Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 54 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5833198 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı ErmanS

Şimdiye kadar hazırladığım birkaç model.
v1 (1) --> Eski İnönü'de Kapalı tribün altında yazan yazı stiliyle hazırlamış olduğum model. Bana sorulsa ben bu derim. Hem eskiyi de hatırlatan bir parça olur.

v2 (1) --> @ahmetx abinin önerisiyle Kartal Yuvası ürünlerinden birinin üzerindeki yazı stilinin uyarlanmış hali. Üst tribündeki vodafone arena yazısının düz olmasından dolayı bu yazı eğik olunca biraz sırıttı bana kalırsa.

v2 (2) --> Bir önceki stilin düz hali. Bunda da İ harfi komşularıyla çok ayrık duruyor. Ama bu zaten BE-ŞİK-TAŞ şeklinde yazılacaksa kaçınılmaz. Sonraki stilleri bunu engellemek için denedim.

v2 (3) --> Bir önceki stilin karakterlerin yaklaştırılmış hali. BEŞİKTAŞ ile JK arası fazla açık oldu gibi.

v2 (4) --> Bir önceki stilin açıklığını en başa getirip oraya da bir kartal kanadı figürü koyarak denediğim model.

Ben de Klubun resmi fontlarından Kapalı tribundeki yazıya yakın olanını uydurmaya calıştım. Ki bence sizin yaptıgınız 1 numara baştan yapılması gereken zaten. Ama artık bu kadar uğraştım diye atıyorum  :D

Çevrimdışı avsaribra

MAÇLARIMIZI ŞÖYLE İZLESEK KÖTÜ MÜ OLUR HE YETKİLİ ABİLER HE GÜZEL ABİLERİM. NOLUR ELDEN ELE İLETELİM BU ANA KAMERANIN YERİNİ DEĞİŞTİRELİM. BAŞKANIM ORDA MISINIZ?

Bu kalitede bir yayını yayıncı kuruluşun verebileceğini sanmıyorum. Yayıncılıkları rezalet çünkü,  yayın sırasında saçma sapan reklamlar vermeleri, maç oynanırken alakasız yerleri göstermeleri gibi. Malzeme var ama yeteneksizler.   Zor gibi gözüküyor.(bende olmasını çok istiyorum tabi)

Çevrimiçi Necmi

Açıkçası henüz canlı görmedim abi. Fakat paylaşılan tüm fotolarda 3-4 ton fark var sütunlar ve çatı arasında.

Bu ton farkı gece çok ortaya çıkmaz, saha içi ışıklandırma çatı rengini değiştirir. Fakat gündüz hele bi de çatı güneşte parladıkça bariz fark olacak.

Ton farkı fotoğrafçıdan kaynaklanıyorsa iddamı geri alıyorum. Sen malzeme numunesini gördün daha iyi bilirsin bu noktada.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyaz renkte her şeyden önce bir kaç ton fark bile önemli değildi ama
çatı malzemesi küfekilerle aynı ton tabi biri doğal malzeme diğeri suni malzeme
doğal malzemelerde bir özellik vardır birbirleri arasında bile bir kaç ton fark olur
membranı eline alıp dolanırsan birebir aynı rengide bulursun açığınıda koyusunuda
renk uyumu demek birebir aynı renk demek değildir. onun adına uyum denmez tek renk denir.
uyum demek farklı renklerin kombinasyonu demektir. yani renkler farklı olur ama birbirine geçişte ahenk vardır.
bu renk uyumu olur. Beyazdan siyaha kadar stadda her ton var birbirlerinede gayet uymuşlar.
ama doğal malzemelerin rengini suni malzemeye uydurmak hiç kolay değildir.
bu çatıda beyaz küfekiler sonra beyaz kolon ve çember üstüne beyaz membran koysaydın o zaman uyumsuz olurdu
 çatıyla küfekileri kolonların kopartması gayet şık oldu fikrimce tek göze hoş gelmeyen kolonlar
onların gene mat siyah bir meteryalle giydirilmesi gerekiyor bence o zaman çok şık olacaktır.

Çevrimdışı Iskece_Kartali

Ben baştan antipixelciydim, kapalı üstü görünce pixselci oldum, yeni acik üstü görünce yine antipixelci oldum... simdi totale bakınca yine pixelci olmaya yaklaştım ama tek sartla yeni açık pixel geçişi biraz yumusatilmali çok keskin olmuş özellikle orta blok.

Diğer yandan yorumlara bakıyorum biz Besiktaslilarin bir hastalığı var o da mukemmelcilik :D inanın diğer takım taraftarları olsa bu stada "saheser" " mükemmel" "harika" derler stadlarini reklam ede ede bi hal olurlardi :)

Sorun bizde bence herşey kendimizce mükemmel olsun istiyoruz :) artık rahatlayip yapilani sevmeye çalışalım derim ben.

Bu arada sis hiç iyi iş yapmadı çim berbat olmuş yeşilin tonunu sevmedim keşke daha açık ton olsaymis vs :D şimdiden yazilacaklari söyleyeyim.

Çevrimdışı Tolga

Açılışta hologram yöntemiyle ilk golü SEBA'ya attırsak nasıl olur acaba. Hatta keşke öyle olsa :)
Bununla ilgili daha önce basında haber çıkmıştı.

Yapılır mı bilmiyorum tabi.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimiçi murat

Merhabalar herkese.

Birazdan yazacağım olumsuz şeyler için şimdiden kusura bakmayın. Kötü bir niyetim olmamakla beraber amacım sadece duygularımı paylaşmak olacaktır. Çünkü büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşıyorum.

en azından kendi adıma konuşucak olursam şu görüntü beklentilerimin çok altında kalıyor.

benim gibi düşünen birçok beşiktaşlı olduğundan da eminim.

evet çok kaliteli ürünler kullanılıyordur. evet ilk akıllı stat olacaktır. ama gençler söyleyin allah aşkına şu çatının
ne farkı kaldı görünüş açısından. tabi ki bire bir değil, olsun o kadar ama bir esprisi, özgünlüğü kalmadı yani.

bari en baştan bu modeli koysaydılar önümüze. gözümüz alışırdı. koltuk renklerinden bahsetmiyorum bile zaten. en başta gösterilenle uzaktan yakında alakalı değil. bir taraf dalgalı siyah-beyaz. bir taraf pikselli. abudik gubidik. yahu çok zor birşey değildi yapacağınız. üst katı beyaz altı katı siyah yapacaktınız. hadi aralara belki bir iki kırmızı attın mı bitti. neye benzedi şimdi böyle?

hay s.....m derdini biz evimize dönmek içi yanıyoruz adamın dediğine bak dediğinizi duyar gibiyim.

demeyin öyle.

evet en önemli şey çimi çok kaliteli olmak zorunda. evet zaten koltuklar taraftan gözükmeyecek ama bir stadın dışardan görünümü çok önemlidir arkadaşım. kimse kendini kandırmasın. büyük kulübün statının her tarafından ihtişam akmalı.

bak şu allianz arenaya. pırıl pırıl.

doğrudur adamlar deli paralara yapıyorlar bu stadları. ama bizim önümüze koyulan şu model de gayet iyi idi. kendi tasarladıkları şeye sadık kalsalar zaten harika olacaktı. seviye giderek daha da düştü.

bari şu stadı çevreleyen antisimetrik sütunları beyaza boyasalar aradaki siyah kısımla beraber daha bir şeye benzer sanırım. beyaz-siyah-beyaz gibisinden. ilk modelde sütunların rengi ve vodafone kırmızı vardı. siyah kısım falan da yok. sadeydi ve göze hoş geliyordu.

şu anda krem rengi sütunlar, siyah kısım, beyaz çatı, kırmızı vodafone yazısı. ortaya karışık bir nevi. :/

krem rengi sütunlar böyle yarım kalmış ve tamamlanmayı bekleyen bir inşaat görüntüsü veriyordu hep ama ilk modele baka baka o da göze batmamaya başlamıştı. ama çatı beyaz olunca yine sırıtıyor şimdi sütunlar ve evet çatı tribünlerden çok yukarda. o aralıktan her şey girer gibi duruyor.

mimar değilim ve bu yazdıklarım tamamen gördüğüm kadarından çıkardığım şahsi fikirlerimdir, saçma da olabilir ve kimseyi bağlamak zorunda da değildir. başka bir arkadaş harika olduğunu düşünüp gözünü alamayabilir. saygı duyarım. göz zevki sonuçta bu konular. çok göreceli yani. bu işin çok zor olduğunun da farkındayım ama ortada kocaman bir gerçek var. bu stad, yapıcaz denilen stad değil ve eğer o modeli aylarca çalışıp çıkardıktan sonra yapamıyorsan bir yerlerde hata yapmışın demektir. bu da ayrı bir gerçek.

benim kanaatim beklentilerin altında kaldığı ve hâlâ ısrarla yanlış model görselleri yayınlayan kulübün büyük hata yaptığıdır.

selamlar saygılar.
evet çatı tribünlerden çok yukarda. o aralıktan her şey girer gibi duruyor.

şu konuda ciddimisin.4 metre yüksek tribünlerden.2 metremi olmalıydı?

Çevrimdışı burakkk1903

Resimde belirttiğim yerlerdeki kahverengi şeyler nedir? aydınlatabilecek biri var mı?

koltuklarıb kutusu onlar kardeşim  :D :D
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız, Kimsenin adamı olmayın...
 Süleyman SEBA

Çevrimiçi Necmi

Merhabalar herkese.

Birazdan yazacağım olumsuz şeyler için şimdiden kusura bakmayın. Kötü bir niyetim olmamakla beraber amacım sadece duygularımı paylaşmak olacaktır. Çünkü büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşıyorum.

en azından kendi adıma konuşucak olursam şu görüntü beklentilerimin çok altında kalıyor.

benim gibi düşünen birçok beşiktaşlı olduğundan da eminim.

evet çok kaliteli ürünler kullanılıyordur. evet ilk akıllı stat olacaktır. ama gençler söyleyin allah aşkına şu çatının
ne farkı kaldı görünüş açısından. tabi ki bire bir değil, olsun o kadar ama bir esprisi, özgünlüğü kalmadı yani.

bari en baştan bu modeli koysaydılar önümüze. gözümüz alışırdı. koltuk renklerinden bahsetmiyorum bile zaten. en başta gösterilenle uzaktan yakında alakalı değil. bir taraf dalgalı siyah-beyaz. bir taraf pikselli. abudik gubidik. yahu çok zor birşey değildi yapacağınız. üst katı beyaz altı katı siyah yapacaktınız. hadi aralara belki bir iki kırmızı attın mı bitti. neye benzedi şimdi böyle?

hay s.....m derdini biz evimize dönmek içi yanıyoruz adamın dediğine bak dediğinizi duyar gibiyim.

demeyin öyle.

evet en önemli şey çimi çok kaliteli olmak zorunda. evet zaten koltuklar taraftan gözükmeyecek ama bir stadın dışardan görünümü çok önemlidir arkadaşım. kimse kendini kandırmasın. büyük kulübün statının her tarafından ihtişam akmalı.

bak şu allianz arenaya. pırıl pırıl.

doğrudur adamlar deli paralara yapıyorlar bu stadları. ama bizim önümüze koyulan şu model de gayet iyi idi. kendi tasarladıkları şeye sadık kalsalar zaten harika olacaktı. seviye giderek daha da düştü.

bari şu stadı çevreleyen antisimetrik sütunları beyaza boyasalar aradaki siyah kısımla beraber daha bir şeye benzer sanırım. beyaz-siyah-beyaz gibisinden. ilk modelde sütunların rengi ve vodafone kırmızı vardı. siyah kısım falan da yok. sadeydi ve göze hoş geliyordu.

şu anda krem rengi sütunlar, siyah kısım, beyaz çatı, kırmızı vodafone yazısı. ortaya karışık bir nevi. :/

krem rengi sütunlar böyle yarım kalmış ve tamamlanmayı bekleyen bir inşaat görüntüsü veriyordu hep ama ilk modele baka baka o da göze batmamaya başlamıştı. ama çatı beyaz olunca yine sırıtıyor şimdi sütunlar ve evet çatı tribünlerden çok yukarda. o aralıktan her şey girer gibi duruyor.

mimar değilim ve bu yazdıklarım tamamen gördüğüm kadarından çıkardığım şahsi fikirlerimdir, saçma da olabilir ve kimseyi bağlamak zorunda da değildir. başka bir arkadaş harika olduğunu düşünüp gözünü alamayabilir. saygı duyarım. göz zevki sonuçta bu konular. çok göreceli yani. bu işin çok zor olduğunun da farkındayım ama ortada kocaman bir gerçek var. bu stad, yapıcaz denilen stad değil ve eğer o modeli aylarca çalışıp çıkardıktan sonra yapamıyorsan bir yerlerde hata yapmışın demektir. bu da ayrı bir gerçek.

benim kanaatim beklentilerin altında kaldığı ve hâlâ ısrarla yanlış model görselleri yayınlayan kulübün büyük hata yaptığıdır.

selamlar saygılar.
gençler lafının oturması için önce yaşını girmen lazım bizde abi deriz hitap ederken :ok:
küfeki taşını boyasınlar dediğin anda bütün yazın bitti. Küfeki taşı krem rengi değildir öncelikle
belirteyim kırık beyazdır yada kirli beyaz diyelim. Zevk meselesi beğenmeyebilirsin ama lütfen yani konya
stadı demek ciddi saygısızlıktır ayıptır hakarettir. Bir kere bunu bir kenara koyalım Bu gün son teknoloji ile yapılan dünyanın en iyi
dört stadını sayarsan hepsinin çatısının membran kaplı olduğunu görürsün
bu stad ilk başta projesinde gösterildiği gibi bire bir aynı oldu siz kendinizi kandırmışsınız
bu gün topraktan ev almaya gittiğinizde satış ofisinde size örnek maketler gösterirler hiç
bu güne kadar çatı gördünüzmü aldığınızda evi size teslim ettiklerinde bana gösterdiğiniz makette çatı yoktu
bu makete uymuyor diyebilirmisiniz. neden çatı konmaz ki içini görebilirsin. Çatı maketleri çıktıktan kısa bir süre
sonra çatı projeside çıktı ve şu ankinin birebir aynısıydı tek farkla ilk çıkan proje 82 dilimdi bu 42 dilim.
daha hafriyat alınırken kaplamanın küfeki olduğu söylendi ve mükemmel seçimdi. Neden mükemmel bir malzemeyken dünyada
kullanmazlar çünkü pahalıdır ciddi maliyet yükler. hafriyatı yapılırken projeler elimdeydi stadın yükselişini
projeyle takip ettim ve milim fark olmadığını söyleyebilirim zaten söylememede gerek yok bu proje anıtlar kurulu onaylı
ve bu ülkede anıtlar kurulu onaylı bir projede en ufak bir sapma yapamazsın o nedenle projeden farklı yapıldı demek
gerçekten işi bilen insanlar için sadece tebessüm oluyor. heleki bulunduğu lokasyondan dolayı dış görünümünün çok önemli olduğu bir
durumda sen dış cephede inşaat onayı aldığın projenin dışına çıkabilirmisin normal projelerde proje tadil yapılır ama anıtlar onaylılarda
proje iptal olur ve her şeye sil baştan başlarsın ve çivi bile çakamazsın ve anıtlarada başka bir proje kabul ettiremezsin
anıtlar kurulu sürekli bu projeyi stada gelerek teftiş etti diğer taraftan kiptaşın ofisi var göremediğin beton içlerini vs de onlar denetledi
onların onay vermediği yere beton bile dökemezsin bütün hepsini projeye uygunluk denetiminden geçiriyorlar. sizler burayı mahalenizde yapılan bina sanıyorsunuz
bu tüm ülkenin gözü önünde yapılan ve sürekli sorun aranan bir inşaat böyle bir inşaata projeye uymadılar demek gerçekten
bilgisizce konuşmaktır. Tamam içerlerde istediğin şekilde dekore edebilirsin kimse ona karışmaz ama söz konusu dış kısımsa emin ol bittikten sonra
bir daha sana çivi çaktırmazlar  @GermanDream 

Çevrimdışı vural

gençler lafının oturması için önce yaşını girmen lazım bizde abi deriz hitap ederken :ok:
küfeki taşını boyasınlar dediğin anda bütün yazın bitti. Küfeki taşı krem rengi değildir öncelikle
belirteyim kırık beyazdır yada kirli beyaz diyelim. Zevk meselesi beğenmeyebilirsin ama lütfen yani konya
stadı demek ciddi saygısızlıktır ayıptır hakarettir. Bir kere bunu bir kenara koyalım Bu gün son teknoloji ile yapılan dünyanın en iyi
dört stadını sayarsan hepsinin çatısının membran kaplı olduğunu görürsün
bu stad ilk başta projesinde gösterildiği gibi bire bir aynı oldu siz kendinizi kandırmışsınız
bu gün topraktan ev almaya gittiğinizde satış ofisinde size örnek maketler gösterirler hiç
bu güne kadar çatı gördünüzmü aldığınızda evi size teslim ettiklerinde bana gösterdiğiniz makette çatı yoktu
bu makete uymuyor diyebilirmisiniz. neden çatı konmaz ki içini görebilirsin. Çatı maketleri çıktıktan kısa bir süre
sonra çatı projeside çıktı ve şu ankinin birebir aynısıydı tek farkla ilk çıkan proje 82 dilimdi bu 42 dilim.
daha hafriyat alınırken kaplamanın küfeki olduğu söylendi ve mükemmel seçimdi. Neden mükemmel bir malzemeyken dünyada
kullanmazlar çünkü pahalıdır ciddi maliyet yükler. hafriyatı yapılırken projeler elimdeydi stadın yükselişini
projeyle takip ettim ve milim fark olmadığını söyleyebilirim zaten söylememede gerek yok bu proje anıtlar kurulu onaylı
ve bu ülkede anıtlar kurulu onaylı bir projede en ufak bir sapma yapamazsın o nedenle projeden farklı yapıldı demek
gerçekten işi bilen insanlar için sadece tebessüm oluyor. heleki bulunduğu lokasyondan dolayı dış görünümünün çok önemli olduğu bir
durumda sen dış cephede inşaat onayı aldığın projenin dışına çıkabilirmisin normal projelerde proje tadil yapılır ama anıtlar onaylılarda
proje iptal olur ve her şeye sil baştan başlarsın ve çivi bile çakamazsın ve anıtlarada başka bir proje kabul ettiremezsin
anıtlar kurulu sürekli bu projeyi stada gelerek teftiş etti diğer taraftan kiptaşın ofisi var göremediğin beton içlerini vs de onlar denetledi
onların onay vermediği yere beton bile dökemezsin bütün hepsini projeye uygunluk denetiminden geçiriyorlar. sizler burayı mahalenizde yapılan bina sanıyorsunuz
bu tüm ülkenin gözü önünde yapılan ve sürekli sorun aranan bir inşaat böyle bir inşaata projeye uymadılar demek gerçekten
bilgisizce konuşmaktır. Tamam içerlerde istediğin şekilde dekore edebilirsin kimse ona karışmaz ama söz konusu dış kısımsa emin ol bittikten sonra
bir daha sana çivi çaktırmazlar  @GermanDream

Bu kadar sabıra PES diyorum artık  :claps:

Çevrimiçi Necmi

bak buda Estadio Nacional de Brasilia Stadı görseli ve sonrasında bitmiş hali
gördüğün gibi görseli transparandır. mimar projeyi anlatırken Bünyamin bey belli
oranda transparan yapmayı istiyoruz ona çabalıyoruz dedi bunu yıkım zamanı
söyledi yani asla hiç kimse şeffaf olacak demedi. @GermanDream
[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 02:24:25 Necmi ]

Çevrimdışı atalay

Güncelin dışında stat müzesini merak ediyorum. FC Porto Müzesini gezdim; inanılmaz bi' spor müzesi yapmışlar. Giriş ücreti 15 € idi. Yılda 10 milyon € gelir elde ediyorlarmış. Ziyaretçi portföyünün büyük çoğunluğu turistler ve deplasman taraftarları. Biz bu gelirin minumum üçte birini domestik ziyaretçilerden elde edebiliriz. Hafife alınmayacak bir gelir kalemi...

Çevrimiçi Necmi

Güncelin dışında stat müzesini merak ediyorum. FC Porto Müzesini gezdim; inanılmaz bi' spor müzesi yapmışlar. Giriş ücreti 15 € idi. Yılda 10 milyon € gelir elde ediyorlarmış. Ziyaretçi portföyünün büyük çoğunluğu turistler ve deplasman taraftarları. Biz bu gelirin minumum üçte birini domestik ziyaretçilerden elde edebiliriz. Hafife alınmayacak bir gelir kalemi...
Ben gördüm hatta burdada yayınlamıştık acayip güzel olacak tabi aynı dediklerini yaparlarsa
içinde penaltı bile atabileceksin aslında müzeden çok başka bir şeye benziyor içine gir zaman geçir
taraftarlarca çok tutacak ve kesinlikle sana katılıyorum iyi bir gelir kapısı olacak yani öyle kupaların sergilendiği bir yer düşünme
sinevizyon gösterileri falan  sanırım orda insanları gaza getirip çıkışı kartal yuvasından yapacaklar :evillol:

Çevrimiçi Necmi

evet çatı tribünlerden çok yukarda. o aralıktan her şey girer gibi duruyor.

şu konuda ciddimisin.4 metre yüksek tribünlerden.2 metremi olmalıydı?
bu gün ts forumunda biri vodafone arena çatısı yüksek dedi
birden çatı yüksek demeye başladılar :)  ya sadece 4 metre çatıyla tribün arası
en üst katta ayakta dururken çatı kafamdan sadece 2.17 metre daha yukarda olacak
böyle devasa bir yapıda çatı bu mesafedeyken nasıl yüksek diye tanımlanabilirki kaldıki çatının altı
en az 3-4 sıradan daha aşağıda gerçekten insanların görmesi gerekiyor sanırım resimler yanıltıcı oluyor
biz sürekli gördüğümüz için resimler bizde algı oluşturmuyor resme bakıp kafamızda gerçeğini düşünüyoruz
stadda çatı alçak diyenini duydum ama yüksek diyenini duymadım

Çevrimdışı atalay

Ben gördüm hatta burdada yayınlamıştık acayip güzel olacak tabi aynı dediklerini yaparlarsa
içinde penaltı bile atabileceksin aslında müzeden çok başka bir şeye benziyor içine gir zaman geçir
taraftarlarca çok tutacak ve kesinlikle sana katılıyorum iyi bir gelir kapısı olacak yani öyle kupaların sergilendiği bir yer düşünme
sinevizyon gösterileri falan  sanırım orda insanları gaza getirip çıkışı kartal yuvasından yapacaklar :evillol:

Adamlar İnteraktif uygulamalar, 3 boyutlu görseller, hologram teknolojisi kullanmışlar. Gazete manşetleri, önemli maçlardan görüntüler vesaire hepsi dijital. Müzenin müthiş bi' görsel veritabanı vardı.

Bu arada yayınlanan şeyi bir de ben izlesem. :)

Çevrimiçi Necmi

@GermanDream  bu arada biraz yüklenmiş gibi oldum ama işin aslı o değil
sadece bilgilendirme amaçlı yazdım görmediysen ve istanbula yakın bir yerde oturuyorsan git bir gör derim
şansın varsa bazen yeni açık tarafından içeride alıyorlar o zaman fikrin değişir.

Çevrimdışı Orhan

@Necmi abi mart şeffaf membran olmadan stad açılabilir mi?

Çevrimiçi Necmi

Adamlar İnteraktif uygulamalar, 3 boyutlu görseller, hologram teknolojisi kullanmışlar. Gazete manşetleri, önemli maçlardan görüntüler vesaire hepsi dijital. Müzenin müthiş bi' görsel veritabanı vardı.

Bu arada yayınlanan şeyi bir de ben izlesem. :)
bizdede var :D o dediklerin. Yok proje görselleriydi
video değil müzenin nasıl olacağı nerde ne olacağı ile ilgili görsellerdi
çok net değildi ama fikir veriyordu çok gizliyorlar müze projesini sadece iki üç kişi biliyormuş
kartal yuvasıda öyle hiç sızmıyor. ama ikisinede çok önem veriyorlar.
dediğin gibi çok fazla teknoloji kullanmışlardı yanlış hatırlamıyorsam çocuklar içinde bayağı şeyler var

Gençler kelimesi ortaya lafın gelişi idi. Yaşımın çok büyük olduğundan değil yani. :)

Dediğim gibi mimar değilim inşaat işlerinden de anlamam. Ama bunun beğenilerimi yada beğenmeyişlerimi söylememe engel bir şey olduğunu düşünmüyorum. "Harika olmuş" dediğim de "sen ne anlarsın" denmeyeceği gibi "olmamış" dediğimde de denmemesi gerek. Sizin öyle dediğinizi kastetmiyorum yanlış anlamayın beni sakın. :)

Mersin Arena ile bir tutmuyorum ama evet Mersin arena ile "çatısının görüntüsü" bakımından ben pek bir fark göremiyorum. Ama olsun isterdim. Membran çekilmeseydi gibi bir isteğim de yok. Sadece özgünlük istiyordum.

Peki madem 3 yıldır saydam olacak gibi bir iddia olmadıysa membranlar çekilirken bile neden hala yanlış tasarımlarla tanıtım yapıyor kulüp? Bunun mantıklı bir izahı var mı?

Düne kadar saydam çatılı tasarımlar yayınlanırken beyaz çatayı görenlerin hayal kırıklığını yadırgamayın bence. Çok doğal bir durum değil mi yahu? Pikselli koltuk olayına da sonradan girilmedi mi? En baştan 3 yıl önce de karar öyle ise benim haberim yok.

Toparlayacak olursam renk anlamında ahenk göremiyorum ben statta. Hepsi bu. Yorumlarım sadece tasarımsal anlamda, yani her yerinde 1. Kalitede malzemeler kullanılmış olabilir. Güzel tabi. Ama göze hoş gelmeyince gelmiyor işte.

Size hoş geliyorsa ne mutlu.

Benim için stadın artısı ve diğer stadlara fark attığı noktalar şunlar olacak büyük ihtimalle.

-Tribünlerin sahaya yakınlığı ve dikliği.
-Eğer yapabilirlerse premier lig sahaları kalitesinde bir hibrit saha.

Her şeyi göz ardı edebilirim ama 1 ayda patatese dönen sahayı kimse göz ardı edemez.

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi mart şeffaf membran olmadan stad açılabilir mi?
anlamadım neden açalım bırakalımmı yapmayı zaten zemin yapılıyor membranda zeminden önce biter
merak etmeyin daha koltuk montajı zemin gibi işler varken çatıya takılmayın. Membranları kaplayan firmanın sahibi
ailece çok iyi Beşiktaşlıymış ve bu işi aldıkları için çok gurur duyuyorlarmış eminim yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklardır.
mabetimizin çatısını yapıyoruz mantığıyla çalışıyorlar. koltuk montajının hızlı olduğunu düşünüyorsunuz ama öyle değil koltukları şimdilik dizip gidiyorlar
işin içinde birde sabitleme varkı bu dizmekten daha uzun sürer bu arada membran şeffaf değil :D
bence çatı işi çimdende koltuktanda önce biter. en önemlisi artık saha çime odaklanın bittiğinde stad açılacak duruma gelmiş olacak.
çimede baktığımızda minimum bitiş süresi martın 15 i gibi duruyor. o zamana kadar membran biter eğer malzemede bir gecikme olmazsa

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

anlamadım neden açalım bırakalımmı yapmayı zaten zemin yapılıyor membranda zeminden önce biter
merak etmeyin daha koltuk montajı zemin gibi işler varken çatıya takılmayın. Membranları kaplayan firmanın sahibi
ailece çok iyi Beşiktaşlıymış ve bu işi aldıkları için çok gurur duyuyorlarmış eminim yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklardır.
mabetimizin çatısını yapıyoruz mantığıyla çalışıyorlar. koltuk montajının hızlı olduğunu düşünüyorsunuz ama öyle değil koltukları şimdilik dizip gidiyorlar
işin içinde birde sabitleme varkı bu dizmekten daha uzun sürer bu arada membran şeffaf değil :D
bence çatı işi çimdende koltuktanda önce biter. en önemlisi artık saha çime odaklanın bittiğinde stad açılacak duruma gelmiş olacak.
çimede baktığımızda minimum bitiş süresi martın 15 i gibi duruyor. o zamana kadar membran biter eğer malzemede bir gecikme olmazsa

Abi valla bu sefer bitirdik heralde be :bandit:

Hatırlıyo musun eski açıktaki yükseklik mevzusu çözüldüğünde bu stat artık bitti demiştin :D Bundan sonra işler tam gaz devam eder demiştin
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı denilanz

Bence en ideali bu font köşeler oval ve j harfi uzun @denilanz sana iş çıktı yine :)
Buyurun @ahmetx abi. :ok: Bence harflerin yakın olduğu 2 numara daha güzel oldu.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Buyurun @ahmetx abi. :ok: Bence harflerin yakın olduğu 2 numara daha güzel oldu.

Çok güzel olmuş abi eline sağlık.

Şuanki fontdan memnun olmayanlardanım ben de.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

Gençler kelimesi ortaya lafın gelişi idi. Yaşımın çok büyük olduğundan değil yani. :)

Dediğim gibi mimar değilim inşaat işlerinden de anlamam. Ama bunun beğenilerimi yada beğenmeyişlerimi söylememe engel bir şey olduğunu düşünmüyorum. "Harika olmuş" dediğim de "sen ne anlarsın" denmeyeceği gibi "olmamış" dediğimde de denmemesi gerek. Sizin öyle dediğinizi kastetmiyorum yanlış anlamayın beni sakın. :)

Mersin Arena ile bir tutmuyorum ama evet Mersin arena ile "çatısının görüntüsü" bakımından ben pek bir fark göremiyorum. Ama olsun isterdim. Membran çekilmeseydi gibi bir isteğim de yok. Sadece özgünlük istiyordum.

Peki madem 3 yıldır saydam olacak gibi bir iddia olmadıysa membranlar çekilirken bile neden hala yanlış tasarımlarla tanıtım yapıyor kulüp? Bunun mantıklı bir izahı var mı?

Düne kadar saydam çatılı tasarımlar yayınlanırken beyaz çatayı görenlerin hayal kırıklığını yadırgamayın bence. Çok doğal bir durum değil mi yahu? Pikselli koltuk olayına da sonradan girilmedi mi? En baştan 3 yıl önce de karar öyle ise benim haberim yok.

Toparlayacak olursam renk anlamında ahenk göremiyorum ben statta. Hepsi bu. Yorumlarım sadece tasarımsal anlamda, yani her yerinde 1. Kalitede malzemeler kullanılmış olabilir. Güzel tabi. Ama göze hoş gelmeyince gelmiyor işte.

Size hoş geliyorsa ne mutlu.

Benim için stadın artısı ve diğer stadlara fark attığı noktalar şunlar olacak büyük ihtimalle.

-Tribünlerin sahaya yakınlığı ve dikliği.
-Eğer yapabilirlerse premier lig sahaları kalitesinde bir hibrit saha.

Her şeyi göz ardı edebilirim ama 1 ayda patatese dönen sahayı kimse göz ardı edemez.

işin zevk kısmına bir şey diyemem zaten beğenirsin beğenmezsin buna kim ne diyebilirki
benim üstünde durduğum projeyle alakası yok demene bu yanlış  birde mersin stadına örnek verirsen
bu direk senin ön yargılı olduğunu gösterir çünkü dünyada çatısı bire bir aynı görsel olarak tabi bir sürü üst seviye
stad varken kalkıp mersin stadını örnek vermen bence heleki hiç alakası bile yokken çok sempatik bir eleştiri gözüyle bakamam
bu eleştiriyi yumuşatsan bile art niyetli bakış açısı çünkü olaya olumsuz bakarsan mersedeside şahine benzetirsin sonuçta dört tekerleği var üstünde şase üstünde
kaporta içinde aynı sayıda koltuk benzemiyormu bence senin bakış açınla tıpa tıp aynı  :)
Pikselli tasarıma gelince başından beri bahsettiğin görsellere bir daha bak derim koltuklar nasılmış
hem görsel diyorsun hemde görseldeki koltuklara bir bak bakalım piksel olayına sonradanmı girilmiş :)
şimdi hibrit yapmayacaklar o nedenle tarlada olsa önemli değil yeterki bizim bir kaç maçımızı çıkartsın
sonuçta sermede yapsalar bursanın belediye işçileri parktan söküp koymayacak bu konuda dünyanın en iyi firması yapacak
hibrittende vaz geçilmiş değil antrenman sahasını hibrit yapan stadınıda haliyle yapar. kaldıki hibrit sadece işin makyajı
ufacık kısmı http://haber.besiktasarena.com/vodafone-arena-hibrit-cim.html  burayı okumamışsın sanırım SİS le yaptığımız röportaj birde alttaki tanıtım maketine bir bak koltuklar nasılmış.

Çevrimiçi Necmi

Abi valla bu sefer bitirdik heralde be :bandit:

Hatırlıyo musun eski açıktaki yükseklik mevzusu çözüldüğünde bu stat artık bitti demiştin :D Bundan sonra işler tam gaz devam eder demiştin
bize sorun çıkarabilecekleri son nokta orasıydı aşıldıktan sonra engel olunabilecek bir nokta kalmadı
işin bu kısmı çözüldükten sonra zaten işi bitirmek için yırtınan bir yönetim var. işler yokuş aşağı akardı nitekimde aktı.
çünkü sonrası elimizdeki imkanlar doğrultusunda gidecekti. temelden bu güne düşünüyorumda ne badireler atlatıdı
bildiğiniz bilmediğiniz şimdi bu tartışılan pikselmiş yok çatı muşambaymış gibi konular bana komik geliyor. Hiç kimse
demiyorki Beşiktaş nasıl bir iş yaptı bu şartlar altında bu imkansızlıklarla bu stadı nasıl bitirdi. siz ilk sene olimpiyatta
polisin bize yaptığı muameleyi görseydiniz devlet bu stadı yaptırmaz derdiniz. passo çıktıda şirin göstermek için baskıyı bıraktılar
rahat maçlara girmeye başladık ilk sene çekilen eziyetleri az kişi bilir. Biz onları görüp bu stad bitmez diyorduk.
şimdi membran bölümü sayıyoruz koltukların şeklini beğenmiyoruz :D emin ol ilk sene koltuksuz stada bile razıydık