Eski açıkla Yeni açık karşılaştırması
işte bu butun obitasın kabahatlarını acıklayan bir resim:)) bosuna necmi abi demyordu yavas bunlar diye,, oyle alanda kocaman değil:((
Bu topa hiç giresim yoktu ama biraz simetri takıntım olduğu için girmek durumunda kaldım
şu şekilde bakmak lazım, çalışılan alan itibarı ile. yani resmin otadan yarısına ve alt kısmına bakmak lazım. hatta biraz detaycılık olacak ama saha ile tribün arasındaki
boşlukları da çıkartmak lazım. öyle demeyın orantıda fark ettirir
saygılar
Direk AutoCad projeyi ters çevirip orta göbekten üst üste getirirsen eşit ölçü çıkar
resimde dikkat edersen saha çizgileri bile üst üste eşit birşekilde gelmiştir
resim şu anda yapılan alanların birbirleriyle mukayesede gerçek ölçüleridir
ama bir şeyide kabul edelim ebat burda önemli değildir mavi görünen bölgeler
işçiliğin nispeten az olduğu bölgelerdir eski açıkta tribün altında dar alanda çok fazla detay var
burda işçiliği zorlaştırıyor ve kolonlar çoğunlukla dikdörtgen buda işçiliği arttıran bir konu
yeni açıkta kolon sayısı çok ama çoğu oval kolon olduğu için imalatı kolay diğer taraftan
çok fazla metrajda tek yüz perde var işlerinin en zor kısmı bu birde daha başlamadıkları gümüş suyu
tarafında rampa var oda obitaşı zorlayacak ama obitaştaki sorun işinin büyüklüğü değil
yeterli eleman çalıştıramaması işe göre eleman çalıştırırsın bir anlaşma yapıyorsun bir
bitim süresi var sende ekibini ona göre düzenlersin ama obitaş taşıma suyuyla değirmen
döndürüyor yavaşlıktaki sorun belli yeterli elemanı olmaması düne kadar bu kalıpçılarda kendini
hissettiriyordu artık demircilerdede eksiklik kendini gösteriyor ben değerlendirmemi çiçeklere
bakıpta yapmıyorum yaptığı işe bakıyorum bir avuç adamı var onlarıda aciliyetten dolayı
gümüşsuyu tarafına çektiler öbür taraf durdu bu şekilde çiçekler numaralıyı bitirir genede
yeni açık bitmez gidişat onu gösteriyor 20 - 30 kalıpçıyla bu iş bitmez o kadarı bile elinde tutamıyor
sorun bu
@ERAY G