2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12357169 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimiçi Mehmet57

Howedes gibi adamın bonservisi ne kadar biliyor musun ? Hem defansif olacak hem ayakları iyi olacak, iyi orta yapabilecek, bindirmeler yapabilecek adamların bonservislerine bi bak. Zaten Howedes tarzı adamlar çok nadir bulunan adamlar kolay kolay bulamazsın, bulsanda  öyle üçe beşe alamazsın.

Bizim etimiz budumuz belli, ya hücum bek ya defansif bek alabiliriz. İkisini de yapabilen adamları almaya gücümüz yetmez. Ayakları iyi olanlarda buna dahil.

Senin GG dışında alternatiflerin neler merak ettim.

Konuyu anlamadin. Howedes gibi adam degil. Anlatmak istedigim her eli ayagi duzgun futbolcu bos kosu yapabilir, topu iceri gonderebilir. Howedes'in asil mevkisi stopperken bosuna orda oynamiyor, cunki defansi guclu. Bu yuzden "hucum bek" bana sacma geliyor. Bu hucum bek dedigin oyuncularin cogu devsirme, acik olarak yetersiz bulunan oyuncular. Lakin, bir oyuncu caliskan olup, fizigi ve taktik bilgisi el veriyorsa iyi bir bek olabilir. Juanfran bunun en iyi ornegi. Jordi Alba da Valencia'da sag acik bile oynuyordu.

Aralarinda fizik fark oldugu kadar seviye farki var. Bu oyuncular ciddi anlamda defansif yonlerini yuksek seviyeye getirdiler. Sebebi daha yuksek seviyede futbol oynadiklari, daha zorlu liglerde, daha zorlu rakiplere karsi. Ama Gokhan? Asla. Her Avrupa macinda sahanin en kotulerinden olmasi tesaduf degil. Turkiye liginde arkada bosluk birakmayi goze alabilirken Avrupa'da bunu yapamiyor.

Kisacasi neden Gokhan'i istediginizi anliyorum, ama Gokhan'in defansif yonu hucumcu bek diye saydiginiz oyunculara gore okadar zayif ki, ofansta yapacagi katki bunu kapatmaya yeterli degil benim gozumde. Ilerleyen yasi ve sakatliklari ile fizigi hizli sekilde gerilemeye giderken bu oyuncudan iyi performans bekleyen hayal kirikligina ugrayacaktir. Kisacasi sizin profilinize uygun, Gokhan tipinde bir bek gelmesin demiyorum, yukarda yazdigim sebeplerden dolayi Gokhan gelmesin diyorum.

Gokhan yerine kim?

PSV'den Joshua Brenet, sag ve solbek oynayabilen 21 yasinda orijini sagbek olan oyuncu. Gecen sezon muthis gelistirdi oyununu, ama hala Willems ve Arias'in yedegi ve bundan rahatsiz.

Olympiaskos'un 24 yasinda sagbeki Omar Elabdellaoui. Guclu fizigi, sag kanadi koridor gibi kullanabilmesi ve SL, AL ve sampiyonluk tecrubeleri bulunan yetenekli futbolcu.

Atletico Madrid'in gitmesine izin verdigi ve zorluk cikarmayacagi 31 yasindaki Jesus Gamez.

Daha sayadigim bircok oyuncu var, maliyeti dusuk olan. Keza, Hollandalilarin bir sozu vardir. Goedkoop is duurkoop derler. Ucuz pahali gelir derler. Futbolu bukadar gerileyen bir oyuncuya senelik bonuslarla birlikte 2 milyona yakin para vermek "maliyeti dusuk" mu oluyor?

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

onlar oyuncu değil para peşinde :D
bizdede açıklanmazki herkes gardını almış bekliyor.
Bu konuda en rahat biziz en geç kampa biz gireceğiz.
elimiz çok rahat son ana kadar beklesek ne olacak
ön eleme oynamıyoruz. Elenme korkumuz yok Başarısız olmuş
bir takım yok. kadromuz zaten iyi bırakalım dar zamanda bizim hamle yapmamızı rakipler beklesin
erken açıklayınca taraftarın merakını gidermek dışında eline ne geçecek

Bedava oyuncular kaciyor, yetenekli gencler kapiliyor ondan. Sonra son dakikada adam almaya calisiyorlar.

Biz rahat mahat degiliz, sol bekimiz yok, stoper eksigi var, Fabri midir nedir o is sakat kaleci de yok yani. Bizim memlekette herhangi bir alanda yoneticilerin siradan insanlardan cok daha akilli olduguna inansam endise etmeyecegim ama gozumuzun onunde Eneramo, Pektemek, Dany gibi ornekler duruyor.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Daha sayadigim bircok oyuncu var, maliyeti dusuk olan. Keza, Hollandalilarin bir sozu vardir. Goedkoop is duurkoop derler. Ucuz pahali gelir derler. Futbolu bukadar gerileyen bir oyuncuya senelik bonuslarla birlikte 2 milyona yakin para vermek "maliyeti dusuk" mu oluyor?

Aynen katiliyorum. Ben Turkiye'de paraya yaklasimi anlamiyorum. Sanirsin bir Katar, Dubai falandir, herkes 1 milyon euro ucuz, 2 milyon euro maliyeti dusuk havalarinda. Kac kisi hayatinda degil bu kadar parayi, bunun 1/20'sini bir arada gormustur merak ediyorum. Elde internet olmasa normal diyecegiz de dunyanin bizden daha ust duzey futbol oynayan pekcok ulkesinde bu paralarin ceyreginden azina cok daha kaliteli oyuncular oynatiliyor. Turk Milleti tasarruf nedir, deger nedir, ekonomi nasil yonetilir hic anlamiyor, maalesef basimizdakiler de ayni. Sonra neden iki yakamiz bir araya gelmiyor. Kulup yonetimleri resmen ulkenin minyatur modeli. yetersizlik₁ her yerde.

Çevrimiçi Necmi

Beck erkek gibi defans yapıyor da ne oluyor ? Sorsan sol bekte Tosic'de erkek gibi defans yapıyor sonuç ?

Gökhan hücum bektir, iyi defans yapamaması normaldir. Her ikisini de iyi yapabilen bekler var ama senin elinde onları alabilecek imkan var mı ? Bonservissiz olarak alabileceğimiz en iyi bek Gökhan.
ne mi oluyor Beck kanadından atak yemiyoruz bu yeterli değilmi
nasıl hücum bek iyi defans yapamaması normal  Sen bir oyuncuyu bek olarak alıyorsun
ne olursa olsun asli görevi olan savunmayı öncelikle iyi yapmak zorunda Beck bu sene
40 ın üstünde maç oynadı sadece tek hata yaptı buna karşılık kendi kanadı dışında ters kadema yaparak
stoper arkası toplayarak o kadar çok pozisyon kestiki resmen bu sene savunmanın emniyet sibobu oldu.
Beckin verdiği katkıya hala sonuç ne diyorsanız birde bunun üzerine neye göre GG nin daha iyi olacağını
söylüyorsunuz olabilir ama olmaya bilirde bu neye göre kesin yargı.
GG hücumcu bekmiş geçen sene bir gol bir asistle oynadı ve transferi bittiği için yeni sözleşme için kendini yırtarak oynadı
maçları izleyin hırsını görürsünüz ama bir gol bir asist hepsi bu geçmiş demeyin boşuna en iyi değerlendirme en yakın geçmişle
yapılır en gerçekci olan odur.hücumcu GG nin 14 şl maçı var sıfır gol sıfır asist
beğenmediğiniz ismail 3 şl maçı oynamış 2 asisti var
kaç yıl oynamış fenerde 9 yılmı sadece tek senesinde eh işte denecek performansı var
hele son 3 yıl yerlerde sürünüyor. Ben GG nin hücumcu bek olarak hiç bir özelliğini göremiyorum.
son asistini  milli takımda 2014 yılında yapmış  her tarafından hücum akan bir bek.
yıllarca fener basını bunu böyle yıkadı algı yaptı.sizlerde bir kere olsun istatistiklerine bakıp
değerlendirme yerine sürekli ordan burdan duyduğunuzla algıya kapılıp konuşuyorsunuz
aşağı yukarı aynı maç sayılarıyla beckin iki katı nerdeyse gol ve asisti var futbol hayatında
ama bu istatistiği süper ligde yaparken Beck bundesligada yapmış farkı o
Alınmalımı evet alınmalı faydası dokunurmu kesinlikle dokunur ama onu yücelteceğim diye elinizdekini gömmeyin
şu anda forma hakkı olarak tartışma bile götürmez beckindir o forma GG gelir hakederse alır
alamazsa kulübede bekler bedavadan ödül dağıtmayın bu takımın aşmpiyonluk almış bir sağ beki vardır
ve gelecek oyuncunun öncelikle onu kesebilmesi gerekir. Elindekinizi gömmeyin.
bu arada beck de iki şl maçı oynamış ve iki asisti var.
[ Son Düzenleme: 28 Haziran 2016, 02:48:55 Necmi ]

Çevrimiçi Mehmet57

Aynen katiliyorum. Ben Turkiye'de paraya yaklasimi anlamiyorum. Sanirsin bir Katar, Dubai falandir, herkes 1 milyon euro ucuz, 2 milyon euro maliyeti dusuk havalarinda. Kac kisi hayatinda degil bu kadar parayi, bunun 1/20'sini bir arada gormustur merak ediyorum. Elde internet olmasa normal diyecegiz de dunyanin bizden daha ust duzey futbol oynayan pekcok ulkesinde bu paralarin ceyreginden azina cok daha kaliteli oyuncular oynatiliyor. Turk Milleti tasarruf nedir, deger nedir, ekonomi nasil yonetilir hic anlamiyor, maalesef basimizdakiler de ayni. Sonra neden iki yakamiz bir araya gelmiyor. Kulup yonetimleri resmen ulkenin minyatur modeli. yetersizlik₁ her yerde.

Bende anlamis degilim. Katki-senelik maas'a bakarak maliyeti ucuz dersin eger bir oyuncu cok katki yapiyorsa. Cenk Tosun 30 gol 10 assist ile oynasin, senede 3 milyon alsin yine maaliyeti oranla dusuk olur cunki sana kazandirdigi fazla.

Ama sportif acidan Gokhan'a bir bakin. Hicbir zaman defansi iyi degildi, gelistirmedi cunki oynadigi lig bu defosunu kapatmamaya el verisli. Eskiden hizliydi, geri donuslerde hizi ile bir nevi faydali oluyordu ama bire bir oyunda herzaman cok kotu oldu.

Eh bu adam gelmis 32 yasina. Eski temposundan, hizindan hicbirsey kalmamis. Bircok sakatlik yasiyor, eski defolari hala mevcut ve bunu kapatmakta faydali olan ozellikleri son 2 sezonda hizla kayboldu. Burda lig icin konusuyorum, cunki Avrupa sahnesinde hep yetersizdi.

Simdi bu oyuncuya senelik 2 milyon civari para nasil maliyeti uygun oluyor?

Çevrimdışı can1903

FB'nin Wan der Wiel'i açıklamak için bile bizim GG'yi açıklamamızı beklemesi. Eziklik  :sevinc :sevinc
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Necmi

Bende anlamis degilim. Katki-senelik maas'a bakarak maliyeti ucuz dersin eger bir oyuncu cok katki yapiyorsa. Cenk Tosun 30 gol 10 assist ile oynasin, senede 3 milyon alsin yine maaliyeti oranla dusuk olur cunki sana kazandirdigi fazla.

Ama sportif acidan Gokhan'a bir bakin. Hicbir zaman defansi iyi degildi, gelistirmedi cunki oynadigi lig bu defosunu kapatmamaya el verisli. Eskiden hizliydi, geri donuslerde hizi ile bir nevi faydali oluyordu ama bire bir oyunda herzaman cok kotu oldu.

Eh bu adam gelmis 32 yasina. Eski temposundan, hizindan hicbirsey kalmamis. Bircok sakatlik yasiyor, eski defolari hala mevcut ve bunu kapatmakta faydali olan ozellikleri son 2 sezonda hizla kayboldu. Burda lig icin konusuyorum, cunki Avrupa sahnesinde hep yetersizdi.

Simdi bu oyuncuya senelik 2 milyon civari para nasil maliyeti uygun oluyor?
yanlış değerlendiriyorsunuz bu iş gol sayısıyla değil atılan golün değeriyle olur
yoksa beş sıfır kazandığımız bir maçta iki üç gol atmış bu değerli değil
değerli olan gs maçındaki gibi yediğimiz golün hemen arkasından takımı ipten alan golü
atabilmektir. iyi forvet kritik maçlarda öne çıkabilen forvettir Biz o açıdan şanslıyız iki forvetimizde
bizi çokça ipten aldı. kritik goller attılar elinde oyuncu vardır 10 gol atar ama attığı her gol sana 3 puan olarak döner
işte o oyuncu 30 gol atandan daha değerli olur.

Çevrimiçi Mehmet57

Ondan sonra Gokhan'i elestirince vay efendim hic oyuncu begenmiyorsunuz, elestiriyorsunuz, yok Turk taraftarinin 95% Gokhan'i begenirmis.

O Turk taraftarinin 95% Fenerli medyanin oyuncuyu sisirip sisirip sundugunu goremeyen taraftar. Vay efendim Barcelona istiyormus. Adamlar kendi alt yapisindan cikan Montoya'yi gondersin, daha yeni aldiklari AL sampiyonu Vidal'i gondersin ama senin Gokhanin'i istersinler oylemi? Tum Avrupa Ozan'la dalga gecsin, Fener medyasi ciksin "BPL kulupleri istiyor" desin. 7,5 milyona serbest kalir maddesi olan Nani icin Cin kulupleri 25 milyon onersin.

Birakin Allah askina. Ben Gokhan'in 2007-2008den beri nekadar maci varsa izlemisimdir, ozellikle Avrupa sahnesinde. Okadar geriye gitmeye gerek yok, daha surda yeni Avrupa Kupasi oynadik. Gokhan-Mehmet isbirligi Ispanya karsisinda nasil gol yedirdi. Hirvatistan karsisinda Gokhan'i Perisic nasil paspas etti, acinacak hale dustu. Onu gectim, adam hazirlik maclarinda bile kotuydu. Avusturya macinda gol hangi kanattan geldi yine? Acin Okotie'nin Gokhan'in nasil icinden gectigini izleyin.

Bu adam öldü ama aglayani yok, ve korkarik aglayani biz olacaz bu sezon.

Çevrimiçi Mehmet57

yanlış değerlendiriyorsunuz bu iş gol sayısıyla değil atılan golün değeriyle olur
yoksa beş sıfır kazandığımız bir maçta iki üç gol atmış bu değerli değil
değerli olan gs maçındaki gibi yediğimiz golün hemen arkasından takımı ipten alan golü
atabilmektir. iyi forvet kritik maçlarda öne çıkabilen forvettir Biz o açıdan şanslıyız iki forvetimizde
bizi çokça ipten aldı. kritik goller attılar elinde oyuncu vardır 10 gol atar ama attığı her gol sana 3 puan olarak döner
işte o oyuncu 30 gol atandan daha değerli olur.

Yav abi isin derinlerine girme okadar😁 Belki 30 golun 25si kritiktir?

Demek istedigim farkli. Oyuncunun yuksek performansi maliyetinin ucuz veya yuksek oldugunu belirler. Herseyin bir fiyati var sonucta. Gokhan'in verebilecekleri icin 2 milyona yakin para COK fazla.

Hollanda liginde 2 milyon alan oyuncu yok. Ajax'da 1 milyon maximum, ki bu brut. Net degil. Vergi kesildiginde yarisi ucuyor. Ondan sonra neden mali kriz var deriz.

Çevrimiçi Necmi

FB'nin Wan der Wiel'i açıklamak için bile bizim GG'yi açıklamamızı beklemesi. Eziklik  :sevinc :sevinc
neden belkide anlaşma yapmadılar daha oyuncu geldi buraya gezdi dolaştı sonra ben düşüneyim dedi gitti
birde emin olun GG den daha iyi oyuncu değil bunu gelirse göreceksiniz.
istatistiklerinin büyük çoğunluğu hollandada yapılmış orasıda lig olarak çok vasattır
fransada çok sönük kalmış. bizim ligde sertlik ve defansif olarak yabana atılmaz.
bizde 3 ligden gelen oyuncular başarı sağlıyor italya almanya EPL  bu ligler dışı şans oluyor.

Çevrimiçi Necmi

Ondan sonra Gokhan'i elestirince vay efendim hic oyuncu begenmiyorsunuz, elestiriyorsunuz, yok Turk taraftarinin 95% Gokhan'i begenirmis.

O Turk taraftarinin 95% Fenerli medyanin oyuncuyu sisirip sisirip sundugunu goremeyen taraftar. Vay efendim Barcelona istiyormus. Adamlar kendi alt yapisindan cikan Montoya'yi gondersin, daha yeni aldiklari AL sampiyonu Vidal'i gondersin ama senin Gokhanin'i istersinler oylemi? Tum Avrupa Ozan'la dalga gecsin, Fener medyasi ciksin "BPL kulupleri istiyor" desin. 7,5 milyona serbest kalir maddesi olan Nani icin Cin kulupleri 25 milyon onersin.

Birakin Allah askina. Ben Gokhan'in 2007-2008den beri nekadar maci varsa izlemisimdir, ozellikle Avrupa sahnesinde. Okadar geriye gitmeye gerek yok, daha surda yeni Avrupa Kupasi oynadik. Gokhan-Mehmet isbirligi Ispanya karsisinda nasil gol yedirdi. Hirvatistan karsisinda Gokhan'i Perisic nasil paspas etti, acinacak hale dustu. Onu gectim, adam hazirlik maclarinda bile kotuydu. Avusturya macinda gol hangi kanattan geldi yine? Acin Okotie'nin Gokhan'in nasil icinden gectigini izleyin.

Bu adam öldü ama aglayani yok, ve korkarik aglayani biz olacaz bu sezon.
böyle gömmenede gerek yok GG oldukça iyi transfer kabul etsende etmesende
varsa alternatifi söyle alabileceğinin en iyisini alıyorsan susacaksın yabancı yüz tane bulursun ama yerli bir tane bulamazsın
bazen konuşurken gerçekleride görmek gerekir bunları görmezden gelerek yapılan konuşma son derece
gereksiz bir hal alıyor. Sadece hayal satmış oluyorsun. yok alt yapıdan oyuncu koyalım vs gibi itobik konuşmalar yapmayalım
lütfen olur üzerinde konuşup doğru tahlil yapmak gerekir tamam eleştirini yapıyorsun haklı olduğun çokça yer var
ama yeter artık bizde olumsuz eleştiriyoruz ama bunu gömerek değil takımda doğru yere koyarak yapıyoruz.
GG kötü bir bek değildir. Abartma sadece herkesin dediği gibi hücumcu bir bek değildir. Seviye olarak beckin altında
bencede ama ikisi o bölgeyi sorunsuz hale getirecek yeterlilikte önemli olanda bu.
alt tarafı bek ya ne bekliyoruz messimi. savunmayı düzgün yapsın saçma sapan goller yedirmesin kafi.
zaten bizim oynadığımız sistemde bekten istenen savunmayı düzgün yapması.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Özellikle halen GG ile alakalı adamların hal ve hareketlerinden , agresif tutumlarından anlaşılıyor ki Van Der Wiel ismi sadece oyalamak maksatlı taraftarın önüne atılmış bir isim . Pek anlaşacaklar gibi görünmüyor . Maaş bütçelerinin önemli bir kısmını  bir bek oyuncusuna ayırmaları da mantıklı görünmüyor zaten .

Çevrimiçi Necmi

Yav abi isin derinlerine girme okadar😁 Belki 30 golun 25si kritiktir?

Demek istedigim farkli. Oyuncunun yuksek performansi maliyetinin ucuz veya yuksek oldugunu belirler. Herseyin bir fiyati var sonucta. Gokhan'in verebilecekleri icin 2 milyona yakin para COK fazla.

Hollanda liginde 2 milyon alan oyuncu yok. Ajax'da 1 milyon maximum, ki bu brut. Net degil. Vergi kesildiginde yarisi ucuyor. Ondan sonra neden mali kriz var deriz.
bir malın değerini piyasa belirler.
önce bunda doğru düşünelim burası hollanda değil orası futbol fabrikası
her zaman alternatifini buluyorsun burda öyle değil koskaca ülkede bir sağ bek iki sol bek bir stoper var
olaya bu şekilde bak ersan çinde mesela bak kaça oynuyor atınç 5 M bonservisle gitti oldukça vasat altı şener fenere kaça gitti kaça oynuyor
olayı bu şekilde değerlendir. Bu ülkede forvet burakla cenkden başka oyuncu yok Topalı beğenmiyoruz ama yerini alacak libero yok
yerli olarak konuşuyorum kaleci koyalım varmı babacan dışında Beşiktaşa alabileceğin kaleci verme o paraları tamam fazla bencede fazla
ama 28 kişilik kadronda 14 yerliyide bulacaksın o zaman o paraları vermeden :) mutlaka yerli alternatifin olması gereken mevkiler kale stoper
bek orta saha ve forvettir. stoper bulamıyoruz kalede Tolgaya mecburuz sol bekte ismaile borçluyuz sağ bekte GG ye mecburuz
liberoda necipe mecburuz yok işte alternatifleri hadi as kadronu yabancı yaptın kulübenedemi yabancı koyacaksın mecbursun yerli koymaya
11 yabancı yazabiliyorsun maç kadrona konuşurken bunları görmezden gelip konuşmak kimseye bir şey kazandırmaz
kadro planlaması diye bir şey var. sağ beke GG almayıpda ne yapacaksın tutki sezon içinde Beck sakatlandı işte o zaman
almadığın için kaybedeceklerini düşüneceksin sonra pahalı diyeceksin Beckin altını Türkiyenin en iyi sağ bekiyle kapatıyoruz
asıl olan gerçek bu

Çevrimdışı Onat

Girizgah yapalım şöyle bir:
  Bizim (Şenol Güneş'in) oyun sisteminde kanat bekleri biri ofansif, biri defansif. Geçen sene Andreas ve Serdar ikisi de defansifti, Serdar yerine Gökhan da hem ofansif, hem Türk (takım kimyasından çok kısıtlamalardan ötürü Türk oyuncu avantajdır) , hem de bir gömlek daha kaliteli olması nedeniyle iyi bir transfer. Rakibin kaptanını alma kısmı da psikolojik bir üstünlük. Burası tamam.
  Bunun dışında ofsayt çizgimiz 2. bölgede ileri bir yerde. Alacağımız merkez bekin de topla iyi olup sistemdeki tek ön liberomuz Atiba ile iyi oyun kurması gerekir. Bu yüzden teknik olmalı. Şenol Hoca rakibi hep ileride karşılamak istiyor. Bu ofansif oyunda geride karşıladığında takım hata yapıyor, gol oluyor. Uç örnek olarak Barcelona da böyledir. İleride karşılayamadığında gol yer genelde. Özellikle oturaklı hücum oyunu oynayan takımlarda bu böyledir. Tabi defans çizgimiz de ileride olduğundan olası bir karşı hücumda veya uzun topta hızlı dönmesi gereken bir merkez bek lazım. Rhodolfo ve Marcelo kademede son adam olarak kaliteli işler çıkarabilecek merkez bekler. Bunların yanına demin yazdıklarım üzere hızlı, teknik ve pozisyon bilgisi iyi bir merkez bek lazım. Kademeye seri girecek, karşı hücumlarda Rodallega golleri gibi skandalları önleyecek.
  Biz acele bir şekilde Alexis'i bu özelliklere sahip diye transfer ettik. Aslında herkesin düşündüğünün aksine kumaşı da kötü değil. Tekniğinde bir La Liga esintisi var, rakibe iyi yapışıyor buna rağmen riskli bir harekette bulunmuyor ancak bazı pozisyonlarda mental sıkıntıları oldu. Biraz da takımla uyuşmadı. Sonuç kötü.
  Özetle bize Alexis Delgado'nun özelliklerinde ama birkaç gömlek daha üstün bir merkez bek lazım. Burada tartışmaları görüyorum N'koulou ve Gomez üzerinden. Biraz bu konuda yönetimi de taraftarı da anlayabilmiş değilim. Gomez için bu kadar diretilmesinin sebebi yatırım olmasıysa elimizde bir çok yatırım oyuncu var ve savunma hattı en sorunlu hattımız. Gomez tipinde elimizde Rhodolfo ve Marcelo gibi yüksek performans gösteren iki merkez bek var. Bunların yanında Pedro ve Milosevic hepsi benzer tipte merkez bekler. Kamil Glik transferinin de yersiz bir transfer olacağı gibi G. Gomez de gereksizdir. Sol merkez bekte oynayabilecek elimizde Alexis ve Tosic ikilisi varken sağda oynayacak 2 iyi 2 vasat topçumuz var. Sen neden hala kalkmış sağ tarafı beşlemeye çalışıyorsun. Yatırımsa genç ve saydığımız özelliklerde bir oyuncu bak.
  Dolayısıyla bu bölgeye gerekli özelliklerde ve tecrübesi olan topçu almak en mantıklısı olur. Bonservissiz N'koulou istediği miktarları takım dengelerine uydurabildiğimizde en doğru transfer olur. Sadece tek isme indirmeyelim; bu bölge için gereken özellikleri yazdım. Bu özelliklerde Juan Jesus, N'koulou nun yanı sıra Denayer bile uygun olur.
  Yönetim, kulüp borçları varken yatırım yapmayı düşünebilir ama kadro mühendisliğimiz, kurumsal ve büyümeye çalışan bir kulüp için hala eski usül ve geleneksel yöntemlerde. Sonuç son 3 senede iyi olabilir ama bazı detaylar atlanıyor ve inovasyon yeterince yer edinmiyor bizde. Aslında sonuç, şu aşamadan sonra, daha da iyiye gidebilirken yazık ediliyor. Yazılan çizilen topçuların haberci mesaisi olduğunu hepimiz biliyoruz ama olacak transferleri herkes az çok kestirebiliyor. Bazı adımlarımız çok hatalı.
  Güzel günler görmek dileğiyle. Seneye Aziz Bey'in antrenöründen talep ettiği ofansif futbola göğüs gerecek merkez beklerimizi umarım doğru şekilde çözer yönetim.
  Au Revoir...

Çevrimiçi Mehmet57

böyle gömmenede gerek yok GG oldukça iyi transfer kabul etsende etmesende
varsa alternatifi söyle alabileceğinin en iyisini alıyorsan susacaksın yabancı yüz tane bulursun ama yerli bir tane bulamazsın
bazen konuşurken gerçekleride görmek gerekir bunları görmezden gelerek yapılan konuşma son derece
gereksiz bir hal alıyor. Sadece hayal satmış oluyorsun. yok alt yapıdan oyuncu koyalım vs gibi itobik konuşmalar yapmayalım
lütfen olur üzerinde konuşup doğru tahlil yapmak gerekir tamam eleştirini yapıyorsun haklı olduğun çokça yer var
ama yeter artık bizde olumsuz eleştiriyoruz ama bunu gömerek değil takımda doğru yere koyarak yapıyoruz.
GG kötü bir bek değildir. Abartma sadece herkesin dediği gibi hücumcu bir bek değildir. Seviye olarak beckin altında
bencede ama ikisi o bölgeyi sorunsuz hale getirecek yeterlilikte önemli olanda bu.
alt tarafı bek ya ne bekliyoruz messimi. savunmayı düzgün yapsın saçma sapan goller yedirmesin kafi.
zaten bizim oynadığımız sistemde bekten istenen savunmayı düzgün yapması.

Iki yanlis bir dogru etmiyor Necmi abi. Su an cok politik davraniyorsun, bu da Gokhan'in buyuk ihtimalle onumuzdeki sezon formamizi giyecegi icin.

Piyasada yerli bekin olmayisi Gokhan transferini ve verilecek maasi dogrulamaz. Senol hoca sezon bitince televizyonda ofansa alternatif, cok yonlu oyuncudan bahsetmedimi? Atiba'nin onumuzdeki sezon bu gectigimiz sezondaki yaptiklarini yapip yapamayacagina dair soru isareti birakmadimi? Eh ozaman bu mevkilerde yerlilere yonel. Elden cikarmak istedigin zaten bircok oyuncun var Milo, Pedro, Franco, Mustafa dahil.

Diger mevkilere dogru planlama yaptigin surece sagbekin yerli olmus olmamis fark etmez. Sirf yerli oyuncu alacam diye para cope atilmaz. Diger mevkilerde Turk alternatif bulabilirken bulamayacagin mevkiye illa da Turk almanin mantigi nedir ozaman?

Trabzon Tosic ve Mustafa'yi istiyor. Ver, iste karsiliginda Yusuf Erdogan'i. Karsiliginda iste Okay Yokuslu'yu. O sehirde hicbir Turk basarili olamaz 2011 olaylarindan sonra. Futbol ile alakasi yok. Volkan Sen'in orda dokulup Bursa ve Fener'de dokturmesi tesaduf degil. Orta sahaya alternatifmi lazim? Iste Osmanlidan Musa Cagiran'i. Cal Genclerbirliginin kapisini Irfan Can icin. Gaziaptenten Orkun'u iste, Kayseriden Ogulcani iste. Bunlarin hepsi Uefa kuralina takilmayacak oyuncular. Baska yerli sagbek yok diye olmayacak oyuncuya gereginden cok fazla para vermenin mantigi yoktur.

Çevrimiçi Necmi

Özellikle halen GG ile alakalı adamların hal ve hareketlerinden , agresif tutumlarından anlaşılıyor ki Van Der Wiel ismi sadece oyalamak maksatlı taraftarın önüne atılmış bir isim . Pek anlaşacaklar gibi görünmüyor . Maaş bütçelerinin önemli bir kısmını  bir bek oyuncusuna ayırmaları da mantıklı görünmüyor zaten .
aziz hırs yaparsa maaş dengesi falan düşünmez sonu gs gibi olur
aysalda hırs yaptı iki rakibi çökmüş ortalama bir takımla şampiyonluğa yürümek varken
tuttu para saçtı tamam şampiyonluk geldi ama kulübüde batırdı.
Aziz şampiyon olamıyor seneyede bozulmamış ve daha takviye almış Beşiktaşın şampiyon kadrosu
önünde duruyor eskiden olsa şansa bala der geçerlerdi ama biliyorlarki bu takım deplasmanda şampiyon oldu seneyede
kendi evinde oynayacak mutlak favori şişirme değil. şimdi önünde iki yol var ya bunu kabul edecek kulübü bataktan çıkaracak adımları atacak
yada kafasına sıkacak bana sanki kafasına sıkacakmış gibi geliyor.  Yoksa elinde fazlasıyla yeterli olan iki beki kaybedip sonra
yerlerini daha fazla harcayarak doldurmanın mantığı yok. zaten hücum yapamayan bir takımları varken nani ve RVP yi
kaybedecek yolda ilerlemenin de manası yok hocayı tutarak onlara gidin dediler gitmeselerde artık verim alamazlar.
daha ellerinde stoper yok 10 tane oyuncu almaları lazım 10 M transfer bütçesi ayırmışlar ya almayıp elde ne varsa diyecekler
yada ffp y unutacaklar yoksa iki tane iyi alıp gerisini vasat doldurursan iyileride çöp edersin. feneryum zararda kapatmış
kombine sanırım taş çatlasa 15 binlerde kalacak sponsor geliri yok bu sene iyi halleri beter olsunlar.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

aziz hırs yaparsa maaş dengesi falan düşünmez sonu gs gibi olur
aysalda hırs yaptı iki rakibi çökmüş ortalama bir takımla şampiyonluğa yürümek varken
tuttu para saçtı tamam şampiyonluk geldi ama kulübüde batırdı.
Aziz şampiyon olamıyor seneyede bozulmamış ve daha takviye almış Beşiktaşın şampiyon kadrosu
önünde duruyor eskiden olsa şansa bala der geçerlerdi ama biliyorlarki bu takım deplasmanda şampiyon oldu seneyede
kendi evinde oynayacak mutlak favori şişirme değil. şimdi önünde iki yol var ya bunu kabul edecek kulübü bataktan çıkaracak adımları atacak
yada kafasına sıkacak bana sanki kafasına sıkacakmış gibi geliyor.  Yoksa elinde fazlasıyla yeterli olan iki beki kaybedip sonra
yerlerini daha fazla harcayarak doldurmanın mantığı yok. zaten hücum yapamayan bir takımları varken nani ve RVP yi
kaybedecek yolda ilerlemenin de manası yok hocayı tutarak onlara gidin dediler gitmeselerde artık verim alamazlar.
daha ellerinde stoper yok 10 tane oyuncu almaları lazım 10 M transfer bütçesi ayırmışlar ya almayıp elde ne varsa diyecekler
yada ffp y unutacaklar yoksa iki tane iyi alıp gerisini vasat doldurursan iyileride çöp edersin. feneryum zararda kapatmış
kombine sanırım taş çatlasa 15 binlerde kalacak sponsor geliri yok bu sene iyi halleri beter olsunlar.
FFP kriterleri varken çok zor. Zaten temkinli konuşuyor , sık sık bahsediyor Aziz bu kriterlerden ve canları istedikleri gibi transfer yapamayacaklarından . Bu sene gelirleri de oldukça gerileyecek . Taraftar Aziz'e karşı ciddi bir tavır aldı ve bedel ödetmekte kararlı . Taraftarın umurunda bile değil Van Der Wiel'in gelmesi ya da olası diğer bomba transferler. Beklentileri de yok zaten. Bu durumda Aziz'in ciddi transferler yapması taraftardan herhangi bir karşılık almayacağı gibi yol açacağı tek şey bozulan mali dengeler yüzünden Uefa'dan alacağı ceza olacak ve söylemlerinden Aziz bu tehlikeyi göze alacak gibi görünmüyor.
Alacakları yol daha çok Persie ve Nani'yi iyi bir fiyata satıp(ki bu da zor görünüyor) dengeli bir takım yaratmak şeklinde olacaktır.

Çevrimiçi Mehmet57

Beşiktaş’la 3 yıllık anlaşma sağlayan tecrübeli sağ bekin, Siyah-Beyazlılar’dan yıllık 1,8 milyon Euro ücret alması bekleniyor. Yönetimin, yıldız isme 1,5 milyon Euro da imza parası vermeyi kabul ettiği, primlerle birlikte tecrübeli futbolcuya toplamda 7,2 milyon Euro ödeneceği öğrenildi. (Fanatik)

Yeni cikti. 32 yasinda, buyuk ihtimalle Beck'in yedegi olacak, sikca sakatlanan, performansi son 2 senede inanilmaz gerileyen oyuncunun karsiligini alamayacagin maliyeti.

Koruyanlari vicdaniyla basbasa birakiyorum. Ondan sonra beklersiniz oyuncu satacaz da oyuncu alacaz diye.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

neden belkide anlaşma yapmadılar daha oyuncu geldi buraya gezdi dolaştı sonra ben düşüneyim dedi gitti
birde emin olun GG den daha iyi oyuncu değil bunu gelirse göreceksiniz.
istatistiklerinin büyük çoğunluğu hollandada yapılmış orasıda lig olarak çok vasattır
fransada çok sönük kalmış. bizim ligde sertlik ve defansif olarak yabana atılmaz.
bizde 3 ligden gelen oyuncular başarı sağlıyor italya almanya EPL  bu ligler dışı şans oluyor.

Zaten A Spor'da başa alıp alıp kalecinin hatasıyla attığı golü gösterip duruyolar :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

Iki yanlis bir dogru etmiyor Necmi abi. Su an cok politik davraniyorsun, bu da Gokhan'in buyuk ihtimalle onumuzdeki sezon formamizi giyecegi icin.

Piyasada yerli bekin olmayisi Gokhan transferini ve verilecek maasi dogrulamaz. Senol hoca sezon bitince televizyonda ofansa alternatif, cok yonlu oyuncudan bahsetmedimi? Atiba'nin onumuzdeki sezon bu gectigimiz sezondaki yaptiklarini yapip yapamayacagina dair soru isareti birakmadimi? Eh ozaman bu mevkilerde yerlilere yonel. Elden cikarmak istedigin zaten bircok oyuncun var Milo, Pedro, Franco, Mustafa dahil.

Diger mevkilere dogru planlama yaptigin surece sagbekin yerli olmus olmamis fark etmez. Sirf yerli oyuncu alacam diye para cope atilmaz. Diger mevkilerde Turk alternatif bulabilirken bulamayacagin mevkiye illa da Turk almanin mantigi nedir ozaman?

Trabzon Tosic ve Mustafa'yi istiyor. Ver, iste karsiliginda Yusuf Erdogan'i. Karsiliginda iste Okay Yokuslu'yu. O sehirde hicbir Turk basarili olamaz 2011 olaylarindan sonra. Futbol ile alakasi yok. Volkan Sen'in orda dokulup Bursa ve Fener'de dokturmesi tesaduf degil. Orta sahaya alternatifmi lazim? Iste Osmanlidan Musa Cagiran'i. Cal Genclerbirliginin kapisini Irfan Can icin. Gaziaptenten Orkun'u iste, Kayseriden Ogulcani iste. Bunlarin hepsi Uefa kuralina takilmayacak oyuncular. Baska yerli sagbek yok diye olmayacak oyuncuya gereginden cok fazla para vermenin mantigi yoktur.
politik davranmıyorum her mesajımda eleştirdiğimi görürsün buna ramen doğru transfer dedim
bunu şimdi değil şubat ayındada dedim marttada dedim. alındı diye demiyorum abartmayın abarttığınız gibi bir oyuncu değil diyorum
ama faydalı olacaktır Beni bilen bilir asla kabullenemdiğim bir şey varsa renklilerden gelecek oyuncudur.
ve ben bunlara ramen alınmalı diyorum çünkü bize saha dışı katkısı saha içi katkısından büyük olacak
şubat ayından beri fenerin içinde sürekli zincirleme depremler yarattığını ve verdiği zararı göremiyorsan
bir şey diyemem hele birde tutarsa seneye taraftarları feneri tepe aşağı edecektir. Rkibi böylesine bozuyorsan bu transfer doğru transferdir
isimler yazmışsında  :) o oyuncuları ts den kopartmak kolaymı al demek kolay git al bakalım alabiliyormusun adamlar zaten bitmiş ellerinde kaliteli
olabilecek seviyede vede ekonomik olan üstünde temel kuracakları oyuncuları koparamazsın. vermezler verirlerse salaktırlar.
osmanlıdan kimse kolay oyuncu koparamaz bir kere ekonomik olarak güçlü kulüp ikincisi başarılı olmak istiyorlar.
ve dost camia geçen seneki şampiyonluğumuza en büyük katkısı olan kulüplerden biri :)
yani alttan oyuncusunu da bozamazsın. kulaklarına yönetinm seviyesinde çıtlatırsın yok derlerse eyvallah dersin.
Farketmediğiniz bir şey var Biz Türkiye liginin liderliğini devralıyoruz kulüplerle ilişkilerimize bir bakın dost camialar
yaratıyoruz. Futbol Türkiyede yeniden şekilleniyor. bu oluşan filonun amiral gemisiyiz.
konya osmanlı başakşehir antalya limoniydi sonra düzelttik ts ile yeni başkanıyla iyi seviyeye geldi
karşılığı ne oldu bu takımlar geçen sene renklilere ölümüne oynadılar. artık renkliler için bu lig mücadele dolu
ligin yarısı onlarla savaşıyor bu bizim istediğimiz bir şeydi. şampiyonluk mücadeleyle olursa her zaman kazanan biz oluruz.
seneye bu kulüplerin sayısı artacak o nedenle şunu alalım bunu alalım demeyin onların elinden oyuncu alırken rencide etmeden onları
kazandırarak yapman gerekiyor. Bu aralar dokunamazsın o takımlara tersine destek verirsin.
maçlar sahada kazanılır ama şampiyonluk saha dışındaki mücadeleyle kazanılır bunu unutmayın.

Çevrimiçi Necmi

FFP kriterleri varken çok zor. Zaten temkinli konuşuyor , sık sık bahsediyor Aziz bu kriterlerden ve canları istedikleri gibi transfer yapamayacaklarından . Bu sene gelirleri de oldukça gerileyecek . Taraftar Aziz'e karşı ciddi bir tavır aldı ve bedel ödetmekte kararlı . Taraftarın umurunda bile değil Van Der Wiel'in gelmesi ya da olası diğer bomba transferler. Beklentileri de yok zaten. Bu durumda Aziz'in ciddi transferler yapması taraftardan herhangi bir karşılık almayacağı gibi yol açacağı tek şey bozulan mali dengeler yüzünden Uefa'dan alacağı ceza olacak ve söylemlerinden Aziz bu tehlikeyi göze alacak gibi görünmüyor.
Alacakları yol daha çok Persie ve Nani'yi iyi bir fiyata satıp(ki bu da zor görünüyor) dengeli bir takım yaratmak şeklinde olacaktır.
temkinli konuşuyor ama temkinli davranmıyor temkinli davranan Topala seneliği 2.750 den anlaşma yapmaz
taban fiyatını 2.250 gibi bir rakamda tutmaz. bütün oyuncuları bu rakam olsa 63 M€ yıllık oyuncu peşin paraları ediyor
kaldıki çoğu bu rakamın üzerinde en az 10 M€ da maç başıları tutacak en düşük haliyle 73 M € futbolcu ödemesi demek
birde bonservis ve imza parası koy 100 M€ bir senelik oyuncu gideri artı geçmişten gelen bonservis taksitleri var.
mümkün değil bu en düşük giderleri hala uçuyorlar. Aziz gidici son bir batırıp gider oyuncu alır şampiyon olup bırakayım der
adam egolu hesabı sonra gelecek olan düzeltsin der. :D fenerin önümüzdeki 5 senesi iyi görünmüyor biz geçen sene
@Çağrı ile birlikte bu sene fenerin başına gelecekleri söylemiştik. kimse inanmıyordu şöyle gelirleri var böyle iş adamları var
kurtarır diyordu. ceza almaktan kurtulamayacaklar tabi devlet el atıp kurtarmazsa.

Çevrimiçi Mehmet57

[ Son Düzenleme: 28 Haziran 2016, 04:47:49 Necmi ]

Çevrimdışı BlackEagle26

@Necmi  abi sence süper ligde en iyi sağbek kim ?

Çevrimiçi Necmi

Beşiktaş’la 3 yıllık anlaşma sağlayan tecrübeli sağ bekin, Siyah-Beyazlılar’dan yıllık 1,8 milyon Euro ücret alması bekleniyor. Yönetimin, yıldız isme 1,5 milyon Euro da imza parası vermeyi kabul ettiği, primlerle birlikte tecrübeli futbolcuya toplamda 7,2 milyon Euro ödeneceği öğrenildi. (Fanatik)

Yeni cikti. 32 yasinda, buyuk ihtimalle Beck'in yedegi olacak, sikca sakatlanan, performansi son 2 senede inanilmaz gerileyen oyuncunun karsiligini alamayacagin maliyeti.

Koruyanlari vicdaniyla basbasa birakiyorum. Ondan sonra beklersiniz oyuncu satacaz da oyuncu alacaz diye.
ya bırak allah aşkına bıkmadınız usanmadınız şu gazetelerin uydurma haberlerine inanmaya.
başka gazetede 2 imza parası 1.7 yıllık diyor bir başka yerdede 1 M imza parası diyor her yerde sallayıp duruyorlar.
işinize geleni alıp inanıyorsunuz. Basında çıkan hiç bir şey doğru değil asla hiç bir şekilde bilgi sızmıyor.
ne yani nerdeyse kötü oynasın diye dua edeceksin nerden biliyorsun kötü oynayacağını tersi olursa
bunca yazdığın yazı bir gram olsun yüzünü kızartacakmı geçen senede atibayla sözleşme yeniledik 1 M verdik diye burda
demediklerini bırakmadılar çöplere para veriyormuşuz geçen sene dön bak ben atiba transferini savundum diye yönetim yalakası oldum
yönetim imzayı attırmış yönetime laf gelmesin diye atibayı savunuyormuşum geçen sene terbiyesizce konuşanlar
çıkıpta bu sene özür dilemediler. o nedenle konuşmalarında ölçüyü aşmaman lazım yarın pişman olacağın
cümleleri etmemen gerekiyor.
 vicdanımızla baş başa kalırızda iyi oynar yüksek performans verirse sen ne yaparsın  kaldıki kötü oynasa ne olur
o senin anlayamayacağın kadar büyük bir katkıyı daha gelmeden bu seneki şampiyonlukta verdi zaten :)
şubat ayından beri bunun üzerinde belli kişilerin çalıştığını sistemli olarak feneri karıştırdığını ikinci devre boyu GG
ile uğraştıklarını fenerin şampiyonluğa giderken nasıl dağıldığını farketmediyseniz bir şey diyemem bu arada tek GG
değil Caner ve topal üzerindede bayağı çalışıldı. Fenerin hiç beklemediği kendisinin sürekli yaptığı ama kendisine yapılabileceğini düşünmediği
ve gafil avlandığı bir ikinci yarı yaşandı herkes Beşiktaş dağılacak derken feneri dağıttık.

Çevrimiçi Necmi

Etiketler: