hocaya bırakırsan bir sene erenle serdar azizle fıtık olursun
Şenol hocaya transfer bırakılmaz
Beşiktaş'ın eski stoperlerinden, milli takımda da oynamış, ismi -bizde yalnızca 4 yıl oynadığından mıdır, o dönem şampiyonluk görmediğimizden midir bilemem- camiada çok bilinmeyen bir abimiz, Şenol Güneş için, "topçudan da toptan da pek anlamaz" demişti. Dedim "yapma be abi, sistem adamı diye öve öve bitiremediğimiz Bilic iki sezon şampiyon yapamadı bizi, Şenol Hoca gelir gelmez yaptı". Dedi ki, "Talihi yaver gitti, birkaç kritik maçta az daha şampiyonluğu kaybediyorduk, Bilic de derbilerde daha cesur olsa o da şampiyon yapabilirdi bizi". Şimdi
@Necmi Abinin dediği ile birleştiriyorum, kesinlikle transferler tamamen hocanın kontrolünde olmamalı, hatta hocanın bu işlerdeki görüşü % 50'nin altında olmalı. Kulüp kurumsal bir futbol kültürüne kavuşmalı, transferleri o kültüre, takımın büyüklüğüne ve yönetimin hem mali, hem de sportif orta vadeli stratejilerine göre yapmalı. Eren ve Serdar Aziz alınmış olsaydı ben şahsen memnun olmazdım, takımın seviyesini de yükseltmezlerdi. Diğer taraftan, hocaya hiç sormadan da langur lungur transfer yaparsan, Aziz Yıldırım'ın durumuna düşersin. Yöntemimiz, muhakkak hocanın istediği mevkilere, kulübün stratejisi, kültürü ve bütçesine uygun alternatifleri belirleyip hocaya sunmak ve içinden katiyen istemediklerini elemek, kesinlikle karşı çıkmadığı seçenekler üzerinden yürümek şeklinde olmalı. Hocanın sana verdiği liste üzerinden gidersen, hoca gittiğinde dımdızlak kalırsın, hatta hoca gittiği kulübe senin oyuncularını da alır götürür.