2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12369619 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı anilsevim

Caceres diyolar...

Baktım da ekim başına kadar sakatmış. Aşil tendon yırtığı. Diyen sallamış
Msjımı ciddiye almayın :)
BEŞİKTAŞ bir Aşk hikayesi değildir; BEŞİKTAŞ Aşktır, gerisi hikâyedir...

Çevrimdışı anilsevim

BEŞİKTAŞ bir Aşk hikayesi değildir; BEŞİKTAŞ Aşktır, gerisi hikâyedir...

Çevrimdışı ozgursum

Şenol Hoca tanrı gibi kusursuz mu? Şenol Hoca her zaman doğruyu görür ara sıra hata yapmaz mı diyorsun? Sırf bu sezonda bile ortaya koyabileceğimiz birçok hatası oldu hocanın.
Hayir kusursuz degil tabiki de herkes gibi , her insan gibi , Ismail gibi, hatasi olacaktir. Ancak ben sunu iddia ederim buradaki herkesten daha iyi futbolu biliyor. Bunun aksini bir kisi iddia edecekse bunu ispatlamasi gereken yer teknik direktorluk sahnesi malesef. Ben neden bunu iddia ediyorum cunku elimizde basariya ulasmis , sampiyon olmus bir hoca var. Bu kadar basit. 

Çevrimdışı ozgursum

ismail'le ilgili en net soru şu . biz bu paraları vermezsek kim verir ?
Bizden basaka Turkiye de bu paralari sadece fener ve cimbom verir. Ikinci olarak senin baktigin pencereden bakarsak , elimizdeki oyuncularin yarisindan coguna bizim verdigimiz paralari kim verir diye sorabiliriz. 

Son olarak su maas olayini ornekle iyicie aciklayayim. Bir bilgisayar muhendisi , Turkiyede iyi bir firmada calistiginda alacagi maas 2500 liraysa ,  Google , Microsoft gibi firmalarda calistiginda 2500 lira almaz. Ayni kisi , ayni yeterlilik seviyesi ancak oraya gecerse alacagi maas 3-4 kat artar. Kisacasi buyuk firmalrin , kurumsal idare edildigi soylenen yerlerin maas yapisinda buyuk farklar olmaz. Ayni kategoride , ayni isi yapanlara cok yakin hatta ayni maas verilir. Bu kisi daha iyi calisiyor , bu daha kotu calisiyor diye buyuk maas farki olmaz. Begenmiyorsan , isten cikartirsin. Iste tutuyorsan da digerleri ne aliyorsa aynisini verirsin.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Hayir kusursuz degil tabiki de herkes gibi , her insan gibi , Ismail gibi, hatasi olacaktir. Ancak ben sunu iddia ederim buradaki herkesten daha iyi futbolu biliyor. Bunun aksini bir kisi iddia edecekse bunu ispatlamasi gereken yer teknik direktorluk sahnesi malesef. Ben neden bunu iddia ediyorum cunku elimizde basariya ulasmis , sampiyon olmus bir hoca var. Bu kadar basit.
Ben sana Şenol Hoca tanrı mı herşeyi biliyor diyorum sen konuyu saptırıp 'iddia ederim herkesten iyi biliyor' deyip konuyu saptırıyorsun . Buna demagoji yapmak denir. Şenol Hoca'nın teknik direktörlüğünü değil yaptığı hataları tartışıyoruz. Şenol Hoca çok şey biliyor olabilir ama hocanın ya da senin benim bilmediğiz 10 yaşında çocuğun bildiği de birşey olabilir. Şenol Hocayı tanrılaştırmanın , kusursuz göstermenin ne ona ne bize faydası var.
Şenol Hoca şampiyon oldu, başarıya ulaştı çünkü diğerlerine oranla daha az hata yaptı . Kusursuz değildi. Bu da bu kadar basit sanırım.

Çevrimdışı atalay

[ Son Düzenleme: 26 Aralık 2016, 17:26:05 atalay ]

Çevrimdışı Bishamon

Bursalılar ne içiyorsa aynısından istiyorum  :lol:

Bursaspor kulübü Serdar Aziz için 7 milyon euro bonservis bedeli belirledi.. Takas+para yöntemi ile bitirilmeye çalışılacak. Takas konusundaki en yakın isimler ise takımda düşünülmeyen stoperlerimiz(Pedro,Milo ve Alexis)

Onur Küçük

• Ziyaretçi

« : 25 Nisan 2016, 17:00:42 »

İsmail'in oynamasının sebebi rakibi önde karşılaması, ilk müdahaleyi yapması, hücum geçişleri ve temposu... Akhisar maçında devre boyunca bunu çok iyi yapan -ki golünde mimarı- oyuncu sonuç olarak bir maçta 3, sezon boyunca 10-15 gol yedirdi. Savunmacının ilk görevi doğru savunma yapmak.
İsmail'in bu sezon görevi asli görevini yapmaktan ziyade 2 gol 2 asist yapıp 2 milyon avroluk sözleşmeye imza atmaktı. İsmail tipik Türk futbolcusuna sadece bir örnek. Artık reform da kurtarmaz Türk futbolunun bir devrime ihtiyaç var.

Çevrimdışı atalay

İsmail'in bu sezon görevi asli görevini yapmaktan ziyade 2 gol 2 asist yapıp 2 milyon avroluk sözleşmeye imza atmaktı. İsmail tipik Türk futbolcusuna sadece bir örnek. Artık reform da kurtarmaz Türk futbolunun bir devrime ihtiyaç var.

İsmail'in nispeten diğer yıllardan daha iyi olduğu iki sezon var. Ne gariptir ikisi de kontratının son yılları.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

İsmail'in nispeten diğer yıllardan daha iyi olduğu iki sezon var. Ne gariptir ikisi de kontratının son yılları.
Ve biz 27 yaşına kadar bu şekilde gelmiş bir insanın 27 yaşından sonra kafa yapısını olumlu yönde değiştirmesini umuyoruz.

Çevrimdışı tangaz

ismaille sözleşme imzalamak (yedek dahil) gereksiz bir hamledir. mevkiye ismail 1,4 M + X 1,5 M total 3 M maaş ödeyip vasat 2 adam sahibi olmak yerine 2,5 M maaşlı tek adam alalım tosiçi de 18e atalım gerektiğinde sol beki gerektiğinde stoperi yedekler, kupa maçlarında  da 11 oynar olur biter. bu denklemi çözmek zor değil, atomu parçalamıyoruz...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı atalay

Bizim savunmacı kalitesinden ziyade savunma kalitemiz düşük. Özellikle savunma hattı ile orta saha arasındaki mesafeleri doğru kurgulayamıyoruz. Top rakipteyken de saha parselizasyonu sıkıntımız var. Bu değişmediği sürece savunmacı kalitesi sorunları bir parça çözer lakin sorunlar devam eder.
[ Son Düzenleme: 31 Mayıs 2016, 01:50:59 atalay ]

Çevrimdışı ismail

İsmail ile 3 4 yıllık daha sözleşme imzalanirsa ismail kesinlikle yatisa geçecektir .1 yıllık yapılmalı 2 yıllık bile çok

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı mehmetthedum

@atalay  E peki sizce ;

2 sağlam stoperin , 1 iyi kalecinin  , 1 de atiba gibi bir dos'un olduğu takımda ismail o kadar da sırıtır mı?

Bence sağlam bir defans elmas'ın varsa ismail gibi önde karşılayıp, pas istasyonlarına katılabilen bir sol bek bile sıŕıtmayabilir.

Her ne kadar defansı tuhaf, ortaları daha da tuhaf olsa da...

Bence.
Beşiktaş her zaman mahallenin büyük abisidir.

Çevrimdışı atalay

Yapılacak savunmacı transferlerini salt defansif kimliğiyle değerlendirmemek lazım. Mesela öyle iki bek ve stoper profiliyle oynarsınız ki hücum ederek, daha çok topa sahip olarak yada rakibi kaleden uzak tutarak savunma kalitenizi arttırırsınız. O yüzden bu oyuna uygun profilde takviyeler elzem elbette. @mehmetthedum

Çevrimdışı atalay

İlk yarı ideal tandem ile daha çok pozisyon veren bir takımdık. İkinci yarı tandemdeki ikili sürekli değişmesine rağmen ilk yarıya oranla daha az pozisyon verdik. Çünkü oyun kurgusu değişti. Savunmacı kalitesi yükselmedi.

Çevrimdışı atalay

Hoca sezon boyunca ön bölge oyuncularına verdiği oyun özgürlüğünü tolere etmek adına -ki bunun içinde Oğuzhan da var- bekleri hücumun önemli parçası olmaktan çıkararak daha çok savunma ehemmiyetini sağlamlarını isteyecek şekilde kullandı. Fakat bizim beklerimizin karar verme mekanizması, geriden oyun kurma ve final pozisyonlarını oynama becerisi düşük. Yapılacak bek transferinde temel pozisyonel özellikleri dışında önemli olan kıstaslar bunlar bana göre...

Çevrimdışı tangaz

@atalay strinic hakkındaki görüşlerini öğrenmek isterim...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mehmetthedum

@atalay  anlattığınız bu kurguda şenol hoca kısmen ismail'e de bir özgürlük vermiş gibi. Gerçekten beck'e nazaran çok ilerde oynadı ve oyuna katıldı. Bu sebeple ilk yarı ersan, ikinci yarı alexis iyot gibi kaldı çoğu maç. Beck'ten bol bol ters kademeler izlemek zorunda kaldık.

Sizin kurgu tanımınızdan yola çıkarak, en fazla orta saha çizgisine kadar çıkan, savunması ve ters kademeleri üst seviyede, oyunun hücum yönünde ise sıfıra inmek yerine pas istasyonu olan veya ters kanada uzun diagonal pas atabilecek , oyun aklı üst seviyede beklerle oynamamız mı lazım? Doğru mu anladım.

O zaman zaten caner bize olmaz, Beck'in solağı olur. İsmail de anca yedek olur.
[ Son Düzenleme: 31 Mayıs 2016, 03:01:37 mehmetthedum ]
Beşiktaş her zaman mahallenin büyük abisidir.

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Simdi sampiyonlar liginde ismaili'mi izleyecegiz solbekde :akuma:
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı atalay

@atalay strinic hakkındaki görüşlerini öğrenmek isterim...

2 Avrupa ligi maçı dışında izlemedim. Bilemiyorum.@tangaz

Çevrimdışı AtayD

Beyler N'koulou yu elimizden kacırmamamız gerek, forumda bazı arkadaşlar sırf "hızlı stoper" denmesine kıl olmuş ama bu adamda hızdan da fazlası var;
*Taktiksel farkındalık
*Dirayet
*Kararlılık
*Ust duzey top teknigi
*Ofansif formasyonlarda (ozellikle 3lu savunmalarda) fullback gorevi gorme, yani bi o kadar da versatil
*Mental ozellikleri de goreceli olgun
Bazıları 1.80 boyu olmasına da takmıs ama cok zayıf bi arguman bence  :olmaz, zaten sıcrama kabiliyeti onu kanımca elit bir stoper yapan unsurlardan biri:)

Çevrimdışı atalay

İsmail'in oynama sebebini kendimce belirttim. Savunmacı tiplemelerine; ön bölgedeki oyuncuları ve orta saha kurgusunu görmeden karar vermek zor. Fakat bugünkünden daha çok hücumun parçası olmalılar. Savunmacıların geriden oyun kurma becerisi yüksek olmalı. ŞL'de kaliteli ön alan baskılarını kırmak zor olacak. Bu yıl ligde bile zorlandık. @mehmetthedum

Çevrimdışı 38life

Jannik Vestergaard

Çevrimdışı AtayD

Ki nkoulou kalibresinde bir oyuncu icin 2,5m€ yıllık ucret ve 4m€ imza parası cok makul rakamlar, rhodolfom veya marcelo ile tandemi efektif bi sekilde olusturabilecek her ikisinin eksiklerini rahatlıkla kompanse edebilecek bi isim.

Etiketler: