2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 33 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12382338 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Beyler bi müzik açın, rahatlayın. Bize de yazık o kadar stres çekiyoruz :bandit:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı murat baltacı

Hoca'ya yol vermekte saçma.
Tolga ısrarına herkes kıl oluyor ama sırf bu yüzden hocayla yollar mı ayrılır? Daha akıllanmadınız mı, kimi getireceksin yerine.Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki Türkiye'de yabancı hoca olmuyor istisnalar dışında.

Şenool Hoca da Türkiye'de ki en iyi yerli hocadır ve her şeyde bir kusur olduğu gibi hocanında kusurları defoları vardır.Ama tolga konusunda boku çıktı :) O yüzden taraftarın tepki koyma zamanı gelmiştir bu konuda.
Tolga yüzünden hocaya yol verilmez elbette ama hocanın eksiklerini giderecek bi yardımcı daha yanına verilebilir veya tamer tuna yerine biri getirilebilir. Hoca bazı oyuncularda takılıyo bu konularda kendisini uyaracak farklı açıdan bakmasını sağlayacak, oyun içinde değişiklikleri geç yapıyo kötü giden oyunda reaksiyon gösteremiyo bu konuda yanına gidip fikir verecek hocayı uyandıracak biri lazım.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı ozankarakoc

Hakkaten garip bir milletiz biz ya...

Tosic, korkunç kötü oynadı. Dünyanın sayılı kötü oyuncularından biri bana göre... Bugün de feciydi. En kritik anlarda felaket ortalar, akıllara zarar paslar, top kayıpları falan filan...

Bir bakıyorsun, millet bayılmış... Kavga çıktı da koşarak gitti ya... Halk kahramanı olmuş her yerde... 'Adamsın Tosic', 'yürü be aslanım benim', 'işte gerçek Beşiktaşlı' falan...

Ne güzel iş ya... Beşiktaş'a öyle ya da böyle bir şekilde kapağı at... Sonra başarılı olmana gerek yok. Yenilgide bir ağlarsın, kavga çıktı mı gider bir tokat atarsın, yabancıysan beş kelime daha Türkçe öğrenirsin, sonsuza kadar Beşiktaş'tasın!

Tamam duygusal olalım... Futbolcularla aramızda bir bağ olsun isteyelim... Bunlar normal şeyler. Ama takımın oynadığı oyunun canına okuyan adamı da, koşarak kavgaya gitti diye kahraman ilan etmeyelim. Ruh hastalığının alemi yok...

(Bu yazı, bir serzenişten ibarettir, forumdaki herhangi bir kişiye ya da yoruma yanıt mahiyetinde yazılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.)
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimiçi Savaş

Tolga'nın durumu gerçekten sıkıntılı bir hal almaya başladı. Yani ne kadar tepki verirsek verelim bu adam oynamaya devam ediyor. E bu adam kendisine verilen tepkileri sosyal medyadan okumuyor mu? İllaki okuyor. Mental olarak etkileniyor mu? Kesinlikle etkileniyor. E peki bu adamda neden hala ısrar ediliyor?

Pektemek ve İsmail örneklerinde de olduğu gibi bu adamı taraftar istemiyor. Yani illaki kendi futbolcumuzu ıslıklamak yuhalamak mı gerek bazı şeylerin gerçekleşmesi için ben anlamıyorum. Neden kendi kendimizi rezil edelim olmuyorsa olmuyor işte bu neyin ısrarı?

Gerçekten çok kötü kaleci. Ne reflex ne yer tutuş, ne kararlılık.. Bir kaleci de olması gereken hiçbir özellik yok. Peki bu durumu futbolcular bilmiyor mu tabiki biliyor. Sizce Tolga'ya güveniyorlar mı? Hiç sanmıyorum.

Bu adam kaptan, bu adamla çok gençmiş, şahaneymiş gibi 3 sene daha imzaladık. Bir kaleci aldık adam forma yüzü göremedi daha..

Gerçekten demeyin bana Hoca görüyor idman performanslarını diye. İdmanlarda şahane olan adam 3 senedir hiçbir maçı kurtaramaz mı ya? 3 sene! 3! yahu bir maçta kritik bir kurtarış yap be adam.

Geçen seneki Akhisar maçında direkten dönmeseydi o top bu sezon kalede Tolga olabilir miydi? Hayır. Şansa direkten dönen bir top sayesinde bir adam ile 3 sene sözleşme uzatılır mı? Direkten dönen bir top herşeyin üzerini örteebilir mi? Örtüyor işte. Burası Türkiye ise örtüyor maalesef.

Herkese iyi geceler..
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2016, 02:29:09 Savaş ]

Çevrimdışı FARUK

İlgili haber linki

http://www.fanatik.com.tr/2015/12/12/sebastien-frey-gunes-yuzunden-futbolu-biraktim-636709

SM-P550 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Frey ceza aldı bursa spora tazminat ödeyecek öyle bir konu yok yani.
Tolga hakkında Eleştirebilecek çok haklı noktalar varken bu konuya gerek yok diye düşünüyorum

Çevrimdışı Orhan

Anlamadığım nokta şu. Taraftarla arası kopmus ilk hatada stad başına yıkılacak adamlarla neden+3 yaparız.Pektemek,İsmail vs çok takılmıyorum ama Tolga yı görecek gözüm yok öyle nefret ediyorum adamı görünce.Ne diym Allah kurtarsın.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2016, 02:36:10 Orhan ]

Çevrimdışı MrtBlgc

Besiktas taraftari yillardir berbat kalecilere maruz kaldigi icin iyi bir kalecinin ne demek oldugunu unutmus.

Bak soyle dusun. Mesela Muslera'nin kurtardigi bir cok pozisyon vasat kaleciler icin yenilebilecek goller. Yani onlari yese herkes adam ne yapsin der. Fakat ne oluyor, Muslera o toplari da cikariyor ve bu yuzden cok iyi kaleci diyoruz.

Tolga ise koseye giden her topu yiyor, veya duran toplarda hep tereddutte kaldigi icin hamle bile yapamiyor, kalakaliyor. Sonra cikip adam ne yapsin deniyor. Tolga vasat alti bir kalecidir ve vasat kaleciler ekstra kurtaris yapamaz. Buyuk takimlarin vasat kalecisi olamaz, olursa buyuklugune yakismayan hallere duser. Hasili Tolga Besiktas seviyesinde bir kaleci degil.

Ben Muslere ile Tolga'yı asla kıyaslamam. Muslera bu ligin en iyi kalecisi. Bu forumda çoğu zaman Tolga'yı eleştirdim. Ayrıca bu yazdığımdan Tolga'nın Beşiktaş seviyesinde bir oyuncu olduğunu nerden çıkardınız ki ? Fakat bana göre bu yenen iki golde hata payı Tolga'ya çıkacaksa Tosic'e daha fazla çıkmalı. Benim anlatmak istediğim bu. @Necmi abi kaleci 6 pas'a gelen topa hamle yapmak zorunda diyor. Doğru olabilir yalnız top uzak direğe doğru gidiyor ve o pozisyonda uzak direğe koşu yapan oyuncuya kafa vurdurmamak ilk önce Tosic'in görevi olmalı. Çünkü Tosic daha o bölgeye top gelmeden arka direğe koşusunu yapmaya başlıyor bile. Zaten gol yendikten sonra Marcelo, ve Necip direk Tosic'e bakıp ne yaptın der gibi bir imada bulunuyorlar. Yalnız bu söylediklerimden Tolga yanlısı olduğum falan çıkarılmamalı.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2016, 02:41:21 MrtBlgc ]

Çevrimdışı 38life

bence caneride koymayın henüz inter para istiyormuş diye duydum.

Kesin oldu gözüyle baktığım için koymadım aslında fakat Caner bize kesinlikle lazım. Caneri alıp Tosic'i kadro dışı bırakmalıyız CL'de.

Bu arada "Altyapıdan 3 oyuncu koymuşsun" diye itiraz eden olmadı ama olabilir. FFP gereği düşürülen Oyuncu bildirme sayısının yarısı kadar oyuncu, zorunlu oyuncu bildiriminden düşülüyor. Böyle bir esnetme kuralı var. 25'ten 23'e düştü, yani 2 adet az futbolcu bildiriyoruz, yarısı 1. O 1 adeti altyapı'dan düşüyoruz. Böylelikle 4 değil 3 adet altyapıdan oyuncu bildirmek zorundayız.

Çevrimdışı murat baltacı

Konya maçından sonra yönetim ve Şenol hoca arasında mutlaka bi görüşme yapılmalı boyko kötü diyosa kiralansın veya satılsın fabri kötü diyosa yedekte otursun tolga zaten yedek oturmalı bi kaleci transferi gündeme gelsin kiralık falan birini bulsunlar bu dertten kurtulalım yoksa bu işin sonu kötüye gidiyo.

Hocamı takıntılı yönetimmi kaleci almıyo çözemedim ama bu sorun giderilsin artık hucum hattındaki başarılı trasferleri stoperde kim oynasın kalede kim oynasın tartışmalarıyla hiç etmeyelim.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı 38life

Konya maçından sonra yönetim ve Şenol hoca arasında mutlaka bi görüşme yapılmalı boyko kötü diyosa kiralansın veya satılsın fabri kötü diyosa yedekte otursun tolga zaten yedek oturmalı bi kaleci transferi gündeme gelsin kiralık falan birini bulsunlar bu dertten kurtulalım yoksa bu işin sonu kötüye gidiyo.

Hocamı takıntılı yönetimmi kaleci almıyo çözemedim ama bu sorun giderilsin artık hucum hattındaki başarılı trasferleri stoperde kim oynasın kalede kim oynasın tartışmalarıyla hiç etmeyelim.

Zaten 1 kaleciyle anlaşılmış bugün. Boyko'nun ayrılması durumunda Ali Vural Şaşal ile sözleşme imzalanacak. İmiş!

Çevrimdışı MrtBlgc

Artık Tolga'nın hatalı gol yemesi yememesi durumu falan taraftarın gözünde önemli değil gibi Murat.Etkisiz eleman gibi görülüyor. Vücut dili sıkıntılı.Sürekli bir yerlerini tutması.Somurtması.Bir kaptana yakışmayacak hal ve tavırları birikmişlik yarattı.Bugün gollerde hatası vardır diyemem bende senin gibi.Ama ben şahsen adamı kalede gördüğümde negatif vücut dili beni inanılmaz rahatsız ediyor.Tolganın kaleciliğinin tartışılması eşiğini falan geçtik gibi.O kısım çoktan bitti.İsmail ve Pektemek'te oluşan sorunun aynısı var Tolga ile taraftar arasında.Ve birilerinin artık bu duruma el atması gerekiyor.

Bak o konuda aynı fikirdeyiz. Artık taraftar kaleyi Tolga'nın korumasını istemiyor ve bu kitlenin içinde ben de varım. Harika bir sezon da geçirse de Tolga'ya karşı hep bir ön yargım olacak ve ne zaman top ona gelse yüreğim daralıcak. Sadece bu maçla ilgili kendi adıma Tolga'ya fazla sitemde bulunmadım onu söylemeye çalışıyorum.Tolga'ya gelene kadar Necip ve Tosic benden daha fazla nasibini aldı. Mesela Rhodolfo bugün güzel bir hamle yaparak bize 1 puan kazandırdı ama o pozisyonun başlangıcında Rhodolfo rakip takımın oyuncusunu ofsayta düşürmek isterken hata yaptı. O hamleyi yapmasaydı belki de burda Rhodolfo'yu bir kısmımız gömüyor olacaktık. Defansif anlam da pek de iyi bir maç çıkardığımızı düşünmüyorum bugün.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2016, 02:42:18 MrtBlgc ]

Çevrimdışı BlackEagle26

Bugün kornerlerde ne yaptığımızı anlayan var mı ? İlk yarı kesin kornerden yeriz dedim yedik. 3-4 oyuncu kalenin önüne 3-4 oyuncu penaltı noktasına dizildi ortada boşluk oluştu. Acaba bizden kaynaklı mı rakipten kaynaklı mı  anlamadım ne yaptığımızı ?

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Tolga  ilk 11'de forma giyiyorsa bunu sadece hocanın tercihi olarak yorumlamak doğru olmaz. Daha derin nedenleri var . Hoca defalarca iyi bir kaleciye hayır demeyeceğini anlattı.
Ve Tolga altı pasta çıkması gerektiği toplara bunu bilse de çıkamıyor. Vücudu buna izin vermiyor. Vücudunun her bir tarafında sakatlık var . Anatomisi kaleci anatomisi değil . Narin , sakatlığa yatkın bir vücut. Muhtemelen bacağında güçsüzlüğe yol açan geçmişten gelen omurgasında fıtık problemi.
Oyuncuyu da bu kadar zorlamak yanlış.

Çevrimdışı Orhan

Tosic gecen sezon Fener maçı ve sonrasında kensi kalesine gol atmıstı. Neredeyse sene sonuna kadar forma yüzü görmedi.Stoper oynadıgı mÇlarda da sırıtmadı hatta iyidi,Yani taraftarda Tosiç in kredisi var.
Sorun surada başlıyor Bizi iki sene boynca uefadan aynı hatayla eleyen kalecinin hiç bir sey olmamıs gibi her maç oynaması ve Topu ceza alanı dısında tutmak,Degaj eksikliği gibi seyleri saymazsak bile tonla hata yapıpta kesilmemesi taratarı isyan noktasına getirmiştir.Önemli bir maçta Vodafone arenadaki protesto agır olur dönüşüde olmaz.İnşallah o noktaya da gelmeyiz.

Çevrimiçi Necmi

O pozisyonda Tolga'dan önce Tosic'in hatası var yalnız. Uzak direğe koşu yapan oyuncuyu fark edip geriye hamle yapıyor fakat
topa müdahele edemediği gibi ofsaytı da bozuyor. İkinci golde zaten yapabilecek bir şey yok, kısa mesafeden düzgün sert bir vuruş.

sorun onlar değil tolganın kaledeki varlığı hata. önündeki güvenmiyor güvenmeyince
zaten sürekli tedirgin oynuyorlar. iyi takım birbirine güvenle olur.
Taraftar tribünde güvenmiyor oyuncu sahada güvenmiyor. Bu kadar negatif enerji oluşuyorsa
bunun önüne geçeceksin. İki tane yabancı kaleciyi neden alıyorsun demekki yönetim ve hocada
güvenmiyor. O zaman tolga niçin kalede hiç kimse bu saatten sonra en iyisi diyemez o zaman sormak gerekiyor
iki yabancıyı neden aldın. Tolganın bu kadar nefretten sonra hala Beşiktaşın kalesinde oluyorsa
bununla ilgili ne hocaya nede yönetime iyi niyetle bakılmaz. Fabri bütün kamplara katıldı izleyen
herkesde beğenmiş tolgayı ne hazırlık maçlarında gördük nede doğru dürüst antrenmanlarda
geldiğinden beri gelen bilgiler sürekli antrenmanlardan kaytardığı. Tamam sözleşme yapılmasına
karşı değilim yerli kaleci kontenjanı için yeterli ama sadece kulübe için yeterli ötesi yok
o kaleye geçtikçe arkadaki kalecileride kaybederiz güvenlerini yitirirler. İyimi kötümü bilmiyoruz
daha ikisinide çıplak gözle izlemedimki. Tek düşüncem Çebi ne söz verdiyse alırken onun ceremesini
çekiyoruz gibi geliyor bana gelirkende hiç istememiştim. Beşiktaş gibi bir takımın kalecisi Tolga olmaz.

Çevrimdışı BlackEagle26

Guardiola'nın açıklamasını trol sanıyordum doğruymuş City hesabı paylaşmış Nasri - Bony - Mangala Westham maçından sonra belli olacak durumları demiş

Leiva'ya dönmesin  :bawling: :bawling:

Çevrimdışı MrtBlgc

Şenol Hoca'nın bir röportajı var, henüz daha hazırlık maçları oynanıyordu. Muhabirin biri bu sezon kaleyi kim koruyacak diye sormuştu. Hoca da Boyko da Fabri de Tolga da iyi kaleci ama Tolga'nın bir avantajı var o da Türk olması demişti. Bu yorum bana pek mantıklı gelmemişti mesela. Yani Tolga'nın Türk olmasının nasıl bir avantajı olabilir ki ? Defans bloğu zaten Gökhan Gönül dışında hep yabancı. Ben pek anlam verememiştim Şenol Hoca'nın bu yorumuna.

Çevrimdışı swordmurat

Türkiyede 5 yıl bir hocayla çalışmak işte bu yüzden zor adam 2 maç sallanınca vurun tekmeyi hemen sil baştan ne güzel dünya be

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Çevrimdışı FARUK

Şenol Hoca'nın bir röportajı var, henüz daha hazırlık maçları oynanıyordu. Muhabirin biri bu sezon kaleyi kim koruyacak diye sormuştu. Hoca da Boyko da Fabri de Tolga da iyi kaleci ama Tolga'nın bir avantajı var o da Türk olması demişti. Bu yorum bana pek mantıklı gelmemişti mesela. Yani Tolga'nın Türk olmasının nasıl bir avantajı olabilir ki ? Defans bloğu zaten Gökhan Gönül dışında hep yabancı. Ben pek anlam verememiştim Şenol Hoca'nın bu yorumuna.
18 kişilik kadroya 2 yabancı kaleci alamıyorsun yani fabri yada boyko ilk 11 çıkarsa yedeği tolga olacak onu kastetti o konuşmada

Çevrimiçi Necmi

Türkiyede 5 yıl bir hocayla çalışmak işte bu yüzden zor adam 2 maç sallanınca vurun tekmeyi hemen sil baştan ne güzel dünya be

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
hocayı desteklemek hatalarını eleştirmemekmi anlamına geliyor.
bu kaybolan iki puanda en büyük suç hocanındır. Ben oyuncunun hazır olup olmamasını anlamam
kulübeye oturtmuşsan hazırdır. Hazır olmayan oyuncuyu kulübeyede oturtma.
Necip stoper olarak başlamaz daha kaç puan bırakacağız bunu anlaması için kendisi
söyledi necipten stoper olur diye şimdi onu zorluyor. Başka bir açıklaması yok GG yi al sağ beke sola
becki çek tosiçi stoperde oynat hazır olmayan bir GG yada rudolfho hazır necipten çok daha fazla katkı verir
onu geçtim sarı gördü ve kırmızı görmeyeceğine inanan bir tane beşiktaşlı varmıydı.
sarıyı gördüğü pozisyonun aynısını tekrar yaptı hakem veremedi yoksa daha erken kırmızı görecekti.

Çevrimdışı MrtBlgc

sorun onlar değil tolganın kaledeki varlığı hata. önündeki güvenmiyor güvenmeyince
zaten sürekli tedirgin oynuyorlar. iyi takım birbirine güvenle olur.
Taraftar tribünde güvenmiyor oyuncu sahada güvenmiyor. Bu kadar negatif enerji oluşuyorsa
bunun önüne geçeceksin. İki tane yabancı kaleciyi neden alıyorsun demekki yönetim ve hocada
güvenmiyor. O zaman tolga niçin kalede hiç kimse bu saatten sonra en iyisi diyemez o zaman sormak gerekiyor
iki yabancıyı neden aldın. Tolganın bu kadar nefretten sonra hala Beşiktaşın kalesinde oluyorsa
bununla ilgili ne hocaya nede yönetime iyi niyetle bakılmaz. Fabri bütün kamplara katıldı izleyen
herkesde beğenmiş tolgayı ne hazırlık maçlarında gördük nede doğru dürüst antrenmanlarda
geldiğinden beri gelen bilgiler sürekli antrenmanlardan kaytardığı. Tamam sözleşme yapılmasına
karşı değilim yerli kaleci kontenjanı için yeterli ama sadece kulübe için yeterli ötesi yok
o kaleye geçtikçe arkadaki kalecileride kaybederiz güvenlerini yitirirler. İyimi kötümü bilmiyoruz
daha ikisinide çıplak gözle izlemedimki. Tek düşüncem Çebi ne söz verdiyse alırken onun ceremesini
çekiyoruz gibi geliyor bana gelirkende hiç istememiştim. Beşiktaş gibi bir takımın kalecisi Tolga olmaz.

Tolga'ya takım arkadaşları güvenmiyor da Necip'le, Tosic çok güvenilir oyun mu oynuyorlar @Necmi abi ?
İkisi de pimi çekilmiş bomba gibi. Necip kariyerindeki 6. kırmızı kartını görmüş bugün, kim bilir kaç tane de sarısı vardır yanında.
Necip Beşiktaş kariyerinde 90 dk kaç maça çıkmış ki bu kadar kart görüyor ? Tosic bugün sol taraftan bir orta yaptı ilk yarıda top
taç çizgisine paralel auta çıktı. İzlerken ben utandım yemin ediyorum. Tolga mevzusunda burdaki herkese katılıyorum.
Defalarca da Tolga'nın Beşiktaş kalesini koruyacak kalibrede bir kaleci olmadığını belirttim. Sadece yenen gollerde benim gözümde 1.derecede suçlu olmadığı.
Ha ama Tolga'nın kalede olması hata yorumuna katılıyorum. Şenol Hoca umarım Fabri'ye şans verir bi de onu değerlendiririz.
Hazırlık maçlarındaki performansı da hiç fena değildi.

Çevrimdışı MrtBlgc

18 kişilik kadroya 2 yabancı kaleci alamıyorsun yani fabri yada boyko ilk 11 çıkarsa yedeği tolga olacak onu kastetti o konuşmada
Tamam, Tolga ilk 11 çıkmasa da 18 kişilik kadroda sürekli yerini alacak anlamında söyledi diyorsun. O zaman problem yok.

Çevrimiçi Necmi

Tolga'ya takım arkadaşları güvenmiyor da Necip'le, Tosic çok güvenilir oyun mu oynuyorlar @Necmi abi ?
İkisi de pimi çekilmiş bomba gibi. Necip kariyerindeki 6. kırmızı kartını görmüş bugün, kim bilir kaç tane de sarısı vardır yanında.
Necip Beşiktaş kariyerinde 90 dk kaç maça çıkmış ki bu kadar kart görüyor ? Tosic bugün sol taraftan bir orta yaptı ilk yarıda top
taç çizgisine paralel auta çıktı. İzlerken ben utandım yemin ediyorum. Tolga mevzusunda burdaki herkese katılıyorum.
Defalarca da Tolga'nın Beşiktaş kalesini koruyacak kalibrede bir kaleci olmadığını belirttim. Sadece yenen gollerde benim gözümde 1.derecede suçlu olmadığı.
Ha ama Tolga'nın kalede olması hata yorumuna katılıyorum. Şenol Hoca umarım Fabri'ye şans verir bi de onu değerlendiririz.
Hazırlık maçlarındaki performansı da hiç fena değildi.
tosiçin sol bekte Beşiktaşta tek bir tane iyi maç çıkardığını görmedim o zaman orda oynatmayacaksın
genede iyi bindirdi. ama stoperde her zaman iyiydi. o zaman iki mevkiini çürüteceğine birini sağlama al diğerinide eldekilerden biriyle idare et
tosiç stoper çıkmalıydı sol beki istediğin şekilde değerlendir olmadı rudolfhoyu al tamam hazır olmayabilir ama o hali
bile necipten iyidir.necipin oynadığı her maç bizim on kişi tamamlama ihtimalimiz %50 den fazla heleki maç içinde
sarı gördüyse bu %90 a çıkıyor. bir değil iki değil her maç yapıyor bunları.

Çevrimdışı 38life

Çevrimdışı ProjectOrigin

Boyko ve özellikle Fabri şu an hayatı sorguluyorlardır eminim  :D 

Şenol hoca x Tolga denklemi elemanların kariyerlerini bitirecek.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2016, 03:17:34 ProjectOrigin ]

Etiketler: