2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12362389 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

Yok mu şöyle Ronaldo tarzı bir defans?
Rodolfo var.
rodolfo-alexis oynardim ben olsam ama rodolfonun durumu nedir belli degil.

Çevrimdışı Berat

Marcelo Marcelo...

Çevrimdışı atalay

Yok mu şöyle Ronaldo tarzı bir defans?

Yakın tipleme elindeki Rhodolfo var(?)

Çevrimdışı Forza.55

nkoulou nun bonservisinin o kadar olduğunu kim söylüyor.
yada mükemmel olacağını kim söylüyor sürekli yatarak top kesen bir oyuncu
ve ben defansda bu nitelikte adamı sevmem mesela kaliteliymiş daha bu forumun büyük bir
çoğunluğu adını ilk defa duymuştur. geçen senede Boyko için aynı şeyler söyleniyordu
alınması netleştiğinde tukaka oldu birden.
nkoulou iyi bir oyuncu olabilir ama olmayabilirde yada olupta tutmayabilirde bunu anca alınırsa
göreceğiz. Ama bir oyuncu isteniyor yada istenmiyorsa buna saygı gösterin Beşiktaş sizin gibi pc başında
çekilmiş videolara bakarak oyuncu almıyor. oyuncuya bakmaları için bir sürü kriter var iyiyse 4M
den kaçmazlar. yeterki emin olsunlar. Başkan futboldan anlamıyormuş neden anlamasın burdaki taraftar kadar anlıyordur en
azından sonuçta oda bizim kadar taraftar tribünden gelme adam bizim gibi totem yapıyor maçta koltuk değiştiriyor
burda birileri çıkıyor 20 li yaşlarda bir çıkıyor mesela hayatı futbolun ve Beşiktaşın içinde geçmiş başkanın futboldan anlamadığını
söyleyecek kadar futboldan anladığını söylüyor ya bende bu egoya bitiyorum.
Gökhan keskinide eleştiriyorlar mesela gökhan kimdir eminim bunu bile bilmiyorlar. Futboldan ne anlar diyorlar.

28 yaşında hayatında oynadığı en büyük kulüp torino olan kamil glik(ki iyi futbolcu) 6 milyon euro (hatta kulübünün daha fazla istediği söyleniyor) ediyorsa
fransanın en büyük kulüplerinden birinde yıllardır banko oynayan,26 yaşında,milli takımının vazgeçilmezi bir adamda eder bana göre.sen etmez diyorsan saygı duyarım. 
abi takımın AS kaleciye ihtiyacı varken gidip tolga'ya yedek olması için fabri'yi alırsan herkese sorgular futbol bilgisini,ne yapsın insanlar.

Çevrimdışı tuncaboylu

Yakın tipleme elindeki Rhodolfo var(?)

Ben Tosiç'in de oyun zekasını beğeniyorum, sen ne düşünüyorsun?

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Rodolfo var.
rodolfo-alexis oynardim ben olsam ama rodolfonun durumu nedir belli degil.
Umarım Rhodolfo sağ salim düzelir . Gelecek sene Rhodolfo tarzında bir defansa çok ihtiyacı var takımın . Alınacak stoper Rhodolfo'yu tamamlayacak şekilde seçilmeli. Seçim yaparken kıstas hızlı hamleli olmamalı . Pozisyon bilgisi,futbol zekası , oyun disiplini, topu oyuna düzgün sokma gibi kriterler daha çok göz önünde bulundurulmalı.
Rhodolfo'nun değeri yeterince anlaşılamadı halen.

Çevrimdışı Berat

Rhodo umarım sakatlık sonrası performansı hakkında beni yanıltır.

Çevrimdışı atalay

Ben Tosiç'in de oyun zekasını beğeniyorum, sen ne düşünüyorsun?

Tosic'in stoper olmadığını...

Çevrimdışı tuncaboylu

Tosic'in stoper olmadığını...

O ayrı konu, oyun zekası olarak diyorum.

Çevrimdışı Berat

Çevrimdışı cursedofdragon

Tandem Rhodolfo,nkoulou olur :)
[ Son Düzenleme: 23 Haziran 2016, 16:53:21 cursedofdragon ]

Çevrimdışı atalay

O ayrı konu, oyun zekası olarak diyorum.

Koyun (-) Keçi (+) A.Çelebi (✓)

Çevrimdışı Kalyoncu

İsmail ile hala sözleşme yenileme sürecindeymişiz.kaldı diye üzülüyorduk şimdi milli maçtan sonra 1.5 lara felan imza atarsa buralar karışır.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Berat

Bir de İsmail'in oyun zekasını oylayın bakalım  :icool:

Çevrimdışı panic13

Koyun (-) Keçi (+) A.Çelebi (✓)

Senin Tosic hakkındaki görüşlerine katılmıyorum. Tosic'in asıl mevkisinin stoper olmaması onun bizim oyun sistemimizde görece başarılı bir stoper olduğu gerçeğini değiştirmiyor. dünyada kariyerinin başında başka bir pozisyonda başlayıp bittiğinde bambaşka bir pozisyonda olan bir çok adam mevcut. Televizyonda belki çok sağlam durmuyor olabilir ama maçlarda canlı izlediğinde pozisyon alışları olsun, müdaheleleri ve top çıkarması olsun faydası apaçık ortaya çıkıyor. Ve bence takımda oyun zekası Beck ile birlikte en yüksek 2 defanstan bir tanesi. Maçlarda Alexis'in dahi Marcelo'dan daha efektif oynadığını görebiliyorsun, alexis'in en büyük eksikliği basit hataya çok yatkın olması ki bu defans için kabul edilemez. Tosic o konuda da oldukça önde. Gelecek sene çok defa Tosic'in maçın en iyi adamı olduğunu göreceğiz.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı tuncaboylu

Senin Tosic hakkındaki görüşlerine katılmıyorum. Tosic'in asıl mevkisinin stoper olmaması onun bizim oyun sistemimizde görece başarılı bir stoper olduğu gerçeğini değiştirmiyor. dünyada kariyerinin başında başka bir pozisyonda başlayıp bittiğinde bambaşka bir pozisyonda olan bir çok adam mevcut. Televizyonda belki çok sağlam durmuyor olabilir ama maçlarda canlı izlediğinde pozisyon alışları olsun, müdaheleleri ve top çıkarması olsun faydası apaçık ortaya çıkıyor. Ve bence takımda oyun zekası Beck ile birlikte en yüksek 2 defanstan bir tanesi. Maçlarda Alexis'in dahi Marcelo'dan daha efektif oynadığını görebiliyorsun, alexis'in en büyük eksikliği basit hataya çok yatkın olması ki bu defans için kabul edilemez. Tosic o konuda da oldukça önde. Gelecek sene çok defa Tosic'in maçın en iyi adamı olduğunu göreceğiz.

+1. Ben de katılıyorum.

Tosiç sol bek pozisyonunda epey hantal kalıyor, ama stoperde oyun zekası ve pozisyon bilgisiyle gerçekten bize çok uygun.

Eğer mevcut şartlar altında adam akıllı bir stoper alınamayacaksa, seneye 3. stoper olarak bile düşünülebilir rotasyonda.

Çevrimdışı atalay

Mesele Tosic'in orjin stoper olmaması değil. Burada onlarca devşirme daha doğru tabir ile dönme stoper önerdim. Görüşlerimi okumamışsın ki... Temel olarak: Ayakta kalamayan stoper olmaz. Bunun dışında da bir dolu defosu var.

Çevrimdışı Berat

İyi bir defans hattı oyuncusunu yıllardır takımımızda görememekten kim vasatın üstünde performans gösterirse sıkıntı yokmuş gibi davranıyoruz.

Çevrimiçi Necmi

Abi kim saygısızlık yapıyor ki? Bu adamlar bedavaya oynamıyorlar hepsi maaşını alıyor tıkırı tıkırına. Ben bu adamları eleştirmeyeceksem ne yapacağım? Sanki bu adamlar bedavaya oynuyor, hepsi doğuştan Beşiktaşlı biz sesimizi çıkartmayacağız. Başkan'ın futboldan anlamadığını dile getiren arkadaşlar yazılarında bunu sebepleriyle anlatmışlar hal böyleyken o cümlelere açıklama getirmeyip bunu yazman direk yargısız infaz. Bizim sol bek ihtiyacımız var sağ bek en son bölge ısrarla sağ bek alacağız deniyorsa insanların futbol bilgisi sorgulaması kadar doğal bişi olamaz, ayrıca o sorgulayan arkadaşlardan biri 41 yaşında.
eleştireceksin tabiki neden eleştirmeyesin en doğal hakkın bu :)
ben zaten futbolcuyu Beşiktaşlı diye bakmıyorumki Beşiktaşın oyuncusu diye bakıyorum
para alırken profesyonellerse eleştirikarşısındada profesyonel olacaklar eleştirin ama gömmeyin
küfür hakaret aşağılama olmasın.
benim söylediğim anlaşılmıyormu bunu anlayamıyorum Tolga Beşiktaşın kalecisi değil demek bir eleştiridir.
Beşiktaş için yeterli değil dediğinde bu makul bir eleştiridir ama kalkıpta hangi süperlig ekibi alır
süperlig kalecisi değil dersen onu gömmüş olursun bu eleştiri değil direk aşağılama aradaki farkı bilmem anlayabiliyormusun
burdaki insanların hayatı boyunca kazanamayacağı parayı bir senede Beşiktaş cebine koyuyorsa kimse sahaya
çıkıpta bana trip atamaz. hiç duygusal falan takılamaz. bu konuda hem fikirim anlaşamadığımız konu eleştiri değil
eleştiri sınırını aşmak @Serhat Akkaya

Çevrimdışı panic13

Mesele Tosic'in orjin stoper olmaması değil. Burada onlarca devşirme daha doğru tabir ile dönme stoper önerdim. Görüşlerimi okumamışsın ki... Temel olarak: Ayakta kalamayan stoper olmaz. Bunun dışında da bir dolu defosu var.

Öncelikle bir dolu defosunun olduğunun ben de farkındayım. Ama bizim ligimize gelecek her oyuncunun (Sneijder, Drogba ve Gomez gibi nev-i şahsına münhasır örnekler dışında) mutlaka büyük liglerde tutunamamasını sağlayan temel defoları mevcut. O sebeple net stoper arayışım zaten yok.

İkincisi, günlerdir Tosic hakkında yazdığın eleştirileri takip ediyorum. Okumamışsın demek haksızlık olur. Eleştirilerinin temelinde, Tosic'in asıl mevkisinin stoper olmamasından kaynaklı temel fundementhal problemlerinin olduğu. Bunu zaten inkar etmiyorum. Zaten "görece iyi" diyerek bunu açıkladığımı sanmıştım ama uzunca yazmamıştım, burada açayım;

1) Stoper uzun boyle ve fizikli olacak
2) Ceza sahası içinde dengeli olacak
3) Pozisyon alması üst seviyede olacak
4) Markaj özelliği üst seviyede olacak
5) Ayaklarına hakim olacak (sakar olmayacak)
6) Ön sezileri kuvvetli olacak

Beklentim temel olarak bu şekilde. Belki spor biliminde daha farklı özellikler vardır. açıkladığım maddelere istinaden (BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM RAHAT OKUNSUN DİYE);

1) Stoper uzun boyle ve fizikli olacak/OK
2) Ceza sahası içinde dengeli olacak/GENELDE DENGELİ, ÖZELLİKLE AYAKTA KALMA KONUSUNDA BİR DEFO GÖRDÜĞÜMÜ HATIRLAMIYORUM
3) Pozisyon alması üst seviyede olacak/GENELDE SAHA GÖRÜŞÜ İYİ. CANLI İZLERKEN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR
4) Markaj özelliği üst seviyede olacak/BU VASAT, GÖRDÜĞÜM KADARI İLE POZİSYON ALMASI İLE BU AÇIĞINI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR
5) Ayaklarına hakim olacak (sakar olmayacak)/SENE BAŞINDAKİ SOL BEK OYNARKEN KENDİ KALEMİZE GOL DAHİL HATALARI OLDU AMA SON MAÇLARDA OSMANLI MAÇINDAKİ TOP SEKTİRMESİ HARİÇ GÖRMEDİM. HAAA, TABİİ Kİ ÜST SEVİYE DEĞİL
6) Ön sezileri kuvvetli olacak/SANIRIM EN İYİ OLDUĞU ALAN BU

Tekrar edeyim, çok iyi olduğunu iddia etmiyorum. Tolga, İsmail, Necip gibi net hataları ve eksikliği olmadığını söylüyorum.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimiçi Necmi

28 yaşında hayatında oynadığı en büyük kulüp torino olan kamil glik(ki iyi futbolcu) 6 milyon euro (hatta kulübünün daha fazla istediği söyleniyor) ediyorsa
fransanın en büyük kulüplerinden birinde yıllardır banko oynayan,26 yaşında,milli takımının vazgeçilmezi bir adamda eder bana göre.sen etmez diyorsan saygı duyarım. 
abi takımın AS kaleciye ihtiyacı varken gidip tolga'ya yedek olması için fabri'yi alırsan herkese sorgular futbol bilgisini,ne yapsın insanlar.
Bizde töreye 20 istiyoruz edermi sence o nedenle kulüplerin ne istediğine bakarakmı ölçü alıyorsun
serdar azizede 6.5 istiyorlar. edermi. Eğer ölçü bonservisse serdar aziz = Glik oluyor o zaman
bir oyuncunun iyi olup olmaması tamamen takımlada alakalı bir durum aslında
yanıldığınız konu bu glik iyi oyuncumu olabilir ama Beşiktaşın glik transferine ihtiyacı varmı bence yok
elinde aynı özellikte iki oyuncu varken senin bambaşka özellikte oyuncu alman gerekirken çok anlamsız olur
hepinizin atladığı şey defans yapan takımların stoperlerini beğeniyor olmanız ama biz hücum takımıyız
peki o performansı bizde göstereceklermi soru işareti glik ağır bir oyuncu yer tutması iyi olabilir ama kontra yapan hızlı
forvetlere karşı ne yapabilir düşünüyormusunuz. bizim en büyük handikabımız bu değilmi
peki daha niye glik diye tutturuyorsunuz. Forvetler rüzgar gibi yanından geçer giderler.
bize orda pire gibi adam lazım. hava hakimiyetide şart değil bunu yapabilen oyuncular var zaten
bir oyuncunun iyi olması çokça önemli değil esas sorun bizim için doğru oyuncumu

Çevrimdışı atalay

Stoperin; pozisyon bilgisi/alması, oyun sezgisi güçlü olacak; kademe anlayışı doğru, kaymaları iyi yapacak. Ayakta kalacak, kesecek ve dağıtacak, sıçrama özelliği iyi olacak ve tandem oynamasını bilecek.

Hamle zamanlaması, reaksiyon hızı, alan oyunu becerisi, çevre kontrolü, yüksek top hakimiyeti, karar verme mekanizması, oyun geçişleri, pozisyon paylaşımı daha bilumum parametre var. Ve bu ligde oynuyorsa temas oyununda iyi, agresyon derecesi yüksek olacak.

Seri, manevralı, hızlı, çabuk vesaire bunlar oyuncu tiplemesine girer. @panic13   

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kaleci olarak Sirigu'yu önerenler bugünkü maçı izlediler mi bu arada?

Parayı bulup es kaza bu adamı alsak, Tolga'yı aratır gibi duruyor.
Ciddi maç eksigi var..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Türkay

Benim aklım hala Kolarov da. Bu adamı bu takıma getireceğizz
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimiçi Kapkarakartal

Futbolcularımızdan Cenk, Oğuzhan, İsmail ve Olcay, aldıkları primleri iade etmeye karar vermişler ancak Turgay Demir bu konuda bir kampanya başlatmış, primleri TFF'ye değil de LÖSEV'e bağışta bulunmak konusunda.

Bizim takımdakiler adamdır geri kalanlar madam.  :claps:

Etiketler: