2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12393834 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Tolga

yumuşak kalmaz bence iyi izlememişsin Tolgay orayı çok iyi doldurur ama yedeklenmesi şart
Bir kere atibadan daha sert bir oyuncu ve orta sahaya aradığımız sertliği getirir.
Atiba tek başına götürdü ama adam insan üstü biri başka o performansı gösterecek oyuncu
parayla bulunmaz ne Tolgay nede başka bir oyuncu tek başına olmaz Tolgayın atibadan artıları var
en önemlisi genç olması hücum gücünün çok iyi olması defans yeteneğide gelecek kaliteli stoperlerle dengelenir.
bu seneye bakarak değerlendirme yapmayın hata edersiniz. Seneye takımın gerisi çok farklı olacak
çok savunma ihtiyacı duyduğumuz anda takmı ortada tutabilmek için veliyide kullanırız.
veli Tolgay ozi veli tolgay sosa gibi bir düzende gol yeme oranımız çok düşer. bunlar kampta kendini toparlayacaklar.
Şahsi fikrim fazlasıyla yumuşak kalacağı yönünde abi.

Eğer bu sezonki gibi bir oyun anlayışı ve Oğuzhan-Sosa ikilisi ile oynayacaksak arkalarında mutlaka Atiba gibi pozisyon almasını iyi bilen, faul yaparken dikkatli olan, gerektiğinde faul almasını bilen, pas yüzdesi yüksek ve yeri geldiğinde 2 stoperin arasına girebilecek olan bir oyuncu gerekiyor.

Tolgay böyle bir oyuncu değil hatta formda bir Veli bile bu profile çok fazla uymuyor.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Kemal

4m euroya Atiba satıyorlarsa gerçekten B planları çok sağlam olması lazım , oraya en az Leiva getirmeleri gerek.

Çevrimdışı Ensar

yumuşak kalmaz bence iyi izlememişsin Tolgay orayı çok iyi doldurur ama yedeklenmesi şart
Bir kere atibadan daha sert bir oyuncu ve orta sahaya aradığımız sertliği getirir.
Atiba tek başına götürdü ama adam insan üstü biri başka o performansı gösterecek oyuncu
parayla bulunmaz ne Tolgay nede başka bir oyuncu tek başına olmaz Tolgayın atibadan artıları var
en önemlisi genç olması hücum gücünün çok iyi olması defans yeteneğide gelecek kaliteli stoperlerle dengelenir.
bu seneye bakarak değerlendirme yapmayın hata edersiniz. Seneye takımın gerisi çok farklı olacak
çok savunma ihtiyacı duyduğumuz anda takmı ortada tutabilmek için veliyide kullanırız.
veli Tolgay ozi veli tolgay sosa gibi bir düzende gol yeme oranımız çok düşer. bunlar kampta kendini toparlayacaklar.
hay eline emeğine sağlık abi. bu tolgay atiba yerinde oynamaz diyenleri gerçekten anlamıyorum. herhalde ilk ben dedim tolgay atiba nin yerine oynar diye hemen olmaz diye karşı çıkıldı , atibadan eksik bir yanını göremiyorum ben
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

hay eline emeğine sağlık abi. bu tolgay atiba yerinde oynamaz diyenleri gerçekten anlamıyorum. herhalde ilk ben dedim tolgay atiba nin yerine oynar diye hemen olmaz diye karşı çıkıldı , atibadan eksik bir yanını göremiyorum ben
nasıl göremiyorsun  :alala: :alala:

Çevrimdışı MrtBlgc

Bütçeye zararı var, Veli'nin maaşı kadroda ilk 18'de yer bulması zor görünen bir oyuncu için çok yüksek.

Veli'yi çok seviyorum, ama maalesef Necmi Abi'den farklı düşünüyorum bu konuda. Profesyonel yaşam bunu gerektiriyor, Veli'yi 2.5-3 milyon euro'ya satabilirsek çok başarılı bir hamle olur. Atiba'dan da 4 gelse, oraya Mehmet Topal'ı alabiliriz ve cebimizde epey para kalır. İlk 11'de Mehmet Topal ve yedekte Necip yeterli bir rotasyon olur defansif orta saha pozisyonu için(Şu ön libero kavramını sevemedim). İlla 3'lemek istiyorsak, Eslem'i alırız altyapıdan. Takımda oyuncu yetiştirmeye en uygun pozisyonumuz orası ve Veli varken onu da yapamıyoruz.
İşin bütçe tarafı da var tabi. Veli ne kadar maaş alıyor peki?  Türkiye'de Veli'nin maaşını karşılayacak takım olması lazım. Hadi maaşı geçtim, 2. Lig topçusu dediğimiz adama 2.5-3 mil euro da bonservis vermezler gibi geliyor bana. 2 sezondur kenarda oturuyor sonuçta. Atiba satışından gelecek para ve alternatiflere göre Veli'nin de geleceği belli olur. Ama ben Veli'yi severin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı tuncaboylu

İşin bütçe tarafı da var tabi. Veli ne kadar maaş alıyor peki?  Türkiye'de Veli'nin maaşını karşılayacak takım olması lazım. Hadi maaşı geçtim, 2. Lig topçusu dediğimiz adama 2.5-3 mil euro da bonservis vermezler gibi geliyor bana. 2 sezondur kenarda oturuyor sonuçta. Atiba satışından gelecek para ve alternatiflere göre Veli'nin de geleceği belli olur. Ama ben Veli'yi severin.

Veli seneye 1.5 milyon euro alacak. Bu büyük bir para, zaten kendisiyle imzalanırken ilk 11 olarak düşünülerek verilmişti o para.

http://www.fotomac.com.tr/besiktas/2015/01/29/besiktasta-4-imza-birden-1422543825

Veli'ye Türkiye Ligi'nden bu parayı verecek çok takım yok, Almanya'ya falan satabiliriz belki.

Çevrimdışı Ensar

nasıl göremiyorsun  :alala: :alala:
ne var mesela abi aydınlat beni , tabi ki ufak tefek şeyler olacaktır ben tolgayin herşeyi mükemmel demiyorum. telafi edilemeyecek büyük bir fark varsa aydınlat :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimiçi Koa_lAA

tolgay atibanın yerinde oynayamaz....

hava toplarında aralarında dağlar kadar fark var... genellikle atılan uzun topları defansif ortasahalar karşılar..

tolgay ın ben daha oynarken doğru dürüst bitane hava topuna çıktığını görmedim... atiba ise hepsine çıkar.. alamasa bile rakibi bozar..

hava topları çok önemli.. ölü toplardada atiba çok top çıkarmıştır..

uzun lafın kısası oraya hava topu hakimiyeti de olan bir arkadaş lazım... en azından kafayı vuramasa da rakibi bozacak... rahat top almasını engelleyecek biri şart...

yoksa sırf bu yüzden bile dünya gol yeriz..

Çevrimdışı Necmi

Bütçeye zararı var, Veli'nin maaşı kadroda ilk 18'de yer bulması zor görünen bir oyuncu için çok yüksek.

Veli'yi çok seviyorum, ama maalesef Necmi Abi'den farklı düşünüyorum bu konuda. Profesyonel yaşam bunu gerektiriyor, Veli'yi 2.5-3 milyon euro'ya satabilirsek çok başarılı bir hamle olur. Atiba'dan da 4 gelse, oraya Mehmet Topal'ı alabiliriz ve cebimizde epey para kalır. İlk 11'de Mehmet Topal ve yedekte Necip yeterli bir rotasyon olur defansif orta saha pozisyonu için(Şu ön libero kavramını sevemedim). İlla 3'lemek istiyorsak, Eslem'i alırız altyapıdan. Takımda oyuncu yetiştirmeye en uygun pozisyonumuz orası ve Veli varken onu da yapamıyoruz.
Eslem olmaz bir kere daha çok 8 numara oyuncusu o ve ben onda bir ışık göremedim.
tabi ışık göremedim derken bir ozan seviyesinde olur. Ben veli için geçici çözüm olarak düşünüyorum
eslem olsa bile geleceğe çözümdür aynı şey değil bu. Veli Topaldan farklı değil topal fark yaratmazken
ve daha pahalı bir oyuncuyken nasıl bir ekonomi yaratabiliriz anlamadım hem veli hem atibayı gönderip
yerlerini Topallamı dolduracaksın Topal ikisinin toplamından daha iyi bir oyuncumu Topal dediğiniz adam
on metre karede oynayan biri iki stoperin arasında üçüncü stoper gibi duruyor. Atiba nere topal nere
yakınından bile geçme ihtimali yok. Atiba gidince yerini topalla dolduracağız demek takımı geriye
götürmektir o zaman elindeki veliyle doldur veli ne kadar olmazsa topalda o kadar olmaz.
Topala vereceğin parayla iyi bir yabancı alabilirsin topalı fenerden ucuza kopartacağınızı sanmayın
fener aslında topalı gözden çıkartmıyor iyi bir yabancıya o parayı versen sorun olmaz ama topala verirsen
takımdaki bütün dengeleri bozarsın. yabancı alırsın Velide onu yedekler yoksa ha topala vermişsin o parayı
yada veliyi tutmuşsun elinde hiç bir fark yok. Fener topala 2.750 veriyor sen daha fazlasını vereceksin birde
üstüne imza parası senelik olur 3.5 şaka gibi bir rakam bu gomez oynuyor o paraya topal kimki.
Gerçekci bakmak lazım olaylara

Çevrimdışı genki1914

atiba+töre 18-20 mil pound civarına giderse imza paraları çıkar iyi oyuncular gelir yerleri dolar diye düşünüyorum
Guti14

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

ne var mesela abi aydınlat beni , tabi ki ufak tefek şeyler olacaktır ben tolgayin herşeyi mükemmel demiyorum. telafi edilemeyecek büyük bir fark varsa aydınlat :)
en büyük fark topsuz oyunda defansif olarak da güçlü değil tolgay daha ne olsun atibayı canlı izleyince o kadar beğendim ki anlatamam sana...

Çevrimdışı ozan062

tolgayı atibanın yerine koymak bana göre yanlış sebebide basit birisi savunmayı beceriyor öbürü ileride iyi savunması kötü.. bu durumda ben ön libero kavramını bi araştırırım..

orada her iki tarafıda iyi oynayan ama aslında defansta ustalaşmış birisini tercih ederim. biliyorsunuzki atiba(melo melo deyip duruyorduk bu seneye kadar) burda yetersiz kalıyordu lig için değil avrupada... bu sebeple teknik heyet bunun farkını anlamış kavramıştır bence ona göre hareket ederler muhakkak iki yönlü oyuncu zor bulurlar masraflı çıkar ama stoperlere dönük yardım konusunda iyi bir uyumlu adam lazımkere lazım
[ Son Düzenleme: 07 Haziran 2016, 15:13:17 ozan062 ]
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimiçi Samet Demir

en büyük fark topsuz oyunda defansif olarak da güçlü değil tolgay daha ne olsun atibayı canlı izleyince o kadar beğendim ki anlatamam sana...
Ikisi birbirini tamamlar. Atiba defansif yönde tolgay ofansif yönde. Biz tolgay atibanin görevini yapardan ziyade tolgay-oguzhan-sosa 3 lusi bize defans anlaminda ne verebilir, isteklerimizi karşılar mı onu düşünmemiz gerekir.

balkonunuza camınıza bayrak asın..

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Bishamon

Dortmund'un Emre için 16M vereceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

1.4 milyon € + Mac basi

Birak ilk 18 e girmeyi yedek oyuncu icin bile cok fazla bu rakam
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tuncaboylu

Diğer arkadaşların saydığı topsuz oyun ve hava topları gibi tali şeyler de var da, Atiba'nın en önemli özelliği çok iyi top saklaması. Top Atiba'ya geldiğinde rakibe kaptırmayacağını biliyorsun, bu özelliğiyle takımı rahatlatıyor ve faul alarak oyunun temposunu da düşürebiliyor stres anlarında ve baskı yediğimizde.

Tolgay'da bu özellik var mı, daha göremedim. Bana daha tezcanlı bir oyuncu gibi geldi Tolgay.

Çevrimdışı ozan062

benim önlibero için önerim hem medyatik kişiliği hemde öyle yada böyle yıllardır almanyada top koşturması sebebiyle

futbolunu beğenmem fakat orada cuvallarız en azından bi algıda fark yaratmak hemde senol hoca fakötüryle isterim bu cocugu bizde parlar yine real ister :P

*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı 38life

Atibalı ve Tolgaylı Beşiktaşın sahaya dizilişleri. Şimdi diyeceksiniz ki Tolgay da o Atibayı koyduğun yerde oynar. Hayır efendim. Siz maç öncesi Tolgayı oraya koyarsınız ama maç sonu ısı haritasına baktığınızda Tolgayı benim koyduğum yerde görürsünüz.

Tolgayı Atiba'nın yerine koymak için formasyon değişikliği şarttır. Ve bu formasyon ultra ofansif bir oyuna geçiş demektir. Çok büyük bir risktir.

[ Son Düzenleme: 07 Haziran 2016, 15:18:43 38life ]

Çevrimdışı MrtBlgc

Veli seneye 1.5 milyon euro alacak. Bu büyük bir para, zaten kendisiyle imzalanırken ilk 11 olarak düşünülerek verilmişti o para.

http://www.fotomac.com.tr/besiktas/2015/01/29/besiktasta-4-imza-birden-1422543825

Veli'ye Türkiye Ligi'nden bu parayı verecek çok takım yok, Almanya'ya falan satabiliriz belki.
Maaşı fazla evet, o zaman yönetim görüşecek ve maaşında azalma talep edecek ya da uygun bir kulüp bulup satılacak. İkisinden biri olur herhalde.

Çevrimdışı Necmi

tolgay atibanın yerinde oynayamaz....

hava toplarında aralarında dağlar kadar fark var... genellikle atılan uzun topları defansif ortasahalar karşılar..

tolgay ın ben daha oynarken doğru dürüst bitane hava topuna çıktığını görmedim... atiba ise hepsine çıkar.. alamasa bile rakibi bozar..

hava topları çok önemli.. ölü toplardada atiba çok top çıkarmıştır..

uzun lafın kısası oraya hava topu hakimiyeti de olan bir arkadaş lazım... en azından kafayı vuramasa da rakibi bozacak... rahat top almasını engelleyecek biri şart...

yoksa sırf bu yüzden bile dünya gol yeriz..
Bence buda yanlış bakış açısı atibanında hava hakimiyeti yoktu
birde dediğim gibi iki iyi stoper olacaksa hava hakimiyeti sorunu yaşamayız
geçen sene ikinci yarı itibariyle bütün hava toplarını marcello topladı
o bölgede ikili mücadele kazanan ve kazandığı topu düzgün kullanan seri bir oyuncu yeterlidir.
dikine oynayacak ön libero havadan gelen topu kafayla uzaklaştırma yeri değilki bunu stoper
yapar ön libero kesilen topu değerlendirir. rakibin ortadan gelen ataklarını keser ve oyun kurar
sen gelen her topa dan dun kafa atıp rakip atağı kesemezsin kessen bile bu atak olarak sana geri döner
yerden olgun atakları kes rakibi boz kazandığın toplarıda dikine oyna yeter

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Diğer arkadaşların saydığı topsuz oyun ve hava topları gibi tali şeyler de var da, Tiba'nın en önemli özelliği top saklaması. Atiba'ya top geldiğidne rakibe kaptırmayacağını biliyorsun, bu özelliğiyle takımı rahatlatıyor ve faul alarak oyunun temposunu da düşürebiliyor stres anlarında.

Tolgay'da bu özellik var mı, daha göremedim.
aynen abi az önce yazdıklarıma bu dediklerini de ekliyorum..

Çevrimdışı genki1914

topal + yabancı(veloso) atiba gidince yapılacak olan bu olmalı..

Bence Topalla anlaştılar atiba o yüzden gidiyor
Guti14

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Diğer arkadaşların saydığı topsuz oyun ve hava topları gibi tali şeyler de var da, Atiba'nın en önemli özelliği çok iyi top saklaması. Top Atiba'ya geldiğinde rakibe kaptırmayacağını biliyorsun, bu özelliğiyle takımı rahatlatıyor ve faul alarak oyunun temposunu da düşürebiliyor stres anlarında ve baskı yediğimizde.

Tolgay'da bu özellik var mı, daha göremedim. Bana daha tezcanlı bir oyuncu gibi geldi Tolgay.
Ayaklarina cok hakim inanilmaz top saklıyor sikisan oyuncu topu Atibaya atiyor cunku biliyorki Atiba topu kaptirmaz :tabe:

Sirtini dayadigi an 2 -3 kisi bile gelse alamiyor topu ayagindan oyle bir oyuncu Atiba , Bosuna Ahtapot demiyoruz
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Eslem olmaz bir kere daha çok 8 numara oyuncusu o ve ben onda bir ışık göremedim.
tabi ışık göremedim derken bir ozan seviyesinde olur. Ben veli için geçici çözüm olarak düşünüyorum
eslem olsa bile geleceğe çözümdür aynı şey değil bu. Veli Topaldan farklı değil topal fark yaratmazken
ve daha pahalı bir oyuncuyken nasıl bir ekonomi yaratabiliriz anlamadım hem veli hem atibayı gönderip
yerlerini Topallamı dolduracaksın Topal ikisinin toplamından daha iyi bir oyuncumu Topal dediğiniz adam
on metre karede oynayan biri iki stoperin arasında üçüncü stoper gibi duruyor. Atiba nere topal nere
yakınından bile geçme ihtimali yok. Atiba gidince yerini topalla dolduracağız demek takımı geriye
götürmektir o zaman elindeki veliyle doldur veli ne kadar olmazsa topalda o kadar olmaz.
Topala vereceğin parayla iyi bir yabancı alabilirsin topalı fenerden ucuza kopartacağınızı sanmayın
fener aslında topalı gözden çıkartmıyor iyi bir yabancıya o parayı versen sorun olmaz ama topala verirsen
takımdaki bütün dengeleri bozarsın. yabancı alırsın Velide onu yedekler yoksa ha topala vermişsin o parayı
yada veliyi tutmuşsun elinde hiç bir fark yok. Fener topala 2.750 veriyor sen daha fazlasını vereceksin birde
üstüne imza parası senelik olur 3.5 şaka gibi bir rakam bu gomez oynuyor o paraya topal kimki.
Gerçekci bakmak lazım olaylara
Bir tarafta geçen sene 53 maç oynamış, Valencia tecrübesi olan, milli takımda adı yazılan ilk iki adamdan birisi diğer tarafta son iki sezonda toplam 40 maç oynamış inanılmaz ağır sakatlık geçirmiş ve geri dönüşünde iyi sinyaller vermemiş 1,5 milyon euro alacak bir adam. 2 milyon euro para verilip direk 11 e adapte edilebilir, Topal'ın alan kontrolü ve ayak hakimiyeti Veli'den çok daha iyi, Veli Şenol Güneş'in düzeninde formda olursa belki fiziken idare edebilir ama pas oyununda çok ama çok geride birisi.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

şampiyonlar liginde tolgay,ozi ve sosa orta sahası ile çıktığımızı düşündüm ve hemen vazgeçtim  :evillol:

Etiketler: