Toreyi ingiliz yap 70e satilir
Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk
Töre'nin Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde gördüğü kırmızı kart, kendisi açısından en kritik kariyer hatalarından birisidir. Anlamıyorum bazen futbolcuları. Ciddi paralar kazanıyorsun fakat kazandığın paraları durmadan mala mülke yatırıyorsun. Menajerini ayarlayana kadar kendine tutsana bir tane yaşam koçu. Gün gün sana nelere dikkat etmen gerektiğini bir gün evvelinden yazıp koysun önüne. Her akşamda bu kişiyle bir kahve içmeye vakit ayır; yazdıklarının karşılıklı üzerinden geç. Olasılıkları konuş. Güne gardını alarak başla.
İşte burada yukarılarda bir arkadaş belirtmişti şimdi bulamıycam; eğitimin gerçekten ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Misal, biz Gomez'e kızıyoruz onun bu seviyeye gelmesine biz önayak olduk; nankörlük ediyor diye. Fakat adamın çabasını da boşa saymamak lazım. Bu adamda bu bakış açısı olmasaydı ilk defa geldiği yabancı bir ülkede (ki bu ülkeye gelirken aldığı donelerin hiç de parlak olmadığını kendisi satır aralarında bahsetmişti) başarılı olması çok zordu. Bunda da aldığı disiplinli eğitimin katkısı büyük. Adamın ne sevgilisini bir gün gazete manşetlerinde gördük ne de "yengemiz ehi ehi" vari salak manşetlerde rastladık. Bilmiyorum gören oldu mu , ben görmedim. Bunların hepsi insanın yaşam tarzıyla alakalı iyi donelerdir. Ve hepsi evet eğitimle alakalıdır.
Eşleştirmek gerekirse; mesela Mehmet Topuz. Aynı ülkenin diğer bir büyük kulübünü tercih etti. Fakat o bu fırsatı lehine çeviremedi. Tam tersine bildiğin kulübün parasını yedi. Sırf sidik yarışı uğruna görüntü elemanı oldu. Ya şimdi? Kös kös döndü geldği yere.
Netice olarak, ülke seviyesinde futbolcuların sadece tekniğini geliştirmek değil, karakteristik davranışlarınıda tanımlayıp varsa hataları bunları da çözmek gerekir..
Bir arkadaş yazmıştı twitter'da. Hatta buraya üye sanırım kendisi
@suat34 ya da
@Suat88 sanırım; Messi'nin milli takımlara veda etmesine ironik bir şekilde "biz annesini ağlatanlardan hesap sormasını beklerdik" diye yazmıştı.. Bedel ödemesi gerektiğini hisseden ve bunun sonucunda bu bedeli kendisinden istenmeden sunan onurlu davranışlar bunlar. Tamamen ajitasyondan uzak, realiteyle ve bakış açısıyla alakalı tepkiler. Bizim artık bunları söz konusu yapıp prim yapar hale getirmemiz gerekiyor. Salya sümük ağlayanlar ya da spor salonlarında kol kas görüntüsüyle bizi kandırmaya çalışanları değil.