Talisca konusunda herkez sosa dan farklı oyuncu diyo ama sosada klasik bi on numara değildiki bi sergen bi alex değildi hatta bu yüzden eleştirdiğimiz maçlarıda oldu sosanın en iyi yaptığı şey takım savunmasına yardım etmesi,pres yapması,frikik atması,asist yapmasıydı taliscaya bakıyorum iki yönlü oynuyo,arapası atıyo,pres yapmasada adamı kovalayıp uzun bacakları sayesinde top kapıyo,firikik atmasının yanında etkili duran top kullanıyo bu konuda sosa hiç iyi değildi,sosadan daha etkili daha fazla şut atıyo.
Ben genele baktığımızda taliscanın sosadan daha faydalı olacağını düşünüyorum sosa sezonun ilk yarılarında ortada yoktu geçen seneki osmanlı ve kayseri maçını çıkarsak önceki sezonlarından performans olarak farkı yok bide yanında oğuzhanla oynadı geçen senenin ikinci yarısı iyi performans göstermesinin iki nedeni Şenol hocanın oyun sistemi ve oziyle oynaması. Taliscanın performansı sosa gibi dalgalı olmaz sisteme alışınca oziyle birlikte müthiş işler yapabilir herkezin gelişimini takip ettiği bi oyuncu buda ozininde takip edilmesini ve en az taliscanın gideceği fiyata satmamızı sağlar.