Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8329074 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Oktay

geçen gün karabüksporun uefa maçına denk geldim, maraton tribününün üst bölümüne uefa izin vermemişti çok dik olduğundan dolayı. şimdi gözümün önüne getirmeye çalışıyorum da sanki bizim kapalı üst oradan daha dik oluyor gibi. korkmuyor değilim.
O konuda rahat ol prekastlar yerlesince UEFA standartına gelir  :tabe:

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

tel örgü olmayacak zaten sadece gelen şutların taraftara zarar vermesini engellemek için şeffaf bir ağ gerilebilir
oda daha belli değil

Abi, o ağ kadar gereksiz birşey yok. İngilterede ağ mı var allah aşkına, adamlar zımba gibi vuruyorlar birde topa. Bizim trübünden daha da yakınlar üstelik. İnşallah hiç birşey koymazlar.

Çevrimdışı Oktay

hafriyat süresince böyle ciddi yağmurların olmaması bizim şansımızaydı herhalde :D
yoksa güzel bir gölümüz olurdu :tabe:
Necmi abi bide deniz bisikleti olsa gölde  iyi gezinti olurdu :D

Çevrimdışı serti67

Sahada alttan ısıtma olacak tribün konusunda bir bilgim yok tamamen mulak bir konu
necnı  abı kuleler arasındakı duvvar ne olcakk ııce nsaatın ıcıne gırdı yıkmak sorunlu olucak
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimdışı Necmi

geçen gün karabüksporun uefa maçına denk geldim, maraton tribününün üst bölümüne uefa izin vermemişti çok dik olduğundan dolayı. şimdi gözümün önüne getirmeye çalışıyorum da sanki bizim kapalı üst oradan daha dik oluyor gibi. korkmuyor değilim.
Orda izin verilmemesinin nedeni diklik değil güvenlik önlemi olmaması burda her anlamıyla UEFA standartlarına
göre yapılıyor ikinciside biz karabük değiliz standartlara uygun yapılmış dünyanın en güzel stadlarından birine yasak
koymak öyle kolay bir şey değil adamlar koca bir kitap yazmışlar standart belirlemek için bu stadda onların üstüne fazlasını koymuş
kaldıki böyle bir gerekçede madrit barcelona stadlarının üst tribünlerini kapatmaları lazım bizden önce onlar daha dik :)

Çevrimdışı Necmi

necnı  abı kuleler arasındakı duvvar ne olcakk ııce nsaatın ıcıne gırdı yıkmak sorunlu olucak
Yok neden sorunlu olsun dökülen kat betonlarının duvarla bağı yok tam tersine kuleleri
sağlama alır oranın hiç acelesi yok tek acelesi var daha doğrusu duvarın öne doğru yıkılma riski var
onuda arkadan dayamalarla sağlama aldılar eğer sökülen taşları kullanacaklarsa önce tek tek numaralandırıp
sonra fotoğraflarını çekip taşlara zarar vermeden çıkartmaları gerekiyor sonrasında duvar yıkılır

Çevrimdışı CanEmre

Banada kolonlara beton döküyorlar gibi geldi  :icool:
Epeydir betonlama devam ediyor, daha da edecek gibi. sanırım araya grobeton atılıyor. o kadar fazla kalıplanmış kolan olacağını zannetmiyorum orada  :alala:
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı TURKahvesi

rahat ol sen dünyanın en güzel statlarından biri olacak bizim mabedimiz

hatta şunu da belirteyim uefa'nın elit statları arasına girmesini bekliyorum

o derece bir beklenti içindeyim

Necmi hocam bir şey kafama takıldı

çatı için yeni açıktan eski açığa doğru bir eğim olacak gibi bir his oluştu doğru mu bu  :alala:

O kuleler nasıl tarihi eser oluyor, neye göre tarihi eser oluyor benim aklım hafzalam almıyor.
Ya 50 60 yıllık şeyin tarihi eserliğimi var, o zaman 60 yaşından büyük herkesi müzeye alalım biz. Bu nasıl mantık.

Çevrimdışı CanEmre

O kuleler nasıl tarihi eser oluyor, neye göre tarihi eser oluyor benim aklım hafzalam almıyor.
Ya 50 60 yıllık şeyin tarihi eserliğimi var, o zaman 60 yaşından büyük herkesi müzeye alalım biz. Bu nasıl mantık.
50 60 yıllık binalarını eskidi diye yıkarsan hiç bir zaman 500 600 yıllık binaların olmaz.
Kaldı ki bir şeyin tarihi eser olmasını ille de eski olmasıyla ya da mimarisiyle değerlendiremezsin. orada yaşanan olaylar da önemli.
Hele ki futbol tarihi olarak bakarsan inönü stadı her şekilde tarihi eserdir bence

@CanEmre Allah aşkına o kulelerde ne yaşanmış olabilir ki tarihi onem arzetsin. Stad desen kabulum de, kule ya bunlar, garip gureba birşey. Ne anlamı var ben cidden çözemiyorum.

Restore edip içini kullanılabilir yerler haline getirmemize izin veriyorlarsa yine bir nebze anlayacağım ama onada izin vermez bunlar. Dik kuleyi dursun orda, niçin? dursun işte..

Çevrimdışı serti67

Yok neden sorunlu olsun dökülen kat betonlarının duvarla bağı yok tam tersine kuleleri
sağlama alır oranın hiç acelesi yok tek acelesi var daha doğrusu duvarın öne doğru yıkılma riski var
onuda arkadan dayamalarla sağlama aldılar eğer sökülen taşları kullanacaklarsa önce tek tek numaralandırıp
sonra fotoğraflarını çekip taşlara zarar vermeden çıkartmaları gerekiyor sonrasında duvar yıkılır
acele yokta ne olcagı bellı olsa belkı cok cabuk bıtıcek bısee eskı acıgıda engeller abı sonucta stat yapıldıktan sonra yıkılmıp yapılmaz herhalde
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

Betonlanan kısım numaralıdaki kolonlarmı yoksa iki tribün arasındaki bölgemi?

Çevrimdışı Necmi

rahat ol sen dünyanın en güzel statlarından biri olacak bizim mabedimiz

hatta şunu da belirteyim uefa'nın elit statları arasına girmesini bekliyorum

o derece bir beklenti içindeyim

Necmi hocam bir şey kafama takıldı

çatı için yeni açıktan eski açığa doğru bir eğim olacak gibi bir his oluştu doğru mu bu  :alala:
Hayır çatı tam terazide birde zaten UEFA nın elit stadyumları içinde olacak o şekilde yapılıyor
elit stadyumlar için istediği şartları karşılıyor fazlasıda var bir üst katagori daha açarlarsa onun içinde olur
düşünün toki bile elit stadyumlar içinde :D

Çevrimdışı CanEmre

@CanEmre Allah aşkına o kulelerde ne yaşanmış olabilir ki tarihi onem arzetsin. Stad desen kabulum de, kule ya bunlar, garip gureba birşey. Ne anlamı var ben cidden çözemiyorum.

Restore edip içini kullanılabilir yerler haline getirmemize izin veriyorlarsa yine bir nebze anlayacağım ama onada izin vermez bunlar. Dik kuleyi dursun orda, niçin? dursun işte..
Konunun uzmanı değilim ama kendi adıma o kulelerin eski stada bir vefa olarak orada kalmasından memnunum.
Kullanıma açık olacaktır diye tahmin ediyorum ben. Kullanılmayıp orada süs gibi durmasını ben de doğru bulmam.
Hatta ben numaralıdaki protokol kapısının da kalmasını isterdim ama o mümkün değildi sanırım.

Çevrimdışı Necmi

acele yokta ne olcagı bellı olsa belkı cok cabuk bıtıcek bısee eskı acıgıda engeller abı sonucta stat yapıldıktan sonra yıkılmıp yapılmaz herhalde
eski açığı engellemez arada 24 metre var :D zaten yapacak olan firma ayrı bir sıkıntı olmaz bir hafta on gün gibi bir sürede yıkılır ve
yeniden kalıplanıp betonlanır orası hiç bir yeri engellemez

Çevrimdışı Necmi

Konunun uzmanı değilim ama kendi adıma o kulelerin eski stada bir vefa olarak orada kalmasından memnunum.
Kullanıma açık olacaktır diye tahmin ediyorum ben. Kullanılmayıp orada süs gibi durmasını ben de doğru bulmam.
Hatta ben numaralıdaki protokol kapısının da kalmasını isterdim ama o mümkün değildi sanırım.

Zaten kullanılacak stad ve müze güvenliği yerleşecek diye biliyorum ama iç kısmının ciddi bakıma alınması gerekiyor
aslında doğru olan yıkılıp yeniden yapılması buda eninde sonunda olacak

Çevrimdışı Necmi

Bir şehrin kimliğini gösteren imajlar vardır onların değişmemesi gerekir kulelerde tarihi değil lokasyondaki imajı korumak için tutuluyor
dolmabahçenin bir fotosu var ve bunu mümkün olduğu kadar korumak gerekiyor sınırları koruyamazsan zamanla her şeyi kaybedersin o yüzden
alınan karar bence doğru kulelerinde bize bir zararı yok bence hava bile katıyor birda dolmabahçe tarafından baktığında bir değişiklik görmeyeceksin
buda oranın kimliğinin korunması demektir kulelerin arasından müzeye giriş aslında harika bir şey öndeki merdivenlerdende eski açığa çıkışı sağlarlarsa çok güzel olacak.

Çevrimdışı serti67

eski açığı engellemez arada 24 metre var :D zaten yapacak olan firma ayrı bir sıkıntı olmaz bir hafta on gün gibi bir sürede yıkılır ve
yeniden kalıplanıp betonlanır orası hiç bir yeri engellemez
eyvallah abı ınsallah sorun cıkmaz
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

O fotoğraflarda arkada duran kazulet gibi suzer plaza yoktu, ne oldu geldiler ve diktiler.. Yarın bir gün arkadaki çamlığın arkasınada bir kazulet dikerler.. Alın size tarihi eser derler. Tamam diyorum ki içi kullanılabilir şekil alırsa dursun, sağlam yapılsın dursun tabiki, lakin o konudada şüphelerim var, bürokratik engeller falan filan.
O merdivenlerden eski açığa giriş çıkış cidden güzel olur ama..

Bir soru daha bilen vardır belki, büfe kaldırılacak mı ordan?

Çevrimdışı okansosa

arkadaşlar fikret orman çatının özel olacağını ve türkiyede ilk defa kullanılan bir çatı olacağını söylemişti peki neyi farklı membranla yapılan statlar var kablo sistemle çözülmüş statlar da var neyi farklı olacak çatının ?
O gemi bir gün gelecek

İnsanlarda şimdiden, ben istediğim koltuğa otururum kafası hakim.. Çok kavga çıkacak bu sebepten :))

Valla şahsen ben koltuğuma kimseyi oturtmam. Koltuğun özel olduığundan değil, passo olayından dolayı. e bilet var, senin koltuktan birşey atılsın sen mesulsun.

Çevrimdışı Deniz

arkadaşlar fikret orman çatının özel olacağını ve türkiyede ilk defa kullanılan bir çatı olacağını söylemişti peki neyi farklı membranla yapılan statlar var kablo sistemle çözülmüş statlar da var neyi farklı olacak çatının ?
hiçbir farkı yok.sadece ön kısmı bir kaç metre şefaf olacak estadio nacional stadındaki gibi.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı CanEmre

O fotoğraflarda arkada duran kazulet gibi suzer plaza yoktu, ne oldu geldiler ve diktiler.. Yarın bir gün arkadaki çamlığın arkasınada bir kazulet dikerler.. Alın size tarihi eser derler. Tamam diyorum ki içi kullanılabilir şekil alırsa dursun, sağlam yapılsın dursun tabiki, lakin o konudada şüphelerim var, bürokratik engeller falan filan.
O merdivenlerden eski açığa giriş çıkış cidden güzel olur ama..

Bir soru daha bilen vardır belki, büfe kaldırılacak mı ordan?
Süzer konusunda yerden göğe haklısın ama 2 yanlış 1 doğru etmez. Biz hem Beşiktaşımızı hem İstanbul'umuzu seviyoruz.  :ok:
Hem bak stadı turistler de gezsin gelir olsun diyoruz. Turist niye gezecek? Şu kadar ton demir kullanılmış bu kadar beton dökülmüş diye gezmeyecek ki. Stat görmemiş de değillerdir mutlaka.
Burası Türkiye'nin en köklü spor kulübünün stadıymış, müzesi de varmış tarihi (!) kulerleri de varmış diye gezecekler gezeceklerse  :kop:

Etiketler: