Abi bence sen bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlamaktan vazgeçmelisin. Kıyaslama da mı yapamayacağız? Bir tarafta yattığı yerden 1,7 milyon euro alan adam öbür tarafta bize nasıl bir kötülüğü dokunduğunu anlayamadığım adam. Her Beşiktaş forması giyeni böyle pohpohlayacaksak dolduralım 15 tane vasat, kafaya tekme uzatan ama hiç bir faydası olmayan adamı yola öyle devam edelim. Duygusallıkla, profesyonelliği karıştırıyorsunuz. O zaman bu arkadaş madem çok seviyor Beşiktaş'ı ücretinden feragat edip oynayacağı bir takıma kiralık olarak gitsin veya ücretini azaltsın ben faydalı olamıyorum bunu hak etmiyorum diye.
Tekrar tekrar yazıyorum neden bu cümleleri Atiba, Sosa, Oğuzhan, Beck, Cenk vs gibi futbolcular için değil de Pektemek için kullanıyoruz? Adam futbol oynamayı bilmediği için kendini sakatlayacak sonra "ya ama çok iyi mücadele ediyor çok hırslı" diye 1,7 milyon para vereceğiz.
Necmi Abi, Pektemek konusunda Serhat haklı.
Senin dediğin gibi bir Anadolu kulübüne gitse belki 15 gol atar belki, Ömer Şişmanoğlu da atıyor 8-10 gol. Ama Mustafa bizde tutmadı ne yazık ki. Elden çıkarmamız lazım, Mustafa için de iyi olur bizim için de.
Öte yandan Mustafa'yla yapılan sözleşme konusunda yönetimi eleştirenlerin gözden kaçırdığı bir nokta var: Yönetimin şanssızlığı bu adamla sözleşme yenilediğimizde, Biliç adamı rotasyon hatta ilk 11 oyuncusu olarak kullanıyordu. İnsanlara çok uzak bir geçmiş gibi geliyor, ama sadece 1 sene önce çok kritik Trabzonspor deplasmanına Mustafa Pektemek ilk 11, Demba Ba yedek başlamıştı.
http://www.hurriyet.com.tr/trabzonspor-0-2-besiktas-28904440Yani Mustafa geçen sene, Cenk Tosun'un bu seneki rolünde oynatılıyordu. Şimdi Cenk'le sözleşme yenilesek, geçen sene Mustafa'nın aldığı parayı önereceğiz.
Öte yandan eğer Mustafa'yla bugün sözleşme yenilesek, vereceğimiz para 900 bini geçmezdi.
Aynı durum Veli için de geçerli. Bu adamlara o zamanki rollerine göre para önerildi, sözleşmeleri şimdiki rollerine göre çok yüksek kaldı. Profesyonel hayat, bu çocukların satılmalarını gerektiriyor.