2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 39 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12389988 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimiçi Gökhan Kurt

döt korkusunu atlatan gomez şimdi para peşinde benden söylemesi  :bandit:

Abi bırak gelsin, 26 gol atsında para derdi olsun veririz  :biggrinking: CL var .

Dedim yine dıyorum Gomez gibisini bulamayız. İnş. gelicek inşş

Çevrimdışı tangaz

Abi bırak gelsin, 26 gol atsında para derdi olsun veririz  :biggrinking: CL var .

Dedim yine dıyorum Gomez gibisini bulamayız. İnş. gelicek inşş

gelsin tabi yahuu, biz onun dötünü bezleriz hiç sorun değil  :lol:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı arda

Haber kaynağı fanatik.Sakin olalım  :D :D

Önce maaşı aslında vay bu kadardı! Vay Beşiktaşlı topçular bile bu işe şaşırdı! Şimdi de ücretine zam olursa gelecek! Bıdı Bıdı!

Olur da gelirse, vay Gomez zaten buradan korktu! Vay efendim şu kadar para alıyo, Ömer bile bu golü kaçırmazdı. Hemde şu kadar para alıyo! Uyanık olun arkadaşlar. Oldu da geldi diyelim bu kaypak basının dolduruşlarına gelmeyelim. Şampiyonluğa odaklanalım!
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı Uğur Uğurlu

Hangi gelirlerimiz temlikli mesela?

Bu sene şampiyonlar Ligi'nde 30 milyon euro geliyor, temlikli değil.

Vodafone'dan forma + stad sponsorluğundan 13 milyon dolar geliyor, temlikli değil.

Formadaki ve staddaki diğer sponsorluklardan (Denizbank, Spor toto, Beko, Kalde, Coca Cola) senelik yaklaşık 10 milyon dolar geliyor, temlikli değil.

Digiturk yayın hakkından 25 milyon lira geliyor, temlikli değil.

Ligde başarı için para geliyor, geçen sene 21 milyon lira geldi. Temlikli değil.

Stadyumun kombine bilet gelirleri bu sene gelmiyor ama seneye gelmeye başlayacak. Öte yandan maç günü satılan biletler temlikli değil.

Kartalyuvası satışlarından gelen para da temlikli değil.

Neler temlikli pekala? Fulya temlikli, bir de hazırlık maçı yayın hakları temlikli. O kadar.

Parayı ve takımı iyi yöneten bir yönetim ve başkan, 3-4 sene içinde borcu 300-400 milyon tl civarına indirir.

Peki bu 100 m tl ne?? Temlikler kapanmıyor sürekli artıyor nedense.. Oyunculara verdiğimiz 150m tl yılda ama borç sürekli artıyor.. Anlayamıyorum

Çevrimdışı TURKahvesi

+1.
Fikret orman'ın dediği gibi stad bitti ama borçlar henüz bitmedi. İşaret ettiği yıl gelecek yıl.
Gelecek yıl stadyum kombine vs gelirleri + bu yıl bitecek gelecek yıl yeniden başlayacak yayın gelirleri eklenecek.
Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen Fulya tesislerinin de sözleşmesi bu sene bitiyor olması lazım. Fulya'dan da kira gelecek.
Bir de lig de şampiyon olup şampiyonlar ligine gidersek değmeyin keyfimize
Seneye transfer kısıtlaması da bitiyor.
Freni boşalmış kamyon gibi geliyoruz resmen  :icool:
bu sezon bol bol dua edeceğim şampiyon olmamız için çünkü önümüzdeki sezondan itibaren bende kombine sahibi olmayı kafaya koydum
gerçi bu sezonda kombine sahibi olabilirdim hatta arayış içerisine bile girdim fakat ilginçtir geç kaldım (neden nasıl geç kaldığımı ben bile çözemedim)
neyse yeterki bu sezonda şampiyon olalım başka bir şey istemiyorum.

Çevrimdışı tangaz

lig+kupa+uefayı almaya karar verdim.  :bandit:

gerekli olan malzemeler :

gomez
sosa
etoo
niasse
inler
mathieu

:D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Çağatay

leicester ın gökhanı kiralık verebileceğini sanmıyorum
çünkü kendilerine geri döndüğünde 33 yaşında olacak ve bir yıl daha kontratı olacak
öncelikle satmaya yanaşacaklardır.
32 yaşında da olsa şahsen bizi sarsmayacak bir ücretle gelmesini isterim
nitekim orta alana her halükarda bir adam şart ve bu inler olursa hayır demem
tabiiki gönül leiva yı ister ama...
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı zekotha

inler bu saatten sonra gereksiz olur...

