2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12401298 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı cisse557

Sosa gitti dağıldık gibi karamsarlığa girmeye de gerek yok. Biz burda Ismaili gönderdik diye bayram ederken Gs'liler can atıyor bize gelsin diye keza Fb'liler de var. Bunlar henüz uyanamadılar daha. Biz hem taraftar olarak hem yönetim olarak bilinçlendik. Bunlar o kafada iken 2-3 yıl götürürüz ligi.
Sosa da getirsin parasını nereye gitmek istiyorsa gitsin.

Çevrimdışı tangaz

Yalnız @tangaz adam Fener'e denildiği gibi EUR 1,5 milyon civarına imza atarsa bize de müthiş kapat atmış olur :D Devamlı "başka takımlar EUR 500 binden fazla vermez, polüm yapmasın" diyorduk :D

Fener'in 2. Serdar Kesimal vakası is coming :D

Bi de Pektemek'ten kurtulsak dediğin gibi en azından :)

@panic13 dostum 1,8 yıllık imza parası da 1 diyorlar 4 yıllık diyorlar yıllığı 2 milyonu geçer ama normal tabii şampiyon takımın ciğerini söküp alıyorlar bir bedeli olmalı  :evillol:

pektemek GİT demek  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı ozankarakoc

Sevgili forum ahalisiyle, kafamı kurcalayan iki konuyu paylaşmak istiyorum :)

1. FİNANSAL FAIR PLAY KONUSU

UEFA'nın Finansal Fair Play uygulamasıyla ilgili her yerde başka bir şey yazıyor, herkes başka bir şey söylüyor.

Az önce şu yazıya rastladım:
http://www.besiktas-international.com/exclusives/exclusives/loan-fee-factor-ffp-calculations/

Beni biraz rahatlattı. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Financialfairplay.co.uk adresinden yayın yapan bir web sitesi var. Bu konunun bilir kişileri tarafından, soru işaretlerini ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuş.

Besiktas-International.com web sitesinden Kaan Bayazit diye bir abimiz de, şu 'kira bedeli sayılıyor mu, sayılmıyor mu' sorusunu, sitenin yöneticisine iletmiş ve aldığı yanıtı paylaşmış.

Bilir kişi, "Beşiktaş, kiraladığı oyunculardan elde ettiği kira bedelini, transferde kullanabilir" demiş.

(Bu arada yazıda, Gökhan Töre'nin kira bedelinin, Türk basınında 3 milyon Euro, İngiliz basınında 5.8 milyon Euro olarak konuşulduğu ancak henüz kesin bir bilginin olmadığı da belirtilmiş.)

--

Buna göre;

(+) 6 milyon Euro kullanım hakkı
(+) Gökhan Töre'den gelecek olan bedel (kötü ihtimali düşünerek 3 milyon Euro diyelim)
(+) Sosa'nın satışından elde edilecek rakam (kötü ihtimali düşünerek 4 milyon Euro diyelim)

olmak üzere

13 milyon Euro'luk bir kaynağımız olmuş oluyor.

(-) Marcelo'nun bonservis bedeli (1,25 milyon Euro)
(-) Mario Gomez'in konuşulan bedeli (yaklaşık 3,75 milyon Euro)
(-) Kolarov'un konuşulan bedeli (yaklaşık 3,75 milyon Euro)
(Not: Omeruo için Chelsea'nin kiralama bedeli talep etmediği yazılmıştı. Fabri'nin de bonservis bedeli yoktu.)

harcandığında (8,75 milyon Euro) geriye, stoper ve 10 numara transferleri için 4,25 milyon Euro gibi bir kaynak kalıyor.

Satılma ihtimali bulunan oyuncular ise Boyko, Mustafa Pektemek, Alexis Delgado ve Veli gibi görünüyor. (Ben, satılırsa Boyko satılır diye düşünüyorum.)

Bu hesap doğruysa, stoper ve 10 numara transferlerinden birini 4,25 milyon Euro bonservis bedeliyle alabilir, diğerini de bonservisi elinde olan oyunculardan birine yönelerek sonlandırabiliriz.

Hesabın doğru olmadığını veya eksik olduğunu düşünüyorsanız lütfen düzeltin, hep birlikte doğrusunu öğrenmiş olalım.

--

2. MUSTAFA PEKTEMEK MESELESİ

Mustafa Pektemek, Beşiktaş'a 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında gelmiş.

İlk 4 sezonda toplam 9,5 milyon TL garanti ücret almış. Maç başı ücretleri de yaklaşık 350 bin TL civarında. Yani sözleşmesi yenilenmeden önce Beşiktaş'tan 10 milyon TL kazanmış.

Ardından 2015-2016 sezonunda sözleşmesi yenilenmiş ve hiçbir geçerli sebep olmadan (sezon boyunca sadece 4 kez lig maçlarında forma giymiş olmasına rağmen) maaşına müthiş bir zam yapılmış.

2014-2015 sezonunda 855.000 Euro olan yıllık garanti ücreti yeni sözleşmede şöyle olmuş:

2015-2016 sezonu için 1.4 milyon Euro
2016-2017 sezonu için 1.5 milyon Euro
2017-2018 sezonu için 1.6 milyon Euro
2018-2019 sezonu için 1.7 milyon Euro

(4 sezonda toplam 10 maç anca oynayacağı için maç başı ücretlerini de dahil etmiyorum.)

Öte yandan Mustafa Pektemek'e 1.4 milyon Euro garanti ücretin ödendiği geçtiğimiz sezonda,
Atiba Hutchinson'a 1 milyon Euro,
Oğuzhan Özyakup'a 1.3 milyon Euro,
Cenk Tosun'a 1.7 milyon Euro[/b] verilmiş.

Mustafa, sözleşmesi bitene kadar Beşiktaş'ta kalırsa, 4 yılda 6.2 milyon Euro daha kazanacak ve geldiği günden beri kulüpten aldığı toplam para 9.5 milyon Euro'yu geçecek.

Bunun 'hiçbir' mantıklı açıklaması yok. Dolayısıyla altında 'başka bir şey' olduğunu düşünüyorum. Bu para, doğrudan bu adamın cebine giriyor olamaz.

Bu konuda da herhangi bir detaylı bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim :)

--

Teşekkürler!
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İsmail'in olayı tam Türk kafası. Sen 7 sene öyle veya böyle doğru düzgün top oynama yarım sezon top oyna, hücum hattının ekstra performansı sayesinde şampiyon ol sonra 3 katı maaş iste. O 7 sezon bir katkı vermeden maaşını alırken sesini çıkarmayan adamın arkasından hiç üzülmem. Yönetim harika bir iş çıkardı böyle bir adama taviz vermeyerek. Yolu açık olsun. Böyle böyle kurtuluyoruz safralarımızdan.
[ Son Düzenleme: 12 Temmuz 2016, 09:24:27 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

bu basın çok komedi ismail beşiktaşta 6 senede 2 şampiyonluk yaşamış :) bildiğin aptallar türk basınını oluşturuyor biz 6 senede 2 şampiyonluk mu aldık :)
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Serhat Akkaya

bu basın çok komedi ismail beşiktaşta 6 senede 2 şampiyonluk yaşamış :) bildiğin aptallar türk basınını oluşturuyor biz 6 senede 2 şampiyonluk mu aldık :)
2010 yılında şampiyon olmuşuz niye söylemiyorsunuz allahsızlar?  :evillol:
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı onurturan

Günaydın arkadaşlar,

Artık Beşiktaş futbolcusu olmadığna göre rahat rahat yazabilirim;

İsmail Köybaşı, Beşiktaş tarihinin, bu kadar vasat olduğu halde, en overrated (gereğinden fazla övülen, değer verilen) adamlarından birisidir. Geçen sene evimizdeki GS maçı dışında (birazda deplasmandaki Sporting maçı ama o maçta takım mükemmeldi, tolga yakmıştı bizi) 1 maç dahi üst düzey katkı vermemiştir, yediğimiz en az 15 golde doğrudan veya dolaylı hatası vardır. Tosic gelene kadar sol stoperin dikiş tutmamasının sebebi bile İsmail'dir, çünkü maçlara gidenler de rahatlıkla katılacaktır ki sol stoperler İsmail'in boşalttığı kanattan atak yememek için hep sol çizgiye yakın pozisyon almaya çalışıyorlardı. Gitmesine çok ama çok sevindim. Çünkü sanki sol bekimiz varmış gibi millet yorum yapıyordu, en azında şimdi gerçekten yok ve bizim buraya güzel bir transfer yapmamız lazım.

İsmail'in varlığı, yokluğundan daha tehlikelidir. Kimse üzülmesin, kesinlikle avantajlıyız. Darısı Pektemek ve Tolga'nın başına.
üzülen hic gormedim :D. fenerin forumlarinda cok acayip üzüntü var yalnz abi.. aspor gercegi kimsenin bilemeyecegini dusundugu icin   kafasina gore algiyi yonetecegini saniyor ama bu konuda bir seyi atliyorlar.. İsmail pişmanlıktır ve bunu her iki camia taraftarida anlamis..

Çevrimdışı OrhanAker

ismaeeelll  :lol: güne sensiz başlamak paha biçilemez :sevinc

Çevrimdışı onurturan

Aldık ya abi hatta İsmail olmasa alamazdik diye konusmustuk ozamanlar senle her seyi ne cabuk unutuyorsun tangaz abi evet var sende böyle bir huy   :D

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Aldık ya abi hatta İsmail olmasa alamazdik diye konusmustuk ozamanlar senle her seyi ne cabuk unutuyorsun tangaz abi evet var sende böyle bir huy   :D
İsmail'in o şampiyonluktaki payı büyük. Sezonu 7 gol 9 asistle kapatmıştı.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı panic13

@panic13 dostum 1,8 yıllık imza parası da 1 diyorlar 4 yıllık diyorlar yıllığı 2 milyonu geçer ama normal tabii şampiyon takımın ciğerini söküp alıyorlar bir bedeli olmalı  :evillol:

pektemek GİT demek  :bandit:

Yalnız Fener çok iyi futbolcu aldı. Bence EUR 2 milyon aşağı vermemeleri lazım :D

Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı onurturan

ismaeeelll  :lol: güne sensiz başlamak paha biçilemez :sevinc
Paha bicilemez ama tam kahvaltiyi yaparken sosa nin akillara gelmesi...
Resmen attigimiz gole sevinirken kalemizde golü gördük.. :s20:

Çevrimdışı panic13

Sek sek sekerek ismail
Rastık çekerek ismail
Adresim aynı ismail
Posta kodum da aynı yavrum
İsmail odalarda ışıksızım
Peşindeyim ismail
Tut ki karnım acıktı kedimi yedim
Ah ben deli ismail, sen benden de deli
Sıra sıra siniler
Hasta olan iniler
İsmail kel kafandan sen suçlusun
İsmail miyav dedi
Minik fare kükredi
İsmail iki gözüm iki iki musluk
Oynatmama az kaldı, ismail nerde
La fa la sol ismail
İsmail ballı lokma tatlım benim
İsmail sensiz cennet bile sürgün sayılır
Senin ki düpediz vurgun sayılır ismail
İsmail sen kocaman bir çılgınsın
Çılgın çocuk iso
İsmail önemli şahsiyetim benim
İsmail, felsefe yapma
İsmail, tut ki mucizeyim
Ne desem laf değil
İsmail, tutti frutti seyrediyorum
Göremiyorum, biraz eğil
İsmail beni anlamadın ya ben ona yanıyorum

İsmail mutfakta biri mi var?
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı mylife1903

Turkiye kupasini sayiyorlar. Abi attigi golu falan bulamamislar verecek goruntu yok hehe
Su adam gitti ya sosayi satip transferi kapatsalar gene sAmpiyonuz. Kalede tolga iyidir, parasi biraz cok ama yeterlidir bir ismAel degildir, pektemek oynamadigi icin takima bir zarari oyun yonunde yok.

Simdi lige marcelo-alexis ikilisiyle baslasak besiktasin yeni transfleri super muamelesi goruruz. Ismail sadece bizi degil takim arkadaslarini da bozan bir oyuncuydu.

Ayrica ben tolgayi elestirmem, yeterlidir adam, kale konusunda problem 3 tAne ikinci kAlecimiz olmasidir. ORaya manyak bir butce ayrildi ama ne gibi bir verim alacagiz, paramizin karsiligini alacakmiyiz gjbi manyak sorular var kafamda. Ayrica onumuzdeki sene oynarsa en cok elestirilecek oyuncu marcelo olacaktir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bir de ligler başladıktan sonra bu sorun ortaya çıkabilirdi. Bence böylesi daha hayırlı oldu. Önümüzde yerini doldurmak için vakit var.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı OrhanAker

Sosanın durumu yeni değilki zaten :) ayrıyetten kendisinin muadilini rahat buluruz sıkıntı yok.

Çevrimdışı tuncaboylu

Arkadaşlar, size bir itirafta bulunacağım:

Biliyorsunuz forumda İsmail'i çok savunuyordum ve bazılarınız şüphelenmişti de gerçi, İsmail'in menajeriyim ben.

Artık İsmail gittiğine göre bu forumda kalmamın bir anlamı kalmadı. İlk vapurla fenerbahçe taraftar sitesine geçiyorum, kendinize iyi bakın.  :by2: :by2:

İşin şakası bir yana, bu bahsedilen rakamlar gerçekten çılgınlık. İsmail gibi bir adam senelik 1.7 milyon euro istiyor, şaka mı bu? Ben burada 1 milyon euro'nun kabul edilebilir olduğunu söylerken 50 kişinin tepkisini çekiyordum; adam çıkmış 1.7 istemiş.

Adamda ve menajerinde utanma da yokmuş cidden. 2012'de sözleşme imzaladıktan sonra 2.5 sezonu boş geçirip, bir tek son sene oynayan adam; takımın tavan ücretini talep ediyor. Daha da komiği, 400 bin euro az verildiği için Koybaşı diye tezahurat yaptığı takıma gidiyor.

Neyse, yapacak bir şey yok. Daha gururlu ve karakterli futbolcularla yola devam etmek için bir fırsat olur umarım.

Çevrimdışı ugurkartalizma

Sosa giderse net baskan belhandaya yürür.Kieve de boykoyu göndermeye çalışarak bir taşla iki kus yapar

Çevrimiçi 38life

Hergun takip eder ama yorum yazmam , 38life arkadasimin her yorumunun altina imzami atarim ,  ikimizin ayni seyleri yazmasina gerek yok. Sen devam et.   Sosa hakkinda fikrimi soyleyip okuyucu moduna geri donecegim         ;     eğer sosa bu olaylardan sonra 5-6 milyon euro altı bonservis bedeli ile takimdan ayrilirsa kulubu kapatalim arkadaslar vuralim zinciri ,   benim babam 10 senedir ya baska ilde yada baska ulkede calisiyor ustelik olum tehlikesi altinda ve bunuda uc kurus para icin yapiyor  ben aylarca gormuyorum babami biz insan degilmiyiz benim kucuk kiz kardesim insan degilmi ? Birtek sosanin bebelerimi insan bu dunyada , yapmayin allah askina ya , eger sosa bize kazik atip bu kulupten ayrilirsa ben birdaha ayni keyif ve sevgi ile bu takimi takip edemem.
Desteğin için teşekkürler. Aynı noktadayız.

Çevrimdışı OrhanAker

Biliyorsunuz forumda İsmail'i çok savunuyordum ve bazılarınız şüphelenmişti de gerçi, İsmail'in menajeriyim ben.

Artık İsmail gittiğine göre bu forumda kalmamın bir anlamı kalmadı. İlk vapurla fenerbahçe taraftar sitesine geçiyorum, kendinize iyi bakın.  :by2: :by2:

İşin şakası bir yana, bu bahsedilen rakamlar gerçekten çılgınlık. İsmail gibi bir adam senelik 1.7 milyon euro istiyor, şaka mı bu? Ben burada 1 milyon euro'nun kabul edilebilir olduğunu söylerken 50 kişinin tepkisini çekiyordum; adam çıkmış 1.7 istemiş.

Adamda ve menajerinde utanma da yokmuş cidden. 2012'de sözleşme imzaladıktan sonra 2.5 sezonu boş geçirip, bir tek son sene oynayan adam; takımın tavan ücretini talep ediyor. Daha da komiği, 400 bin euro az verildiği için Koybaşı diye tezahurat yaptığı takıma gidiyor.

Neyse, yapacak bir şey yok. Daha gururlu ve karakterli futbolcularla yola devam etmek için bir fırsat olur umarım.
Dahası yedek kalmak istememiş beyfendi :D

Çevrimdışı Bishamon

Sonunda doğru yolu gördün dostum.  :D

Çevrimiçi 38life

Ya sorma tam keyifle yatacaktik, bayram sabahi gibi uyanacaktik simdi moralsizim, sinir harbi. Ulan sosa bayrami zehir ettin.
Neyse bazi seyler netlesecek bu hafta icinde. Bu kasimpasadan ayrilan cocugu yaziyor basin, ayrica ben tunay toruna bir sans verilmesini isterim ama kasimpasa birakir mi?
Elimizde mustafa pektemek gibi bir deger var cocugu belki takasta kullanabiliriz, kendisine de yazik, oynayamiyor.
Kasımpaşa maddi krizde falan deniyordu en son. Oyuncu alamiyorlarmiş

Çevrimiçi 38life

Klasik Beşiktaş...

Umarım klasik Beşiktaştan modern Beşiktaşa geçeriz.

Çevrimdışı ahmetserdar

Sosa mevkisinde dünyanın en iyi futbolcularından birisi idi, eğer bel fıtığı olmasa ne Beşiktaş'a gelirdi ne de Türkiye'ye.
Ancak, burada asıl çirkin olay Beşiktaş onu fıtığına rağmen aldı;
-ilk sene inişli çıkışlı bir performans verdi ama yetenekli olduğunu gösterdi ve her fıtık vurduğunda birkaç maç tekledi, bazen sahaya çıkamadı, bazen maçı yarım bıraktı. Bilic efendi kanatta oynattı ses etmedi, merkeze aldı ses etmedi, uyumluydu ve mevki tanımaksızın takım oyuncusu olduğunu bize gösterdi.
-İkinci senesi kötü gitti,  ameliyatını oldu tutmadı, tedavi süreci sürdü olmadı ve son ameliyatı başarılı oldu. İkinci senesinde de randıman vermemesine rağmen Beşiktaş vefalı davrandı. Üçüncü senesine yatırım yaptı.
- Üçüncü senesinin ilk yarısına vasat başladı ama ikinci yarı  efsane oynadı, artık tamamen iyileşmişti. Beşiktaş'ın vefası meyvesini vermiş, Sosa mevkisinde devleşmişti. 30 yaşın olgunluğu, kazanma hırsı ve yardımlaşma adına sahada müthiş  bir örnekti. Hata yapanın yanına kadar gidip destek verdiği anları, defansa kadar gidip kendi atağını kendisi başlattığı anları asla unutamam.
  Velhasılı, o sakat  bir devdi, iyileşti ve yol istedi. Ayıp etti, vefasızlığını gösterdi, sevgiyi elinin tersi ile itti.
 Belkide hayr olacak gidişi, ben Tolgay'ı 10 numara oynarken görmeyi istiyorum. Dikine gidebilen, çerçeveyi gördü mü topu doğru köşeye hızlıca bırakabilen büyük bir yetenek Tolgay. Beğenmeyenler var burada , neye ve kime göre beğenmediklerini de anlayabilmek imkansız.
 Belki Scarione  gelecek, belki ayağı top yapan herhangi biri, hiç fark etmez, kim gelirse gelsin, Beşitaşta işleyen futbol  sistemine dahil oldu mu sıkıntı yaşamayız.
Oyun şablonumuz artık belli, futbol aklı üst seviyede ve takımın üst seviye bir futbol karakteri var.
Bilic gibi futbol aklı sıfır bir adamdan Şenol Güneş gibi oyunun her anını doğru okuyan, sahaya hep doğru müdahalede bulunan bir adama geçtik.
Ben çok rahatım bence sizde rahat olun.
Sosa gider, gomez gider sıkıntı olmaz.
Yeter ki bu yönetim ve Şenol Güneş gitmesin.

Çevrimdışı Bishamon

Bu arada şu Kayserideki Ömer Bayram yedek olarak iş görmez mi ?

Etiketler: