o sistem gene olucak ama seyirciler tribünde olucak ben böyle biliyorum yanlisim varsa abilerim düzeltsin 
Evet öyle olacak seyirciler tribünde konser alanı stad içinde olacak
Benim hatırladığım iki farklı sahne alternatifi olacaktı sanki. Birinde sadece tribüne seyirci, diğerinde tüm stad, büyük konserler için. Emin değilim.
Herkese günaydın, konser sistemi nasıl olacak hiçbir bilgim yok ama dediğiniz gibi seyirciler tribünde, sahne sahada sistemi olmaz, olamaz. Neden başarısız olacağını elimden geldiği kadar açıklayayım;
-Hatırlarsanız, 2013'de Vodafone "İstanbul Calling" adıyla konserler düzenlemişti. (Maalesef tamamına yakını Gezi direnişi yüzünden iptal edildi)
O organizasyonda gelen ve iptal olan gruplardan bazıları;
snoop dog
tiesto
the national
the prodigy
30 seconds to mars
sigur ros
kesha
iron maiden
placebo
nas
the xx
Bu grupların/sanatçıların hiçbiri sahne sahada seyirci tribünde izlenecek tarzda değil. Çok zorlarsanız, belki ama belki Sigur Ros ve the XX olabilir ama zaten bu grupların kitlesi böyle bir şeyi kabul etmez. Konsere gelen fanlar gruba ve sahneye yakın olmak, ayakta hoplaya zıplaya eğlenmek ister. Üstelik insanlar heryer beton, çim yok diye küçükçiftlik parkı sevmiyor, şehrin göbeğindeki kçp yerine Parkorman'ı istiyor.
Çok büyük gruplar haricindeki gruplara saha içi de açılamaz çünkü ortalama 5-10bine çalan gruplar çoğu. Ne maliyetini karşılayabilir ne de grupların menajerleri böyle büyük bir riski göze alabilir. Açık konuşmak gerekirse Türkiye'de tek başına stad konseri yapabilecek grupların sayısı bir elin parmağını geçmez.
Bu şartlarda, ancak Tom Waits, Bon Dylan gibi kitlesi ve müziği belli sanatçılar sahne sahada seyirci tribünde konserleri verebilir ancak zaten İstanbulda bu tarza yönelik konser salonları var. Çok gelir belklediğimiz bu konserler nasıl olacak ben de merak ediyorum.