Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 43 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5833546 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı Mehmet92

:claps: :claps: :claps: yorulduk artık , dünyadaki  maketlerin çoğunda bu şekilde çatı şeffaf yapılır iç kısmı görünsün diye.

Aynen Ahmet abi,bu konuda ben de senden rol çalıp bir görselle göstermek istiyorum durumu.TT Arena'nın proje görseli ve gerçekte olan hali.

Çevrimdışı ahmetx

merhaba,

önelikle neden modellerde saydam çatı kullanıldı. model insan boyutuna göre küçük ve içine girilemeyeceği için modele bakan bir insan stadın tüm koltuk trübün ve saha yapısını dışardan görebilmesi için modelin tavanı saydam olarak yapıldı. hee stadın dışını anlayabilmen için neden ekstra bir tane de membran olan bir model yapılmadı orasını bilmiyorum.

şimdi çatının neden saydam olamayacağını anlatayım. Saydam yapılan bir çatı güneş ışığının bir çoğunu içeri geçirir. İçeri giren güneş ışını trübünlere sahaya yansıdıktan sonra tekrar tavanın alt kısmına çarpar ve büyük bir bölümü tekrar içeri girer. Buna Green House Effect (Sera Etkisi) denir. Bu kadar büyük bir yapı göz önüne alındığına güneşli havalarda İstanbuldaki en sıcak nokta Vodafone Arena olur. İlkbahar sonu, yaz sonu, sonbahar başı hiçbir maç oynanamaz. Bu stadın sadece futbol için kullanılmayacağı düşünülürse konser etkinlik vs. gibi bir çok organizasyonda (özellikle bunların yaz aylarında yapılacağı düşünülüyor) insanlar ölüm tehlikesiyle karşılaşır. Gelelim kış aylarına. Kış aylarında bu etki güneşli havalarda stadı daha fazla ısatıbilmesi mümkündür. Ama stadın yaz aylarındaki ölümcül tehlike, stadın kalabalıklığı, kış aylarındaki güneşin bu sistemde aktifliği ve açısı hesaplandıktan sonra optimum bir geçirgenlik seviyesi elde edilir. Şuanki geçrigenlik yüzdesi de odur. O yüzden stadın tavanı senin beklentilerinin altında insan sağlığı ve maksimum konfor düşünülerek yapılmıştır. Hee dışı cam kaplama gök delen yok mu var. Ama o binaların dış camı özel bir filmle kaplandıktan sonra ve iç hacmi vodafone arena kadar büyük olmadığı için klima çözümünü kullanabiliyorlar. Klimasız olmaz mı bu iş? Olur. Daimler AG nin geliştirmiş olduğu Magic Sky Control isimli, camın ışığı kırma etkisini ayarlayabilen, teknolojisi Vodafone Arena için en modern yegane çözüm olur. Bu teknolojinin sadece Sunroof denilen 0,35metre karelik cam fiyatı 2.600€ dur. O da tüm stadın tavanını düşünürsen 50 milyon€ gibi sadece cam maliyeti olur. Buna ek olarak o camın ışığı kırması için içinde manyetik halde bulunan kristallerin kontrolünü sağlayan elektrik faturası 2. bir Vodafone Arena eder. Bombeli olması da hoşuna gitmiyorsa o da üzerinde düşen yağmur suyunu maksimum düzeyde kazanıp depolayabilmek ve sonrasında da filtreleyip tekrar kullanabilmek için yine optümum açılarda hesaplanmıştır. Demem o dur ki en uygun çatı şuanki çatıdır.   

son olarak sütünlar niye asimetrik. mimaride absürd veya asimetrik objelerin bütünlüğü kendini dışarı estetik olarak verir. Modern mimaride de bu yöntemler kullanılır. tamamiyle göz zevkidir. anlamak için bilgi sahibi olunması gerekir. o sütünlar oraya etraftaki tarihi dokuyu bozmaması için konulup üzeri de yine aynı sebeple mermer cinsi bir taşla kaplandı. Ama aynı zamanda sene 2016 olduğu da göz önüne alınarak külfeki taşı seçimi ve asimetrik dizayn sayesinde tarihi dokuyla beraber modern detaylar da içerdi. bence stadın mimari olarak en başarılı yeridir o sütünlar.   

Benim kişisel fikrime göre koltuk dizaynın yarattığı estetik kayıp dışında eşi benzeri olmayan, şu an için tam olarak mükemmel bir stad yapılıyor. Benim size tavsiyem fırsatınız varsa dediklerimi stadın orjinaline bakarak düşünmeniz olacaktır
Dediklerine ek olarak bizim çatıda ağır malzeme kullanılamazdı cam ve bizim kullanılacağını düşündüğümüz cama göre çok hafif polikarbon levhalar bile kullanılmadı şeffaf halkada.
[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 09:54:50 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Emre.Guler

Günaydın,
Sabah 9:30, eski açık önü çevre düzenlemeleri. Parke taşları döşeniyor. Kalite 10 numara.

İnşalah yeşillendirme yapmayı unutmazlar benim en çok takıldığım konu bu

Özellikle yeni açık arka taraf

[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 09:57:22 Emre.Guler ]

Çevrimdışı Anıl

Şu işaretlediğim cep ne zaman yapılır ? Belediye yapar onu da değil mi ?

Çevrimdışı ahmetx

Hatta 2-3 yaşında gelişmiş ağaçlar dikilmesi lazım 'tarihi' duvarın deniz tarafına, eski açık ve yeni açık arkadaki betonarme kısımlarada bodur ağaç ve çalılarla peyzaj yapılması lazım
[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 10:02:06 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Mehmet92

Şu işaretlediğim cep ne zaman yapılır ? Belediye yapar onu da değil mi ?

Anıl o çok finiş işi be derdimiz o olsun kardeşim :D :D

Çevrimdışı Anıl

Anıl o çok finiş işi be derdimiz o olsun kardeşim :D :D
Abi biliyorum çok ayrıntı ama bir işi güzel gösterenler de hep bu ayrıntılar :D

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Benim de öyle. Yeni Taksim gibi her yer beton olmaz umarım çok kötü bir görüntü oluşturuyor, bol miktarda yeşillendirme ve ağaçlandırma umarım yapılır zamanla, daha doğayla iç içe ve güzel bir görüntü oluşur.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Altuğ

Merhaba değerli Beşiktaş Sevdalıları
Forumda bende 7-8 aydır ziyaretçiydim.Günde 2-3 saatim forumda geçmeye başlayınca kayıt oldum.
Burdaki arkadaşların stadı sahiplenmesi, hataları yerlerde yaptığı uyarılar ve bu uyarıların işe yaraması beni gerçekten etkiledi.
Beşiktaş taraftarı her yönüyle bilinçli,kendini geliştirmiş ve tutkulu bir grup, bunu bir kez daha bu forum sayesinde görmek beni gerçekten gururlandırdı.
İyi ki varsınız, iyi ki Beşiktaş'lıyız.
Vodafone Arena'da nice zaferlere.

Hoşgeldin hep birlikte daha güçlüyüz.

Çevrimdışı SuperBJK

Vodafone Arena, Sportoto ve Denizbank yazıları kendi kurumsal kimliklerinde kullandıkları marka veya logo diyebiliceğimiz yazı fontundan yapılmadı mı ?
Ben öyle biliyorum. Bizim fontumuzda tamamen Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kullandığı fonttur. Futbolda ayrı kullanıyodur basketbolda ayrı valeybolda ayrı kartalyuvasında ayrı. İlk başta öyle ön görülmüştür fakat değiştirilmez diye bir şey yoktur heralde.

Çevrimdışı Erdem Çözer

şu font ve pikseldeki tepkiyi twitter sallamalarını eski açık için de yapsaydınız.
font ve pikseli yaz aylarında kendimiz bile düzeltiriz koltukla oynanacak sonuçta.
ha bu arada biz ufak tefek şeylerle uğraşırken şampiyonluk elimizden alınacak sallayın twitteri :bandit:

eski açık konusunda kapansın razıyız durumundaydık.. inşaatın durdurulmasından korkuyorduk..

ve bir kaç konuyla birden uğraşabiliyoruz dert etme  :bandit:
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı martin40

Biz bu tartismalarla bu baslikta zor bititiriz stadi  :lol:

Bu arada, Kapali alt kisminin üstü böyle bos mu duracak ? 

Çevrimdışı Erdem Çözer

yeni açık arka taraftaki alan yeşil olmamalı bence.. o alan stat dışı tek geniş alanımız, toplanma alanı vs için kullanılmalı ve stadın çevresi yeterince yeşil zaten :)

Çevrimdışı Erdem Çözer

loca koltukları gelecek..

Çevrimdışı tangaz

Ben açıkcası yazı şöyle yazı böyle kısmına çok takılmıyorum. mesela hemen herkes "A" harfina takık ama bana da "B"harfinin sağ orta boğum kısmı kötü geldi hatta bunu da "BE" yazıldığında burada dillendirdim ama hiç kimse birşey demedi bende  demek ki sadece bana batmış deyip geçtim. Biraz böyle yaklaşmak doğru gibime geliyor yani bazı şeylere çok takılmadan etmeden bazı şeyler olabilitesi mümkün olan şeylerse yönetim emin olun dikkate alıyor başkan da eminim protokol tribününe çıkıp karşıdan bakacak ve BEŞİKTAŞ yazısını son kez değerlendirecektir. Belki de çok beğenecek belki de bu ne böyle olmamış değiştirin diyecek ve unutmamalıyız ki son söz başkanın bizlerin değil. kötü bulduğumuz bir şey de hemen yeniçeri moduna giriyoruz.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı ahmetx

bence bu yazım şeklindede A çok kötü görünecektir
hangi fontu kullanırsan kullan eğer yuvarlak ve çapraz varsa sıkıntı
çünkü baktığın noktaya göre değişiyor. yazı şekli o nedenle ilk görsel en iyisi onda hangi açıdan
bakarsan bak yazı standartı değişmez sportoto yazı şekline benzeyeni

Evet tribünde koltuklarla en güzel bu font yazılabilir çünkü harfler keskin köşeli değil , şu an ki yazıda kötü durmadı A harfinden başka .

[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 10:17:40 ahmetx ]

Çevrimdışı ahmetx

1903 tribün koltukları gelecek oraya @martin40

Çevrimdışı SuperBJK

Herkes taraftara sorsun, fikir alsın, anket yapsın, bizimkiler anca tepki alınca dikkate alsın.

Eskişehir de yapmıştı aynısını. Ne olacak yani sor bize de. Hani Beşiktaş'ın sahibi taraftarıydı ?
Biz kendi kulübümüzde ikinci plana atılacaksak, hiç elalemin yaptıklarına laf etmeye hakkımız yok.

Kulüpte alışmış illa bağırılsın, çağırılsın, tepki gösterilsin. Hep zorla güzellikten yanayız  :lol:

Çevrimdışı cadavra

Herkes taraftara sorsun, fikir alsın, anket yapsın, bizimkiler anca tepki alınca dikkate alsın.

Eskişehir de yapmıştı aynısını. Ne olacak yani sor bize de. Hani Beşiktaş'ın sahibi taraftarıydı ?
Biz kendi kulübümüzde ikinci plana atılacaksak, hiç elalemin yaptıklarına laf etmeye hakkımız yok.

Kulüpte alışmış illa bağırılsın, çağırılsın, tepki gösterilsin. Hep zorla güzellikten yanayız
Böle bi oylama yaparsan emin ol bizden cok renkliler oy kullanilir onlarda begenmedikleri dizaynlara oy verir bu çözüm deil olursa pasolig sahiplerine yaptirabilirsin bole bi oylamayi.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı cadavra

Canli yayin artık gelsin ya

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı CUBUKLU

konu dışı : beşiktaş gençlerbirliği maçı olimpiyat stadında oynanacakmış

bitsin artık şu işkence mabede dönelim
Beşiktaşk'ı vodafone arenaya sığacak mı ?

Çevrimdışı Ensar

Ne olabilecegini @denilanz abi 2 gundur gosteriyor. 1 sayfa once attigi da muthis olmuş bence. Eger onun yerine suan yapilani tercih ediyorsaniz diyecek bir sey yok fakat alternatifleri yaratip bir şey soyluyoruz boşa sallamiyoruz o kesin.
Herkes yerini bilsin diyen arkadasa da yerimiz o BEŞIKTAŞ yazisinin tam ortasi en fazla bizi ilgilendiren konulardan bahsediyoruz. Siz istemiyosaniz ilgilenmeyebilirsiniz.
yazının begenilmemesi alternatif sunulmasından bahsetmiyorum ben arkadaş , o bir örnekti , her aklınıza esince twitter hadi yüklenelim hadi hurra yapamaz kimse varsa bir sorun zaten birlik içerisinde gereken tepki veriliyor , bazıları çok gaza geldi bunu belirttim ben.
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Ensar

sen beğenmiş olabilirsin ama bu genel kanıyı değiştirmiyor.. göz görüyor nasıl çirkin ve hatalı bir yazım olduğunu.. ha sen bunu göremiyor olabilirsin o senin sorunun ama herkes haddini bilmeli diyemezsin.. bence en büyük hadsizlik bu olur..
vay arkadaş herkes lafı anlamadan cevap vermiş ,  abicim o bir örnek , asıl söylemek istediğim şeyi açık açık yazdım , bir hata varsa tepki gösterilir ama zevk konusunda herkesin zevki farklı birşey beğenmeyen hadi yüklenelim diye mesaj atıyor bunu anlatmak istedim siz Beşiktaş yazısına çok takılmışsınız
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 16 Şubat 2016, 10:34:24
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
konu dışı : beşiktaş gençlerbirliği maçı olimpiyat stadında oynanacakmış

bitsin artık şu işkence mabede dönelim
yüklenin twittera sallayın ortalığı gidiyor şampiyonluk :us:
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana