aslında insanların yanıldığı bir şey var bir nate iyi oyuncu olunca takım sıçrayacak sanıyorlar
aslında yanındakiler aynı yeterlilikte olmazsa iyi oyuncuda bir şey yapamaz bence seviye olarak dengenin kurulması
dengesizlikten çok daha iyi verim alınır. iyi bir stoper olsa ne olacak yanındakide o seviyede olmayınca
bunun sınırı yokki yada ne bileyim mesela her geleni içeri alan bir kalecin varsa on milyonluk stoperin olsa ne olur.
ligde bizi zorlayacak 3-4 tane takım var. şl dede bir yere gidemeyeceğimize göre o kadar yüksek bonservisli
bir oyuncuya gerek varmı. Ben olsam bu tip stoper bek tandemi yapar imkanımı kaleye kullanırım
atanın tutanın iyi olacak. genç mücadeleci kovalanan stoperler. birde iyi bir sol bek bulursak tamamdır.
ben orta sahayada bir transfer bekliyorum Pektemek giderse birde yerli forvet bulmak gerekiyor.
yoksa 23 kişilik kadroyu bile kuramayız.
Avrupa'da en onemlisi fizik acidan yeterli olmak. Bizim takimimiz zaten yetenekli. Bizde zaten Oguzhan, Tolgay, Sosa, Quaresma, Atiba gibi topu cok iyi kullanabilen oyuncular var. Oturmus bir oyunumuz var. Diger Turk takimlarindan bu anlamda cok farkliyiz.
Sorun fizik anlamda Avrupa icin yeterli olmak var, cunki her takim sana o futbolu oynatmaz. Avrupa'da oynadigimiz oyunu oynayabilen bir cok takim var ve haddini bilerek oynayacaksin bazi maclarda. Ama sen fizik ve agresyon anlaminda yetersizsen yenilirsin. Biz neden Brugge'e karsi ezildik? Sirf Tolga yuzundenmi? Oyuncularimiz hala onlarinkinden daha yetenekli. Ama belirli bir sistemin icinde fizik anlamda bize okadar ustundiler ki adamlari yenme ihtimalimiz yoktu.
Ben bu yuzden bir oyuncunun ismine degil katacaklarina bakarim. Gomez hamle gucu yuksek, sertlik dozu yuksek ve bire bir de etkili stopper. Mina sert, uzun boylu, cabuk stopper. Avrupa'da her stopper bunlardan iyi mi sanki? Asla. Bu demek degildir ki her oyuncuyu begenirim. Asla. Alexis gelirken ne olacagini anladim. Begenmedigim bircok oyuncu var. Gokhan Gonul yine bunlardan biri, ve burda yine onemli olan FIZIK.
Orta sahada sorunumuz var. Ben Atiba'yi cok begeniyorum. Cok sevdigim bir futbolcumuz, oynadigimiz milli maclarda yine Atiba'nin degerini gorduk. O maclarda Atiba olsa, topu Atiba'ya versen yuzunu kaleye bir sekilde doner, pas verir, pas alir, yeniden verir ve topun bizde kalmasini saglar. Hep bos adam, topu alabilecek bir opsiyon olarak sahada geziyor ve bu cok onemli. Atiba'nin bizim oyunumuza kattigi rahatligin milli takimda nekadar eksik oldugunu gorduk.
Ama Atiba agresyon derecesi dusuk oyuncu. 0 kart ile sezonu gecirdi. Baski yedigimiz maclarda o ikinci toplari alacak oyuncu eksikligini cok hissetik. Simdi Veli orta sahada bosluklari kapatabilen, rakibe baski kuran bir oyuncu. Ama bizim sistemimizde her oyuncu topu kullanabilmeli. Veli bu yonden cok aksiyor, baski yediginde cok basit hatalar yapiyor ve oyun kurmakta yeterince cabuk davranamiyor. Bu yuzden Veli'nin yapabildigini yapip, topu kullanabilen bir oyuncu sart.
Sert, fizikli, ikinci toplari toplayacak ve topu olumlu kullanabilen tempolu orta saha sart. Fazla uzakta aramaya gerek yok, Musa Cagiran daha hala 23 yasinda ve bu profile uygun. Guclu fizigi, topu iyi kullanabilmesi, sert oyunu, duran topta tehlike olusturmasi ve gelisime acik olmasi ile birlikte Senol hoca altinda cok daha iyi yerlere gelebilecek bir yerli topcu (uefa kurallari). Ben cabuk oyuncu begenmem, ozellikle yerlilerde hep bir eksiklik oluyor. Ama Musa'da gelecek var, en azindan isimizi gorebilecek bir profile sahip.