Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8342231 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Deniz

icimde öle bi his varki stad bittiginde ne bize gösterilen maket ( lansman ) te nede anlatilanlarla hicbir alakasi olmayan bisi cikacak karsimiza...  : :by2:

insallah ben yaniliyorumdur...
çatı lansmandakine kıyasla kötü olacak çünkü lansmandaki gibi şeffaf bir çatı olmayacak malesef.ama ben kolonlardaki taş kaplamanın lansmandakine nazaran çok daha güzel olacağını düşünüyorum.yani dışardan bakınca çatı hariç bence daha güzel olacak
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Burak

Şimdi küçük yuvarlak içine aldığım kısım yer seviyesine ulaşmış, acaba orası o seviyede kalacak mı artık? Aynı şekilde diğer yuvarlak alan da o seviyeye çıkartılıp bırakılacak mı? Sanırım trübün o kadar geriye uzanmayacak :)

Çevrimdışı FARUK

Evet son kat orası sadece makette görünen yerlerde tasarım için bazı yerlerde son kat orta kısımda ise son 2 kat betonu atılmayacak ama bunlar oldukça küçük alanlar

Çevrimdışı Efe

perde bitti yanılmıyorsam temel betonlaması sürüyor :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

perde bitti yanılmıyorsam temel betonlaması sürüyor :)

İyi o zaman Efe sonunda beton azalıyor yatma vaktin yaklaşıyor. :lol:

Çevrimdışı Anıl

Çevrimdışı Necmi

çatı lansmandakine kıyasla kötü olacak çünkü lansmandaki gibi şeffaf bir çatı olmayacak malesef.ama ben kolonlardaki taş kaplamanın lansmandakine nazaran çok daha güzel olacağını düşünüyorum.yani dışardan bakınca çatı hariç bence daha güzel olacak
şeffaf olması güzel olması anlamına gelmezki mesela şeffaf çatıda ışık oynamaları yapamazsın daha açık ferah bir ortam olacağı için
rakip üzerinde baskı kuramazsın bence ışığı geçirebilen yarı şeffaf bir çatı daha makbuldür şeffaf çatı olup stadın uçaktan bakanlara veya süzerden bakanlara güzel görünmesimi önemli yoksa bizim baskı kurmamızmı önemli çatıdaki en büyük özellik sesi emip boğmaması ve yansıtabilmesi akustik açıdan mükemmelmiş
bence bu yeter gerisi süzerdekilerin göz zevkine hitap ediyor çatıda kullanılan malzeme direk bu iş için geliştirilmiş bir ürünmüş en son teknoloji

Çevrimdışı Deniz

şeffaf olması güzel olması anlamına gelmezki mesela şeffaf çatıda ışık oynamaları yapamazsın daha açık ferah bir ortam olacağı için
rakip üzerinde baskı kuramazsın bence ışığı geçirebilen yarı şeffaf bir çatı daha makbuldür şeffaf çatı olup stadın uçaktan bakanlara veya süzerden bakanlara güzel görünmesimi önemli yoksa bizim baskı kurmamızmı önemli çatıdaki en büyük özellik sesi emip boğmaması ve yansıtabilmesi akustik açıdan mükemmelmiş
bence bu yeter gerisi süzerdekilerin göz zevkine hitap ediyor çatıda kullanılan malzeme direk bu iş için geliştirilmiş bir ürünmüş en son teknoloji
Bence iş süzerdekinin göz zevkinden çok ötede @Necmi abi.mesela gs şeffaf çatı dedi sonra çelik yığını çatı yaptı.bizimki çelik olmayacak tabi ama yine de şeffaf kadar güzel olacağını düşünmüyorum.Tabi önyargıda bulunmak büyük hata olur çatı üretilince görecez nasıl birşey olduğunu belki bizim hayal ettiğimizden çok daha güzeli olacaktır.Ben çatıdan daha çok dış kaplamayı merak ediyorum.tüm kolonlar kaplanınca nasıl bir hal alacak acaba diye.çünkü stadın yanından bakınca çatıdan ziyade kolonlar göze çarpar.bence çok güzel olacaktır
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Necmi

Çevrimdışı murat

ittiaya girmedim orda yol yoktu proje olmadığını söylüyordu inşaatı yapanda olmadığını söylüyordu ama sonradan
orası değişti bundan birbuçuk iki ay öncesine kadar var olan hiç bir projeye uygun yapılmıyor orası yeni açıkta bayağı bir değişiklik oldu
ben konuşmamı projeye göre yaparım şimdi yeni açıkta camii yok sorarlarsa olmadığını söylerim ama yarın fikir değiştirirlerde camii
yaparlarsa yanlışmı söylemiş olurum bak bakalım yeni açık projesine şu anda yapılana benzeyen bir şey varmı CAD çizimlerindede
rampalar yok olmadığını gördüğüm bir şeye var diyemem herhalde önceki projede orda otoparkta yoktu 350 aracı tribün altlarına koymuşlardı
şimdi herhalde 650-700 araçlık en az otopark yapılıyor herhalde orda bir proje vardı duvara tosladı çevirdiler otopark yapıyorlar
yada alt girişten genel otopark çıkışı için izin alamadılar bilmediğimiz bintane nedenden proje değişikliği olmuştur

@Necmi abi projede giriş çıkış yok ise kendime pay çıkarabilirmiyim?burada söyleye söyleye yaptırmış olabilirmiyiz?

Vodafone Arena 20.08.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-24:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

www.youtube.com/watch?v=DN9ILVYYnFk

Time-Lapse Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.50
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2014, 03:33:35 TimeLapse ]
Destekleriniz için;
YouTube Kanalı
Twitter
Google+

Çevrimdışı Necmi

Bence iş süzerdekinin göz zevkinden çok ötede @Necmi abi.mesela gs şeffaf çatı dedi sonra çelik yığını çatı yaptı.bizimki çelik olmayacak tabi ama yine de şeffaf kadar güzel olacağını düşünmüyorum.Tabi önyargıda bulunmak büyük hata olur çatı üretilince görecez nasıl birşey olduğunu belki bizim hayal ettiğimizden çok daha güzeli olacaktır.Ben çatıdan daha çok dış kaplamayı merak ediyorum.tüm kolonlar kaplanınca nasıl bir hal alacak acaba diye.çünkü stadın yanından bakınca çatıdan ziyade kolonlar göze çarpar.bence çok güzel olacaktır
iyide sanki gs yaptı sonuçta toki yaptı gs sadece hayalini kurdu kimileri hayal kurar kimileri yapar
bizim çatıya harcadığımız parayla 3 kere gsnin çatısından yaparsın 17 M€ bir çatı için çok büyük rakam bununda nerdeyse
13-14 M€ sı kaplamaya gidiyordur belkide daha fazlası
çatıyı gs yapacak olsaydı şu an çatısız stadda oynuyor olurlardı onlar para bulup üstünü kapatamıyorlar kimileri stad
yapar kimileri çatı bile yapamaz aradaki fark bu çatıdan geçtim saha izolasyonunu yapıp hibrit çim koyamıyorlar
her kış havuz futbolu oynuyorlar bizde yerimizi devlete verseydik devletin yaptığı stadla yetinmek zorunda kalırdık

Çevrimdışı HollandaKartali

Arkadaşlar.. şöyle bir paylaşıma denk gelmiştim.. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? 70-80 milyon dolar gibi bir para alacakmıyız GSGM'den?

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi projede giriş çıkış yok ise kendime pay çıkarabilirmiyim?burada söyleye söyleye yaptırmış olabilirmiyiz?
senin yüzünden belkide AVM den olduk  :bandit:

Çevrimdışı Necmi

Arkadaşlar.. şöyle bir paylaşıma denk gelmiştim.. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? 70-80 milyon dolar gibi bir para alacakmıyız GSGM'den?

nerde buldun gs forumlarındamı :bandit: onlar bununla moral buluyorlar
eğer olimpiyatlara girseydik amerikan futboluna uygun bir stad yapacaktık yani tribünlerden biri büyük ihtimal yeni açık haraketli olacaktı
buda ciddi bir maliyet devlette bunu karşılayacaktı olimpiyat işi yatınca biz normal stadımızı yaptık devletlede bir işimiz kalmadı spor bakanı bas bas bağırıyor Beşiktaş kendi stadını kendi yapıyor diye Başkanımız açıklıyor devletin bir kuruş parası yok diye bunlara inanmıyorsunda gs forumunda yazılan bir yazıyamı inanıyorsun
devlet vermeye değil almaya bakıyor mesela arkadaki araziyide güya bize vermişlerdi bunuda söylediler hani nerde

Çevrimdışı murat

yazının son cümlesinde belirtildiği gibi kendimiz yapıyoruz devletten bir kuruş almyoruz.böyle bir konu olimpiyat alınsaydı olacaktı yanılmıyorsam.olimpiyat stadını gördükten sonra bize olimpiyat vermeleri pek mantıklı olmazdı zaten.

Çevrimdışı murat

senin yüzünden belkide AVM den olduk  :bandit:
maketlerde giriş hep vardı.projede neden yoktu? stadın otoparkına eski açık numaralı girişi hem yetersiz hemde her yönden girişe engeldi.sadece beşktaş yönünden gelenler için uygundu. yeni açıkta otopark girişi şartı.hatta sadece yeni açıkta olsa bile yeterli olurduavm ye .izin alınsaydı sadece giriş yapılır kalan kısıma avm yapılabilirdi.
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2014, 03:55:00 MURAT ]

Çevrimdışı manyak1903

buna ben de denk gelmiştim.bunun açıklaması vardı.kendi paramızla yapıyoruz.çünkü temlik veriyoruz.bu bir rapordu sanırım sonradan düzeltildi.dur bulursam bakayım.

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimdışı Necmi

maketlerde giriş hep vardı.projede neden yoktu? stadın otoparkına eski açık numaralı girişi hem yetersiz hemde her yönden girişe engeldi.sadece beşktaş yönünden gelenler için uygund. yeni açıkta otopark girişişartı.hatta sadece yeni açıkta olsa bile yeterli olurduavm ye .izin alınsaydı sadece giriş yapılır kalan kısamavm yapılabilirdi.
yok rampalar çok yer kaplıyor zaten makul olan şimdi yapılan öncekine anlam veremediğim için çok sormuştum ama hep
yok diye cevap aldım zaten hep diyordum ya yeni açık arkası soru işareti bir tek orada ne olacak bilmiyorum zaten 350 araçlık otopark
rakamı verdiklerinde onlarda bilmiyordu orayı :evillol: şimdi otopark kapasiteside artmış oluyor umarım başka kapasitelerde otopark kapasitesi gibi olur :D

Çevrimdışı manyak1903

http://www.bjk.com.tr/media/uploads/degerleme_imzali_rapor.pdf o rapor bu.diğer açıklamayı bulamadım.

hafif açıklamamsı bir şey."Stadın tüm işleri BJK İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından yaptırılacaktır. Tahmini keşif bedeli 95.000.000 USD olup, Ekim 2014 tarihinde stadyumun hizmete açılması planlanmaktadır."

aha bi de bunu buldum " ayrıca Gençlik  ve Spor Genel Müdürlüğü’nden (yeni unvanı Spor Genel Müdürlüğü) kullanma hakkını alan sıfatlarıyla stadyumun yıkılıp yeniden yapılması projesini yürütmekte olup, stadyumun inşaası hak sahibi BJK Derneği tarafından yaptırılacak, stadyum inşaatının finansmanı BJK Derneği tarafından karşılanacaktır"
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2014, 04:06:39 manyak1903 ]

Çevrimdışı murat

yok rampalar çok yer kaplıyor zaten makul olan şimdi yapılan öncekine anlam veremediğim için çok sormuştum ama hep
yok diye cevap aldım zaten hep diyordum ya yeni açık arkası soru işareti bir tek orada ne olacak bilmiyorum zaten 350 araçlık otopark
rakamı verdiklerinde onlarda bilmiyordu orayı :evillol: şimdi otopark kapasiteside artmış oluyor umarım başka kapasitelerde otopark kapasitesi gibi olur :D
bizim hesabımız kadar olsun yeter otopark gibi iki katı olmasına gerek yok yüzde 10- 15 civarında artış yeter :D belki 48 bin sefer tekrar edersek olur :evillol:

Çevrimdışı murat

projede rampalar yokmuydu? sonradan mı revize edildi? yoksa projede eksik bir kısım mı vardı?

Çevrimdışı Necmi

projede rampalar yokmuydu? sonradan mı revize edildi? yoksa projede eksik bir kısım mı vardı?
Ben projede şu an yapılan kadarını biliyorum sanırım 3.10 kodu buda ilk kat demektir yani şu anki rampanın yapıldığı kat
ve o projede bu rampa görünmüyor  :alala:

Çevrimdışı manyak1903

"en büyük özellik sesi emip boğmaması ve yansıtabilmesi akustik açıdan mükemmelmiş"
" çatıda kullanılan malzeme direk bu iş için geliştirilmiş bir ürünmüş en son teknoloji"

şu 2 cümle inşallah gerçek olur.

Çevrimdışı Necmi

Etiketler: