Semt diye düşünürken Beşiktaşı Türkiyenin herhangi bir semti gibimi algılıyorlar bilmiyorum ama herkesi kıskandıracak bir semt düşünün köyiçinde maç seyretme
ayrıcalığına bir tek biz sahibiz
bir gol oluyor semtin her yerinde tek ses bir yerde marş başlıyor bir anda bütün sokaklara yayılıyor her taşı her köşesi Beşiktaşımızı
yaşıyor ne zaman semte ayak bassam içimden Beşiktaş marşlarını mırıldanmaya başlıyorum Beşiktaş vapurundan iniyorsun yola çıkarken seni kartal yuvası karşılıyor mutlaka
semtte bir maç izleyin
Herkes kendi penceresinden haklı gözüküyor.
Semtle Anadoluyu birbirinin rakibi görmemek gerekir. Bir taraftan semte ve geleneklere sahip çıkarken diğer taraftan Türkiye'nin her tarafında da büyüyebilmek gerekir.
Bizde Beşiktaşlılık anne tarafından bir gelenek! Annemin dayısı 50’lerde ve 60’larda Beşiktaş’ı tutuyormuş, o zaman bayağı başarılı bir takım tabi. Hikaye böylece başlıyor. Benim annem ve dayılarım ise 70’lerde Beşiktaş’ı tutarken ilk şampiyonluk sevincini ancak 13 yıl aradan sonra 1982’de yaşayabilmişler. Onlar Beşiktaş’ı şiddetle destekledikleri çocukluklarında hiç şampiyonluk sevinci yaşayamamışlar. Sınıflarında birkaç kişiyi geçmeyen Beşiktaşlılar. Şampiyon olamayan bir takımı Malatya’da tutmak ve semti hiç gör(e)memek! İlginç değil mi?
Tahsil için İstanbul’a gelmek benim için bir şanstı. Ben üniversiteyi İstanbul’da okuduğum dönemde (1997-2002) maçlara hep giderdim. Şampiyon olamadık ama.
Yaş farkımız az olan küçük dayım mesela semti hiç görmedi statta da hiç maç izlemedi, belki de zihninde kusursuz bir hayal gibi duruyordur Dolmabahçe… Dekoder alır sonra sinirleniverir ve iptal ettirir. Sezonlar böyle geçer gider… Böyle Beşiktaşlılar da var, sayıları azda olsa Anadolu’da. Malatya’da öyle koyu Beşiktaşlıları bilirim, semtten haberi olmayan. Ama semte hapsolmuş bir kulüp onların yanına gidemez, ulaşamaz. Kartal yuvası tırlarının en fazla iki yılda bir uğraması olur oralara ancak.
Beşiktaş’ın potansiyeli vardır, ama onu hayata geçirmek için büyük düşünülmesi gerekir. Semttekiler semtin keyfini çıkarmalı ve geleneklere sahip çıkmalı elbette, ama Beşiktaş’ı Türkiye’nin takımı yapmalı bir yandan da, en azından üç büyükler ifadesini yaşatabilmek için. Yoksa gerçekten semt takımı oluverirsin komşu semtlerle kapışan…