Baskan transfer hakkindakibutun konusmalarinda "Bir pazarliga giderken masadan kalkacaginizi bilerek gitmeleri yonunde telkinlerde bulunuyorum arkadaslara" der. Sen saniyormusun ki tum o pazarliklar ve anlasmalar sadece Erdal Torunogullari'nin insiyatifiyle gerceklesiyor? Atilacak adimlarin hepsinde Baskanin direktifi ve onayi vardir. Ha Erdal Torunogllari nerde etkin diye sorarsan o da davranis tarzi, ikili iletisimlerdeki ikna gucunu kullanmasi burda etkendir. Ben her durumda da gucenme olacagini sanmiyorum. Hakca olmaz. Erdal Torunogullari'ni bu yonetim goreve getirmeden once kac kisi taniyordu? Bunlara da bakmak gerekir.
Başkan olan, ortalama hayat tecrübesi ve zekası olan herkesin, helede elde para yokken, borç dağları aşmış durumdayken pazarlığa gönderdiği adama söyleyeceği şeyler bunlar, insanlık tarihi kadar eskidir, alacağın mala iştahlı bakarsan fiyatını düşüreceğin bilgisi. Taktiğin bu olması gerektiğini herkes bilir esasında. Ama bunu pratikte yapabilecek insanlar çok azdır. Başkanın değeri hiçbir biçimde bu önerileri yapmış olmasından gelmiyor. Bu işi hakkıyla yapacak adamı seçmiş olmasından geliyor. Erdal Torunoğullarını tv de izledik. İzleyen herkesin kanı ısındı adama, hani şeytan tüyü dedikleri bir şey vardır, öyle birşey var adamda, muhtemelen aynı etkiyi pazarlık sırasındada yaratıyor, yoksa nasıl alsın hem Gomez'i hem Van persi'yi bonservissiz, Özel birşeyler var bu adamda herkesde olmayan.
@Yalçın, senin yaklaşımın işte tamda bu ülkenin sorunu, sen sorun olan şeyi kabullenmişsin.
Dışarıya yıllardır verilen beyin göçünün nedenide bu, iş yapan becerili insanlara gerekli değeri vermiyoruz, hep müdürlerinin, liderlerinin, üstlerinin gölgesinde yaşamak zorunda insanlar. Bu ülkede işe başvurduğunda çok bilgili ve çok yetkinsen işe almıyorlar adamı, bu adam benim için tehlikeli diyor adam içinden, ama avrupada, üzerine atlıyor adam, benim grubumun yıldızını parlatır bu adam yani benide parlatır diyor.
Fikret Orman yalnızca büyürdü, işin başında sonunda ben varım ET yi fazla büyüttünüz anlamına gelecek şeyler söylemek yerine, pazarlığın erbabı ET dir onuda ben buldum diyebilseydi.
Bundan sonrası subjectif düşüncelerim, yanlış olabilir, hem Fikret Orman'ın kendisi hem Umut Güner, Erdal Torunoğullarının yapabildiğ pazarlık sanatının 10 da birini bile yapamazlar, bu akıl zeka işi değil, nedir bilmiyorum ama ancak bazılarında var o. Iyi pazarlık yapamamak ise başkan olmanın önünde engel olan birşey değil. Çünkü başkanın işi değil bu.