Ben Muslere ile Tolga'yı asla kıyaslamam. Muslera bu ligin en iyi kalecisi. Bu forumda çoğu zaman Tolga'yı eleştirdim. Ayrıca bu yazdığımdan Tolga'nın Beşiktaş seviyesinde bir oyuncu olduğunu nerden çıkardınız ki ? Fakat bana göre bu yenen iki golde hata payı Tolga'ya çıkacaksa Tosic'e daha fazla çıkmalı. Benim anlatmak istediğim bu. @Necmi abi kaleci 6 pas'a gelen topa hamle yapmak zorunda diyor. Doğru olabilir yalnız top uzak direğe doğru gidiyor ve o pozisyonda uzak direğe koşu yapan oyuncuya kafa vurdurmamak ilk önce Tosic'in görevi olmalı. Çünkü Tosic daha o bölgeye top gelmeden arka direğe koşusunu yapmaya başlıyor bile. Zaten gol yendikten sonra Marcelo, ve Necip direk Tosic'e bakıp ne yaptın der gibi bir imada bulunuyorlar. Yalnız bu söylediklerimden Tolga yanlısı olduğum falan çıkarılmamalı.
elbette stoperlerin beklerin görevi budurama kaleci kutunun patronudur
heleki altı pasta dokunulmazlığı vardır altı pasa bir top düşüyosa buna ilk hamleyi kaleci yapmalı
top kaleye vurulduktan sonra artık önemi yok gol olma ihtimali yüksektir kaleciysen altı pasta o topa
vurdurmayacaksın sen bana tolganın altı pasa düşen ve hamle yaptığı bir top göstersene ben hatırlamıyorum
çizgide bekliyor rakip vursun şansı varsa top kaleyi bulmaz bulursa zaten gol olur
birde ayak dibine vurulan toplara uçması kadar saçma bir durum yok ayağını uzatsa çeleceği bir topa
planjon yapıyor. ayağının dibine uçabilirmisin yediklerine iyice bakın sokaktaki herhangi bir kişiyi alın kadında olabilir
kesinlikle ayakları tolgadan iyidir. üstüne gelen hiç bir topa ayakla vuramıyor bu nedenle kaç gol yedik.
altı pasa gelen toplara çıkamaz üstüne gelen toplara vuramaz karşı karşıya topları ender olarak çıkarıyor
adam koltuk altından bile gol yiyor. uzaktan vurulan toplarda çok iyi hakkını yemem o konuda kolay kolay yemez o topları
işin özeti Beşiktaşın en fazla kulübesinde oturur. as kalecin ceza alır sakatlanır bir kaç maç idare edersin
hepsi o kadar.
sen ellerini kullanma avantajına sahipsin altı pasa top düşüyorsa sen o topu uzaklaştıracaksın bunu yapamıyorsan kaleci değilsin
diğer taraftan topa vuramayan adamdan topçumu olur ya kimse senden çatala frikik at demiyor üstüne gelen topa vur uzaklaştır ya
bir hafta çalışsan bunu yaparsın hiçmi topla çalışmıyorsun 68 metre saha genişliği var degaj yapıyorsun 68 metreyi tutturamayıp
topu taça atıyorsun