Ankara'da yaşadığım için
@bjk_mabet ile tanışma fırsatım olmadı ama izninizle kendisiyle ilgili bir gözlemimi paylaşmak istiyorum.
Kendisini bu yılın başında wow'da ilk paylaşımlarından bu yana takip ediyorum. Hepimizin merakla takip ettiği Vodafone Arena Projesinin içinde yer alan ve oldukça yetkili olmasına rağmen bu denli mütevazi birisiyle doğrudan iletişim kurabiliyor olmak hepimizi heyecanlandırmıştı. Bunca zamandır forumları takip eden bizler gereğinden fazla sır perdesiyle örtülü olarak yürütülen stadyum projesinden bilmediğimiz şeyler öğreneceğiz diye umutlanıp, mutlu olduk. Hayalimizde bir stada ilişkin ne beklentimiz varsa hepsini Vodafone Arena'ya yedirmeye çalıştık. 360 Derece scoreboard, teleskobik tribünler, gerektiğinde konser alanına dönüşebilen kayan zemin, yüksek kapasite, şeffaf çatı ve daha nice şey... Bunların hiçbiri en başından beri projede yoktu fakat Mabet bir biçimde bunların neredeyse tamamı mümkünmüş gibi gösterdi bize. Pek çoğumuz, birisi resmi makamları inandırmak için yaratılmış bir proje diğeri ise tamamen bizim isteğimize göre şekillenen iki ayrı proje varmış hissine kapıldık. Ne resmi sitedeki verilere, ne lansman görsellerine, ne de yetkililerin açıklamalarına inandık bjk_mabet'e inandığımız kadar. Ama şimdi düşününce fark ettim ki 9 aylık süreç boyunca stadyum tasarımına ilişkin mabet'ten öğrenebildiğimiz yegane şey ilk görsellerin aksine stadın tamamının üstünün kapalı olması oldu

Bunun dışında stadyum nasıl projelendirildiyse olması gerektiği gibi öyle bitti. Ama bjk_mabet bir biçimde bizi bu projenin parçasıymışız gibi, bu proje biz nasıl istiyorsak öyle biçimleniyormuş gibi göstermeyi başardı. Kötü de olmadı, bu sayede yepyeni dostluklar, besiktasarena gibi bir forum doğdu. Kendisine teşekkür ediyor, bu manipülasyon gücü önünde saygıyla eğiliyorum.
Ankara'dan sevgiler...