Maçı televizyondan seyredenler akustiği beğenmemiş ama gerçekte iş bambaşka. Oldukça iyi stadın akustiği, İnönü'den çok daha baskılı bir ortam var.
En korktuğum şey sesin boğulmasıydı, öyle bir sıkıntı yok. Gayet net, anlaşılır ve gümbür gümbür ses çıkıyor.
Ses sistemi içeriye ilk girdiğimizde oldukça iyiydi. Sonrasında eski açıktan gelen şikayetle önde duran kolonları kapattılar ve ses boğuk bir hal aldı, anonsların bir kısmı anlaşılmadı. Eski açığa rahatsız edecek derecede ses gittiği için şikayet olmuş diye duydum, o yüzden kapatılmış öndeki kolonlar. Önümüzdeki maça kadar bunun ayarını rahat bir şekilde yaparlar.
Alt kattaki localar iyi ki 3 yıllık satıldı, bu mevcut düzende çoğu kişi seneye yeniletmezdi. Numaralının bir kısmı hariç locaların tamamı maçı ayakta seyretmek zorunda kaldı. Tribünle loca arasında bir sıra boşluk bırakmaları gerekiyordu bana göre, şu anda öndekiler ayakta durunca locadakilerin oturarak sahayı görmesi mümkün olmuyor.
Bu arada, alt kattan bakınca eski açık fotoğraflardaki kadar rahatsız etmedi, kötü durmuyor. Hatta, yeni açık kadar olmasa bile heybetli duruyor

Çarşı konusunda çok fazla genelleme yapılmış, kulaktan kulağa dolaşan şeyler bilgi olarak sunulumuş.
Pasolig protestosunun biçimini ben de yanlış buluyorum, maçlara gelmemek kesinlikle bir protesto biçimi olamaz, taraftar her şartta takımın yanında olur. Bununla beraber, yıllarca otobüslerle Antep’ten Trabzon’a Doğu Avrupa’ya her yere gitmiş insanlara olimpiyat uzak geldi ondan gelmediler maçlara demek çok da mantıklı değil. Protestonun bitiş tarihi manidar diyebilirsiniz ama mahkeme nihai kararı daha yeni verdi. Ayrıca içlerinde uzun süre tribün cezaları alanlar vardı ve hepsi maçlara gelmiyor değildi (bkz Şevşek Ali).
Diğer konularla ilgili de, tribünlerimizde Çarşı’dan çok daha “tehlikeli” gruplar olduğunun farkında olalım, her kötülüğü Çarşı’ya yamamanın alemi yok.
Bence her statta bir tribün ya da en azından bir bölümü ateşli taraftara ait olmalı. Bizde yeni açık üst kat bunun için ideal, sahaya hakimiyeti de gayet iyi.
Bu sezon ve önümüzdeki sezondan iş geçti artık ama sonraki sezon için böyle bir karar alıp bunu duyururlarsa herkes ona göre kombinesini alır ve ne koltuk tartışması yaşanır ne de ayakta durma/oturma/bağırma tartışmaları. Kapalıda da numaralıyla aynı fiyatı ödeyen insanlar aileleriyle maçlara gelebilir, kendi koltuklarında oturur istedikleri zaman da tezahuratlara katılırlar.
İki türlü tarafta da ihtiyacımız var, kimseyi stadın dışına itmeye çalışmaya gerek yok.