Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5828955 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı ahmetx

Dikkate değer nokta ise reklam alanlarının 10 yıllık kiraya verilecek olması.
Bahsedilen rakamlar bir çoğumuzu tatmin etmeyebilir onu belirteyim.
10 yıl çok uzunmuş
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı celiker1

3D halı hangi stadyumda var,örnek olarak görebileceğimiz stad var mı?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı tedd

en sevmediğim şey şu 3d halı , premier ligde izin vermiyorlar bildiğim kadarıyla buna. 360 dereceyi anlamadım saha kenarındaki led bannerlar mı oluyor.

Geçen ifade aynen şu: "Stat içerinde maç çizgilerinin hemen yanında yer alan 360 derecelik led ile vip loca terasında yer alan 270 derecelik ikinci led ekran Türkiye’de bir ilk olarak kullanılacaktır."

Nasıl birşey olacak ben de bilmiyorum.
The most eastern of the west, the most western of the east

Çevrimdışı harund1k3

Bu trabzonlular akyazı binasını harbiden stad sanıyorlar ya..Gireyim konusulanlara bakayım bi dedim suan kafayı yemek uzereyim o kadar boş beleş,ümit karan tarzı konuşuyorlarki üyede olamadım cevap yazayım bilgilendireyim dedim oda olmadı.Adamlar herseyi gectim localarımıza ve çatıya çok sallıyorlar atmosfere çatı yapmışlar vs vs. !

GT-I8200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nasil trabzon forumunda bizim stat icin su besiktaslilar besiktas stadini stat saniyor dese, bizim hosumuza gitmeyecegi gibi bizim buradan onlara bu sekilde soylememiz bize yakismiyor. kapali tribunde 2 kat loca olmasina ben de cok karsiyim ama paraya ihtiyacimiz var yapacak bisey yok diyip susuyoruz. adamlarin elestirmesi kadar normal bisey olamaz. ne olursa olsun onlarin stadida onlarin gozdesi.

Çevrimdışı AngryEagle

Dikkate değer nokta ise reklam alanlarının 10 yıllık kiraya verilecek olması.
Bahsedilen rakamlar bir çoğumuzu tatmin etmeyebilir onu belirteyim.

tedd;  İnönü'de son rakam hatırladığım kadarıyla Saran Medya ile yıllık 2 milyon 360 bin dolar gibiydi.
Bu rakamın altında mı, üstünde mi konuşulan rakamlar?

Çevrimdışı Hamza

O keyfi hepimiz yaşıyoruz zaten @ZEKI abi, ama her beğenmediği bir noktayı söyleyene tepki göstermeyin lütfen. Tek gayemiz stadın kusursuz olması.

- Membranların takılmaya başlanmasıyla beraber küfeki, kolon ve membranlar son derece uyumsuz oldu. Kolon ve kirişler beyaza boyanırsa dışarıdan çok daha estetik görünecektir.

Bu yazdıklarım dışında çoğu şey zorunluluktan yapıldı zaten. Umuyorum şimdi veya ileride yaptıkları hataları düzeltirler.

Buna katilmiyorum. Herkes zannediyor ki kolon ver kirisler beyaza boyanirsa daha uyumlu oolcak. Aksine daha cok dikkat cekcek. kufeki kaplanmadigi surece ne kufeki rengini tuutturabilirler ne de membran rengini, ortaya beyazin 3 farkli tonu cikacak ve karma karisik birsey olacak, uyum bu degildir. siyah oldugunda en azindan kufeki ve membranin farkli tonlarini birbirinde ayiriyor, ayrica kirislerin ustu kufeki kaplandiginda cati kolonlarinin o genis kirise sabitlenen tabanlari da o kadar gozukmeyecegi daha ince gozukcekler.  :)
Siyah ust beyaz alt koltuk tasarimi gibi herkesin kafasinda canlanan birsey var ama pratikte gorduk ki cogu piksel karsiti koltuklarin o halini gorunce pikselin daha iyi oldugunu dusunmeye basladilar.
[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 22:49:57 Hamza ]

Çevrimdışı tedd

tedd;  İnönü'de son rakam hatırladığım kadarıyla Saran Medya ile yıllık 2 milyon 360 bin dolar gibiydi.
Bu rakamın altında mı, üstünde mi konuşulan rakamlar?

Maalesef 2'nin altında:(
The most eastern of the west, the most western of the east

Çevrimdışı Anıl

Geçen ifade aynen şu: "Stat içerinde maç çizgilerinin hemen yanında yer alan 360 derecelik led ile vip loca terasında yer alan 270 derecelik ikinci led ekran Türkiye’de bir ilk olarak kullanılacaktır."

İlk olacak olan loca terasına takılacak 270 derece dönecek olan led reklam panoları :ok:

Çevrimiçi murat

Nasil trabzon forumunda bizim stat icin su besiktaslilar besiktas stadini stat saniyor dese, bizim hosumuza gitmeyecegi gibi bizim buradan onlara bu sekilde soylememiz bize yakismiyor. kapali tribunde 2 kat loca olmasina ben de cok karsiyim ama paraya ihtiyacimiz var yapacak bisey yok diyip susuyoruz. adamlarin elestirmesi kadar normal bisey olamaz. ne olursa olsun onlarin stadida onlarin gozdesi.
Keşke imkan olsaydı tribünlerin en üstünde 1 kat daha loca olsaydı.şu konumda bir stad için koyulacak her loca bir artı değerdir.başkanın tam istediği stad bu değildi aslında izin alabildiği kadarını yapabildi.

Çevrimdışı ahmetx

Yuh! Bursa 44 bin kişilik stadı ne yapacak acaba...
gayrı resmi maliyetleri
Bursa: 167.909.000 TL
Besiktas: 270.000.000 TL
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı frkndgnr

ilk ne zaman çim serildiğini görmeye başlarız sizce?

Çevrimdışı harund1k3

Ben tepki göstermiyorum ki, kimseyi memnun edemezsin diyorum. Bardagin dolusunu goruyorum diyorum. Herkesin gorusune saygim sonsuz.
Ama köselerdeki sikintida herkes tek bir yurek oldu tek bir yumruk olduk koseleri duzelttirdik. A harfi, piksel BEŞiKTAŞ JK yazisinda ortak tek bir yumruk olamayiz onu soyluyorum.

@ZEKI

aslinda bu tarz durumlar icin cogunlugun istedigi olmasi gerekir. Simdi sunu kabul edelim stat ister pixelli olsun, ister kircilii olsun, ister duz renk olsun her turlu gidip destekliycez. Durum boyleyken cogunlugun istediginin olmasi en mantiklisi. Mevzu BESIKTAS yazisi mi ornegin kartal yuvalarindan urun alan herkese bir oy hakki verilsin ve orada oylansin. En azindan bu fikri dayatsaydik, kartal yuvasi kucuk de olsa bizim gibi stat asigi insanlardan para kazanirdi bu da kulube giderdi. ve cogunlugun belirledigi sekilde tasarimlar olurdu. Bu tarz mevzulara demokratik yaklasmak en dogrusu. Zaten teknik sorunlarda elbette tek yumruk oluyoruz ama bu tarz zevk meselesi isleri bu sekilde cozmek cok mantikli olurdu.

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

Koltuklardaki sponsor isimlerine çok takılmayalım;

1.Zaten stad dolu olacağı için gözükmeyecek :)

2.Sponsorluk anlaşması bitince sökülür giderler çok önemli değil..
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı harund1k3

Keşke imkan olsaydı tribünlerin en üstünde 1 kat daha loca olsaydı.şu konumda bir stad için koyulacak her loca bir artı değerdir.başkanın tam istediği stad bu değildi aslında izin alabildiği kadarını yapabildi.

keske kapali tribun bir butun olsaydi da tribunlerin en ustunde 5 kat loca olsaydi. elbette maddi gelirler onemli ama tribunlerin birbirinden kopuk olmamasi da ayni derecede onemli bana gore.

Çevrimdışı ahmetx

saha kenarlarındaki led bannerlardan bahsediyor normalde numaralı tarafında olmuyor biz de numaralı tarafında da olacakmış.

Çevrimdışı ahmetx

burda konuşulanlar stad boşken daha güzel görünmesi için.

Çevrimdışı ahmetx

abi karaman a stad falan yapılmıyor :)
ankarada da yapılmıyor ama planlanan rakamlar bunlar.

Çevrimdışı onurturan

@Anıl sen gercekten 18 yasinda misin.. çok saygıdeğer bir insansin kardesim iletilerini begenerek okuyorum insallah ömür boyu boyle gidersin  :claps:

Çevrimdışı Anıl

Böyle bir mantık olmaz, olmamalı. O zaman köşeleri niye düzelttirdik ki stad doluyken o da farkedilmezdi.

Çevrimdışı Anıl

@Anıl sen gercekten 18 yasinda misin.. çok saygıdeğer bir insansin kardesim iletilerini begenerek okuyorum insallah ömür boyu boyle gidersin  :claps:
Teşekkür ederim abi :)

Çevrimdışı attila_metu

başarısız demek biraz fazla sadece A harfinde sıkıntı var.

Bence tum harfler bastan savma gorunuyor. Ozellikker S ve K harfleri. Bilmiyorum belki de bana oyle gorundu.

Çevrimdışı serti67

tek kattami led reklam olucak ıkı kat balkon var bızde o sebeple sordum yenı açık balkonda olmıcakmı led
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimdışı chucky

Çevrimdışı ozankarakoc

Merhaba.

Cevap hakkı doğmuş kullanalım.

@ozankarakoc

Seçilen kelimeler konusunda haklısınız. Zamanının en iyisi olan ve bugün bile akranı bir film yapılmamış olan Matrix serisi için "olmamış" deyip tek kelime ile çöpe atmak insafsızca olur. Ama atıyorum mesela Neo'nun parkta aynı anda yüzlerce Smith ile dövüşüp hepsini haşamat etmesi çok abartı değil mi normalde? He ben o sahneyi izlerken büyük keyif alırım. Ama aşırı realist bir kafa yapısına sahip biri bu ne la böyle deyip kapatabilir filmi. Ne diyecez şimdi adama?  :) Olmamış değil de "bana göre olmamış" demek kendi zevklerinden bahsederek desteklenildiği taktirde anlaşılabilir bir durum. Bunu söylemek için de illa Wachowski kardeşlerin utanması gereken bir sebep bulmaya gerek yok. "Bu film bana göre olmamış". ya da "Ben bu filmi beğenmedim". Nokta. İstersen 3 saat dil dök adama. :)

Ki ben eleştirimi yaparken bu stadın yapımında ne kadar emeğin olduğunu idrakında olarak yapıyorum. Her çalışanın her alın terinin ne kadar değerli olduğunu da biliyorum. Ama bunu bilmek demek insanların içlerinden gelen olumsuz şeyleri samimiyetle ve özgürce söylemelerine engel olması gerekiyor demek değil.

Her insan illa ki birçok konunun cahili olabiliyor. Biri hukuktan anlamıyor. Biri sanattan anlamıyor. Öteki finanstan anlamıyor. Master degree olduğumuz konu sayısı çok kısıtlı. Sizin mantığınızla hiçbir konu hakkında olumsuz yorum yapmamamız gerekiyor. Burada neredeyse hiçbirimiz profesyonel dublaj sanatçısı değiliz diye tahmin ediyorum. Ama hepimiz filmlerde ne kadar kötü türkçe dublaj yapıldığı konusunda hem fikiriz sanırım. :) zaten o işi layıkıyla yapan çok az insan var. Neyse konudan çok saptım.

@GermanDream

Yanıtın için teşekkürler GermanDream. Çok uzatmaya gerek yok biliyorum ama; bu tip tartışmaların, kendine eleştirel yaklaşabilme olgunluğunu gösteren kişiler için olumlu hayat dersleri içerebildiğini düşünüyorum. O yüzden bir tur daha yazmak istedim.

'Usta olduğumuz konular çok kısıtlı, o zaman hiçbir konuda olumsuz yorum yapmamamız gerekiyor' demişsin. Bence durum aynen böyle. Yapmamamız gerekiyor :) Yapacaksak da, kiminle konuştuğumuza ve hangi sözcükleri kullandığımıza çok dikkat etmeliyiz. En yakın arkadaşımıza 'iğrenç bir stat oldu ya, herifler bir haltı beceremediler' demek istiyorsak deriz. 'Forumda da bazı herifler var, tutturmuşlar piksel piksel diye... Zevksizler!' diye dedikodu da yapabiliriz :) Kimseyi ilgilendirmez.

Ama...

'Biri hukuktan anlamıyor, biri sanattan anlamıyor, biz hiçbir şeye yorum yapmayacak mıyız?' deyince iş değişiyor... Sanattan anlamıyorsan, zat-ı âli'leri gibi, bir heykele bakıp herkesin içinde 'ucube' diyemezsin. Dersen rezil olursun. Stat inşaatı konusunda hiçbir teknik bilgin yoksa, 'bu ne ya, canlı yayını izliyorum, iki tane işçi çalışıyor. İki işçi zor bitirir bu inşaatı' diyemezsin. Dersen rezil olursun. Hiç araştırmadan, sırf muhalefet olsun diye, '3 senede bir stadı bitiremedik, millet 6 ayda stat yapıyor' dersen, biri araştırır, rakamları önüne koyar, yine rezil olursun.

Bu yüzden kelimelere çok dikkat etmek lazım.

Ben grafik tasarımcıyım. 17 yıldır bu işi yapıyorum. Hiçbir stat inşaatında bulunmadım. İnşaat konusunu 'hiç' bilmem...

Piksel tasarım, benim zevkime uymadı. Piksellerin, hoş, yumuşak bir geçiş sağlaması için, tribünlerin Camp Nou'daki gibi daha yüksek ve daha çok koltuklu olması gerektiğine inanıyorum. Kaldı ki öyle bile olsa benim tercihim pikselli tasarım olmazdı. Bunu, hayatını tasarım yaparak kazanan birisi olarak söyleme hakkım var, çünkü sebebini detaylı şekilde açıklayabiliyorum. Yalnız yine de; çok büyük bir skandal olmadığı sürece, 'bu ne ya, rezil etmişler tribünleri, olmamış bu, beceremediler' diyemem. 20 milyon kişilik dev bir topluluğun 'mabet' dediği yer burası... Sütunlarını ben çok beğenirim, membranlarını sen, koltuklarını başkası... Ama hiçbirimiz 'bu ne ya, ööhh!' diyemeyiz, dememeliyiz.

Sadece bu konuda değil, her konuda, özellikle sosyal medyada ya da forumlarda yorum yazarken, 'kim olduğumuzu' ve 'neyi eleştirdiğimizi' lütfen unutmayalım. Fazıl Say'a 'o ne biçim piyano çalmak' demeyelim. Picasso'ya 'hahaha kadının gözünü poposuna yapmış lan herif, olmamış bu' demeyelim... Bir şeyi gerçekten beğeniyorsak da, 'fena değil', 'güzel olmuş', 'hoş' demeyelim... Aslanlar gibi 'of ya mükemmel olmuş, ellerine sağlık, sana helal olsun' diyelim. İnsanları motive etmekten, güzel sözler söylemekten korkmayalım.

Türkiye'nin en güzel stadı yükseliyor orada... Tadını çıkaralım. Ahkam kesme ihtiyacımız varsa, onu da yakın çevremizle giderelim ;)
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı onurturan

Böyle bir mantık olmaz, olmamalı. O zaman köşeleri niye düzelttirdik ki stad doluyken o da farkedilmezdi.
yok bence bu mevzu surekli dile getirildigi icin espiri yapmis arkadas gülümsemesinden belli gonderme var orda :tabe: