdan soldan okuyup tolga üzerinden beşiktaş'ın huzuruna kastedenler, dün falcao transferine seviniyordu. lütfen kalabalığa uymaktan vazgeçip beşiktaşlılığın hakkını verin. şampiyonlar ligi'nde başarı bu sene olmaz, seneye olur; daha zor rakiplere karşı olur.

eleştiri her zaman olsun, bunun için statlar da en etkili yerler; ama 31 ağustos'tan sonra yapılacak olumsuz tezahüratların beşiktaş'a sevdanız ile alakalı olmadığını şimdiden kabullenin. önümüzdeki üç gün eğer kaleci transferi yapılmazsa ve şenol güneş'in tercihi tolga'dan yana olursa tolga beşiktaş kadrosundaki en iyi kalecidir.

Baştan sona okudum lakin kendi içinde çelişkileri olan bir yazı olduğunu düşünüyorum.

Basit bir beyin jimnastiği yapalım..

Bahsettiğiniz ve şımarıklık olarak nitelediğinize benzer konular Şenol Güneş'in iki hafta önce medya karşısında başkana net bir şekilde ayar verdiği toplantıda dile getirilmedi mi? Böylesi başkan egemen bir futbol kültüründe böyle bir konuşmayı Türkiye'de kim yapabilirdi? Fener'in mesela herhangi bir hocası böyle bir konuşma yapsa 5 sene üst üste şampiyon da yapmış olsa saniyede kapının önüne konurdu, ha keza diğer takımlarda da, büyük küçük fark etmez. O zaman Şenol Hoca herkesten daha mı şımarık?

Yine basit bir mantık...

Yönetimi transfer ve kadro planlaması konusunda ayan beyan kalaylayabilecek kadar kredi sahibi olan Şenol Güneş'in bir here kaleci konusunda böyle bir tepki verdiğini veya bunun duyumunu dahi duydunuz mu? S.Lizbon maçındaki dudak okuması yapılan o meşhur pozisyon dışında (ki o da kesin değil) hiç birşey hatırlamıyorum ben şahsen, hatırlayan beri gelsin.

Aynı hoca, pek çok oyuncusunu yine basın önünde eleştirdi mi, eleştirdi. Peki takımda en çok bireysel hatayı yapan oyuncuyu eleştirdiğine neden hiç tanıklık etmedik? Tolga kötü kaleci mi, aşağı yukarı herkesin kabul edeceği üzere evet.
Peki o zaman hoca neden bana Boyko gibi, Fabri gibi oyuncular getirmeyin beni şu Tolga esaretinden kurtaracak kaliteli bir kaleci alın demedi? Bu sene demediyse geçtiğimiz 3 sene neden demedi? Dese mutlaka gündem olurdu, her transfer adımımızı bilen medya bunu mutlaka servis ederdi. Hiç birşey olmasa Beşiktaş'ta tartışmalar var algısı yaratmak için ederdi.

Uzun lafın kısası Şenol Hoca'nın Tolga'yı kayırmadığını düşünmek fevkalade iyi niyetlilik hatta saflıktır. Mesele şu anki 3 kaleci içinde değil geçmiş 3 koca yılki teknik direktör talepleri içerisinde ele alınmalıdır. Hemşehrisini kayıran bir hocamız var, bu bir gerçek. Çok değerli hocadır, başımızın tacıdır, eli öpülesidir eyvallah. Ama Tolga'yı yıllardır kayırmaktadır, bu kadar net. Ve bu yanlış bir durumdur, hatasından dönmesi gerekmektedir.

[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2016, 04:14:50 AmaralGürses ]

Çevrimdışı Librarius

transferin son gününe kadar tolga boykotu anlamlı olabilir, belki yeni bir kaleci alınması için -yeterli olmasa da- iyi bir yöntemdir; ama transfer dönemi kapandıktan sonra tolga'nın takımda kalması halinde, daha doğrusu ilk 11'deki yerini koruması halinde oyuncuya yöneltilecek olumsuz tezahüratın anlamı yok. beşiktaşlılık diye yere göğe sığdıramadığımız değerlere de zerre kadar uymuyor. süleyman seba'ya da küfretmişti bu taraftar, seba dönemini başarısız transferlerle, avrupa'daki facialarla dolu olduğu mağlum; kendi ligindeki güçlü durum da yıkılırken şimdi fotoğrafı karşısında önünü ilikleyenler arasında başkana tribünlerden sövenler de var.

kaleci transferlerinde başarısız olduğumuzu söyleyen arkadaşların dışındakilere soruyorum: hangi kalecinin daha iyi olduğunu neye göre karar veriyorsunuz? içinizden kaç kişi boyko'yu ya da fabri'yi buraya gelmeden önce takip ediyordu, kaç kişi geldikten sonra antremanları izledi. boyko geldiğinde de ilk maçtan boyko yazılıyordu kaleye, sonraki sessizliğin nedeni unutulmuş gibi. fabri hakkında bir şey bilmiyorsunuz - necmi ağabey hariç diyelim - söyledikleriniz "tolga'dan kötüsü olamaz"dan öteye geçmiyor, ama size söyleyeyim: olur. galatasaray derbisinde günay ile yaşadık bunu, daha sonra boyko ile aynı şey oldu, şimdi sanki hiçbiri gerçekleşmemiş gibi sizin sözünüzle - transfer dönemi bittiğinde tolga'yı protesto edeceğini söyleyenlere bu laflarım - tek antremanını bile izlemediğiniz fabri'yi 11'de istiyorsunuz. fenerbahçe başkanı kadroya karışınca alay konusu edip kendi takımının kadrosunu değiştirebileceğini düşünmek büyük aymazlık. diyelim ki gerçekten söyledikleriniz gerçekleşti ve fabri ya da boyko harikalar yarattı, eleştirenlerden kaç kişi 5 antremandan fazlasını izleyip bu fikri ortaya attı söylesin. boş atıp dolu tutturmaya çalışmaktan başka bir şey değil yapılan.

.beşiktaş'ın defansı uzun süredir çok iyi değil.
.tolga, kötü beşiktaş defansını toparlayabilecek kişi değil.
.tolga'nın yeni anlaşması moral bozucuydu, ama kimse zahmet edip de bu durumun detaylarını araştırmadı, boş sallama bu konuda da sürdü.
.birkaç kişi dışında fabri, boyko, tolga üçlüsünden hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilecek nitelikte insan yok.
.bu insanlardan en niteliklisi şu an teknik direktörümüz.

tolga yüzünden alınan her mağlubiyet yönetime ve teknik direktöre mal edilebilir; ama unutulmaması gereken üzerimizdeki kısıtlamaların bazı öncelikler belirlememizi gerektirdiği. daha aciliyet sırasında en üste yazılan stoperi transfer etmemişken, sosa ve gomez'in gidişiyle son sıraya gerilemiş yabancı kaleci transferi hayal; tecrübeli, yetenekli yerli kaleci transferi ise imkânsız. derseniz ki "bu protesto ile imkânsızı, mümkün yapacağız." inanırım, bu taraftar daha zor şeyleri de inat edip gerçekleştirdi, çekincem duracağı yeri bilmediğine dair kuşkularımdan kaynaklanıyor.

şenol güneş'i adam kayırmakla suçlayan herkes bunun delilini göstermediği sürece yalancıdır. delil olarak da ağzından laf alıp kaydetmenize gerek yok. gidin, antremanları izleyin ve deyin ki: "fabri ya da boyko tolga'dan şu kadar üstün, fakat hoca onlara yer vermiyor!"

eğer beşiktaş taraftarı tek bir pürüz için bu kadar fazla ses çıkartıyorsa şımarıklık sınırı aşılmış demektir. ismail ve pekdemek kadrodayken şampiyon oldu bu takım, şimdi gomez ve sosa sayesinde demek kolay. her şeyi en iyi siz bilmiyorsunuz, yanlış söylediklerinizin cezasını çekseydiniz şu ana kadar yaptığınız hatalı değerlendirmeler nedeniyle ömrünüz boyunca hiçbir takımın taraftarı olamazdınız. bugün sağdan soldan okuyup tolga üzerinden beşiktaş'ın huzuruna kastedenler, dün falcao transferine seviniyordu. lütfen kalabalığa uymaktan vazgeçip beşiktaşlılığın hakkını verin. şampiyonlar ligi'nde başarı bu sene olmaz, seneye olur; daha zor rakiplere karşı olur.

eleştiri her zaman olsun, bunun için statlar da en etkili yerler; ama 31 ağustos'tan sonra yapılacak olumsuz tezahüratların beşiktaş'a sevdanız ile alakalı olmadığını şimdiden kabullenin. önümüzdeki üç gün eğer kaleci transferi yapılmazsa ve şenol güneş'in tercihi tolga'dan yana olursa tolga beşiktaş kadrosundaki en iyi kalecidir.

Bu yazi asiri derecede safsata iceriyor. En buyuk safsata ise Besiktaslilik durusunu amatorluk ve sorunlari gormezden gelme olarak kodlaman. Besiktaslilik durusu kerizlik degildir. Besiktaslilik durusu liyakata onem vermemek degildir, Besiktaslilik durusu hemsehricilik de degildir. Hasili Tolga Besiktas kalecisi olacak duzeyde degil ve hocanin bunu gormesi gerekir. Nokta.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2016, 04:18:55 Librarius ]

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Eto'o geliyor galiba :)
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Samet Ç

Stoper alın arkadaş Eto'o'yu bırakın şimdi

Çevrimdışı Orhan

Başından beri Eto ve Nasri konusunda olumluyum hislerim en azındn o yönde inşallah gelir şu adamlar. Stoperede kiralık sakhoyu çözsek keşke.

Çevrimdışı Orhan_

Ben mesela ciddiye almadigim kisiye yazmam. Birine hem cevap verip hem de seni takmiyorum demek bir infial halidir. Infiale ugramis olmandan dolayi bu saldirgan tavrini hos goruyorum ve gozlerinden opuyorum.

Fakat bir abin olarak sana tavsiyem infial halinden kurtul, cunku sonu genellikle igfalle sonuclaniyor ki senin igfal edilmene gonlum razi gelmez.  :ok:

Ciddiye almıyorum deyip peşinden ciddi cevap vermiş olsaydım belki hak verirdim sana fakat olan şey bu değil.
Diyorsun ya ciddiye almadığım kişiye cevap yazmam diye, ben de ciddiye almadığım kişilerle kendimi eğlendirmek için konuşurum :D.. Buna ne dersin?
Üzülme ama, bu tip basit mantık hatalarını herkes yapar, yaş ne olursa olsun abicim :D..
Pejoratif rasyonalizmin empirik normatifi :D :D :D... Kızma, takılıyorum sadece :D.

Ha bu arada basit bir soru sormak istiyorum, cehaletime ver. Rasyonel bir empirizm mümkün müdür? (Yönetim için söylemiştin bunu).
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2016, 05:25:13 Orhan_ ]

Eto'o falan gelmez bundan sonra.Benim bildiğim Anadolu'da oynayan futbolcular maç sonrası izinde İstanbul'a gelirler genelde.BTD iş olsun diye aklına sokuyor taraftarın

Çevrimiçi Umutcan Kaya

nasri gelmeyecek galiba hoca etoyu forvet arkası kullanacak aboubakar önde yedek cenk hem etoyu serbest bırakıcak kondisyon anlamında rahat olucak
hemde aboubakarı besleyecek oyuncu olucak ve aynı vatadandas olmaları önemli 

dipnot: gs eğer gercekse lass,tioete ve forvet transfleri yaparsa forvet kim olursa önemli değil bence ama yinede kadro acısından güclencekler ve transferde önümüze geçicekler
o yüzden onlardan önce artık nasıl yapıyorsak üçlümü dörlümü ne yapıyorlar toplu imza yapsınlar
Sadece Beşiktaş

Çevrimdışı cagdas44

Çevrimdışı AmaralGürses

Ben yatıyorum arkadaşlar umarım Eto haberleri doğrudur, çok güzel olur iki Kamerunlu yanyana. Ebubekir kanat da oynayabilir Eto varken hem.

Şansımız bol olsun hayırlısı..

haa bir de yatmadan bir paylaşım yapayım..
işte kalecimiz nedeniyle kazanamadığımız sıradan bir maç... rakibin kaleyi bulan tek şutunu çıkarmak için 9 doğurduğumuz alelade bir BJK klasiği..

Çevrimiçi Umutcan Kaya

Fabri
gg77 - Rhodolfo - Marcelo - Adriano

Oğuzhan - Atiba

Quaresma - Eto   - Talisca

Aboubakar

tahminim ve mantıklı olan kadro bu gibi tabi ofansif bir kadro oldu ama fb,gs,ts büyüklerde kendi evimizde ve diger takımlara karsı böyle cıkmalıyız ofansif ve şampiyon takım gibi oynamalıyız baskı altına alarak şlde mecbur frene basıcaksın ona göre kadro cıkıcak
Sadece Beşiktaş

Çevrimdışı Librarius

Ciddiye almıyorum deyip peşinden ciddi cevap vermiş olsaydım belki hak verirdim sana fakat olan şey bu değil.
Diyorsun ya ciddiye almadığım kişiye cevap yazmam diye, ben de ciddiye almadığım kişilerle kendimi eğlendirmek için konuşurum :D.. Buna ne dersin?
Üzülme ama, bu tip basit mantık hatalarını herkes yapar, yaş ne olursa olsun abicim :D..
Pejoratif rasyonalizmin empirik normatifi :D :D :D... Kızma, takılıyorum sadece :D.

Ha bu arada basit bir soru sormak istiyorum, cehaletime ver. Rasyonel bir empirizm mümkün müdür? (Yönetim için söylemiştin bunu).

Kizmak mi?  :lol: Aksine oldukca mutlu oldum butun yazilarimi okumus olmandan.  :ok:

Sordugun soruya gelince aksi mumkun degil. Baska sorularin varsa aydinlatmaktan memnuniyet duyarim.   :ok:

Bu arada cehaletini kabul etmeni ayrica takdir ettim.

Gozlerinden operim.  :lol:

Çevrimdışı MrtBlgc

2-3 günlüğüne tatil amaçlı da gelmiş olabilir. Sıkılmıştır Antalya'dan. Milli takım arasını böyle değerlendirmek isteyebilir. Sonuçta antalya'da en az teknik direktörü kadar sözü geçen bir adam. 3 gün git tatil yap demiş olabilirler. Gsye giderse üzülürüm yalnız. Onu da söyleyeyim.
Ekleme : Aktarma falan yapmamış. Adam İstanbul'da yani şuan. Umarım Eto'o'yu da alırız.
Ekleme 2 : Fatih Doğan'ın attığı twit aklıma geldi şimdi 4+1 diyordu o artı 1 Eto'o olmasın sakın?
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2016, 07:11:28 MrtBlgc ]

Çevrimdışı onurt

"Beşiktaş için birşeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın."
Süleyman Seba

Çevrimdışı mylife1903

Tüm sağlam kaynaklar, talisca ve aboubakar dışında, bir sol bek, bir stoper ve bir kanat alınacağını söylüyor. Forumun endişe kaynağı transfer olmasın. Caner, X Stoper ve Nasri gelse bile bunların takıma adaptasyonu, oynayacağımız düzenin oturması derken ligin 8-10. haftası gelir. 5. hafta Galatasarayla içerde oynayacağız, nasıl olacak bu işler?

Benim asıl endişem bu sezon yarışın içinde hem fener hem de gs'nin son haftalara kadar olması. Öyle bir şey olursa şu nefretim olan camiadan şampiyonluğu almak çok zor olur. Bunlarda bu yıl garip bir sakinlik ve özgüven var, kaynağını çözmeye çalışıyorum, Yusuf Namoğlu mu, rakiplerden daha iyi kadro kurduklarını mı düşünüyorlar bilemedim. Maçları bitmeden yazayım da, berabere filan kalıp puan kaybetseler de fikrim değişmeyecek. 2014-2015 sezonunda yok yere şampiyon oldular, bu sezonla ilgili de hiç hoş hislere sahip değilim. O yüzden bu sezona takımı bu kadar geç yapmak iyi olmadı.
Kendi elimizle butun avantajimizimrakiplere verdik. Senol hoca da bir lucescu degil eldekilere gore bir sistem ile cikip avantajimtekrar eline alsin. Simdi yonetimin yapmasi gereken mhk ve kurullarina dikkat etmek. Butun gsliler ile doldurdular oralari, fb bagirmasin diye onlari da kayirirlar sonra biletini keserler fbnin.
Bizim biletimizi 20-25 sene onceki gibi ligin sonlarinda degil, baslarinda kesiyorlar. Sonra takimi oturtamadiniz, gecen seon bu hakemler ile sampiyon oldunuz ozaman susuyordunuz, transferleriniz gecikti, hakem de hata yapar, iyi oynayin hakemi de yenin gibi argumanlarla bizi sindirecekler

Çevrimiçi Samet Demir

sanırım dış hatlara geçen merdivene yönelmiş.
Parise gidiyormuş

LG-D802 cihazımdan gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Sarp

Arkadaş, sanatçı Işın Karaca bile Eto haberi yapmış :)

Çevrimdışı bjk4ever

Yazdıklarını çok tehlikeli buluyorum.
Hoca nasıl doğru olduğunu düşünüyorsa öyle oynatmalıdır.
Taraftar hocayı yönetiyorsa, hoca takımı yönetemez.

Bende Tolgayı beğenmem ama ıslıklamak aklımın ucundan geçmez. Tolga nefreti hiçbir zaman Beşiktaş sevgisinin üzerine çıkamaz. Takımın hocanın yönetimin moralını bozmak, Beşiktaşı satmak gibi birşey bence...

Ne alakasi var birader? Oyuncu elestiriliyorsa isine karisiliyorsa antrenore de karisilir. Bunlar Allah mi ki? Hata yapmiyor mu? Ne gibi dokunulmazliklari var?

Vallahi kimse kusura bakmasin, ama su antrenorlerin icat cikartip sonra hata oldugunu bile bile hatadan donmeme inadi tartisilmaz bir olay.

Gecen sene Bilic doneminde de adamin loser ve korkak oldugunu dusunuyordum ve bol bol Veli/Pektemek ve Oguzhan/Cenk tercihlerini elestirmistim.

Elestirilere karsi cikanlar hep antrenorun antrenmanlari ve oyuncularin durumunu bizden daha iyi bildigini, onlarin bile bile hatali tercih yapmalari icin neden olmadigi soylenmisti. Bilic defolup gidince bu takimin ofansif, cekinmeden top oynadiginda ne hale geldigini, Oguzhan ve Cenk'in takima neler katabilecegini gorduk iste. Oguzhan nisan 2015'te yetersizdi de eylul 2015'te mi super oyuncuya evrildi? Alakasi yok tabii ki.

Simdi S.Gunes/Bilic kiyaslamasi yapmak istemiyorum, genel performans olarak kiyaslanamazlar. Ama Senol Gunes'in de bu Necip ve Tolga inadi ayni sekilde arkadas. Yani gercekten hicbir aciklamasi yok.
Hadi Boyko adapte olamadi, kaleciligini begenmiyorsun falan, onu geciyorum. Fabri'yi sen kendin aldirdin. Adam cogu muhabire gore kampin en iyilerinden biriydi. Hadi muhabirleri gectim, biz kendi oynadigi hazirlik macinda ayagi duzgun, cevik ve guvenilir bir kaleci imaji verdigini gorduk. Hala sen su rezil Super Kupa ve Alanya performansindan sonra Tolga'yi oynatirsan ben bunda futbol disi bir sebep ararim ve agir elestiririm. Firat Gunayer mactan sonra Tolga'ya taraftarin tepkisinin oldugunu ve kendisinin kulubeye gecip gecmeyecegini soruyor. Adam cevap verecegine bu senin kendi uydurman, cirkin bir soru diyor. Ulan bu bile adamin bu olaya hic mantiksal bakmadigini gosteriyor. Artik hemsehrisi diye mi koruyor, yoksa inat yapip hakli mi cikmak istiyor bilmiyorum, ama bu tercih bize zarar veriyor. Ben sahsen kadroda Tolga'yi gorunce mac zevkim kaciyor, adam tum enerjimi emiyor. Sadece bende degil, cogu taraftarda boyle. Takim arkadaslarinin da bu adama guvendigine zerre inanmiyorum. Bu raddeye geldiyse adam oynamamali abi, otesi yok. Kaleci kalitesi harbiden yerlerde surunuyor. Altipasa dusen toplara bilerek cikmayip defansi sikintiya sokuyor. Geri paslarda vurdugu sutlar orta sahayi gecemiyor ve ya rakibe ya taca gidiyor. Hala cikmasi gereken pozisyonlarda hata yapiyor. Adamin timingi resmen gol yemek uzerine arkadas. Erken ciksa dun uzaklastirir, gec ciksa aciyi kapatacak, ama adam ozellikle adamin en kolay gol atacagi sekilde cikabiliyor nasil yapiyorsa. Rhodolfo cizgide olmasa 1 puan da gitmisti. Biliyoruz ki bu adamin Karabuk macinda ilk 11 cikma ihtimali 90%. O macta tepki gostermezsek Benfica macinda cikma ihtimali 90%. Bu adamin CL'de sahaya ciktigini hayal edemiyorum abi. Adamin o macta cikmasini taraftar engellemeli. Cunku ya sakatlanacak ya taraftar cikartacak takimda, baska opsiyon yok cunku. Club Brugge ve Sporting macindan sonra da taraftar isliklayip sahaya cikmasini engellemeli demistim, insanlar burada karsi cikmisti. Sonra bugunlere kadar geldik iste. Kufur etmeden, isliklayarak, protesto ederek adamin sahaya cikmasini engellemeliyiz. Anca bu sekilde Senol Gunes insafa gelip yedege cekecek. O yapmasa bile belki Tolga klasik sakatlanma numarasini yapip oyundan cikar, ona da raziyim. Ama bu adam dussun yakamizdan be abi, illallah dedirtti artik.

Necip-Tosic tercihlerini de anlamiyorum. Aciklamalarindan sonra elestirmistim Senol Gunes'i once kendin dogru tercihleri yapip maksimum verim alacaksin diye. Kaleci tercihlerini gectim, hala stoperde Necip oynuyor. Necip stoper Tosic solbek olunca hem defansin ortasi hem solu bozuluyor. Tosic stoperde tas gibi, solbekte agir kaliyor. Necip o kadar savruk ve oyun zekasi anlaminda gerizekali ki, stoperde bomba gidi dolasiyor. Rhodolfo ve G.Gonul nasil oynamaz anlamiyorum. Hazir degil deniyor, ama ikisi de gecen hafta kulubedeydi, Rhodolfo cikti yarim saat takir takir oynadi. Nasil hazir olmaz anlamiyorum. Gokhan sagda Beck solda (Hoffenheim'da da oynadi) Tosic gobekte oynasa bile olacak, tercih etmiyor adam. Yeni stoper geldikten sonra bile bu adam hazir degil begenmedim diyip Necip'i stoper oynatmayacaginin garantisi var mi? Gecen sene de 2. yarida elimizde stoper varken 2-3 mac arka arkaya Necip'i stoper oynatti. Sonra berbat oynayinca zorla kenara cekti ve Tosic-Marcelo'ya gecince defans tas gibi oldu son maclarda, ama simdi Necip aski depresti yine. Necip kotu oyuncu degil, altyapidan yetisme oldugu icin takimda kalmali da. Ama adamin rolu gecen senenin ilk yarisindaki rol iste; takimin yedek on liberosu, bitirmemiz gereken maclarda sonradan oyuna girer. Stoperde 5. alternatif, beklerde 3. alternatif olur.

Dunku giden 2 puan umrumda degil. Full kadro bile deplasmanda Konyaspor'la berabere kalmak ayip degil. Oynanan oyun da bence kotu degildi. Ileri uctaki kalite transferlerle birlikte artinca daha kolay pozisyonlara girip bitirecegiz, Quaresma daha form durumunu yukseltecek. Ama su Necip ve Tolga meselesi harbiden ilerisi icin umutlarimizi kiriyor, bas agritiyor. Bu inattan vazgecmedigimiz surece ligde rahat bir konuma gelemeyiz, CL'de basari hayal olur.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Çevrimdışı mylife1903

Ekşi'de "Beşiktaşımızın İbrahim Üzülmez'in gidişinden sonraki bilmemkaçıncı maçı" yazan yazar gibi :D
Neyse o arkadasin poblmi bu sezon cozuldu artik mac saymaz. Adriyano-caner-tosic yeter ona artar bile

Çevrimdışı bjk4ever

Öncelikle Tolga'nın oynamamasını tercih ederim. Kulübede kalsın mümkünse. Orası için iyi. "Bir musibet bin nasihattan iyidir" aslında :D.
Bu protestonun yeri maç değildir ve taraftarın 1 maç dahi zarar verme hakkı yok. Böyle bir hakkın olduğunu düşünmen de doğru değil.

Mac yeri degilse nasil protesto edecek taraftar? Mail veya sosyal medyayla olacak is degil bu. Kulube en yakin taraftar kitlesi kombine sahipleri/maca gelenler ve direkt hocaya mesaj verme sansina sahipler toplu olarak.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Etiketler: