@Necmi abi genelde burada bir futbolcu hakkında tartışırken "geçmişine değil, şimdiye bakın" diyorsun. Bence Tolga konusunda sen de aynı aynı hataya düşüyorsun. İstatistiki olarak Tolga ligin başarılı kalecilerindendir. Zaten Şampiyon takımlar genelde ligi istatistiklerin zirvesinde bitirirler. Kaldı ki şu anda hiç bir Türk kaleci A klas değil, 2007-2009 arası Volkan Demirel ve 2010-2012 arası Onur Kıvrak performansları dışında ülkede kaleci sıkıntısı var. Gerçi her bölgede sıkıntı var ama neyse...
Tolga hiç bir zaman a klas olmadı ama TS yıllarında yine güven veriyordu. Bizdeki ilk yılında da beklentilerimizi karşıladı. Son 2 yıldır ise kesinlikle ne mental olarak ne fizik olarak B sınıf kaleci bile değil. Bir defa güven vermiyor. Refleksleri zayıf, timingi ve adımlaması genelde hatalı. Karşı karşıya pozisyonlarda genelde erken yatıyor ( ilginç bir şekilde Osmanlı maçında ayakta kaldı ve golü yemedi). görece iyi olduğu 2 konu var; yan toplar ve çizgi becerisi. Yan toplarda da son 2 yıldır kötü. sadece çizgi üzerinde ortalam üzeri bir kaleci. En başta defans oyuncularımıza kesinlikle güven vermiyor. Kaç defa Rhodolfo ile Ersan'ın Tolga'yı azarladıklarını gördük. Kaldı ki madem bu kadar başarılı, ne milli takıma alındı ne de serbest kalacağı halde başka takımdan teklif geldi. Sadece bizim görüp başkasının göremediği ne özelliği var Tolga'nın?
Kaleci, bir takımın yarısıdır. 2009-2012 Barcelona'sı gibi olağanüstü örnekler dışında, istikrarlı şekilde başarılı olmuş takımların tamamında çok iyi kaleciler vardır. Muslera bu yıl gerçekten kötüydü ama geçen sezon saray ziyareti rezilliği ve GS'nin kollanması dışında GS'nin son 6-7 maçında ne toplar çıkardığını hepimiz izledik.
Sana çok samimi bir soru soracağım; son 3 yılda "Tolga bu maçı kurtardı!" dediğin 3 maç sayar mısın? Benim aklıma sadece ilk sezon deplasmanda 3-3 berabre kaldığımız FB maçı geliyor. Onun dışında net hatırladığım bir maç yok.
Beşiktaş'tan net yollanması gereken 3 adam vardı: Tolga, İsmail, Pektemek. Üçü de hala takımda ve 2'si ile yeni kontrat uzattık. Evet, UEFA kıskacı mevcut, mutlaka takımda kalmaları gerekirdi ama ikisinin de önüne mutlaka ilk 11 oyuncusu alınmalıydı. Madem Tolga dediğn kadar iyi, Fabri neden alındı?
Bu arada senin Tolga ve İsmail konusunda bizimle genel olarak hem fikir olduğunun da farkındayım. Asıl eleştirim şu; Beşiktaş futbolcusunu korumak adına şu an Tolga'yı savunduğun gibi bence gereksiz şekilde onları savunuyorsun.
iyide benim burda Tolgayı savunduğum yokki
allah çarpar benim tolgayı Beşiktaş kalesinde bir dakika görmeye tahammülüm yok
Beşiktaş kalesini koruyacak seviyede olmadığınıda düşünüyorum.
Benim eleştirimi anlamamışsın kimse bana Tolga tu kaka ama muslera büyük kaleci demesin
benim dediğim muslerayı Beşiktaş kalesinde görmek istemem renkli basının şişirdiği gibi bir
kaleci değil herkes kurtardığını söylüyorda yediği hatalı golleri söyleyen yok kardeşim tolgayı bırak ospinayı iste
siriguyu iste mandandayı iste eyvallah bunların hepsi üst seviye becerileri olan bize uyan kaleciler
komple kaleci muslera neresi övülüyor anlamıyorum tek mahareti çizgide kedi gibi
onun dışında kutuda yok yan toplara çıkmaz tolga Beşiktaş kalesine geçtiğinden beride tolgadan daha iyi bir istatistikle lig bitirmedi
bunumu tolgayla mukayese ediyoruz neden renkli basının şişirmelerinden etkilenip sürekli onların algılarımızla oynamasına
müsade ediyoruz emin olun muslera bizim kalecimiz olsaydı tolga renkli kalecisi bu gün tolgaya methiyeler düzülüyordu.
çünkü bak geçmiş senelere performansının musleradan iyi olduğunu görürsün.
Bu demek değildir Beşiktaş kalesini koruyacak seviyede bir kaleci
ama maç kurtarma olayına katılmıyorum çok basit bursa ve osmanlı ve gs maçlarına bir bak derim fazla geçmişe gitme
son maçlar ordaki performansını gör maç kurtarmışmı anlarsın benim kızdığım konu insanların fikirlerini desteklemek için işine geldiği gibi
konuşması gs maçında biz golü atmadan önce çıkardığı karşı karşıya pozisyona bir bak o golü yeseydik o maçı çevirebilirmiydik
osmanlı maçında yerimde soluksuz kaldığım mükemmel refleksle çıkardığı en az 4 top var
bursa maçını tekrar izle sadece tolgayı izle o zaman haksızlık yaptığını anlarsın birde yediği 35 golü
tek tek incele bakalım kaçında tolganın bariz hatası var kaçında defans hatası
eleştirelim yetersizliğinide söyleyelim ama haksızlık yapmayalım.
@panic13 bence avrupa için tamamen yetersiz bir kaleci ama Türkiyede pek alada idare eder diğer taraftan kesinlikle birinci kalecimiz olmamalı
ama kulübede ondan daha iyi bir yedekte bulmamız zor.
doğru ergümaları ortaya koyduğumuzda doğru eleştiri yaparız. benim derdim atın satın gönderin diye gerçeklerle bağdaşmayan lafları edenlere
tff kuralları belliyken ffp kuralları belliyken bunlar yokmuş gibi düşünmeden eleştiri yapanlara tepki koyuyorum
tff diyorki 18 kişilik kadronda bir yerli kaleci olacak Tolgadan daha iyisini bulabiliyorsan gönderirsin bulamıyorsan konuşmayacaksın
ffp kriterleride diyorki 8 türkiye alt yapılı oyuncu olacak kadronda bunların 4 ü kendi alt yapından olacak
tamam bul isimleri ondan sonra pektemek ismail tolga gitsin de ismaili beğenmiyoruz ama fenerin akbaba gibi
pusuda yattığını kimse görmüyor. hem ismaili göndeip bu sefer iki sol bek almak zorunda kalacaksın hemde
rakibine bonservis ödetmeden bir sol bek ikram edeceksin. Emin ol ismaille anlaşma yapmıyorum de o gün bitmeden fener kadrosundadır
senin beğenmediğin yedek sol beki fener birinci sol bek olarak alır.