Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8314070 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Haldun

yeni açıktan iki ay önce bile değil ama hadi kırmayayım seni iki ay önce olsun eski açık değil kapalı başladı obitaş girdiğinde çiçekler kapalının ilk loca katında kalıp çakıyordu  obitaş yeni açığa girdiğinde yaparken eski açığa fore kazıklar çakılıyordu kulelere 10 metre yanaşma yasağı vardı şu an bile rampa yüzünden ilerleyemiyor eski açıkta sürekli engel vardı çok küçük dediğin eskiaçık boyu yeni açıkla aynı enide eski açık 65 metre yeni açık sivri kısmı saymazsak 75 metre evet dökülen beton anlamında fazla ama kalıp işçiliği bakımındanda eski açık daha zor birde hesaplara yoluda sokarsak emin ol beton olarakta yeni açığa yaklaşır yeni açığın yavaş olmasının tek nedeni obitaşın işi sallamaması bir ay konteynır yerleştirdiler ondan sonra 20 demirciyle iki ay oynadılar ama tabi bu tempoyu düşünürsek gene iyi iş çıkmış ama açık ve net söyleyeyim şu anki tempoyla obitaş yeni açığı 6 ayda bitiremez acil hızlanmazsa bu inşaatın kabası marttan önce bitmez bunu seni kızdırmak için söylemiyorum gerçek olan bu çiçeklerlede mukayese etmiyorum ve son dönem obitaşın temposu eskiye göre turboya bağlamış gibi ama genede büyük sıkıntı olacak adam arttırmaları lazım yapacak iş var yapacak adam yok bu gün mabetlede konuştum şu an obitaşın temposundan oldukça memnunlar ama emin ol söylenen tarihler için yetmez yedi ayı doldurdular sekizinci ayı yemeye başladılar ve daha işlerinin %40 ını yapmadılar gerisini sen düşün @aktar_ismail
agzina saglik abi :ok:

Çevrimdışı Deniz

Hesaplarda bir hata olmazsa,  zor olmasını gerektirecek birşey yok bence. Neden sence zor olacak ?
Lokasyon abi.Stad gerçekten zor yerde ve dışardan müdahaleye kapalı.Çatı için gelecek malzeme ve aparatlar da cabası.Vinçlerin montajı ve demontajı falan sıkıntı olacaktır..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Necmi

Eski açık ocak ayında başladı,  tam kapasiteye başlama tarihine göre hesap mı olur?  O zaman en hızlı obitaş,  1 ay önce başladı inşaata  :lol:
o zaman yeni açık eski açıktan önce başladı hatırlarsan çiçekler eski açıktan önce yeni açığa başladı kuyuları açtı temel hazırlıklarını yaptı
neresinden tutsan elinde kalır bir kuyuyu kalıplamak için obitaş 2 ay bekledi çünkü elinde kalıpçı yoktu eğer öncesinde çiçekler kuyuları kalıplayıp betonlamasaydı demekki hiç başlayamayacaktı  :D

Çevrimdışı Necmi

Çevrimdışı Engin

o zaman yeni açık eski açıktan önce başladı hatırlarsan çiçekler eski açıktan önce yeni açığa başladı kuyuları açtı temel hazırlıklarını yaptı
neresinden tutsan elinde kalır bir kuyuyu kalıplamak için obitaş 2 ay bekledi çünkü elinde kalıpçı yoktu eğer öncesinde çiçekler kuyuları kalıplayıp betonlamasaydı demekki hiç başlayamayacaktı  :D
Bunu bilmiyordum  :busted_cop: Necmi abi pimi çekti ortaya bıraktı  :D
Kargalar Sürüyle Uçar, Kartallar Yalnız...

Çevrimdışı Efe

tam 11 kiriş yapımda şuan numaralıda bayrama kadar alt katın 11 kirişide hazır olmuş olcak bana göre diğer 3 kirişi eski açıkla birleştiğinde yapılabilecek  :ok:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı capo di capi

@capo di capi sana gelen özel mesajlarda bilgilendirme yapsınmı diğerlerini hallettim

Özel mesaj bildirimi kalabilir. Çok teşekkürler Necmi abi.  :ok:
Süleyman Seba Ölümsüzdür

dur kaçma hızımı alamadım :evillol:

Necmi abi ocak ayında biter bu iş,  aha bak buraya yazıyorum.  Çatı işi @Deniz 'in dediği kadar geç mi biter sence?

Çevrimdışı ALI RIZA

Abi çatı minimum 5 ay  :tabe:
çatı imalatla 5 ay :) montaj gerilme yerleştirme taş çatlasın 2 ay ama montaj gerilme 1 ay

Çevrimdışı Necmi

+ emekçilerin kalacak yer problemi yeni açık arka tarafa konteyner bırakılsaydı belediye alanına obitaş işçi sayısı vs artardı ama olmuyor 1 şerit kapalı malesef  şehrin en işlek yerinde o stad öyle yada böyle bitiyor....  :bandit:
obitaşın az konteynırı yok orda o konteynırları dolduracak adami bulsunlar yeter bence

Çevrimdışı Efe

Bunu bilmiyordum  :busted_cop: Necmi abi pimi çekti ortaya bıraktı  :D

o bomba patlayalı çok oldu 5-6 ay :lol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Abi çatı minimum 5 ay  :tabe:

deniz çatı gerilme timsah arenada 2,5 ay sürdü biz yeteri kadar adam çalıştırabilirsek bunu kısaltabiliriz üst kaplama ne kadar zaman alı bilemem ama çelik halatlar 2 ay civarında havaya kalkar diye düşünüyorum  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Engin

o bomba patlayalı çok oldu 5-6 ay :lol:
:) ben onu kaçırmışım demekki  :) ama yiğidi öldür hakkını ver Obitaş ın son bir aylık gidişatı gayet iyi bir tık daha arttırabilseler hiçbir sorun kalmayacak
Kargalar Sürüyle Uçar, Kartallar Yalnız...

Çevrimdışı Necmi

Necmi abi ocak ayında biter bu iş,  aha bak buraya yazıyorum.  Çatı işi @Deniz 'in dediği kadar geç mi biter sence?
hayır montajı iki ikibuçuk ay sürer diyorlardı imalatı zaten yapılıyor denizin söylediği toplam süre sorun bence kabanın bitmesinde olacaktır
prekastlarda kabanın bir parçası ocakta kaba bitse prekastların bitmesi martı bulur prekast montajı bitmeden çatı gerdirmeye başlayamazlar

Çevrimdışı Necmi

Özel mesaj bildirimi kalabilir. Çok teşekkürler Necmi abi.  :ok:
tamamdır düzenlemeyi o şekilde yaptım :ok:

Çevrimdışı Efe

:) ben onu kaçırmışım demekki  :) ama yiğidi öldür hakkını ver Obitaş ın son bir aylık gidişatı gayet iyi bir tık daha arttırabilseler hiçbir sorun kalmayacak

tabi normal temposu bu ilk  başladıklarında böyle gitselerdi şuan yeni açık bitmişti 3 ay sıkıntılarla geçti o zamanlar şimdi çoğu gitti azı kaldı diyelim bu hızla 3-4 aya biter gibi görünüyor yeni açık :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

deniz çatı gerilme timsah arenada 2,5 ay sürdü biz yeteri kadar adam çalıştırabilirsek bunu kısaltabiliriz üst kaplama ne kadar zaman alı bilemem ama çelik halatlar 2 ay civarında havaya kalkar diye düşünüyorum  :)
çatı imalatla 5 ay :) montaj gerilme yerleştirme taş çatlasın 2 ay ama montaj gerilme 1 ay
Çatı işlerinin sıfırdan başlaması ve tamamen bitmesi yaklaşık 5 ay sürüyor brezilyadaki bütün stadlarda öyle sürdü  :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Brezilya'daki tüm işler 2-3 kat yavaş yapıldı zaten @Deniz . Türkiye'de bu işler çok daha hızlı yapılıyor.

Çevrimdışı Efe

Çatı işlerinin sıfırdan başlaması ve tamamen bitmesi yaklaşık 5 ay sürüyor brezilyadaki bütün stadlarda öyle sürdü  :)

evt bu şekilde olabilir baştan sona 4-5 ay makul bir süre ocakta parçaların yerleştirilmesine başlansa biten tribünlerden kapalı ve eski açıktan diyelim 2 ay sürüyor ortalama bu süre içinde diğer 2 blokta hazır hale gelir onlarada montaj yapılır 3 ay içinde çatı havaya kalktı diyelim mart sonu gibi kaplamada 2 ay sürse mayıs sonunda vinç minç çıkar stadın dış görüntüsü tamamlanmış olur haziran temmuz ve ağustos aylarıda çim koltuk vs için gayet yeterli şunu söyleyelim mayıs sonunda çatı bittiğinde stad yeni sezon için tam olarak hazır olacak demektir mayıs sonu kritik gün :ok:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

Brezilya'daki tüm işler 2-3 kat yavaş yapıldı zaten @Deniz . Türkiye'de bu işler çok daha hızlı yapılıyor.
İnşallah abi ama ben hala 5 aydan önce bitmeyeceğini düşünüyorum .Timsah arenada da çatı için ilk aparatlar mart ayında geldi yanılmıyorsam.6 ay olacak daha çatı bitmedi

Çevrimdışı Deniz

Yani demek istediğim çatıyı yapan firma da bir anda 100 kişi ve 5-6 vinçle gelmeyecek stada :).yavaş yavaş geliyorlar aparatları kuruyorlar sonradan sayıları artıyor bu da yaklaşık 5-6 ay gibi bir süreyi buluyor

Çevrimdışı Deniz

Hatta timsah arenada çatı eylül 2013 te başladı 1 sene oluyor hala bitmedi çatı  :) bakın ilk vinçler ve iskeleler görünüyor

http://www.bursaspor.org.tr/bs/timsaharena/fotolist.php?id=24

Çevrimdışı Deniz

İsmail abi moralini bozmak istemem ama Brezilyadakilerden çok daha yavaş bizim ülkede bütün işler.Malum burası Türkiye..Brezilyadaki hızda yapılsa yeter bize 5 ay iyi süre.Bak bursa 1 senede 1 çatı yapamadı.Ben iddiamın arkasındayım 5 aydan önce çatı imkansız zaten başkan da her fırsatta olayın en zor kısmının çatı olduğunu söylüyor..

Çevrimdışı Necmi

İsmail abi moralini bozmak istemem ama Brezilyadakilerden çok daha yavaş bizim ülkede bütün işler.Malum burası Türkiye..Brezilyadaki hızda yapılsa yeter bize 5 ay iyi süre.Bak bursa 1 senede 1 çatı yapamadı.Ben iddiamın arkasındayım 5 aydan önce çatı imkansız zaten başkan da her fırsatta olayın en zor kısmının çatı olduğunu söylüyor..
iyide bizi bursaylamı bir tutuyorsun bursa bu gidişle iki sene daha bitmez nedir bu ülkemizi kötüleme merakınız anlamıyorum inşaat sökterinde dünyanın en iyilerindeniz ne olmuş burası Türkiyese dönüp etrafınıza bir bakın derim şantiyeler nasıl hızla yükseliyor ezberlemişsiniz bir şey Burası Türkiye burda özel sektör son sürat ilerliyor bir çok konuda dünya standartlarının altında değiliz heleki inşaat sektöründe lider ülkelerden biriyiz birde şu kendimizi kötüleme huyundan vaz geçsek çünkü o konudada lideriz kimisi çıkar vodafonun dünyadaki en büyük yatırımım dediği stadı toki kondularla mukayese eder sen çıkarsın almanların yapacağı çatı için bizi kötülersin iyi biz kötüysek yabancılar iyiyse çatıyıda yabancılar yapacak zaten sorun yok o zaman

Etiketler: