2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12347846 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Yalçın

Kisa kisa GG videolarindan cikarimlar yapiyim dedim. Ilki su guzel. Tamam 2 yil oncesi. Fakat simdi emeklemiyor ya bu adam.

"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı tangaz

eminim buna dikkat ediyorlardır :)

bence de ediyoruzdur. burada belirleyici olan Gomezin kalmakdan yana tavır koyması olacaktır. diğer taraftan kararı ayrılmak olursa alabileceğimiz bonservis gelirinin hayalimizde ki gibi 8-10 düzeyine çıkmayıp 3-4 aralığında kalacağı yönünde...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Serhat Akkaya

görev dağılımı toplantıda yapılmıştır zaten resmi sitede duyurmayıp
profesyonel olmak için nerde duyurmak lazım. haberlerimizi vermek zaten resmi sitenin işi değilmi :alala:
yöneticilerin yöneticilik yapma konusunda uzman olması yeterli scout olmasına gerek yok onlar sadace pazarlık aşamasında olur.
Hayır kişilere görevleri toplantıda söylenmemiş, resmi sitede yayınlanmış direk. Proesyonellikten kastım duyuru değil, transferlerle veya futbol takımıyla ilgilenecek kişinin bu işle ilgili tecrübesi vs si olması lazım. Umut Güner'in nasıl bir futbol kariyeri var, Real Madrid salak mı yıllardır futbol direktörlerini eski futbolcularından seçiyor?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Emrivaki olduğunu nereden biliyorsun, yönetim kurulu toplantısına telekulak mı yerleştirdin?  :D
Evet.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Hayır kişilere görevleri toplantıda söylenmemiş, resmi sitede yayınlanmış direk. Proesyonellikten kastım duyuru değil, transferlerle veya futbol takımıyla ilgilenecek kişinin bu işle ilgili tecrübesi vs si olması lazım. Umut Güner'in nasıl bir futbol kariyeri var, Real Madrid salak mı yıllardır futbol direktörlerini eski futbolcularından seçiyor?

Bizim  yönetim kurulunda futbol direktörlüğü diye bir görev mi varmış?

Transferlerle eski futbolcular mı ilgilenecek illa ki?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bizim  yönetim kurulunda futbol direktörlüğü diye bir görev mi varmış?

Transferlerle eski futbolcular mı ilgilenecek illa ki?
Olsun diyorum ben de, babadan kalma şirketlerinde 50 tane adama yöneticilik yapan adamlar bakmasın diyorum futbol işlerine, bu işin eğitimini almış kişiler baksın diyorum. Bunda kötü olan ne var ki? Sanki babamın oğlu gelsin diyorum, daha profesyonel olsun diyorum vay sen nasıl daha profesyonel olsun diye beni linç ediyorsun şu an. Çok garip bir bakış açın var.
Korku akıl katilidir.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Kisa kisa GG videolarindan cikarimlar yapiyim dedim. Ilki su guzel. Tamam 2 yil oncesi. Fakat simdi emeklemiyor ya bu adam.

GG , Beşiktaş'ta başarılı olacaktır. Beşiktaş'ın şartları le Fener'in şartları bir değil.Beşiktaş'ta futbola daha fazla konsantre olabilecek. Hem kafa hem fizik olarak daha hazır olacak. Oyuncunun özelliklerini bilen ve bu özelliklerden maksimum fayda sağlayacak bir teknik direktörü olacak. Hocadan bir beklentide Gökhan'ın önünde Aras'ı sağ tarafa monte etmesi olmalı yeni sezonda Töre'nin gideceğini varsayarsak . Aras ile GG birbirlerini tamamlayacak özelliklere sahip.

Çevrimiçi Necmi

Istatistiklere ben cok fazla onem vermem, sonucta adami ben de izliyorum. Gectigimiz sezon ve ondan onceki sezon fizik anlamda buyuk dusus yasadigi ortada. Arkadaki biraktigi bosluklarla Fener'in sampiyonlugu kacirmasinda pay sahibi olan oyunculardan biriydi 14-15'de.

Bunun yani sira, sezonun ortasinda adam zaten 32'e girecek. Bukadar kucuk detaylara fazla onem vermesek?

Ben oyuncu hakkinda goruslerimi belirttim fazlasiyla. Umarim transferi gerceklesmez, Avrupa'da bir takima gider.
basit dediğin şey sezonun ortasında 32 ye girecek bir sene 32 olacak yani 32 bittiğinde bizde 1.5 yıllık oyuncu olacak
yani burda algıyla oynuyorsun. pek küçük detay değil yani bir buçuk yıl oynuyor senin küçük detayında.
fizik anlamında büyük düşüş yaşadığı doğru katılıyorum ama diğer tarafta çalışma yapmayan hocalarla düşüş yaşandı bu bizdede böyle olacak diye bir kural oluşturmaz.
Bende eleştiriyorum ama bunu yaparken algıyla oynamak kendini haklı çıkartmak için yanlış doneler kullanmak doğrumu @Mehmet57
aslında yaptığın burdaki insanların zekasıyla dalga geçmek oluyor. Gene eleştir ama bunu yanlış şekilde yapma bence
dön bak GG mesajlarıma her mesajımda eleştirmişimdir. Ama insanları yanlış yönlendirmeye çalıştığım bir mesaj
bulabilecekmisin. Yanlış donelerle doğru şey savunulmaz sadece karşı fikirde olana koz verirsin.

Çevrimdışı sozkul

Veli kavlak kendisine gelen bütün teklifleri Reddetmiş :s20: :s20:

Kim şampiyon olmuş, seneyede şampiyonluğun en büyük adayı olan takımdan gitmek ister, sen gidermiydin @Yunus Emre Dökmeci   :)

Çevrimdışı Yalçın

"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı firewater

Sevgili dostum sen izliyorsun adamı, ama istatistikler metrik olarak söylüyor. Kaldı ki sen bu adamın maçlarını stadda da izlemedin, televizyondan izledin. Tam bir değerlendirme için yeterli değil.

Niyetin kötü değildir de, 7 ay sonra 32 yaşına girecek olan Gökhan için sürekli 32 yaşında demen yanıltıcı oluyor.

Ayrıca geçen sene Fenerbahçe'nin kaçırdığı şampiyonluğun ve Avrupa'dan elenmesinin en önemli sebeplerinden biri, kendisinin oynamadığı maçlardı.

Shkatar'dan 3 yediler, Gökhan yoktu.
Molde'den 3 yediler, GÖkhan yoktu.
Bizden 3 yediler, Gökhan yoktu.
Antalyaspor'dan 4 yediler, Gökhan yoktu.
Braga'dan 4 yediler, Gökhan yoktu.

Defansı övülen Fenerbahçe'nin sezonun en kötü savunma performansını gösterdiği 5 maçta Gökhan'ın olmaması tesadüf değildi. Tam 17 gol yediler bu 5 maçta.

Desene bu sene kalbura dönecek bu kuşlar  :D :D :D :D :D

Çevrimdışı Serhat Akkaya

basit dediğin şey sezonun ortasında 32 ye girecek bir sene 32 olacak yani 32 bittiğinde bizde 1.5 yıllık oyuncu olacak
yani burda algıyla oynuyorsun. pek küçük detay değil yani bir buçuk yıl oynuyor senin küçük detayında.
fizik anlamında büyük düşüş yaşadığı doğru katılıyorum ama diğer tarafta çalışma yapmayan hocalarla düşüş yaşandı bu bizdede böyle olacak diye bir kural oluşturmaz.
Bende eleştiriyorum ama bunu yaparken algıyla oynamak kendini haklı çıkartmak için yanlış doneler kullanmak doğrumu @Mehmet57
aslında yaptığın burdaki insanların zekasıyla dalga geçmek oluyor. Gene eleştir ama bunu yanlış şekilde yapma bence
dön bak GG mesajlarıma her mesajımda eleştirmişimdir. Ama insanları yanlış yönlendirmeye çalıştığım bir mesaj
bulabilecekmisin. Yanlış donelerle doğru şey savunulmaz sadece karşı fikirde olana koz verirsin.
Sezon ortasına gelindiğinde adam 32 yaşını bitirmiş olacak. adam  şu an 31 yaşını bitirmiş 32. yaşına girmiş. Yanlış hesap yapıyorsun.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Olsun diyorum ben de, babadan kalma şirketlerinde 50 tane adama yöneticilik yapan adamlar bakmasın diyorum futbol işlerine, bu işin eğitimini almış kişiler baksın diyorum. Bunda kötü olan ne var ki? Sanki babamın oğlu gelsin diyorum, daha profesyonel olsun diyorum vay sen nasıl daha profesyonel olsun diye beni linç ediyorsun şu an. Çok garip bir bakış açın var.

Linç falan etmiyorum Serhat dostum, yine tersinden kalkmışsın bu sabah heralde.

Biz de futbol direktörlüğü olsun diyoruz da, futbol direktörünün yönetimde kurulu'yla ve görev dağılımıyla ne işi var? Futbol direktörlüğü dediğin konum, teknik direktörlük gibi bir görev. Bunun görev dağılımıyla alakası ne?

Görev dağılımına göre transfer görüşmelerini eskiden Erdal Torunoğulları yönetiyordu, şimdi Umut Güner yönetecek. Belki Erdal Bey özel işleri sebebiyle kendi istememiştir, belki başkan yıprandığını düşünmüştür. Bilemiyoruz detayları.

Çevrimiçi Mehmet57

Adam sezon basladiktan 4 ay sonra 32 yasina girecek. Bunun nesini buyutuyorsunuz?
Bu 1,5 yil degil, 4 ay oynuyor. 32 dememin sebebi sezon ile birlikte 32 yasinda olmasi.

Ki, ben aslinda yasa da cok onem vermem bir oyuncunun fizigi devam etmeye el veriyorsa. BPL'in temposu okadar yuksek olmasina ragmen 30u gecmis bircok oyuncu iyi performans sergiliyor. Ama fizik zaten gerilediysen, ilerleyen yas daha da alehine calisacaktir. Gokhan'in milli maclarina bakarak Avrupa sahnesine yetersiz fizik konusunda endiseli olmakta hakliyim sonuna kadar.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Biz de futbol direktörlüğü olsun diyoruz da, futbol direktörünün yönetimde kurulu'yla ve görev dağılımıyla ne işi var? Futbol direktörlüğü dediğin konum, teknik direktörlük gibi bir görev. Bunun görev dağılımıyla alakası ne?

Görev dağılımına göre transfer görüşmelerini eskiden Erdal Torunoğulları yönetiyordu, şimdi Umut Güner yönetecek. Belki Erdal Bey özel işleri sebebiyle kendi istememiştir, belki başkan yıprandığını düşünmüştür. Bilemiyoruz detayları.
Benim kastettiğim konuda bu. Neden futbol işlerine, transfer işlerine bu işin ehli olmayan adamlar bakıyor. Yoksa istediğine istediği görevi versin. Futbola ürettiğin sattığın veya hizmet verdiğin sektörün doneleriyle bakamazsın, bakarsan Beşiktaş'ın Demirören dönemi gibi olursun veya GS'ın Aysal dönemi gibi. İşin mali boyutu ayrı teknik boyutu ayrı. Sen yönettiğin fabrikanda teknik müdürlüğe iktisat okumuş adamı getirir misin? O gözle bak.
[ Son Düzenleme: 28 Haziran 2016, 15:57:41 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

bir de şöyle bir olay var tek icraatla şehir efsanesi yaratıyoruz. erdal bey gomez transferini tek başına bitirmedi kulüp olarak belirlenen politikayı orda doğru kurguladı. gomez işi olmasaydı ndoye olsaydı ve başarısız olsaydı şuan erdal beyin esamesi okunmuyordu.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

bir de şöyle bir olay var tek icraatla şehir efsanesi yaratıyoruz. erdal bey gomez transferini tek başına bitirmedi kulüp olarak belirlenen politikayı orda doğru kurguladı. gomez işi olmasaydı ndoye olsaydı ve başarısız olsaydı şuan erdal beyin esamesi okunmuyordu.
1000 euro efsanesi gibi efsaneler yaratıyoruz sonra olay çok farklı noktalara gidiyor. Ndoye olayı bunun en basit örneği. Sonuçta son sözü söyleyen başkan, başkan Ndoye atsın imzayı deseydi Erdal beyin mi ipini çekecektik olası bir başarısızlıkta?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Benim kastettiğim konuda bu. Neden futbol işlerine, transfer işlerine bu işin ehli olmayan adamlar bakıyor. Yoksa istediğine istediği görevi versin. Futbola ürettiğin sattığın veya hizmet verdiğin sektörün doneriyle bakamazsın, bakarsan Beşiktaş'ın Demirören dönemi gibi olursun veya GS'ın Aysal dönemi gibi. İşin mali boyutu ayrı teknik boyutu ayrı. Sen yönettiğin fabrikanda teknik müdürlüğe iktisat okumuş adamı getirir misin? O gözle bak.

Buna karşı çıkmıyorum zaten, Önder Özen'den boşalan koltuğa kimsenin gelmemiş olmasını ben de gündeme getirdim bir kaç kere.

Ama sen bu konuyu Umut Güner'le ve yönetim kurulu'ndaki görev dağılımıyla bağdaştırınca, elmalar armutlar birbirine girdi.

Şu anda Umut Güner futbol direktörü olmayacak, görevi transferlerdeki pazarlıkları yönetmek sadece. Şenol Güneş teknik direktörlüğün yanında futbol direktörlüğü görevini de üstlenmişti, devam edecek.

Ben olsam Şenol Hoca'yı rahatlatmak için Feyyaz'ı falan getirirdim futbol direktörlüğüne, ama Türkiye'de iki başlılığa yol açtığı için riskleri de var. Ülkece o kadar profesyonelleşemedik henüz.

Çevrimdışı tangaz

1000 euro efsanesi gibi efsaneler yaratıyoruz sonra olay çok farklı noktalara gidiyor. Ndoye olayı bunun en basit örneği. Sonuçta son sözü söyleyen başkan, başkan Ndoye atsın imzayı deseydi Erdal beyin mi ipini çekecektik olası bir başarısızlıkta?

başkanlık sistemi var tek adam. diğerleri elemandır başkanların verdiği icraatları yapmaya çalışırlar. iyi yapanlar kalır kötüleri gider. başkanın kararlarına muhalefet edenler gene gider...

Çevrimiçi Necmi

gerçekten bu dediğini sen anladınmı?
ben anlamadım acaba örneğini verdiğin realde futbol drektörünün başında bir yönetici yokmudur.
UMUT GÜNER​​: As Başkan, Futbol Transfer Komitesi Başkanı, Vodafone Arena’dan Sorumlu.
şimdi bu yetkiden futbol drektörü olduğunumu anladın.
senin dediğin standartı yönetici içinde bulamazsın o işler profesyonellerin işidir. Başdaki yönetici onu atayan kişidir.
şirket olarak bakarsak olaya sanırım Güler sabancı lassa nın başına geçtiğinde lastik yapmayı bilmiyordu :D
sakıp sabancıda o nu yollarken lassa ya bu hiç aklına gelmemiştir.
komitenin başına atanan kişinin işi insan yönetmektir siz yöneticiliğin ne olduğunu sanıyorsunuz anlamadım
bir doktor hastane yönetiminden ne kadar anlarsa bir yöneticide futbolcudan o kadar anlar.
sizin kafa hala mütahidin inşaat yaptığını düşünen kafadır.

Çevrimdışı firewater

Adam sezon basladiktan 4 ay sonra 32 yasina girecek. Bunun nesini buyutuyorsunuz?
Bu 1,5 yil degil, 4 ay oynuyor. 32 dememin sebebi sezon ile birlikte 32 yasinda olmasi.

Ki, ben aslinda yasa da cok onem vermem bir oyuncunun fizigi devam etmeye el veriyorsa. BPL'in temposu okadar yuksek olmasina ragmen 30u gecmis bircok oyuncu iyi performans sergiliyor. Ama fizik zaten gerilediysen, ilerleyen yas daha da alehine calisacaktir. Gokhan'in milli maclarina bakarak Avrupa sahnesine yetersiz fizik konusunda endiseli olmakta hakliyim sonuna kadar.

Yalnız şöyle bir durum var; fener geçtiğimiz sezon başında çok iyi hazırlanmadığı ve gerekli testleri yaptırmadığı için çok eleştirildi. Ayrıca sezon arasındada kampa girmedi. Sonucundada bütün oyuncular 60dan sonra koşamaz hale geldi.

Şenol hoca ise tam tersini yaptı sezon başı kampını çok sıkı tuttu ve sezon arasındada oyuncuları 1hafta bile olsa kampa aldı.

GG Ersundan beri doğru düzgün hoca ile çalışmıyor. Şimdi ise kampta yüklemenin kralını yapacak. Yaşı çok büyük sıkıntı olmaz.

Çevrimdışı tuncaboylu

Aynen abi. Diğer taraftan "Stadın yapımından asıl sorumlu Umut Güner'di, Fikret Orman ne yaptı ki" yazanlar da olmuştu, şimdi haberi sunuşlarına bak:

http://www.hurriyet.com.tr/besiktas-yonetiminde-yeni-gorev-dagilimi-40123105

"İki yıldır transfer çalışmalarında gösterdiği performansla camiada çoğu kişinin beğenisini kazanan Erdal Torunoğulları'nın transfer komitesinden alınması büyük soru işaretleri doğurdu. Yönetim kurulundaki bu görev dağılımının önümüzdeki günlerde büyük tartışmaları beraberinde getireceği tahmin ediliyor."

Büyük tartışmalar getireceği tahmin ediliyormuş. Kısacası "Buradan bize malzeme çıkar belki, kaşırız biraz" diyorlar. Aynı gazetedeki spor yazarlarını sınava çeksen, %90'ı Fenerbahçe'nin transferden sorumlu yöneticisini bilmez.

Çevrimdışı Yalçın

Birde aklima gelmisken aradaki fark da su iki camiayla. Bizim yoneticiler zamaninda Tumer Metin sirf FB'le gorustu diye "Besiktas Kaptani FB'yle gorusmusse o is bitmistir" diyip gorusmeleri sonlandirmis ve kapiyi kapatmistir.

FB ise burada ha GG'de GG diye didikleniyor. Anlamak lazim darbenin verdigi aciyi.

Suleyman Seba

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Olaya bir de o zaman şu gözle bakalım : Ozan Tufan bu sezon Bursaspor'dan Fener'e transfer olurken 20 yaşındaydı. Gelirken o seneyi Şenol hocayla geçirmişti.20 yaşındaki Ozan Tufan Fener'de geçirdiği 1 sezonda fizik olarak ilerledi diyebiliyor muyuz?
Beşiktaş'ın şartları ile Fener'in şartları bir değil. Ön yargıların olması doğal elbet. Zaman herşeyi daha net gösterecek.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Buna karşı çıkmıyorum zaten, Önder Özen'den boşalan koltuğa kimsenin gelmemiş olmasını ben de gündeme getirdim bir kaç kere.

Ama sen bu konuyu Umut Güner'le ve yönetim kurulu'ndaki görev dağılımıyla bağdaştırınca, elmalar armutlar birbirine girdi.

Şu anda Umut Güner futbol direktörü olmayacak, görevi transferlerdeki pazarlıkları yönetmek sadece. Şenol Güneş teknik direktörlüğün yanında futbol direktörlüğü görevini de üstlenmişti, devam edecek.

Ben olsam Şenol Hoca'yı rahatlatmak için Feyyaz'ı falan getirirdim futbol direktörlüğüne, ama Türkiye'de iki başlılığa yol açtığı için riskleri de var. Ülkece o kadar profesyonelleşemedik henüz.
İki başlılık var olduğunu baştan kabul edip buna göre hareket edersen elbet bu böyle algılanır ama herkesin görev tanımlarını yaparsan bu sıkıntı yaşanmaz, bizim sıkıntımız görev tanımlarının açık ve şeffaf olarak belirlenmemesi hem iç tarafta hem dışarıya karşı, sonra her kafadan bir ses çıkıyor ve olası ufak bir başarısızlıkta bu iki kişiden birisi görevden alınıyor. Madem en büyük biziz ve bunu maddi anlamda da öne çıkarmak istiyoruz rakiplerimizden daha farklı bakmamız gerekiyor yapıya. Biz takip eden değil takip edilen olmalıyız, yarın öbür gün Fikret Orman ve ekibi görevi bıraktığında arkalarında kurumsal bir yapı bırakmadıklarında ve bu yapı ilk gelen yönetim tarafından suistimal edildiğinde bunun suçlusu gelen yönetim kadar geçmişteki yönetimde olur. Anlatmak istediğim nokta bu. Avrupada kulüplerin uzun süreli başarılar elde etmesinin veya istikrarı sağlamış olmalarının en büyük etmenlerinden birisi de bu.
Korku akıl katilidir.

Etiketler: