Mesele Tosic'in orjin stoper olmaması değil. Burada onlarca devşirme daha doğru tabir ile dönme stoper önerdim. Görüşlerimi okumamışsın ki... Temel olarak: Ayakta kalamayan stoper olmaz. Bunun dışında da bir dolu defosu var.
Öncelikle bir dolu defosunun olduğunun ben de farkındayım. Ama bizim ligimize gelecek her oyuncunun (Sneijder, Drogba ve Gomez gibi nev-i şahsına münhasır örnekler dışında) mutlaka büyük liglerde tutunamamasını sağlayan temel defoları mevcut. O sebeple net stoper arayışım zaten yok.
İkincisi, günlerdir Tosic hakkında yazdığın eleştirileri takip ediyorum. Okumamışsın demek haksızlık olur. Eleştirilerinin temelinde, Tosic'in asıl mevkisinin stoper olmamasından kaynaklı temel fundementhal problemlerinin olduğu. Bunu zaten inkar etmiyorum. Zaten "görece iyi" diyerek bunu açıkladığımı sanmıştım ama uzunca yazmamıştım, burada açayım;
1) Stoper uzun boyle ve fizikli olacak
2) Ceza sahası içinde dengeli olacak
3) Pozisyon alması üst seviyede olacak
4) Markaj özelliği üst seviyede olacak
5) Ayaklarına hakim olacak (sakar olmayacak)
6) Ön sezileri kuvvetli olacak
Beklentim temel olarak bu şekilde. Belki spor biliminde daha farklı özellikler vardır. açıkladığım maddelere istinaden (BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM RAHAT OKUNSUN DİYE);
1) Stoper uzun boyle ve fizikli olacak/OK
2) Ceza sahası içinde dengeli olacak/GENELDE DENGELİ, ÖZELLİKLE AYAKTA KALMA KONUSUNDA BİR DEFO GÖRDÜĞÜMÜ HATIRLAMIYORUM
3) Pozisyon alması üst seviyede olacak/GENELDE SAHA GÖRÜŞÜ İYİ. CANLI İZLERKEN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR
4) Markaj özelliği üst seviyede olacak/BU VASAT, GÖRDÜĞÜM KADARI İLE POZİSYON ALMASI İLE BU AÇIĞINI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR
5) Ayaklarına hakim olacak (sakar olmayacak)/SENE BAŞINDAKİ SOL BEK OYNARKEN KENDİ KALEMİZE GOL DAHİL HATALARI OLDU AMA SON MAÇLARDA OSMANLI MAÇINDAKİ TOP SEKTİRMESİ HARİÇ GÖRMEDİM. HAAA, TABİİ Kİ ÜST SEVİYE DEĞİL
6) Ön sezileri kuvvetli olacak/SANIRIM EN İYİ OLDUĞU ALAN BU
Tekrar edeyim, çok iyi olduğunu iddia etmiyorum. Tolga, İsmail, Necip gibi net hataları ve eksikliği olmadığını söylüyorum.