Isin cok fazla romantik kismina onem veriyorusn Nemci abi. Yazdigin seyler Olcay'in defolari ile alakali degil.
Kendince onemli olan ozellikleri, Olcay'in oynadigi mevkide bir oyuncu icin gereken en temel ozellikleriden ustun kiliyorsun, ki bu temel ozellikler Olcay'da eksik. Hata burda. Olcay'in ek ozellikleri olabilir. Pozisyon almasi gayet iyi, press yapiyor. Lakin bunlar yeterli ozellikler degil, ki bunlar da bile ek parantez acabilirsin. Pozisyona girip hunharca harciyorsan ne faydasi var? Press yapip topu kapamiyorsan, ikili mucadeleyi kazanacak kadar guclu degilsen ne faydasi var? Olcay'in ligde yaptigi o pressi Avrupa'da yaptiginda rakip 1 pas oyunu ile hem Olcay'i, hemde yardim eden oyuncuyu oyundan dusurerek bombos alan birakir kullanima acik. Bunun ornegini ligde bile gordugunuz halde, nasil "Olcay press yapiyor" diyerek ovuyorsunuz?
Demin saydigin Avrupa maclari. Tottenham, Arsenal, Liverpool. Olcay'in Liverpool macinda 1 olumlu hareketini gosterebilirmisin? Arsenal macinda defansini cok ovdugunuz Olcay'in Alexis'in golunde rakip atak olusurken yuruyerek, lakayt sekilde alanini kaybedip bundan saniyeler sonra o bolgeden Alexis'in gol attigini unuttukmu? Spurs macinda harcadigi onca pozisyon, Lloris yerdeyken atamadigi golleri cabuk mu unuttuk? 3-4-3 oynayan takima karsi 1 olumlu ofans hamlesi olmazken, rakibi daha BPL'de az sure almis 19 yasinda cocugun karsisinda acinacak hale dustugunu unuttukmu? Olcay her Avrupa macinda o seviyeden cok uzak oyuncu oldugunu gostermisken, bu saydigim takimlar ile ayni seviyede ve daha iyilerine karsi bu oyuncu ile cikmanin yeterli olacagini dusunmenin mantigi nedir?
Cok basit:
Olcay'in top kontrolu iyimi? Hayir.
Olcay'in 1e1'de adam gecme ozelligi varmi? Hayir.
Olcay'in ani hizlanmasi varmi? Hayir.
Olcay'in orta ozelligi varmi? Hayir.
Olcay'in ara paslari varmi? Hayir.
Olcay'in uzaktan etkili sutlari varmi? Hayir.
Olcay'in bitiriciligi iyimi? Hayir.
Su an bir kanat oyuncusudan bahsettiginiz unutmayin.
Kalin yaptigim kisima gelince. Koskoca Chelsea kulubunun dunya yildizi Hazard geri donuslerinde aksadigi icin Mourinho'dan firca yerken, Olcay Sahan'i "defansa yardim ediyor" diyerek goklere cikaran ben degilim.
ben çıplak gözle izlemeyenle olcayı tartışmam kardeşim
bire birde adam geçer top kontrolü iyidir gayet iyi hızlanır orta özelliği var takımın oğuzhandan sonra en iyi ara pas vereni
uzaktan şut atmıyor bitiriciliği zayıf ama attığı bütün gollerde tekniktir kaçırdıklarıda kaleciler o vurunca illah kesiliyor
şansızlığı bu milli maçtada vurduğu top çok ustaca ve kalecinin ters köşesinedi ama çıkarttı kaleci
ben kesinlikle şu hayır yazdığın şeylere art niyet derim.
zaten son vuruşları mükemmel olsa burda tutamayız adamı
birde takım düşerken o motivasyonla topluyor takımı mesela akhisar maçında gelen bir puan
varya işte onu olcay getirdi bunu sadece o maçta olanlar bilir. moralmen düşmüş taraftarı bile tribüne gelip ateşledi
oyuncuları resmen itti akhisar kalesine doğru bizim o gün beraberliği almamız şampiyonluğu getirdi
dedim ya olcayı tartışmak için onu canlı izleyeceksin Bu takımın takım olma ruhudur olcay
bu takım bütünse onun sayesinde bütün şimdi onun yanına cenkde geldi birde kimse değerini bilemedi ama ersan vardı.
bu özellikte.
@Mehmet57şaka demiyorum bunu bu takımda herhangi bir oyuncumu olcaymı dersen ben tercihimi olcaydan yana kullanırım.
herhalde bir tek sen bilmiyorsun futbolu 3 hoca geldi ve hiç biride olcaydan vaz geçmedi. Bu bile ne kadar değerli olduğunu gösterir
adamı düşün sahadan alamıyorlar beke koyuyorlar sırf sahada kalsın takımı itsin diye
yoksa bek çıkart olcayı beke al bundan daha saçma bir şeymi olur en kötü bek performansı bile olcayın bekliğinden iyidir ama
hoca çıkaramıyor sahadan onu. Akhisardada aynısını yaptı cenki oyuna sokacak olcayı çıkaramadı serdarı çıkardı olcayı oraya aldı
olcayda ordan takımın morali düştüğünde resmen ateşledi.