Veli/Necip oynayacağına top oynamayı bilen aklı başında biri bir sene oynasın. hem de Beşiktaşlı. üstüste şampiyonluk istiyorsak geleceğe yatırımın yanında günü kurtarmayı da bilmeliyiz. Kiralıksa çok yerinde hamle

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Peki bu 100 m tl ne?? Temlikler kapanmıyor sürekli artıyor nedense.. Oyunculara verdiğimiz 150m tl yılda ama borç sürekli artıyor.. Anlayamıyorum

Kur farkı filan bu 100 m tl. Yerli oyuncularla saçma sapan euro üzerinden sözleşme yapmaya devam edersen buna katlanmak zorundasın. Oyuncuların kaçı euro üzerinden kira filan veriyordur acaba?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Veli/Necip oynayacağına top oynamayı bilen aklı başında biri bir sene oynasın. hem de Beşiktaşlı. üstüste şampiyonluk istiyorsak geleceğe yatırımın yanında günü kurtarmayı da bilmeliyiz. Kiralıksa çok yerinde hamle
Veli bir daha Halı sahada bile top oynayamaz artık benim kanaatime göre.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Çağatay

gomez
sosa
etoo
niasse
inler
mathieu

:D

tuz : tolga
karabiber : necip
 :evillol: :evillol:
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı alimm

inler gelirse muhtemeldir ki yok parasına bi transfer olacaktır... atiba'nın alternatifi olmadığını düşünen ben 1 sene kiralık inler'e hayır demem  :super: tabi maaşının bir kısmını da leicester öderse neden olmasın  :halay:  :ishock: :halay:

bu sene şampiyonlar liginde oynarken ligde düşmeyelim, şampiyon olalım gençleştirmeyi seneye yaparız...
[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2016, 14:50:55 alimm ]
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı tangaz

tuz : tolga
karabiber : necip
 :evillol: :evillol:

yapmaa, döndürme Çağatay, şevçenko vurdu gol oldu  :D
necibime sıra gelmez zaten de tolga dedin beni maffettin  :bawling:

Çevrimdışı kyiv

Bu sezon kombine satışı olmayacağından açığı ürün satışı ile kapatmak lazım. Vodafone Arenada oynanacak ortalama 20 maç ile ürün satışı geliri 15 milyon tlyi bulmalı.

Çevrimiçi Gökhan Kurt

gomez
sosa
etoo
niasse
inler
mathieu

Gomez+ Etoo+ mathieu'ye tamamım. Baska bişey istemiyorum  :biggrinking:

Çevrimdışı tangaz

inler gelirse muhtemeldir ki yok parasına bi transfer olacaktır... atiba'nın alternatifi olmadığını düşünen ben 1 sene kiralık inler'e hayır demem  :super: tabi maaşının bir kısmını da leicester öderse neden olmasın  :halay:  :ishock: :halay:

bu sene şampiyonlar liginde oynarken ligde düşmeyelim, şampiyon olalım gençleştirmeyi seneye yaparız...

hep, bu başkan sizi böyle yaptı  :D

Çevrimdışı wbishop82

ben gökhan inler transferini pek rotasyon hamlesi gibi görmedim.sosa gidip,yerine gökhan alınıyor olabilir veya oğuzhan için 20 m pound haberleri doğruysa bu şekilde bir planlama düşünülmüş olabilir.Evet sosa ile aynı pozisyon diyeceksiniz ancak oğuzhan veya tolgay ile sosa nın yerini doldurup g.inleri ortasaha da oynatabiliriz.F.Orman başkanımızdan gelecek hiçbir hareket şaşırtmaz beni :)

Çevrimdışı Renton

1 yıl kiralık gokhan kaymak gibi olur.Satmak isteselerde para etmez bu saatten sonra 32 yasinda 1 sene vitrine cikmamis
See you in another life,brother.

Çevrimiçi Necmi

Hangi gelirlerimiz temlikli mesela?

Bu sene şampiyonlar Ligi'nde 30 milyon euro geliyor, temlikli değil.

Vodafone'dan forma + stad sponsorluğundan 13 milyon dolar geliyor, temlikli değil.

Formadaki ve staddaki diğer sponsorluklardan (Denizbank, Spor toto, Beko, Kalde, Coca Cola) senelik yaklaşık 10 milyon dolar geliyor, temlikli değil.

Digiturk yayın hakkından 25 milyon lira geliyor, temlikli değil.

Ligde başarı için para geliyor, geçen sene 21 milyon lira geldi. Temlikli değil.

Stadyumun kombine bilet gelirleri bu sene gelmiyor ama seneye gelmeye başlayacak. Öte yandan maç günü satılan biletler temlikli değil.

Kartalyuvası satışlarından gelen para da temlikli değil.

Neler temlikli pekala? Fulya temlikli, bir de hazırlık maçı yayın hakları temlikli. O kadar.

Parayı ve takımı iyi yöneten bir yönetim ve başkan, 3-4 sene içinde borcu 300-400 milyon tl civarına indirir.
Denizbank, Spor toto, Beko, Kalde, Coca Cola mesela bunlardan peşin aldık şu anda öyle bir gelir yok :)
bildiğim kadarıyla naklen yayın gelirleri temlikli geçen seneye kadar tribün gişe gelirleride temlikliydi
yanlış bilmiyorsam bu sene kalkıyor. Fulyadaki temlik bu sene bitiyor diye hatırlıyorum. bu sene bilet gelirimiz olacak
beğenmedinmi  :) kalan biletleri sattığımızda bile gelir bu güne kadar elde etmediğimiz rakamlar olur bu sene
satacağımız onbin bilet geçmiş senelerdeki otuzbin bilete denk olur gelir olarak @tuncaboylu

Çevrimdışı worns

Orta saha rotasyonunun içinde bulunduğu şu yoklukta Gökhan İnler her türlü mantıklı hamle olur. Şampiyonlar Liginde de farklı orta saha varyasyonları yapma şansımızı arttırır, çok yönlülük katar. Veli'nin profesyonel futbolla alakasının günden güne kesildiğini düşünürsek böyle bir oyuncuya ihtiyaç vardı. Eğer Sosa'da kalmaya ikna edinilirse orta sahamız tamamlanır.

Çevrimiçi Necmi

ben gökhan inler transferini pek rotasyon hamlesi gibi görmedim.sosa gidip,yerine gökhan alınıyor olabilir veya oğuzhan için 20 m pound haberleri doğruysa bu şekilde bir planlama düşünülmüş olabilir.Evet sosa ile aynı pozisyon diyeceksiniz ancak oğuzhan veya tolgay ile sosa nın yerini doldurup g.inleri ortasaha da oynatabiliriz.F.Orman başkanımızdan gelecek hiçbir hareket şaşırtmaz beni :)
inleri başkanın almayı düşüneceğini sanmıyorum.
iki sene önce biz İnlerle anlaşmıştık kulübüyle pazarlık yapıyorduk o sırada ingilizlerden teklif geldi
ingilizlerin alt sıra takımına koşarak gitti. Arkasına bile bakmadı. şampiyon oldu demeyin gittiğinde küme düşme adayı bir takımdı.
Bu saatten sonra kulüpsüz kaldı diye menejerler eski defterleri kurcalıyor. Bizim böyle bir isteğimiz
olacağı ihtimali vermiyorum heleki o bölgemiz yeterliyken.

Çevrimdışı tuncaboylu

Öncelikle TL cinsinden borç çokbilgilendirici olmaz, kur farkı var.

Ayrıca banka borcunun artması ifadesi tek başına bir anlam ifade etmiyor, başka bir borcunu kapatmak için bankadan daha düşük faizli ve daha uzun vadeli borç alabilirsin. Banka borcun artmış olur, ama genel borcunu finanse etmen kolaylaşır.

Salt banka borcunun tutarı da tek başına bir anlam ifade etmez, faiz oranı ve vadesi önemlidir. 10 yıl vadeli 500 milyon liralık borç, 2 yıl vadeli 300 milyon borçtan daha makuldür: çünkü 500 milyonu 10 yılda ödeyebilirsin ama 300 milyonu 2 yılda ödeyemezsin. Ama sadece tutara baksan, biri 300 milyon öteki 500 milyon dersin.

Beşiktaş'ın borcunun ciddi bir kısmı stada yapılan harcamalarla ve önceden satılan kombine + localarla izah edilebilir.

Mesela 3 yıllık loca satıldı ya, bu komple borç kaleminde duruyor. Onlar şu anda 50 milyon dolar borç görünüyor, ama aslında ödeme yapılmayacak. Loca sahipleri hizmetlerini satın aldıkça o kalem her sene azalacak.

Dediğim gibi Beşiktaş'ın ekonomisi o kadar kötü değil, sadece çok dikkatli bir idare gerektiriyor. 2 sene daha şampiyon olursak ve akıllı hamleler yaparsak, borçta ciddi azalmalar göreceğiz.

Çevrimdışı alimm

bir iyi bir kötü haberim var....
kötüden başlamak gerekirse, savunmaya istediğimiz mathieu'nun transfer ihtimali çok aza indi.. şöyleki barça'nın kadrosunda bulunan 3 sol stoperden biri için(vermaleen) roma iddaaları güçlendi ve bu da mathieu'nu transferine engel olur...  :steamed: :steamed:
iyi olan ise kiralık gönderilmesi gündemde olan liverpool stoperi sakho  için talepkar olan roma'nın vermaleen transferini gerçekleştirmesi durumunda sakho için geri adım atacağı... ve biz bu durumda sakho için iyi bir tercih olabiliriz...

ben başkandan sol stoper olarak sakho ya da arjantinliyi bekliyorum... bu da burda dursun..

Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı tuncaboylu

inleri başkanın almayı düşüneceğini sanmıyorum.
iki sene önce biz İnlerle anlaşmıştık kulübüyle pazarlık yapıyorduk o sırada ingilizlerden teklif geldi
ingilizlerin alt sıra takımına koşarak gitti. Arkasına bile bakmadı. şampiyon oldu demeyin gittiğinde küme düşme adayı bir takımdı.
Bu saatten sonra kulüpsüz kaldı diye menejerler eski defterleri kurcalıyor. Bizim böyle bir isteğimiz
olacağı ihtimali vermiyorum heleki o bölgemiz yeterliyken.

Abi adamlar 7 milyon pound verdiler, adam koşarak gitmese bile kulübü satardı İnler'i.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Öncelikle TL cinsinden borç çokbilgilendirici olmaz, kur farkı var.

Ayrıca banka borcunun artması ifadesi tek başına bir anlam ifade etmiyor, başka bir borcunu kapatmak için bankadan daha düşük faizli ve daha uzun vadeli borç alabilirsin. Banka borcun artmış olur, ama genel borcunu finanse etmen kolaylaşır.

Salt banka borcunun tutarı da tek başına bir anlam ifade etmez, faiz oranı ve vadesi önemlidir. 10 yıl vadeli 500 milyon liralık borç, 2 yıl vadeli 300 milyon borçtan daha makuldür: çünkü 500 milyonu 10 yılda ödeyebilirsin ama 300 milyonu 2 yılda ödeyemezsin. Ama sadece tutara baksan, biri 300 milyon öteki 500 milyon dersin.

Beşiktaş'ın borcunun ciddi bir kısmı stada yapılan harcamalarla ve önceden satılan kombine + localarla izah edilebilir.

Mesela 3 yıllık loca satıldı ya, bu komple borç kaleminde duruyor. Onlar şu anda 50 milyon dolar borç görünüyor, ama aslında ödeme yapılmayacak. Loca sahipleri hizmetlerini satın aldıkça o kalem her sene azalacak.

Dediğim gibi Beşiktaş'ın ekonomisi o kadar kötü değil, sadece çok dikkatli bir idare gerektiriyor. 2 sene daha şampiyon olursak ve akıllı hamleler yaparsak, borçta ciddi azalmalar göreceğiz.
Beşiktaş'ın ekonomisi kötü maalesef. Gelirlerimizin artması ekonomimiz iyi anlamına gelmemeli. Sürdürülebilir mali disiplin ve sportif başarı şart. Fikret Orman görev dönemi sonuna kadar bir nebze düzeltti diyelim ondan sonra gelecek yönetimin tekrardan bizi uçuruma sürüklemeyeceğinin garantisini kimse veremez. Ayrıca bizim mali yapımızdan bağımsız olarak bir sürü dış etmen var ülkemizi etkileyen; politik durum, dışa bağımlı ekonomi, kur dalgalanmaları. Sırf bir dönemde kur farkından 20-30 milyon euro içeri girebiliyoruz. 
Korku akıl katilidir.

Etiketler: