Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8343300 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
aktar baba ;  çiçeklerciyiz ölümüne   :sevinc
Çiçeklerin yaptığı iş ortada ona lafımız olamaz ama obitaş'ın son 1 ayda yaptıkları da ortada. 9 aydır çiçekler inşaat çalışıyor sence sadece yeni açığı yapsalardı biter miydi yeni açık?

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

@Sezgin Cengiz bey belki bu konuda bize yardımcı olur  :)

En son paylaştığım beton metrajını güncellemedim ama güncellediğim zaman tartışmaya son vereceğinize söz verin. :)

Çevrimdışı arda

Tribünlerin üst sınırı, çatıyı taşıyacak kiriş hizasına gelmeli. Sonuçta çatı ile tribün arasında planlanmış bir mesafe var. Eğer yeni açık bahsettiğin yerdeki alanı kapatacak kadar basamak eklenecek olsaydı(aşağı yukarı 10 basamak) çatı ile tribün arasında planlanmış mesafe diye birşey kalmazdı.

Işte bende onu merak ediyorum çatı yükselemez değil mi? ordaki pay kuleleri geçtiği için hiç birtürlü kullanılamayacak yani.
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı Tolga

çiçekler obitaş en büyük BEŞİKTAŞ  :D
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

@mustafa_(87) ve @Deniz sizlere de soruyorum aynı soruyu.

20 aralıktan bu yana çiçekler inşaat sadece yeni açığı yapıyor olsaydı bitirebilir miydi yeni açığı?

Bence bitiremezdi çünkü sadece 5 ay tribünün diğer tarafındaki hafriyatın alınmasını bekleyeceklerdi tıpki obitaş'ın beklediği gibi.
İkincisi kasalarına diğer 3 tribünü yapmak için aldıkları paradan daha az para gireceği için daha az işçi çalıştıracaklardı. Zaten daha dar alanda çalışacakları için ister istemez daha az işçi çalıştıracaklardı.
Ayrıca obitaş'ın 20 aralıktan 3 ay sonra işe başladığını da hesaba katın lütfen.
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2014, 00:11:42 aktar_ismail ]

En son paylaştığım beton metrajını güncellemedim ama güncellediğim zaman tartışmaya son vereceğinize söz verin. :)

söz  :tabe:

Çevrimdışı Anıl

Algı felan değil.  Cevabı oldukça basit.
Çicekler şu ana kadar ne kadar iş yaptı ortada,  yeni açığın bittiğinde ne kadar olacağı da ortada.  Bunları kıyaslamak yeterli.
İsmail abi Obitaş şuana kadar 23.700 m3 beton dökmüş bunun 15.600'ü temel betonu daha da bişey demiyorum :)

Çevrimdışı sallapati

aktar baba obitaş dikine çalışmıyor ve çok fazla ince işe girmedi daha.. obitaş biraz ivmelendi ama bakalım dikine ne kadar hızlı gidebilecekler göreceğiz

Çevrimdışı Deniz

@mustafa_(87) ve @Deniz sizlere de soruyorum aynı soruyu.

20 aralıktan bu yana çiçekler inşaat sadece yeni açığı yapıyor olsaydı bitirebilir miydi yeni açığı?

Bence bitiremezdi çünkü sadece 5 ay tribünün diğer tarafındaki hafriyatın alınmasını bekleyeceklerdi tıpki obitaş'ın beklediği gibi.
İkincisi kasalarına diğer 3 tribünü yapmak için aldıkları paradan daha az para gireceği için daha az işçi çalıştıracaklardı. Zaten daha dar alanda çalışacakları için ister istemez daha az işçi çalıştıracaklardı.
bence de bitiremezdi ismail abi.obitaştan belki biraz daha fazla işçi çalıştıracaktı ama yine de bitirebileceğini düşünmüyorum.kaldı ki çiçeklerin performansını da yetersiz buluyorum.obitaşın yavaş görünmesinin sebebi sahaya indikten sonraki ilk 1 ay fazla organize olamaması ve hafriyat işlerinin fazla olması.özellikle son 3 aydır obitaş çiçeklerle aynı hızda çalışıyor ve yerine göre daha hızlı bile denilebilir.ama çalışmaları genelde arka tarafta olduğu için çok göze görünmüyor.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Işte bende onu merak ediyorum çatı yükselemez değil mi? ordaki pay kuleleri geçtiği için hiç birtürlü kullanılamayacak yani.

Yeni açığın eski açıktaki kulelerle bir ilgisi yok ki. Kuleleri geçmeme şartı eski açık üst tribünle ilişkili.

Çevrimdışı Tolga

Çevrimdışı Efe

döküm üstüne döküm yapılıyor bu aralar.. nazar değmesin

valla saatlerdir izliyorum giren çıkan kamyonun haddi hesabı yok bu ay çok verimli geçiyor yıl sonu kaba bitecek o kadar :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

İsmail abi Obitaş şuana kadar 23.700 m3 beton dökmüş bunun 15.600'ü temel betonu daha da bişey demiyorum :)
Temel betonu dökmek suç mu? ya da kolay bir iş mi sence? bir inşaatın en önemli yeri temelidir.
Bak mesela ne kadar zaman oldu numaralıda bir kat çıkılamadı, temel atma işi uzun sürüyor Anıl.

Çevrimdışı quentine83

hayır biz obitaş a bişey demiyoruz .ama sanki obitaş yeni açığı bitirmiş gibi bir durum yaratılıyor.yeni açığın daha çeyreği anca bitmiştir.nerdeyse 6 ay olacak.6 ayda çeyreği bittiyse ,Allah muhafaza 24 ayda falan anca bitecek tamamı.hadi o abartı oldu da 12 ayda anca bitecek gibi...
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Tolga

valla saatlerdir izliyorum giren çıkan kamyonun haddi hesabı yok bu ay çok verimli geçiyor yıl sonu kaba bitecek o kadar :icool:
tek dileğimiz o yıl sonuna kadar kaba inşaatın bitmesi  :)

Çevrimdışı sallapati

kaba %60 a dayandı

hayır biz obitaş a bişey demiyoruz .ama sanki obitaş yeni açığı bitirmiş gibi bir durum yaratılıyor.yeni açığın daha çeyreği anca bitmiştir.nerdeyse 6 ay olacak.6 ayda çeyreği bittiyse ,Allah muhafaza 24 ayda falan anca bitecek tamamı.hadi o abartı oldu da 12 ayda anca bitecek gibi...
Obitaş'ın şu ana kadar yaptığı iş metrekare bazında numaralı ve kapalının toplamının bitmiş hali kadar. Bunu biliyor muydun?

Çevrimdışı Anıl

Temel betonu dökmek suç mu? ya da kolay bir iş mi sence? bir inşaatın en önemli yeri temelidir.
Bak mesela ne kadar zaman oldu numaralıda bir kat çıkılamadı, temel atma işi uzun sürüyor Anıl.
Obitaşın yeni açığın tamamına temel atmasının neden bu kadar uzun sürdüğünü biliyor İsmail abi :) Hatta Necmi abi dünde söyledi tekrar. Neyse stad bitince herşey ortaya çıkacak nasılsa :bandit:

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Aranızdaki tartışmaya limon suyu sıkmak istemem ama temeller inşaatın en rahat bölümleridir. Çünkü temellerde kalıp işçiliği yok, kalıbı şaküle ve teraziye almak gibi bir derdi yok. Kalıpçının ise en hoşuna giden bölümlerdir. Betonu uzun sürer ama geliri en bol kısımlardır. :)

Çevrimdışı ALI RIZA

En sevdiğim budur @Efe en büyük BEŞİKTAŞ...!
Mesaj konu dışı olduğu için silinmiştir. Lütfen ilgili konu ve başlık içerisine mesajınızı gönderiniz.
Sohbetler için
http://besiktasarena.com/index.php?topic=336.750

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

@Efe resim bir harika dostum  :ok:

İyi geceler beyler  :ok:

Çevrimdışı Anıl

Aranızdaki tartışmaya limon suyu sıkmak istemem ama temeller inşaatın en rahat bölümleridir. Çünkü temellerde kalıp işçiliği yok, kalıbı şaküle ve teraziye almak gibi bir derdi yok. Kalıpçının ise en hoşuna giden bölümlerdir. Betonu uzun sürer ama geliri en bol kısımlardır. :)
Sezgin abi bir inşaat mühendisi, takdir forumun :tabe: :evillol: :evillol:

Temel atmaya mecburuz diyip geçiştireyim ben de :evillol:
Ama şunu söylemem lazım demekki çiçekler numaralıda çok yavaş ilerliyor, en basit iş olan temel işini bitirip 1.katı çıkamadılar  :evillol:

Çevrimdışı arda

Yeni açığın eski açıktaki kulelerle bir ilgisi yok ki. Kuleleri geçmeme şartı eski açık üst tribünle ilişkili.

Yok hocam kule dediğim çatıyı taşıyan kolonlardı küfteki taşla kaplanacak olanlar. Tribün seviyesi biraz yukarı çekilse çatı payı 7 metreydi sonra 4 dendi gerçi ama orda yeni açıkta yükseklik sınırlaması yok. yani o gri alandaki pay tribünlere verilebilir bi şekilde. 300 500 ne kadar etkiler kapastieyi kestiremiyorum gerçi ama.
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Etiketler: