bu forumda boyko,boyko diye gece gündüz kampanya yapıp boyko aşağı boyko yukarı diyip günlerce kafamızı ambalaj yapan arkadaşlar soruyorum , biz bu sene boykoyla şampiyon olurmuyduk?
Ben boyko diyenlerden değil, tersine 2 yıldır "Adler, olmadı Ospina" diyenlerdenim. Ama bu soruna cevap vermek istiyorum; olurduk. Çünkü biz tuttuğumuz ile değil, attığımız ile şampiyon olduk. tolga'nın bu yıl ilk yarı zaten fecaat. 2. yarın benim hatırladığım 3 kurtarış var kritik;
1) rize maçında penaltı
2) Gs maçında Emre Çolak'ın kaçırdığı (ki yine ters köşeye yatmıştı, emre kötü vurdu da gol yemedik)
3) Osmanlı maçında biz 2-0 önde iken çıkardığı karşı karşıya
Gs maçı hariç diğerlerinde zaten önde idik. Hepsini geçtim, Osmanlı maçında golü gözümüzün önünde yedi: yine boşa çıktı ve top Webo'nun önünde kaldı. Ki zaten Tolga'nın iyi diyebileceğimiz 2 özelliği var;
1) Yan top
2) Çizgi kaleciliği
Bunlar dışında Tolga yüzünden net zarar gördüğümüz son 2 yılda en az 15 maç sayarım. Hatalı yan toplar, boşa kaleden açılmalar, arkadaşları ile uyumsuzluk, çok kötü pas dağıtımı, en kritik zamanlarda yediği hatalı goller.
akhiasr maçında o kadar kötü olmasa daha o maçta şampiyonluğumuzu ilan ediyorduk, kaleyi Allah korudu. Başka açıklaması yok.
boyko da olsa yine Tolga gibi 2-3 kritik kurtarış yapardı, yine tolga gibi abuk subuk başka maçlarda goller yerdi.
Tolga ile belli ki sözleşme uzatılacak, yapacak bişey yok. en azından EUR 1 milyondan fazla vermeyelim de yine krize girmeyelim. yoksa görünen köy klavuz istemez; seneyede Tolga bizi çıldırtmaya devam edecek, yine en kritik maçlarda en kötü golleri yiyecek. Adamın normali bu.
Haa, sen bu fahiş hatalar beni rahatsız etmiyor, kalsın diyorsan tabii ki senin bakış açındır. birşey diyemem. Benim (ve biliyorum ki benim gibi düşünen çok taraftar var) açımdan ise Tolga meselesinin net ve kesin bir şekilde kapanması gerekiyor. Kulübümüzde herkesin bildiği problemler sebebi ile vasatlarla oynamak zorunda kaldık. Bundan sonra en kısa zamanlarda vasatlardan kurtulmamız gerekiyor. Bu adamlar milyonlarca eur para alıyor. Sadece 2 maçta aldıkları maç başı ücretler ülkenin %90'ının 1 yıllık maaşından fazla. bu kadar rahat yaşayan adamlar, türkiye'nin en büyük 3-5 markasından birini temsil ediyorsa bu kadar rahat olmamalılar. Herşeyin bedeli olmalı.