atiba'nın bu sezonki takıma verdiği katkıyı 2 sene 25-30 yaşlarındaki bir futbolcu versin değeri en az 20 milyon euro olur bence. +40 maça çıkıp hiç kart görmemiş, ligin en çok pas yapan ve en yüksek pas yüzdesine ulaşan oyuncusundan bahsediyoruz. tabi seneye ne olacağı belli olmaz. bu rakamlara çıkar mı bilemeyiz. kariyerine epl de eklemek istiyor deniliyor. ama 4-5 milyon gibi bi rakama da kesinlikle verilmemeli. sezon ortasında jubileyi bizde yapsın altyapının başına geçsin dediğimiz adam atiba hatırlayın.
oğuzhan'ı tartışmam bile. maç sonu istatistiklerinde ikili paslarda ilk adı yazılan isimdir oğuzhan. misal en çok pas yapan beş ikili diye bi liste yaparlar tablo 1)oğuzhan atiba 2)oğuzhan-olcay 3)oğuzhan-sosa ... diye devam eder. çokça denk gelmişimdir bu şekilde. ve bu tablo sadece beşiktaş'ın değil rakibin de içinde olduğu bi tablodur.
şampiyon takımız, hücumu iyi olan bir takımız. en büyük sorunumuz defans. oğuzhan'a gelene kadar arkada 5 tane oyuncu var satılıp-alınması gereken. ön taraf iyiyken parası güzel geldi diye dağıtmak takımı da dağıtmak demektir. kolay gelinmedi bu günlere. olcay oğuzhan her röportajlarında söylerler fedadan sefaya gibisinden şeyleri. bunlar zaman ister emek ister. ilmik ilmik işlendiler. parayla satın alınamaz bazı şeyler. öyle olsaydı türk futbol tarihinin en kaliteli kadrolarından birini kuran fener geçen sene 15 puan fark atmıştı. bu sene gökhanı parlatır satarsın 3 oyuncu alır takıma kazandırırsın. seneye oğuzhan gider 3 kişi gelir. bir anda değeri var diye tüm takımı satamazsın yani.
ayrıca türkiye'de oynayan oyuncunun klonunu koy ingiltereye ispanyaya, değeri minimum 5 milyon daha fazla olur. ne yazık ki ligimizin kalitesinden, pazarlanmasından kaynaklanan bir sorun bu. aynı kalitede oyuncuyu avrupadan aynı fiyata getiremiyoruz. o yüzden atiba'nın muadilini bulmamız şimdilik zor diyorum ben. allahtan çin artık futbol endüstrisinin gücünü anlayıp işin içine girdi de elimiz biraz ahatladı. yoksa bizim için zor şimdilik avrupaya yüksek bonservisli oyuncu satmamız daha iyisini daha ucuza almamız.
ibrahim altınsay'ı da iyi gün adamı olduğu için çok sevmem ama genç oyuncu konusunda güvenim sonsuzdur. artılarının yanında eksileri görülmez. keşke yönetime tekrar girse dedikleri ''bu yaştaki oyuncuya bu para fazla'' denmeden alınsa. o zaman zamanında dediğimiz borussia dortmund modeli olur biz de rahat rahat oyuncu alır satarız.
arkadaş 3 gün evden çıkmadım ne dolmuşum be. ben daha ömrü hayatımda böyle konudan konuya atlamadım. allah beni bildiği gibi yapsın iy günler