"Benim bildiklerimi bilseydiniz hiç gülmez hep ağlardınız." Hz. Muhammed (SAV).
Transferde düştüğümüz darboğaz bir yana, ülkenin içinde bulunduğu koşullar, yüksek borç stoku ve yüksek finansman (faiz) giderleri, stat, kombine, forma, yayın, sponsor, cl gelirlerine rağmen zarar etmemize neden oluyor. Zarar etmek demek kapatılacak bir delik demektir, o deliği tıkayacak para bulman lazım. Sıkıntı şu ki, para kazanmak için para harcamak gerekiyor, statta olduğu gibi, kaliteli futbolcuda olduğu gibi. Seneye ffp bitince elimiz rahatlayacak diye düşünen arkadaşlar, bu sezon da şampiyon olsak bile yine transfer döneminde hayal kırıklığı ile karşılaşacaklar. Kapanan icra dosyaları da şehir efsanesi oldu, kulübe yakın forum üyeleri bi sorsun bakalım yeni tarihli haciz de geliyor mu kulübe? Yönetimin işi düşündüğümüzden de zor, yıllık 100-120 milyon TL (derneğin borçlarının faiz giderleri dahil) finansman gideri, % 5 net kar marjı bile olduğundan emin olamadığım Kartal yuvası ve takım artı transfer bütçesi bir araya geldiğinde transfer için akıl vermek gafletinde bulunamıyorum.
Haa ben de istiyorum kaliteli bir stoper, sosa'nın ve gomez'in yerine sağlam adamlar alalım, ama tepemizdeki tek Demokles'in kılıcının ffp olduğu kanaatinde değilim, seneye de, öbür seneye de, loca dahil tüm stad kombinesini yeniden sayacağımız bir sonrakine de elimiz rahatlayıp atıyorum a klas bir stoper, kaleci ve santrfora parayı basamayacağız. Tek umudum bu yıl da işlerin yolunda gidip, omurgadaki oyuncularımızın sakatlıksız ve kartsız bir sezon geçirmesi. Peki darbe teşebbüsü sonrası alelacele başına yusuf namoğlu getirilen mhk buna müsaade eder mi? İşte burası zurnanın zırt dediği yer. Zaman kavga ve bölünme, panikleme zamanı değil, omuz omuza ve dik durma zamanı.